De afbeelding toont de nieuwe EQB van Mercedes-EQ.

Bent u nog steeds geïnteresseerd in een persoonlijke kennismaking met de nieuwe EQB?

Maak nu een afspraak voor een proefrit.
Maak nu een afspraak voor een proefrit.
EQB

Uw droomauto wacht op u!

Stel de EQB samen die perfect bij u past.

Stel de EQB samen die perfect bij u past.

In slechts enkele stappen geconfigureerd


Zo individualiseert u uw EQB.

Uitrustingslijnen voor het exterieur en interieur, uitgekiende pakketten en talrijke verdere individualiseringsmogelijkheden voor uw EQB.

In slechts enkele stappen geconfigureerd


Zo individualiseert u uw EQB.

Uitrustingslijnen voor het exterieur en interieur, uitgekiende pakketten en talrijke verdere individualiseringsmogelijkheden voor uw EQB.

Standaarduitvoering


Standaard highlights.

Veel aantrekkelijke design-, comfort- en veiligheidskenmerken zijn bij de EQB al standaard.

Standaarduitvoering


Standaard highlights.

Veel aantrekkelijke design-, comfort- en veiligheidskenmerken zijn bij de EQB al standaard.

Drag horizontally
 • Led-lichtstrook.

  De lichtstrook aan de bovenzijde van de black panel-grille en tussen de led-achterlichten is een visueel en karakteristiek herkenningskenmerk van de EQB.

 • Das Bild zeigt den Adaptiven Fernlicht-Assistent des EQB von Mercedes-EQ.

  High-performance led-koplampen.

  De high-performance led-koplampen zorgen standaard voor meer veiligheid 's nachts en zijn bovendien een opvallend designfeature. Dankzij de led-technologie wordt het wegdek beter verlicht dan met conventionele koplampen, waarbij echter wel minder energie wordt verbruikt.
  U activeert de adaptieve grootlichtassistent met slechts één enkele handeling en profiteert van de hoge reikwijdte. Wanneer het systeem geen voorliggers of tegemoetkomend verkeer waarneemt, wordt het grootlicht ingeschakeld. Voor uitstekend zicht op het wegdek en snellere herkenning van gevaarlijke situaties. Bovendien hoeft u niet meer steeds zelf het dimlicht in te schakelen.

 • Progressive.

  De uitrustingslijn Progressive zorgt voor substantiële verfraaiing. Met meerwaarde die u niet alleen ziet maar ook voelt, bijvoorbeeld met comfortstoelen in lederlook ARTICO en stof Fléron, inclusief het zitcomfortpakket en het stuurwiel in leder. Aerodynamische 18 inch lichtmetalen velgen en de dakreling in gepolijst aluminium zorgen voor een nog fraaier exterieur.

 • Das Bild zeigt das Laderaum-Paket des EQB von Mercedes-EQ.

  Bagageruimtepakket.

  Alles wat u dagelijks nodig hebt nog praktischer en veiliger vervoeren. Het bagageruimtepakket beschikt over extra opberg- en aansluitmogelijkheden zoals een 12V-aansluiting in de bagageruimte, zodat u nog flexibeler gebruik kunt maken van de auto, en ook onderweg over stroom beschikt. Bijvoorbeeld om uw koeltas van stroom te voorzien als u boodschappen gaat doen of een dagje naar het strand gaat.

 • Das Bild zeigt den Knopf der EASY-PACK Heckklappe des EQB von Mercedes-EQ.

  EASY PACK-achterklep.

  Uiterst praktisch. De EASY PACK-achterklep kan automatisch worden geopend en gesloten zodat de bagageruimte comfortabel kan worden in- en uitgeladen. De achterklep wordt geopend en gesloten met een druk op de knop. Het openen of sluiten kan op elk willekeurig moment worden onderbroken door opnieuw op de knop te drukken.

 • Achteruitrijcamera.

