Mercedes-AMG GLA.

Not an SUV. An AMG.

Highlights model


Laat u ruimte zien die u nooit eerder had vermoed.

Laat u niet ophouden maar leef u helemaal uit in uw eigen vrijheid. De modellen van de Mercedes-AMG GLA brengen u overal waar wegen liggen. En vaak nog verder. Dat hoort allemaal bij het onweerstaanbare, aansprekende karakter van deze modellen, waarbij bovendien direct duidelijk is dat zij lid zijn van de op performance georiënteerde AMG-familie.

Highlights model


Laat u ruimte zien die u nooit eerder had vermoed.

Laat u niet ophouden maar leef u helemaal uit in uw eigen vrijheid. De modellen van de Mercedes-AMG GLA brengen u overal waar wegen liggen. En vaak nog verder. Dat hoort allemaal bij het onweerstaanbare, aansprekende karakter van deze modellen, waarbij bovendien direct duidelijk is dat zij lid zijn van de op performance georiënteerde AMG-familie.

De afbeelding toont het exterieurdesign van de nieuwe Mercedes-AMG GLA 45 4MATIC+.

Exterieur

De afbeelding toont het interieurdesign van de nieuwe Mercedes-AMG GLA 35 4MATIC.

Interieur

De afbeelding toont de performance van de nieuwe Mercedes-AMG GLA 45 S 4MATIC+.

Performance

Exterieurdesign


Wordt overal direct met respect behandeld.

Exterieurdesign


Wordt overal direct met respect behandeld.

 • Mercedes-AMG GLA 35 4MATIC

  Indrukwekkend anders. De Mercedes-AMG GLA 35 4MATIC vormt de instap in de wereld van AMG Driving Performance en straalt ook visueel de fascinatie voor autosport uit. Het zelfbewuste exterieur maakt een duidelijk statement, waarbij bij de eerste blik al direct duidelijk is dat hij deel uitmaakt van de unieke AMG-familie.

  De afbeelding toont een vooraanzicht van de Mercedes-AMG GLA 35 4MATIC.

  Speciale AMG-grille

  De afbeelding toont de grille van de nieuwe Mercedes-AMG GLA 35 4MATIC.

  De markante, speciale AMG-grille met verticale lamellen, de speciale AMG-voorskirt met frontsplitter en zijdelingse lamellen met sierdelen in zilverchroom benadrukken het zelfbewuste, dynamische karakter van de Mercedes-AMG GLA 35 4MATIC. Daarvoor is één blik voldoende. En dat is nog maar het begin.

  AMG-achterskirt en AMG-spoilerrand

  De afbeelding toont de achterzijde van de nieuwe Mercedes-AMG GLA 35 4MATIC.

  Ook vanuit een ander perspectief blijven uw emoties hetzelfde. Het sprekende uiterlijk van de Mercedes-AMG GLA 35 4MATIC wordt namelijk ook aan de achterzijde met een AMG-achterskirt met twee ronde uitlaatsierstukken en de AMG-spoilerrand imposant voortgezet. En daar blijft het niet bij.

  Lichtmetalen AMG-velgen

  De afbeelding toont een lichtmetalen velg van de nieuwe Mercedes-AMG GLA 35 4MATIC.

  Eigenlijk kunt u maar niet genoeg krijgen van het dynamische uiterlijk van de Mercedes-AMG GLA 35 4MATIC. Dat kunnen we heel goed begrijpen. Lichtmetalen AMG-velgen liggen dan direct voor de hand om deze indruk nog verder te versterken? U kunt daarbij kiezen uit verschillende oogstrelend fraaie uitvoeringen in de maten 48,3 cm (19 inch) tot 53,3 cm (21 inch).

