Performance.

Ervaar AMG Driving Performance met al uw zintuigen in de AMG GT Roadster.

Modellen


Ervaar meer over de modellen van de Mercedes-AMG GT Roadster.

Modellen


Ervaar meer over de modellen van de Mercedes-AMG GT Roadster.

 • Mercedes-AMG GT Roadster

  Mercedes-AMG GT Roadster.

  Mercedes-AMG GT Roadster.

  De Mercedes-AMG GT Roadster vormt een perfecte combinatie van sportiviteit en lifestyle. Met een topsnelheid van 310 km/h en een acceleratie in slechts 3,8 seconden van 0 naar 100 km/h kan tegelijkertijd worden genoten van pittige performance en ontspannen cruisen. Het AMG-sportonderstel, het actieve luchtgeleidingssysteem en het hoogwaardige interieur vormen de highlights van de Mercedes-AMG GT Roadster.

  De afbeelding toont de markante voorzijde van de Mercedes-AMG GT Roadster in volle vaart.
  De afbeelding toont de Mercedes-AMG GT Roadster vanuit vogelvluchtperspectief.
  De afbeelding toont een zijaanzicht van de Mercedes-AMG GT Roadster tijdens het openen van het dak.

  350 kW (476 pk)<p>Opgaven over maximaal vermogen en koppel volgens verordening (EG) 715/2007 in de huidige versie.</p>

  Max. vermogen

  Tot

  630 Nm

  Koppel

 • Mercedes-AMG GT C Roadster

  Mercedes-AMG GT C Roadster.

  Mercedes-AMG GT C Roadster.

  De Mercedes-AMG GT C Roadster is de meest intense manier om een roadster te ervaren. Het grenzeloze open air-genot en imposante performance zorgen voor pure emotie. Met een topsnelheid van 316 km/h en een acceleratie van 0 naar 100 km/h in slechts 3,7 seconden zoekt dit model zonder meer de grenzen van het fysiek mogelijke op. De highlights van het model zijn onder andere de AMG-achterasbesturing, het AMG RIDE CONTROL-onderstel en de breed ogende achterzijde.

  De afbeelding toont de markante voorzijde van de Mercedes-AMG GT C Roadster in volle vaart.
  De afbeelding toont het interieur van de Mercedes-AMG GT C Roadster.
  De afbeelding toont de Mercedes-AMG GT C Roadster in volle vaart.

  410 kW (557 pk)<p>Opgaven over maximaal vermogen en koppel volgens verordening (EG) 715/2007 in de huidige versie.</p>

  Max. vermogen

  Tot

  680 Nm<p>Opgaven over maximaal vermogen en koppel volgens verordening (EG) 715/2007 in de huidige versie.</p>

  Koppel

Architectuur


Architectuur voor ultieme performance.

Gebouwd voor liefhebbers. Dankzij de constructie van de Mercedes-AMG GT Roadster worden indrukwekkende racesportprestaties bereikt.

Architectuur


Architectuur voor ultieme performance.

Gebouwd voor liefhebbers. Dankzij de constructie van de Mercedes-AMG GT Roadster worden indrukwekkende racesportprestaties bereikt.

 • Tractie

  Een leider met vaste grip.

  Een leider met vaste grip.

  Dankzij de transaxle-constructie van de aandrijflijn ontstaat een gewichtsverdeling van 47 % voor en 53 % achter, waarmee uitstekende tractie wordt bevorderd. Het AMG-sperdifferentieel op de achteras verbetert vooral de tractie bij een sportieve rijstijl, waarbij het doorslippen van het aangedreven wiel aan de binnenzijde van de bocht wordt voorkomen.

  De transaxle-constructie van de Mercedes-AMG GT Roadster zorgt voor optimale tractie, vooral bij een sportieve rijstijl.

  47/53

  Perfecte balans - de voorzijde is lichter dan de achterzijde.

 • Dwarsdynamiek

  Onovertroffen in elke situatie.

  De dry sump-smering zorgt ervoor dat het zwaartepunt van de auto lager komt te liggen, en zorgt daarmee voor uitstekende dwarsdynamiek in de Mercedes-AMG GT Roadster.

  Onovertroffen in elke situatie.

  De dry sump-smering zorgt ervoor dat het zwaartepunt van de auto lager komt te liggen, en zorgt daarmee voor uitstekende dwarsdynamiek. Het in drie standen instelbare AMG RIDE CONTROL-onderstel en de op downforce geoptimaliseerde aerodynamica zorgen ervoor dat de Mercedes-AMG GT Roadster zich kenmerkt door een stabiel en harmonieus rijgedrag tot aan de grenzen van het fysiek mogelijke. De aluminium constructie zorgt daarbij voor een bijzonder stijve carrosserie voor uitstekende dwars- en langsdynamiek en uiterst nauwkeurig stuurgedrag.

 • Aerodynamica

  Optimale aerodynamica.

