Nieuws.

Het belangrijkste nieuws van Mercedes-Benz in één oogopslag.

Blogs.

Blogs.

Blogs over de innovatieve ontwikkelingen van Mercedes-Benz, gepubliceerd in het Financiële Dagblad.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, innovaties en acties bij Mercedes-Benz? Schrijf u dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief.

Nieuws


Nieuws

Nieuws


Nieuws

  • Mercedes-Benz FutureInsight

   ‘Human first’: empathie als anker in de digitale transformatie

   ‘Human first’: empathie als anker in de digitale transformatie

   Hoe ziet een toekomst waarin het plezierig leven is eruit? Hoe kunnen individualiteit en digitale transformatie samengaan? Hoe kan er een gevoel van vertrouwen worden gecreëerd tussen mens en machine? Tijdens de ‘FutureInsight’-debatten van Mercedes-Benz staan dergelijke vragen centraal. In deze debatten discussiëren experts van Mercedes-Benz over uiteenlopende mobiliteitsthema’s met wetenschappers, kunstenaars, mediavertegenwoordigers en specialisten uit tal van branches. Het doel is om inspiratie en stof tot nadenken te geven, wat van pas kan komen bij hun eigen toekomstige mobiliteitsactiviteiten. 

  • Masters of LXRY: nationale première Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé en Mercedes-Benz GLE

   Masters of LXRY: nationale première Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé en Mercedes-Benz GLE

   Masters of luxury

   Tijdens de Genius Edition van Masters of LXRY presenteert Mercedes-Benz Cars de Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé en de nieuwe Mercedes-Benz GLE voor het eerst aan het Nederlandse publiek. Masters of LXRY, de grootste en meest prestigieuze premium lifestylebeurs van Europa, wordt gehouden van 6 tot en met 10 december in de RAI Amsterdam.

  • Mercedes-AMG GT en AMG GT R PRO: verder verfijnd en nog dynamischer

   Mercedes-AMG GT en AMG GT R PRO: verder verfijnd en nog dynamischer

   De nieuwe Mercedes AMG GT en AMG GT R PRO

   Na zijn debuut vier jaar geleden ging de AMG GT vol vertrouwen de strijd aan in het wereldwijde sportwagensegment en veroverde een groot marktaandeel. De topatleet uit Affalterbach verschijnt nu met nog meer verfijning aan de start met de nieuwe, gelimiteerde edition AMG GT R PRO.

  • Mercedes-Benz meest succesvolle merk op Instagram

   Mercedes-Benz meest succesvolle merk op Instagram

   Mercedes-Benz meest succesvolle merk op Instagram

   Mercedes-Benz viert een unieke mijlpaal op Instagram: van alle Top 100 Interbrand-merken heeft het premiummerk het hoogste aantal likes op Instagram. Volgens een recent onderzoek van marktanalist T4Media (https://t4media.de/onebillionlikes/) passeerde Mercedes-Benz een paar dagen geleden de magische mijlpaal van 1 miljard likes – als eerste merk van de ‘Best Global Brands 2018’ die elk jaar door het befaamde Amerikaanse consultancybureau Interbrand worden gekozen. De fans en volgers die dit mogelijk hebben gemaakt, worden bedankt door middel van een fototentoonstelling in het Mercedes-Benz Museum in Stuttgart, waarbij highlights van de social media-activeringen van het merk met de ster te zien zijn. 

  • Mercedes-Benz nieuwe partner ESL Benelux

   Mercedes-Benz nieuwe partner ESL Benelux

   Mercedes-AMG GT 43 4MATIC+ 4-Door Coupé

   ESL Benelux, onderdeel van ‘s werelds grootste en toonaangevende esports-organisatie ESL, gaat een samenwerking aan met Mercedes-Benz voor het ESL nationaal kampioenschap. Hiermee wordt de wereldwijde samenwerking tussen ESL en Mercedes-Benz verder uitgebreid waarbij het merk met de ster de mobiliteitspartner van ESL Benelux wordt.

  • Mercedes-Benz Cars verbetert met ‘Factory 56’ de flexibiliteit en efficiëntie aanzienlijk

   Mercedes-Benz Cars verbetert met ‘Factory 56’ de flexibiliteit en efficiëntie aanzienlijk

   Mercedes-Benz Factory 56

   Mercedes-Benz Cars bouwt met de ‘Factory 56’ de autofabriek van de toekomst en geeft voor het eerst inzicht in de werkwijze van een van de modernste autofabrieken ter wereld. “In de ‘Factory 56’ zetten we op basis van de kernbegrippen ‘digital, flexible, green’ consequent en naadloos in op innovatieve technologieën en processen bij de productie van onze auto’s”, aldus Markus Schäfer, bestuurslid Mercedes-Benz Cars en verantwoordelijk voor productie en leveranciersketen. “We creëren een moderne werkomgeving, die beter inspeelt op de individuele behoeften van onze medewerkers. Tot slot verbeteren we in de ‘Factory 56’ de flexibiliteit en efficiëntie aanzienlijk in vergelijking met onze huidige fabrieken – en dat uiteraard zonder concessies te doen op het gebied van kwaliteit. Daarmee creëren we nieuwe maatstaven op het gebied van autoproductie.”