 • Mercedes-AMG GLA 45 4MATIC+ en Mercedes-AMG GLA 45 S 4MATIC+

  Ook bij stilstand imponeert de sportiviteit van de GLA 45 4MATIC+ al. Opvallende kenmerken daarbij zijn de AMG-uitlaat met dubbele uitlaatsierstukken, de achterskirt met diffusor en de dakspoilerrand. Kenmerkend bij de GLA 45 S 4MATIC+ zijn de rood gespoten remklauwen en een grotere uitlaat.

  De afbeelding toont een achteraanzicht van de Mercedes-AMG GLA 45 S 4MATIC+.

  AMG-achterspoiler

  De afbeelding toont de AMG-achterspoiler van de Mercedes-AMG GLA 45/45 S 4MATIC+.

  De in een windtunnel ontwikkelde onderdelen van het als optie leverbare AMG-aerodynamicapakket verbeteren de neerwaartse druk bij hoge snelheden, en vormen zodoende de basis voor nog meer rijplezier. De vaste AMG-achterspoiler in zwart hoogglanzend is een duidelijk statement voor compromisloze performance.

  AMG-uitlaat

  De afbeelding toont de AMG-uitlaat van de Mercedes-AMG GLA 45 S 4MATIC+.

  Met een hoger vermogen is de GLA 45 S 4MATIC+ de high performer van de GLA-familie van Mercedes-AMG. Ook beschikt het model over een AMG-uitlaat met twee ronde, verchroomde uitlaatsierstukken van elk 90 mm, opschrift 'AMG' en aan de binnenzijde geribbelde uitlaatpijpen.

  Voorskirt met grotere frontsplitter en extra flics

  De afbeelding toont de AMG-voorskirt van de Mercedes-AMG GLA 45/45 S 4MATIC+.

  De grotere frontsplitter en de extra flics in zwart hoogglanzend van het AMG-aerodynamicapakket zorgen voor een hogere neerwaartse druk, die voor hogere rijdynamiek van de Mercedes-AMG GLA 45 4MATIC+ en GLA 45 S 4MATIC+ zorgen.

  Rood gespoten remklauwen

  De afbeelding toont de rood gespoten remklauwen van de Mercedes-AMG GLA 45/45 S 4MATIC+.

  De rood gespoten remklauwen met zwart opschrift 'AMG' vormen een visuele verwijzing naar de prestaties van de auto. Met remklauwen met zes zuigers en geperforeerde remschijven aan de voorzijde met een diameter van 360 mm worden uitstekende, nauwkeurige remprestaties geleverd, ook wanneer het systeem continu zwaar wordt belast.

De afbeelding toont het exterieurdesign van de nieuwe Mercedes-AMG GLA 35 4MATIC.

Interieurdesign


Veel meer dan een werkplek.

Interieurdesign


Veel meer dan een werkplek.

 • Mercedes-AMG GLA 35 4MATIC

  Een cockpit die waarlijk zo mag heten. Met speciale AMG-instrumenten en aanduidingen, sportstoelen, en een aan de onderzijde afgevlakt sportstuur in nappaleder met aluminium schakelpaddles. Daarmee houdt u niet alleen uw Mercedes-AMG GLA 35 4MATIC perfect onder controle maar ook de hele stadsjungle.

  De afbeelding toont het interieur van de nieuwe Mercedes-AMG GLA 35 4MATIC.

  AMG-cockpit

  De afbeelding toont de cockpit van de nieuwe Mercedes-AMG GLA 35 4MATIC.

  Het MBUX-multimediasysteem met combi-instrument, AMG-menu en mediadisplay biedt sportieve extra informatie en speciale AMG-weergaves. De AMG-middenconsole met speciale AMG-controller en AMG DRIVE UNIT, die uit geïntegreerde toetsen bestaat voor handmatige bediening van de transmissie, het drietraps ESP® en het als optie leverbare AMG RIDE CONTROL-onderstel, is eveneens voor performance gemaakt.

  Multifunctioneel AMG-sportstuur in nappaleder

  De afbeelding toont een stuurwiel in de nieuwe Mercedes-AMG GLA 35 4MATIC.

