Nieuws.

Het belangrijkste nieuws van Mercedes-Benz in één oogopslag.

Mercedes-Benz EQC Edition 1886: mobiliteit die verder gaat dan de auto.

Mercedes-Benz EQC Edition 1886.

Mercedes-Benz EQC Edition 1886: mobiliteit die verder gaat dan de auto.

Een bijzondere auto voor een bijzonder moment: passend bij de consequente start van Mercedes-Benz in het tijdperk van de elektromobiliteit presenteert het merk een speciaal model in een gelimiteerde oplage, de EQC Edition 1886 (stroomverbruik gecombineerd: 20,8-19,7 kWh/100 km, CO2-emissie gecombineerd: 0 g/km)*. Met de EQC Edition 1886 onderstreept het merk met de ster dat zijn visie van een mobiliteit van de toekomst veel verder gaat dan de auto. Daarom combineert de EQC Edition 1886 een omvangrijke speciale uitrusting met klantvriendelijke services rondom de elektromobiliteit. Het gelimiteerde model beleefde vandaag zijn wereldpremière op de New York International Autoshow.

Mercedes-Benz GLS: de S-Klasse onder de SUV’s

Een groene Mercedes-Benz GLS rijdt tussen de duinen.

Mercedes-Benz GLS: de S-Klasse onder de SUV’s

De nieuwe Mercedes-Benz GLS is de grootste en meest luxueuze SUV van Mercedes-Benz, maar bovenal biedt hij meer: meer ruimte, meer comfort, meer luxe. De zelfverzekerde uitstraling vloeit voort uit de indrukwekkende afmetingen, die zelfs nog rianter zijn dan bij zijn voorganger (lengte +77 mm, breedte +22 mm). Een van de voordelen van de 60 mm langere wielbasis is de interieurruimte, met name op de tweede zitrij. De drie volledig elektrisch verstelbare stoelen bieden alle passagiers een genereuze hoeveelheid ruimte en een uitstekend zitcomfort. De stoelen op de derde zitrij kunnen in de bodem worden verzonken om de bagageruimte te vergroten (maximaal 2.400 liter), terwijl de stoelen op de tweede zitrij volledig kunnen worden neergeklapt. Daarnaast is er voor het eerst een zespersoons variant met twee luxe, individuele stoelen op de tweede zitrij leverbaar. In de GLS 580 4MATIC (brandstofverbruik gecombineerd: 10,0-9,8 l/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 229-224 g/km)1 maakt een geëlektrificeerde V8-motor met EQ Boost zijn werelddebuut – een 48V-systeem met geïntegreerde startdynamo.

Mercedes-Benz Concept GLB: zo ruim en robuust kan een compacte auto zijn.

Mercedes-Benz Concept GLB.

Mercedes-Benz Concept GLB: zo ruim en robuust kan een compacte auto zijn.

Met de Concept GLB laat Mercedes-Benz tijdens de beurs Auto Shanghai (18 t/m 25 april 2019) zien welke SUV-concepten naast de sportieve allrounder GLA nog meer kunnen worden gerealiseerd op het platform voor compacte modellen. Waar de GLA progressief rijplezier belooft met zijn coupé-achtige lijnen, legt de Concept GLB de nadruk op ruimte en robuustheid. Het conceptvoertuig (lengte/breedte/hoogte: 4.634/1.890/1.900* mm) biedt mede door de lange wielbasis (2.829 mm) ruimte aan zeven personen. Een aantal stoere details maken duidelijk dat de Concept GLB zich ook buiten de gebaande paden helemaal thuis voelt.

* Inclusief vast gemonteerde dakbox.

Mercedes-Benz Cars legt op productielocatie Untertürkheim eerste steen van accufabriek.

Untertürkheim.

Mercedes-Benz Cars legt op productielocatie Untertürkheim eerste steen van accufabriek.

Met het leggen van de eerste steen van de eerste accufabriek zet de Mercedes-Benz fabriek Untertürkheim zijn transformatie naar hightech locatie voor elektromobiliteit voort. De nieuwe accufabriek in het fabrieksgedeelte Brühl is een belangrijk bestanddeel van het wereldwijde accu-productienetwerk van Mercedes-Benz Cars met in totaal negen accufabrieken op zeven locaties op drie continenten. Aan het einde van dit decennium zal Mercedes-Benz Cars in het fabrieksgedeelte Brühl bij Esslingen op een oppervlak van 12.000 m2 in een nieuwe, CO2-neutrale accufabriek bijzonder efficiënte aandrijfaccu’s produceren voor toekomstige Mercedes-Benz elektroauto’s van het product- en technologiemerk EQ.

Samenwerking Mercedes-Benz met ENGIE voor elektrische laadpunten van EVBox in de Benelux

Een vrouw laadt de EQC op met een EVBox oplaadpunt

Samenwerking Mercedes-Benz met ENGIE voor elektrische laadpunten van EVBox in de Benelux

Mercedes-Benz is op Benelux-niveau een samenwerking aangegaan met energiebedrijf ENGIE voor elektrische laadpunten van EVBox. Dit partnership maakt het mogelijk om dealers en klanten van A tot Z te begeleiden in de omschakeling naar elektromobiliteit. ENGIE voorziet met haar filiaal EVBox in allesomvattende laadoplossingen op maat, voor zowel de particuliere als de zakelijke markt. De samenwerking met ENGIE en EVBox is van toepassing op alle elektroauto’s en plug-in hybrids van Mercedes-Benz Cars & Vans, Mercedes-Benz EQ en smart.

Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC: iconisch design in combinatie met kracht en intelligentie.

Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC

Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC: iconisch design in combinatie met kracht en intelligentie.

Sportief, stijlvol, intelligent en dynamisch: de nieuwe CLA 35 4MATIC (brandstofverbruik gecombineerd 7,3-7,2 l/100 km; CO2-emissie gecombineerd 167-164 g/km)[1] is de nieuwste en meer lifestylegeoriënteerde instap in de wereld van Mercedes-AMG. De vierdeurs Coupé deelt de vooruitstrevende technologie met de A-Klasse uit Affalterbach. Tegelijkertijd is hij nog gedurfder met zijn iconische design en intelligente MBUX-interieurassistent. De krachtige en soepele 2,0-liter viercilinder turbomotor levert een vermogen van 225 kW/306 pk, dat variabel wordt verdeeld over alle vier de wielen via de zeventraps transmissie met dubbele koppeling en de vierwielaandrijving. De sportieve prestaties (acceleratie 0-100 km/h in 4,9 seconden) zijn gekoppeld aan een veelzijdige rijervaring – van zeer sportief tot langeafstandscomfort.

Mercedes-Benz Cars rolt EQ-dealerschap in Benelux uit.

Mercedes-Benz EQ dealership

Mercedes-Benz Cars rolt EQ-dealerschap in Benelux uit.

Mercedes Benz Cars rolt op dit moment het EQ-dealerschap in de Benelux uit. EQ is het nieuwe label van Mercedes-Benz voor elektromobiliteit en staat voor ‘Electric Intelligence’. Na een intensief trainingsprogramma voor zowel verkopers als monteurs voldoen straks 65 verkooppunten in de Benelux aan de eisen die Mercedes-Benz heeft opgesteld voor het verkopen, onderhouden en repareren van elektrische voertuigen van het EQ-merk. Voor de klanten van de EQ-dealers betekent dit een belangrijke zekerheid: een deskundig advies over elektrisch rijden en professionele service volgens de Mercedes-Benz veiligheids- en kwaliteitsnormen.

De nieuwe Mercedes-AMG A 35 4MATIC Limousine.

De nieuwe Mercedes-AMG A 35 4MATIC Limousine.

De nieuwe Mercedes-AMG A 35 4MATIC Limousine.

Na de Hatchback introduceert Mercedes-AMG de volgende instap in de wereld van Driving Performance: de A 35 4MATIC Limousine (brandstofverbruik gecombineerd 7,3-7,2 l/100 km; CO2-uitstoot
gecombineerd 167-164 g/km)[1] is het tweede model van Mercedes-AMG dat op het nieuwe platform voor compacte auto's wordt gebouwd. Deze auto zal erg in de smaak vallen bij klanten die het sportieve karakter van een Mercedes-Benz met voldoende ruimte voor passagiers en bagage zoeken. De hoge rijdynamiek van de wendbare Limousine wordt gewaarborgd door de 2,0-liter viercilinder turbomotor met 225 kW (306 pk) vermogen, de AMG SPEEDSHIFT DCT 7G-transmissie met dubbele koppeling, het AMG-onderstel en de variabele vierwielaandrijving AMG Performance 4MATIC.

De nieuwe Mercedes-Benz GLC Coupé – een nieuwe visie op bijzonder.

Een nieuwe rode Mercedes-Benz GLC Coupé

De nieuwe Mercedes-Benz GLC Coupé – een nieuwe visie op bijzonder.

Slechts enkele weken na de presentatie van de GLC SUV onthult Mercedes-Benz nu de GLC Coupé. De nieuwe generatie van dit succesvolle model combineert op precieze en vakkundige wijze het sportieve karakter van een Coupé met de functionaliteit van een SUV. Het resultaat is een auto voor individualisten die een bijzonder design, de nieuwste technieken en de grootst mogelijke ruimte weten te waarderen. Met innovatieve technologieën, intelligente rijassistentiesystemen en een nieuw motorengamma positioneert deze Coupé zich als voorbeeld voor sportiviteit, veiligheid en efficiëntie.

Nieuwe Mercedes-Benz CLA Coupé vanaf nu te bestellen.

Nieuwe Mercedes-Benz CLA Coupé

Nieuwe Mercedes-Benz CLA Coupé vanaf nu te bestellen.

De nieuwe Mercedes-Benz CLA Coupé combineert sportiviteit en design met zeer intelligente technologie. Naast een unieke look beschikt dit designerstuk over de volgende generatie Mercedes-Benz User Experience (MBUX) met interieurassistent en vele individualiseringsmogelijkheden. De prijzen beginnen bij € 37.466 inclusief BTW, BPM en kosten rijklaarmaken voor de CLA 180 met 100 kW/136 pk, 200 Nm en een handgeschakelde zesversnellingsbak (brandstofverbruik gecombineerd: 5,7-5,5 l/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 130-125 g/km)[1]. De CLA staat in mei 2019 in de showroom.