  Geoptimaliseerde bodembekleding voor de luchtafvoer van de oliekoeler en luchttoevoer voor de diffusor.
  Het actieve luchtgeleidingssysteem aan de onderzijde van de voorskirt zorgt voor uitstekende aerodynamica van de Mercedes-AMG GT Roadster.

  Optimale aerodynamica.

  De toepassing van uit de autosport vergaarde kennis op de Mercedes-AMG GT biedt de bestuurder ondersteuning bij een dynamische en veilige rijstijl. Het systeem zorgt voor aerodynamische stabiliteit met een lage luchtweerstand. Daarnaast wordt voor voldoende koeling en luchttoevoer gezorgd voor alle componenten. Met behulp van het AIRPANEL in de voorskirt en de elektrisch uitschuifbare achterspoiler wordt de aerodynamica actief aan de feitelijke rijsituatie aangepast.

High-performance keramisch AMG-composietremsysteem


Dezelfde remprestaties als in de autosport, met technologie van AMG.

High-performance keramisch AMG-composietremsysteem


Dezelfde remprestaties als in de autosport, met technologie van AMG.

Een remschijf van het high-performance keramisch AMG-composietremsysteem van de Mercedes-AMG GT Roadster is voor presentatiedoeleinden op een wand aangebracht.

De met koolstof verstevigde keramische remschijven kenmerken zich door hun hardheid maar zijn tegelijkertijd 40 % lichter dan conventionele composietremschijven. De voordelen van deze remschijven zijn een langere levensduur, kortere remwegen, een nauwkeurig reactievermogen en hoge stabiliteit.

AMG-opties


Nog meer Driving Performance. Nog meer GT feeling.

AMG-opties


Nog meer Driving Performance. Nog meer GT feeling.

  AMG DYNAMIC PLUS-pakket

  De afbeelding toont het interieur van de Mercedes-AMG GT Roadster met AMG DYNAMIC PLUS-pakket.

  Het AMG DYNAMIC PLUS-pakket staat voor maximaal rijplezier en sublieme wendbaarheid door high-performance componenten te bundelen voor hogere rijdynamiek en een nog emotionelere rijervaring.

  COMAND Online

  De afbeelding toont het multimediasysteem COMAND Online met de AMG TRACK PACE-app in de Mercedes-AMG GT Roadster.

  Met COMAND Online, het perfect in de cockpit geïntegreerde premium navigatiesysteem in Mercedes-Benz look and feel, komt u snel en ontspannen op uw eindbestemming aan. Dankzij Live Traffic-verkeersinformatie kunnen bijvoorbeeld files worden omzeild en worden mogelijk gevaarlijke verkeerssituaties vroeger waargenomen.
  Met de AMG Track Pace-app beschikt u over de ideale tool voor een gedetailleerde en professionele analyse van uw rijstijl. Op deze manier kunt u uw performance op afgezette trajecten ook zonder trainer verbeteren en uw resultaten met die van andere rijders vergelijken. De weergave is overzichtelijk, intuïtief en eenvoudig te begrijpen. U kunt uw prestaties vastleggen en bijvoorbeeld op sociale netwerken met andere raceliefhebbers delen.

  High-performance keramisch AMG-composietremsysteem

  De afbeelding toont het high-performance keramisch AMG-composietremsysteem van de Mercedes-AMG GT Roadster.

  Een systeem waarop u kunt vertrouwen, ook nadat er kort achter elkaar heel hard is afgeremd. Het high-performance keramisch AMG-composietremsysteem beschikt over een remvermogen waarop u ook in extreme situaties kunt vertrouwen. Bovendien is dit systeem lichter dan conventionele remsystemen, wat voor minder ongeveerde massa zorgt, met als gevolg meer rijdynamiek en wendbaarheid.

  Mercedes-AMG brand


  The World of Driving Performance.

  Mercedes-AMG brand


  The World of Driving Performance.

  De afbeelding toont het Mercedes-AMG schildje op de motor.

  Ervaar de grote verscheidenheid aan Mercedes-AMG modellen en laat u meeslepen door de samengebalde power van Driving Performance.

  AMG GT Roadster: brandstofverbruik gecombineerd: 12,1 - 12,9 l/100 km, CO2-emissie gecombineerd: 274 - 292 g/km (WLTP)<p>De vermelde waarden zijn gemeten volgens de voorgeschreven meetmethode. Het betreft ‘WLTP-CO<sub>2</sub>-waarden’ conform Art. 2 Nr. 3 van de doorvoerverordening (EU) 2017/1153. De waarden van het brandstofverbruik zijn op basis van deze waarden bepaald. Het stroomverbruik werd berekend op basis van VO 683/2008/EG. De opgaven hebben geen betrekking op een specifiek voertuig, ze zijn slechts bedoeld ter vergelijking van verschillende voertuigen onderling.&nbsp;De waarden variëren al naargelang de gekozen opties.<br> </p>