  Het aan de onderzijde afgevlakte, driespaaks AMG Performance-stuurwiel met touch control buttons en aluminium schakelpaddles is leverbaar in drie uitvoeringen, voor een volledig geconcentreerd rijgevoel. Met de als optie leverbare AMG-stuurwieltoetsen kunt u het authentieke autosportgevoel volledig ondergaan.

  Sportstoelen en designo veiligheidsgordels

  De afbeelding toont het interieur van de nieuwe Mercedes-AMG GLA 35 4MATIC.

  Rode accenten zijn kenmerkend voor het interieur met de standaard sportstoelen. De bekleding, een combinatie van lederlook ARTICO/microvezel DINAMICA zwart, benadrukt het expressieve karakter en vormt een opvallend contrast met de rode, dubbele siernaden en rode designo veiligheidsgordels, zodat u performance van heel dichtbij kunt beleven.

 • Mercedes-AMG GLA 45 4MATIC+ en Mercedes-AMG GLA 45 S 4MATIC+

  Een interieur dat de flair van autosport uitstraalt. De bestuurder zit op sportstoelen in fraai ARTICO/DINAMICA, met voor zich een sportstuur met schakelpaddles en toetsen voor rijdynamische functies. Bij de GLA 45 S 4MATIC+ zijn het AMG Performance-stuurwiel en de door de Formule 1 geïnspireerde stuurwieltoetsen standaard.

  De afbeelding toont het interieur van de Mercedes-AMG GLA 45/45 S 4MATIC+.

  AMG-stuurwieltoetsen

  De afbeelding toont de AMG-stuurwieltoetsen van de Mercedes-AMG GLA 45 S 4MATIC+.

  Elke dag het gevoel alsof u op een racecircuit rijdt. De AMG-stuurwieltoetsen van de GLA 45 S 4MATIC+ zorgen voor een snelle en doelgerichte bediening van specifieke rijdynamische functies. Voor een geconcentreerd en op prestaties gericht rijgevoel, en voor de authentieke atmosfeer van een racewagen in de cockpit.

  Middenconsole voor de bediening van AMG Real Performance Sound

  De afbeelding toont de middenconsole van de Mercedes-AMG GLA 45/45 S 4MATIC+.

  Uw GLA 45 (S) 4MATIC+ klinkt af fabriek al heel hartstochtelijk. Met de als optie leverbare AMG Real Performance Sound wordt het geluid nog emotioneler. U kunt namelijk zelf bepalen hoe de turbomotor in het interieur klinkt. Met een druk op de knop kunt u kiezen tussen een bescheiden, sportief geluid (BALANCED) of een emotioneel racegeluid (POWERFUL).

  'RACE'-programma

  De afbeelding toont het mediadisplay van de Mercedes-AMG GLA 45/45 S 4MATIC+.

  In het extra rijprogramma 'RACE' wordt het rijgedrag van de GLA 45 S 4MATIC+ (GLA 45 4MATIC+ in combinatie met het DYNAMIC PLUS-pakket) nog verder aangescherpt. Met heel korte schakeltijden, onmiddellijke reactie van het gaspedaal en een extreem sportieve afstelling van het onderstel is uw auto volledig voorbereid op elke uitdaging.

  AMG-lederpakket met bekleding titaangrijs pearl/zwart

  De afbeelding toont het interieur van de Mercedes-AMG GLA 45 S 4MATIC+ met het AMG-lederpakket.

  De Mercedes-AMG GLA 45 S 4MATIC+ straalt hoogwaardige sportiviteit uit met het AMG-lederpakket. De met twee kleuren leder beklede sportstoelen en de siernaden op het dashboard en de bovenzijde van de portieren benadrukken de hoogwaardige afwerking nog sterker. Bij de GLA 45 S 4MATIC+ is bovendien een afwerking met gele contrastsiernaden mogelijk bij het AMG-lederpakket.