  • Marktintroductie Mercedes-Benz GLC F-CELL

   Marktintroductie Mercedes-Benz GLC F-CELL

   A-Klasse Limousine

   Mercedes-Benz realiseert een nieuwe mijlpaal op de weg naar emissievrij rijden met de aflevering van de eerste GLC F-CELL modellen aan klanten in Duitsland. De GLC F-CELL beschikt – wereldwijd uniek – zowel over brandstofcel- als elektro-aandrijving via een accu die met plug-in technologie extern kan worden opgeladen. Naast diverse nationale en regionale ministeries, Nationale Organisation Wasserstoff- und Brennstoffzellentechnologie (NOW) en H2 Mobility, behoort ook Deutsche Bahn – de Duitse spoorwegen – tot de eerste klanten in Duitsland. Meer auto’s worden dit jaar nog afgeleverd, onder andere aan bedrijven als Air Liquide, Shell, Linde AG en aan de steden Stuttgart en Hamburg.

  • De nieuwe Mercedes-AMG A 35 4MATIC

   Vanaf nu te bestellen

   Mercedes-AMG A-Klasse

   De nieuwe Mercedes-AMG A 35 4MATIC is per direct te bestellen. Het hart van het instapmodel dat toegang biedt tot de wereld van Driving Performance is de nieuw ontwikkelde 2.0-liter viercilinder turbomotor met een vermogen van 225 kW/306 pk. Voor een hoge mate van rijdynamiek zorgen de AMG SPEEDSHIFT DCT 7G transmissie met dubbele koppeling, de AMG-specifieke wielophanging en de variabele AMG Performance 4MATIC vierwielaandrijving. De Edition 1 met progressieve exterieur- en interieur-designelementen biedt nog meer individualiteit. Deze exclusieve versie is leverbaar vanaf de marktintroductie gedurende een periode van 18 maanden. De A 35 4MATIC is te bestellen vanaf € 66.445 (consumentenadviesprijs inclusief BTW, BPM en afleverkosten), de Edition 1 is te koop voor een meerprijs van € 7.459,65 inclusief BTW. De levering start in december 2018.

  • Daimler en Bosch

   San José wordt pilotstad voor geautomatiseerde on-demand chauffeursservice

   San José wordt pilotstad voor geautomatiseerde on-demand chauffeursservice

   San José, gelegen op de zuidelijke oever van San Francisco Bay in Silicon Valley, is de op twee na grootste stad in Californië en heeft meer dan 1 miljoen inwoners. Het wordt een pilotstad voor tests met een on-demand chauffeursservice (ride-hailing) die recent werd aangekondigd door Daimler en Bosch en die verregaand en volledig geautomatiseerd rijden (SAE Level 4/5) behelst. De drie partijen hebben een intentieverklaring getekend om deze service op te zetten en aan te bieden.

   Met geautomatiseerde Mercedes-Benz S-Klasse modellen willen Daimler en Bosch de service gaan aanbieden aan een geselecteerde gebruikersgroep in het testgebied langs de verkeersader San Carlos Street/Stevens Creek Boulevard tussen het stadscentrum en West-San José. In dit metropoolgebied zal de bevolking de komende twee decennia met 40 procent gaan groeien, waarmee er grote uitdagingen ontstaan op verkeersgebied. Bovendien wil San José zichzelf voorbereiden op een toekomst met autonoom rijdende auto’s.

  • Verkoopstart nieuwe Mercedes-Benz GLE

   Verkoopstart nieuwe Mercedes-Benz GLE

   Verkoopstart nieuwe Mercedes-Benz GLE

   De nieuwe Mercedes-Benz GLE is niet alleen buitengewoon dynamisch en comfortabel op de weg, maar ook in het terrein nog meer in zijn element. Zijn exterieurdesign straalt kracht en charisma uit en tegelijkertijd zet de GLE een nieuwe aerodynamische standaard in zijn segment met een cw-waarde vanaf 0,29. Het interieur is nog ruimer, de tweede zitrij is optioneel volledig elektrisch verstelbaar en een derde zitrij is als optie leverbaar. Ook zit de GLE boordevol innovaties. Zo is bijvoorbeeld het actieve onderstel E-ACTIVE BODY CONTROL op 48 volt-basis een wereldprimeur, waarmee de GLE zelfs het zwaarste terrein aankan. Dankzij nieuwe rijassistentiesystemen is het actieve veiligheidsniveau nu nog hoger. Het infotainmentsysteem beschikt over grotere displays en kan optioneel worden aangevuld met een fullcolour head-up display met een resolutie van 720 x 240 pixels en de MBUX-interieurassistent, die hand- en armbewegingen herkent en de bedieningswens van de bestuurder en voorpassagier ondersteunt. De nieuwe GLE is nu te bestellen, de levering start begin 2019. De vanafprijs is € 82.356.