  De achteruitrijcamera toont het gebied achter de auto op het mediadisplay. Dankzij verschillende aanzichten worden ook niet-zichtbare obstakels en stoepranden weergegeven. Op deze manier kunt u met vertrouwen ook op onoverzichtelijke plekken parkeren. Bovendien zorgt het camerabeeld ervoor dat een aanhangwagen eenvoudig kan worden aangekoppeld.

De afbeelding toont het exterieur van de EQB van Mercedes-EQ in de standaarduitvoering.
 • Led-lichtstrook

 • High-performance led-koplampen

 • Progressive

 • Bagageruimtepakket

 • EASY PACK-achterklep

 • Achteruitrijcamera

Drag horizontally
 • Das Bild zeigt die 4-Wege-Lordosenstütze des EQB von Mercedes-EQ.

  Viervoudig verstelbare lendensteun.

  De viervoudig verstelbare lendensteun is een klein detail met een groots effect, en zorgt voor een ergonomische zithouding en ontspannen rugspieren. De lendensteun past de zitting aan uw lendenwervel aan en biedt daarmee de juiste ondersteuning. Het systeem kan hoger of lager worden ingesteld, en ook zachter of harder.

 • Remote en Charging Services plus.

  Met het pakket Remote en Charging Services plus* wordt u met uw auto verbonden. U kunt dit pakket lokaliseren en bovendien kunt u bepaalde functies op afstand bedienen. Met Mercedes me Charge laadt u stroom bij een groot aantal publieke oplaadpunten met de grootst mogelijke kostentransparantie. Daarvoor hoeft u zich maar één keer te registreren. Afrekeningen van de kosten worden centraal geregeld. De bovengenoemde services zijn na activering één jaar gratis te gebruiken.

  * Om gebruik te kunnen maken van deze service dient u zich in de Mercedes me-portal te registreren en met de gebruiksvoorwaarden voor de Mercedes me connect-services akkoord te gaan. Daarnaast moet de auto aan het gebruikersaccount worden gekoppeld. Na afloop van de oorspronkelijke looptijd kunnen de services tegen betaling worden verlengd. De services kunnen binnen één jaar worden geactiveerd na kentekenregistratie of ingebruikname door de klant.

 • Snelheidslimietassistent.

  Met de snelheidslimietassistent kunt u eenvoudig de voorgeschreven snelheid aanhouden en boetes voorkomen. Het systeem geeft de toegestane maximumsnelheid aan. Met behulp van een camera wordt de feitelijke maximumsnelheid waargenomen en in het combi-instrument aangeduid. Hierbij worden ook speciale verkeersborden waargenomen, die bijvoorbeeld de maximumsnelheid aangeven bij speciale weersomstandigheden.

 • Das Bild zeigt den Kneebag des EQB von Mercedes-EQ.

  Kneebag.

  De kneebag beschermt uw benen bij een zware frontale botsing tegen contact met de stuurkolom of het dashboard, waardoor het risico op letsel of de gevolgen daarvan worden verminderd. Daarbij wordt de kneebag in milliseconden ontplooid om het lichaam te stabiliseren. Op deze manier wordt bij een ongeval perfect samengewerkt tussen het algehele veiligheidssysteem met veiligheidsgordels en de kneebag.

 • Das Bild zeigt das Ablagefach in der Mittelkonsole mit Rollo des EQB von Mercedes-EQ.

  Opbergvak in middenconsole met schuifpaneel.

  Het schuifpaneel van het opbergvak in de middenconsole zorgt ervoor dat daarin opgeborgen voorwerpen aan het zicht worden onttrokken. Dat ziet er niet alleen fraai uit maar zorgt er ook voor dat het interieur opgeruimd oogt, terwijl alles toch binnen handbereik is opgeborgen. In het praktisch opbergvak kunnen alledaagse zaken als een smartphone, portefeuille of sleutels worden opgeborgen.

 • Digitale radio.