AMG-uitrustingen


Laat uw fantasie de vrije loop.

AMG-uitrustingen


Laat uw fantasie de vrije loop.

  AMG-nightpakket

  De afbeelding toont het exterieur van de nieuwe Mercedes-AMG GLA 35 4MATIC met AMG-nightpakket.

  De markante designelementen in zwart en zwart hoogglanzend benadrukken het expressieve karakter van de auto. Ook de in dezelfde kleur gespoten frontsplitter en de zwart verchroomde uitlaatsierstukken dragen hieraan bij. De donkergetinte ruiten vanaf de B-stijl zijn niet alleen fraai maar ook warmtewerend.

  AMG-aerodynamicapakket*

  De afbeelding toont de nieuwe Mercedes-AMG GLA 35 4MATIC met AMG-aerodynamicapakket.

  Het in een windtunnel ontwikkelde AMG-aerodynamicapakket verbetert de rijeigenschappen bij hoge snelheden en vormt de basis voor nóg meer rijplezier. De onderdelen van het pakket zorgen voor een hogere neerwaartse druk. De vaste AMG-achterspoiler is een duidelijk statement voor compromisloze performance.

  AMG Performance-stoelenpakket

  De afbeelding toont de nieuwe Mercedes-AMG GLA 35 4MATIC met het AMG Performance-stoelenpakket.

  De AMG Performance-stoelen zorgen ervoor dat de bestuurder en voorpassagier één worden met de cockpit en bieden ideale zijdelingse ondersteuning. De zijkanten van de rugleuningen en zittingen sluiten perfect op het lichaam aan, zodat u bij dynamische rijmanoeuvres het echte racewagengevoel ervaart. De geïntegreerde stoelverwarming zorgt daarbij voor behaaglijke warmte.

  AMG-instaplijsten met opschrift 'AMG', verlicht

  De afbeelding toont de verlichte AMG-instaplijsten met opschrift 'AMG' van de Mercedes-AMG GLA 35 4MATIC.

  Met de AMG-instaplijsten maakt u een sportief en exclusief statement. De instaplijsten van geborsteld rvs met wit verlicht opschrift 'AMG' zorgen ervoor dat alle inzittenden in stijl kunnen in- en uitstappen. De robuuste instaplijsten ogen echter niet alleen fraai maar bieden ook bescherming tegen beschadigingen.

  AMG-stuurwieltoetsen

  De afbeelding toont de AMG-stuurwieltoetsen in de cockpit van de Mercedes-AMG GLA 35 4MATIC.

  Met de AMG-stuurwieltoetsen kunt u een aantal rijdynamische functies snel en doelgericht bedienen. Voor een geconcentreerd en op prestaties gericht rijgevoel, en voor de authentieke atmosfeer van een racewagen in de cockpit.

  AMG TRACK PACE

  De afbeelding toont AMG TRACK PACE in de nieuwe Mercedes-AMG GLA 35 4MATIC.

  AMG TRACK PACE verandert uw AMG-model in een virtuele race-ingenieur. Met behulp van ronde-, sector- en acceleratietijden, alsmede live telemetrische gegevens, kunt u uw rijvaardigheden op afgezette trajecten doelgericht analyseren en verbeteren.

  AMG DYNAMIC PLUS-pakket

  De afbeelding toont de functies van het AMG DYNAMIC PLUS-pakket in de cockpit van de Mercedes-AMG GLA 45 4MATIC+.

  Het AMG DYNAMIC PLUS-pakket staat voor maximaal rijplezier en sublieme wendbaarheid. Hierbij wordt een aantal high-performance componenten gebundeld in een aantrekkelijk pakket, voor nóg meer rijdynamiek en emotie.

  AMG Performance-stuurwiel in nappaleder/microvezel DINAMICA

  De afbeelding toont het AMG Performance-stuurwiel in nappaleder/microvezel DINAMICA van de Mercedes-AMG GLA 45 S 4MATIC+.

