MBUX:
de Mercedes-Benz
User Experience.

Het multimediasysteem met kunstmatige intelligentie. Fascinerend intuïtief.*

*

De beschikbaarheid van de communicatiemodule (LTE) is tijdelijk beperkt voor bepaalde voertuigen vanwege toeleveringsproblemen gelinkt aan het wereldwijd tekort aan semiconductoren. Om het voertuig op tijd af te kunnen leveren, zal het voertuig in eerste instantie zonder communicatiemodule (LTE) worden geleverd. De module zal later gratis worden geïnstalleerd op het voertuig (“retrofit”), zodra de beschikbaarheid van de benodigde onderdelen is verzekerd. Dit betekent dat bepaalde Mercedes me diensten, inclusief de noodoproepfunctie (eCall,) tijdelijk niet beschikbaar zullen zijn op het voertuig. Actuele informatie is beschikbaar via uw Mercedes-Benz dealer.

Highlights


Niet meer dan vier letters. Maar wel ontelbare voordelen.

MBUX laat u een heel nieuwe wereld op het gebied van infotainment zien. Intuïtief te bedienen met spraak, touch of gebaren. Naadloos in uw digitale leven geïntegreerd en bovendien volledig af te stemmen op uw wensen met eigen weergavestijlen. Uw fascinatie voor MBUX wordt bij elke rit steeds groter omdat het systeem in staat is om zelf te leren en zich volledig op de bestuurder kan instellen.

Highlights


Niet meer dan vier letters. Maar wel ontelbare voordelen.

MBUX laat u een heel nieuwe wereld op het gebied van infotainment zien. Intuïtief te bedienen met spraak, touch of gebaren. Naadloos in uw digitale leven geïntegreerd en bovendien volledig af te stemmen op uw wensen met eigen weergavestijlen. Uw fascinatie voor MBUX wordt bij elke rit steeds groter omdat het systeem in staat is om zelf te leren en zich volledig op de bestuurder kan instellen.

De afbeelding toont de Mercedes-Benz GLC SUV.
De video toont de functies van het multimediasysteem MBUX (Mercedes-Benz User Experience) in de Mercedes-Benz GLC SUV.
Opnieuw bekijken

Personalisatie


Zo wordt MBUX een heel persoonlijke experience.

Personalisatie


Zo wordt MBUX een heel persoonlijke experience.

  Belevingswerelden

  De afbeelding toont het display van de Mercedes-Benz CLA Coupé.

  Met de belevingswerelden kunnen in uw auto met één druk op de knop naar eigen inzicht van tevoren ingestelde stemmingen worden opgeroepen. Hierbij wordt de weergave op het instrumenten- en mediadisplay aangepast, evenals de sfeerverlichting en de rijstand. Het fraaiste daarbij is echter dat de bestuurder zijn individuele belevingswerelden geheel zelf kan programmeren.

  User action prediction

  De afbeelding toont user action prediction van Mercedes-Benz User Experience.

  MBUX maakt van uw auto een partner die met u meeleeft. Hij leert er elke dag weer iets bij en leert vooral de bestuurder beter kennen. Hij onthoudt bijvoorbeeld uw favoriete songs en de weg die u aflegt naar uw werk. Vervolgens zoekt hij automatisch de juiste radiozender op of toont een snellere route wanneer er een file is op weg naar uw werk. Helemaal vanzelf en vanzelfsprekend, als u dat wilt.

  Weergavestijlen

  De afbeelding toont het display van de Mercedes-Benz GLE SUV met MBUX.

  Het design en de uitstraling van de widescreen cockpit kunnen volledig individueel worden aangepast. Hierbij kan worden gekozen uit de vier weergavestijlen 'Classic', 'Sport', 'Progressive' en 'Smaakvol'. De gekozen weergavestijl is bepalend voor de atmosfeer van het interieur, vooral in combinatie met de als optie leverbare sfeerverlichting.

  Bedieningssystemen


  Het systeem luistert naar alles wat u zegt en reageert op uw aanrakingen of vingerbewegingen.

  Bedieningssystemen


  Het systeem luistert naar alles wat u zegt en reageert op uw aanrakingen of vingerbewegingen.

   Spraakgestuurd bedieningssysteem LINGUATRONIC

   De afbeelding toont het interieur van de Mercedes-Benz GLE SUV met het spraakgestuurd bedieningssysteem LINGUATRONIC.

   Dankzij het als optie leverbare spraakgestuurde bedieningssysteem LINGUATRONIC verstaat uw auto u woord voor woord. Daarvoor hoeft u echter niet langer allerlei opdrachten te leren. Ook geeft uw auto u antwoord. Wilt u sms-berichten laten voorlezen, dicteren of verzenden? Geen enkel probleem. Uw auto geeft u informatie over het weer op uw bestemming (alleen in combinatie met Mercedes me-services), wisselt radiozenders en zorgt ervoor dat u op de snelste manier thuiskomt. Daarvoor hebt u maar twee woorden nodig: "Hé Mercedes". Uw auto is dan één en al oor.

   MBUX-interieurassistent

   De afbeelding toont de MBUX-interieurassistent.