  Digitale radio biedt nog meer informatie en entertainment met duidelijk meer programma's. Kies de zenders waar u persoonlijk het liefst naar luistert. Vanwege de duidelijke ontvangst zonder ruis neemt bovendien het luistergenot toe.

 • Das Bild zeigt das Multimediasystem MBUX im EQB von Mercedes-EQ mit 26 cm (10,25“)-Display.

  MBUX-multimediasysteem.

  Met het MBUX-multimediasysteem kunt u verschillende features van uw EQB intelligent en intuïtief op de grote beeldschermen met hoge resolutie bedienen, door middel van handbewegingen, aanrakingen of spraak. Door 'Hé Mercedes' te zeggen wordt MBUX geactiveerd en kunt u uw wensen kenbaar maken. Aansluitingen voor een smartphone en digitale media zorgen daarnaast voor uitstekend infotainment.

 • Sfeerverlichting.

  Pas het interieur volledig aan uw eigen voorkeuren en stemming van het moment aan. Uit de 64 kleuren van de sfeerverlichting komen fascinerende kleurenwerelden tevoorschijn, die elkaar dynamisch kunnen afwisselen of meerdere delen van het interieur verschillend kunnen verlichten.

 • Das Bild zeigt die Dachbedieneinheit des EQB von Mercedes-EQ mit transparenten Lichtscheiben.

  Licht- en zichtpakket.

  Meer lichtbronnen zorgen ervoor dat u zich beter kunt oriënteren. Dat zoiets er ook nog eens heel fraai uit kan zien wordt bewezen door de verlichting in de dakconsole, die voor een driedimensionaal kristaleffect zorgt. Om even snel make-up bij te werken, is de make-up spiegel in de zonneklep verlicht.

De afbeelding toont het interieur van de EQB van Mercedes-EQ in de standaarduitvoering.
 • Viervoudig verstelbare lendensteun

 • Remote en Charging Services plus

 • Snelheidslimietassistent

 • Kneebag

 • Opbergvak in middenconsole met schuifpaneel

 • Digitale radio

 • MBUX-multimediasysteem

 • Sfeerverlichting

 • Licht- en zichtpakket

Uitrustingspakketten


Het juiste pakket voor elke situatie.

De drie als optie leverbare en elkaar aanvullende uitrustingspakketten beschikken over talrijke highlights in de categorieën comfort, veiligheid en techniek. De prijzen van de afzonderlijke uitrustingspakketten lopen echter niet op. U betaalt uiteindelijk gewoon de prijs voor het pakket dat u uitkiest.

Uitrustingspakketten


Het juiste pakket voor elke situatie.

De drie als optie leverbare en elkaar aanvullende uitrustingspakketten beschikken over talrijke highlights in de categorieën comfort, veiligheid en techniek. De prijzen van de afzonderlijke uitrustingspakketten lopen echter niet op. U betaalt uiteindelijk gewoon de prijs voor het pakket dat u uitkiest.

 • Advanced-pakket

  Advanced-pakket.

  De afbeelding toont de widescreen cockpit in de EQB van Mercedes-EQ.

  Widescreen cockpit

  Advanced-pakket.

  Het Advanced-pakket completeert uw auto met esthetische en hulpvaardige extra's. Twee briljante 26 cm (10,25 inch) displays zijn in het interieur versmolten tot een widescreen cockpit en vormen zo de digitale schakelcentrale. Bovendien helpen verschillende assistentiesystemen u ook in stressvolle verkeerssituaties overzicht te behouden.

  • De widescreen cockpit bestaat uit een mediadisplay en volledig digitaal instrumentendisplay met elk een beeldschermdiagonaal van 26 cm (10,25 inch)
  • Parkeerpakket met achteruitrijcamera
  • Spiegelpakket
  • Dodehoekassistent
 • Advanced plus-pakket

  Advanced plus-pakket.

  De afbeelding toont het vlak voor draadloos opladen in de middenconsole van de EQB van Mercedes-EQ.

