Hare Majesteit, de nieuwe S-Klasse is gearriveerd!

Dit iconische model is voorzien van de nieuwste features op het gebied van veiligheid, connectiviteit en comfort.

S-Class
S-Class video
Opnieuw bekijken

Hare Majesteit, de nieuwe S-Klasse is gearriveerd!

Dit iconische model is voorzien van de nieuwste features op het gebied van veiligheid, connectiviteit en comfort.

Al 70 jaar aan de top van de autowereld.

Al 70 jaar aan de top van de autowereld.

In 1978 was de S-Klasse het eerste in serie geproduceerde automodel dat was uitgerust met ABS. Elke volgende generatie beschikte over zijn eigen innovaties: de airbag, ESP, het preventieve veiligheidssysteem PRE-SAFE. Dit vlaggenschip van het gamma is als vanouds de maatstaf in het segment van de luxeberlines. Het model wordt zelfs ‘de beste auto ter wereld’ genoemd. De kennismaking met een nieuwe S-Klasse is een ervaring die je beleeft met je ogen, handen, oren en neus. Het is ook een eenvoudige en fascinerende manier om je onder te dompelen in deze hightechwereld die geheel ten dienste staat van de klant. De nieuwe S-Klasse beschermt zijn passagiers en stelt hen in staat om met de auto te communiceren.

MBUX, een nieuwe manier om te communiceren met uw voertuig.

S-Class

MBUX, een nieuwe manier om te communiceren met uw voertuig.

De tweede generatie van het Mercedes-Benz User Experience (MBUX) systeem maakt zijn opwachting in de nieuwe S-Klasse. Dit systeem is een enorme stap vooruit op het gebied van de interface tussen bestuurder, passagiers en voertuig: de auto kan tot vijf displays tellen, die deels voorzien zijn van oled-technologie. Voor het eerst is het mogelijk om met één druk op de knop een 3D-weergave met dieptewerking in te schakelen dankzij het nieuwe 3D-bestuurdersdisplay met Eye Tracking. Met behulp van camera’s interpreteert de MBUX-interieurassistent de hoofd- en handbewegingen, alsook de lichaamstaal. Kijkt de bestuurder bijvoorbeeld over zijn schouder naar de achterruit, dan opent de MBUX-interieurassistent automatisch het zonnescherm.

Maximaal licht voor maximale veiligheid en comfort.

S-Class

Maximaal licht voor maximale veiligheid en comfort.

Actieve sfeerverlichting met circa 250 ledlampen is in de rijassistentiesystemen geïntegreerd, wat de visuele waarneming ervan door de bestuurder verbetert. De verlichting kan ook aangeven dat de airconditioning of de ‘Hey Mercedes’ spraakbediening wordt ingeschakeld. De nieuwe DIGITAL LIGHT-technologie (optioneel) maakt het mogelijk om nieuwe functies te activeren, zoals de projectie van markeringen of waarschuwingssymbolen op het wegdek. Bij het DIGITAL LIGHT-systeem beschikt elke koplamp over een lichtmodule met drie extreem heldere ledlampen waarvan het licht wordt gebroken en gereflecteerd door 1,3 miljoen microspiegels. De totale resolutie bedraagt dus meer dan 2,6 miljoen pixels.

Airbags, achterasbesturing... innovaties die levens kunnen redden.

S-Class

Airbags, achterasbesturing... innovaties die levens kunnen redden.

De nieuwe generatie van het rijassistentiepakket bevat standaard veel geoptimaliseerde functies. Het nieuwe bestuurdersdisplay geeft de werking van de rijassistentiesystemen op een begrijpelijke manier weer in een ‘full-screen’-weergave. De airbag achterin (optioneel leverbaar voor de S-Klasse Limousine) vermindert aanzienlijk de belasting van het hoofd en de nek van de inzittenden bij zware frontale aanrijdingen. De frontairbag voor de achterbank kan snel worden opgeblazen dankzij een nieuwe, unieke buisstructuur. Met behulp van de achterasbesturing (optioneel verkrijgbaar) is de S-Klasse in de stad net zo wendbaar als een compacte auto. De achteras heeft een stuurhoek van maximaal 10 graden.

Updates op afstand.

S-Class

Updates op afstand.

Meer dan 50 elektronische systemen van de nieuwe S-Klasse kunnen over-the-air (OTA) worden geüpgraded: het uitgebreide MBUX-infotainmentsysteem, het bestuurdersdisplay, de rijassistentiesystemen en de MULTIBEAM LED- en DIGITAL LIGHT-verlichtingssystemen. Dankzij deze technologie bespaart de klant tijd omdat hij niet meer naar de werkplaats hoeft te gaan voor updates. De auto blijft gedurende zijn hele levensduur in technologisch opzicht up-to-date en hij is klaar voor de toevoeging van nieuwe functies. Voor OTA-updates is altijd de uitdrukkelijke toestemming van de gebruiker vereist.

Op weg naar autonoom rijden in Duitsland.

S-Class

Op weg naar autonoom rijden in Duitsland.

De nieuwe S-Klasse is klaar voor een nieuw tijdperk, dat van een verregaande autonoom rijden. Vanaf de tweede helft van 2021 zou de S-Klasse met de nieuwe DRIVE PILOT in staat moeten zijn om in druk verkeer of in files op geschikte Duitse snelwegtrajecten in hoge mate autonoom te rijden. De Mercedes-Benz ontlast op die manier de bestuurder, die bijvoorbeeld op het internet kan surfen of e-mails kan lezen met In-Car Office, waardoor hij veel tijd kan besparen in het dagelijks leven. Ook op het gebied van parkeren gaat Mercedes-Benz nog een stap verder met de voorbereiding van de INTELLIGENT PARK PILOT.