   Geniet van contactloos bedieningscomfort. Dit innovatieve systeem neemt bewegingen die u met uw handen en armen maakt waar, en interpreteert deze vervolgens. Een aantal functies kunt u dus letterlijk in een handomdraai bedienen. Bovendien kan het systeem onderscheid maken tussen de bestuurder en voorpassagier, zodat alle menu's die u wilt bedienen zich binnen handbereik bevinden.

   Touchbedieningsconcept

   De afbeelding toont het interieur van de GLE SUV met touchbedieningsconcept.

   Met MBUX beschikt u over de grootst mogelijke vrijheid om uiteenlopende functies te bedienen op een manier die voor u het meest comfortabel is. In uw auto is het multimediadisplay als touchscreen leverbaar, terwijl in de middenconsole een touchpad is geïntegreerd dat op bewegingen van één of twee vingers en handschrift reageert. Daarnaast kunnen de displays met behulp van de touch control buttons op het stuurwiel worden bediend.

   Beeldschermen en connectiviteit


   MBUX is overal, vanaf de voorruit tot in het achtercompartiment.

   Beeldschermen en connectiviteit


   MBUX is overal, vanaf de voorruit tot in het achtercompartiment.

    MBUX-entertainment

    De afbeelding toont de werking van MBUX-entertainment in de Mercedes-Benz S-Klasse Limousine.
    Opnieuw bekijken

    Altijd naar uw favoriete muziek luisteren. Met het volledig geïntegreerde MBUX-entertainment wordt uw auto direct met streamingdiensten verbonden. U kunt muziektitels en playlists net zo eenvoudig wisselen als radiozenders met behulp van de bedieningselementen op het centrale display, op het stuurwiel of direct spraakgestuurd.

    Alleen leverbaar in combinatie met verdere opties.

    MBUX-entertainmentsysteem achter

    De afbeelding toont het interieur van de Mercedes-Benz GLS SUV met MBUX-entertainmentsysteem achter.

    Het MBUX-entertainmentsysteem achter verandert het achtercompartiment in een aantrekkelijke belevingswereld en werkomgeving. Hier kunt u uw reis vormgeven zoals u dat wilt, met vermaak of door werk uit te voeren. Met behulp van touchscreens met hoge resolutie kan direct toegang tot internet en het multimediasysteem worden verkregen.

    MBUX augmented reality voor navigatie

    De afbeelding toont het interieur van de Mercedes-Benz CLA Shooting Brake met MBUX augmented reality voor navigatie.

    Om ervoor te zorgen dat u in complexe verkeerssituaties heer en meester blijft, wordt met behulp van MBUX augmented reality voor navigatie de virtuele wereld aan de realiteit gekoppeld. Met behulp van deze technologie worden grafische navigatie- en verkeersaanwijzingen in live beelden weergegeven. U komt snel, veilig en ontspannen op uw bestemming aan.

    Draadloos opladen

    De afbeelding toont het draadloos opladen met Mercedes-Benz User Experience.

    Opladen tijdens het rijden. Uw smartphone ligt in een handomdraai op zijn vaste plaats op het oplaadvlak om daar draadloos opgeladen te worden. Alle compatibele smartphones kunnen draadloos worden opgeladen, onafhankelijk van het model en merk.

    Smartphone-integratie

    De afbeelding toont de smartphone-integratie met Mercedes-Benz User Experience.

    Met behulp van de smartphone-integratie kunnen mobiele telefoons via Apple® CarPlay® of Android Auto® in het mediasysteem worden opgenomen. Daarmee krijgt u eenvoudig toegang tot de belangrijkste apps op uw smartphone. Ook apps van derden, zoals Spotify, kunnen snel en eenvoudig worden gebruikt.

    Head-up display

    De afbeelding toont het interieur van de Mercedes-Benz GLE SUV met head-up display.

    Uitstekende vooruitzichten voor sportief rijplezier en een majestueus rijgevoel. Het head-up display verandert de voorruit in een fascinerende digitale cockpit, zodat alle belangrijke informatie zich steeds in uw blikveld bevindt. Hierdoor kunt u zich volledig op het verkeer concentreren.

    Beschikbaar met MBUX


    Mercedes-Benz User Experience is een belevenis voor al uw zintuigen.

    Beschikbaar met MBUX


    Mercedes-Benz User Experience is een belevenis voor al uw zintuigen.

    De afbeelding toont het interieur van de GLB SUV met Mercedes-Benz User Experience.

    U kunt het het beste zelf ervaren. Het infotainmentsysteem is voor steeds meer modelseries leverbaar, van de compacte A-Klasse tot de GLS, de SUV van de luxe klasse.

    De beschikbare uitrustingen kunnen per model verschillen<p>De beschikbaarheid van de communicatiemodule (LTE) is tijdelijk beperkt voor bepaalde voertuigen vanwege toeleveringsproblemen gelinkt aan het wereldwijd tekort aan semiconductoren. Om het voertuig op tijd af te kunnen leveren, zal het voertuig in eerste instantie zonder communicatiemodule (LTE) worden geleverd. De module zal later gratis worden geïnstalleerd op het voertuig (“retrofit”), zodra de beschikbaarheid van de benodigde onderdelen is verzekerd. Dit betekent dat bepaalde Mercedes me diensten, inclusief de noodoproepfunctie (eCall,) tijdelijk niet beschikbaar zullen zijn op het voertuig. Actuele informatie is beschikbaar via uw Mercedes-Benz dealer. <br> </p> .