  Draadloos oplaadsysteem voor mobiele apparatuur

  Advanced plus-pakket.

  Met dit pakket geniet u duidelijk van meer comfort. Bij het Advanced-pakket krijgt u bovendien het KEYLESS GO-comfortpakket. Daarnaast dragen de automatische airconditioning THERMOTRONIC met twee zones en het krachtige advanced sound system bij aan uw welbehagen tijdens de rit. Bovendien kunt u tijdens de rit ook uw smartphone draadloos opladen.

  • Draadloos oplaadsysteem voor mobiele apparatuur
  • Automatische airconditioning THERMOTRONIC
  • KEYLESS GO-comfortpakket
  • Advanced sound system
  • De widescreen cockpit bestaat uit een mediadisplay en volledig digitaal instrumentendisplay met elk een beeldschermdiagonaal van 26 cm (10,25 inch)
  • Parkeerpakket met achteruitrijcamera
  • Spiegelpakket
  • Dodehoekassistent
 • Premium-pakket

  Premium-pakket.

  De afbeelding toont het Burmester® surround sound system van de EQB van Mercedes-EQ.

  Burmester® surround sound system

  Premium-pakket.

  Met deze uitrusting wordt de uitrusting van uw Mercedes-Benz naar de absolute top getild, naast de onderdelen van het Advanced- en Advanced plus-pakket. Het panoramaschuifdak zorgt bijvoorbeeld voor meer licht of een frisse bries in het interieur. Het geheel wordt perfect afgerond door het eersteklas geluid van het Burmester® surround sound system en het parkeerpakket met 360°-camera.

  • Parkeerpakket met 360°-camera
  • Burmester® surround sound system
  • Draadloos oplaadsysteem voor mobiele apparatuur
  • Automatische airconditioning THERMOTRONIC
  • KEYLESS GO-comfortpakket
  • De widescreen cockpit bestaat uit een mediadisplay en volledig digitaal instrumentendisplay met elk een beeldschermdiagonaal van 26 cm (10,25 inch)
  • Spiegelpakket
  • Dodehoekassistent

  Voor bepaalde modellen kan de communicatiemodule (LTE) tijdelijk beperkt leverbaar zijn. Dit heeft vooral gevolgen voor de Mercedes me connect-services en het noodoproepsysteem (eCall). Voor meer en up-to-date informatie kunt u terecht bij uw Mercedes-Benz dealer.

Opties


Verdere highlights voor uw EQB.

Voor nóg meer comfort, veiligheid of functionaliteit. Ontdek alle leverbare opties, die u bij alle drie de uitrustingspakketten kunt toevoegen.

Opties


Verdere highlights voor uw EQB.

Voor nóg meer comfort, veiligheid of functionaliteit. Ontdek alle leverbare opties, die u bij alle drie de uitrustingspakketten kunt toevoegen.

De afbeelding toont het als optie leverbare panoramaschuifdak van de EQB van Mercedes-EQ.

Panoramaschuifdak

De afbeelding toont een grafische voorstelling van het ENERGIZING-pakket plus voor de EQB van Mercedes-EQ.

ENERGIZING-pakket plus

Meer opties.

Ontdek verdere opties in de categorie comfort.

De afbeelding toont een grafische voorstelling van het PRE-SAFE®-systeem in de EQB van Mercedes-EQ.

PRE-SAFE®-systeem

De afbeelding toont een grafische weergave van de EQB van Mercedes-EQ met als optie leverbaar rijassistentiepakket.

Rijassistentiepakket

Meer opties.

Ontdek verdere opties in de categorie veiligheid.

De afbeelding toont de EQB van Mercedes-EQ met head-up display.

MBUX-innovatiepakket

De afbeelding toont het multimediadisplay in de EQB van Mercedes-EQ met Apple CarPlay®.

Smartphone-integratie

Meer opties.

Ontdek verdere opties in de categorie functionaliteit.