  De bekleding van het AMG-stuurwiel is een geslaagde combinatie van fraai nappaleder en microvezel DINAMICA voor perfecte grip en precisie bij het sturen. De voor AMG typerende afgevlakte onderzijde is afkomstig uit de autosport en benadrukt de sportiviteit van de cockpit. De ergonomisch aangebrachte touch control buttons zorgen voor intuïtief bedieningscomfort, zodat er geconcentreerd kan worden gereden.

  * Nur in Verbindung mit: AMG Night-Paket.

  Performance


  Kick-off.

  Ervaar het perfecte samenspel van performance, vermogen en rijdynamiek. Maak een snelle start!

  Performance


  Kick-off.

  Ervaar het perfecte samenspel van performance, vermogen en rijdynamiek. Maak een snelle start!

  2,0-liter AMG-viercilindermotor met turbocompressor

  Het hart van de nieuwe Mercedes AMG GLA 35 4MATIC is de 2,0-liter AMG-viercilindermotor met een vermogen van 225 kW (306 pk)<p>Opgaven over maximaal vermogen en koppel volgens verordening (EU) 715/2007 in de laatst geldende versie.</p> . Dankzij de twinscroll turbocompressor wordt heel snel gereageerd op alle bewegingen van het gaspedaal.

  Daarnaast schittert de motor door een hoge trekkracht (400 Nm)<p>Opgaven over maximaal vermogen en koppel volgens verordening (EU) 715/2007 in de laatst geldende versie.</p> en een uitstekende motorloop. De motor kenmerkt zich verder door een optimaal reactievermogen bij lage toerentallen en een grote toename in het vermogen, ook bij hogere toerentallen. Kortom, deze motor zorgt in alle rijsituaties voor puur rijplezier.

  AMG SPEEDSHIFT DCT achttraps automatische transmissie
  Deze transmissie met dubbele koppeling vertaalt het spontane reactievermogen van de AMG-turbomotor in puur rijplezier en kenmerkt zich bovendien door snelle schakelingen die grote overeenkomsten vertonen met de wijze waarop in de autosport wordt geschakeld. Daarnaast kan echter ook rustig worden geschakeld voor puur comfort.

  Met de RACE START-functie bent u verzekerd van een optimale acceleratie vanuit stilstand. De kortstondige onderbreking van de ontsteking bij het opschakelen en de automatische tussengasfunctie bij het terugschakelen zorgen met name in rijprogramma S+ voor een emotionele geluidservaring. Op deze manier kunt u van het beste uit twee werelden genieten.

  AMG Performance 4MATIC
  De snel reagerende AMG Performance 4MATIC-vierwielaandrijving met volledig variabele krachtverdeling zet het imposante motorvermogen om in een uitstekende verhouding van dynamiek, tractie en efficiëntie.

  De lamellenkoppeling met speciaal voor AMG ontworpen elektromechanische regeling staat garant voor een variabele en spontaan aanpasbare verdeling van het koppel die precies op de rijsituatie wordt afgestemd. Met als resultaat dat de Mercedes-AMG GLA 35 4MATIC perfect op de dagelijkse praktijk is afgestemd, voor heel veel rijplezier zorgt en over uitgebalanceerde terreinvaardigheden beschikt.

  AMG RIDE CONTROL-onderstel
  Het als optie leverbare AMG RIDE CONTROL-onderstel zorgt voor meer rijdynamiek en uitstekende performance. De adaptieve demping zorgt voor een brede spreiding tussen comfortabel cruisen en een sportieve setup.

  U kunt in één handomdraai kiezen voor 'Comfort', 'Sport' of 'Sport+', waarna de karakteristieken van het onderstel direct worden gewijzigd. De instelling 'Comfort' zorgt voor een uitgebalanceerde dempingskarakteristiek, terwijl 'Sport' en 'Sport+' voor een straffere afstelling zorgen voor een sportieve rijstijl. De keuze is helemaal aan u.