MBUX-hyperscreen: de revolutie van de kunstmatige intelligentie.

MBUX-hyperscreen
MBUX-hyperscreen
Opnieuw bekijken

MBUX-hyperscreen: de revolutie van de kunstmatige intelligentie.

Het MBUX-hyperscreen is als optie verkrijgbaar in de EQS (de 100% elektrische luxe limousine) en vormt het nieuwe brein en zenuwstelsel van de auto. Hiermee worden voor het eerst emotioneel design en kunstmatige intelligentie op het dashboard gecombineerd.

Een nieuwe stijlperiode.

MBUX-hyperscreen

Een nieuwe stijlperiode.

In het interieur is er in tijden niet zo’n ingrijpende verandering gezien op het gebied van interactiviteit, connectiviteit en pure emotie. Het hyperscreen opent fascinerende nieuwe gebruiksmogelijkheden. Het is indrukwekkend innovatief in zijn vermogen om de wensen van de bestuurder te begrijpen en op te volgen. Het opent een nieuwe dialoog tussen de auto en de mens. Gorden Wagener, Chief Design Officer van de Daimler Group, heeft het over een visie op design die nu werkelijkheid wordt: “We combineren op fascinerende wijze technologie met design om klanten ongekend gebruiksgemak te bieden. We houden van eenvoud en hebben een nieuw MBUX-niveau bereikt.” Sajjad Khan, lid van het directiecomité van Mercedes-Benz AG en technisch directeur, gaat nog verder: “Het MBUX-hyperscreen leert de klant steeds beter kennen en personaliseert het infotainment en de gebruikerservaring nog voordat de inzittende op een knop drukt of door een keuzemenu moet scrollen.”

Interstellaire vormgeving en een gevoel van totale vrijheid.

MBUX-hyperscreen

Interstellaire vormgeving en een gevoel van totale vrijheid.

Het MBUX-hyperscreen is een perfect voorbeeld van het combineren van digitaal en analoog design. De verschillende schermen lijken in elkaar over te lopen over een breed, licht gebogen paneel, waardoor men voorin bijna door de lucht lijkt te zweven. In het scherm zijn analoge ventilatieopeningen geïntegreerd, die de digitale en fysieke wereld met elkaar verbinden. Het MBUX-hyperscreen is omgeven door een naadloos kunststof frame. Het zichtbare gedeelte is 3-laags gespoten in de kleur ‘Silver Shadow’. Deze manier van coaten biedt dankzij de extreem dunne tussenlagen een uiterst kwalitatief oppervlak, dat van het dashboard lijkt los te komen. De voorste passagier heeft bovendien een eigen display en toetsenbord, wat de reis nog aangenamer en leuker maakt. En als de passagiersstoel onbezet is, verandert het scherm in een digitaal sierelement.

OLED-technologie en ruimtelijke digitale intuïtiviteit.

MBUX-hyperscreen

OLED-technologie en ruimtelijke digitale intuïtiviteit.

De centrale schermen en het passagiersscherm maken gebruik van de OLED-technologie. De actieve OLED-pixels garanderen een schitterende glans en hoge contrastwaarden, ongeacht de kijkhoek of de lichtinval. De grafische voorstellingen kregen een nieuw jasje, met een blauw/oranje kleurenpallet. Het klassieke dashboard met twee ronde instrumenten is omgetoverd tot een digitale, verlichte strook in een glazen lens. En uiteraard is het MBUX-hyperscreen intuïtief en eenvoudig in gebruik. Basisfuncties van de elektrische aandrijving zoals boost of regeneratie worden gevisualiseerd als in een spaceshuttle. Een lensvormig, bewegend object toont de G-krachten en geeft op sprookjesachtige wijze aan waartoe de EQS in staat is.

Gepersonaliseerde connectiviteit en kunstmatige intelligentie.

MBUX-hyperscreen

Gepersonaliseerde connectiviteit en kunstmatige intelligentie.

Het MBUX-systeem toont, op basis van kunstmatige intelligentie, de noodzakelijke functies proactief op het juiste moment. Het systeem wordt voortdurend bijgewerkt door veranderingen in de omgeving en door het gebruikersgedrag. De ‘Zero-level’ technologie biedt de gebruiker content uit het hele MBUX-systeem en van gerelateerde diensten aan op het hoogste niveau van de MBUX-informatiearchitectuur. Daarnaast krijgt u via kunstmatige intelligentie ruim twintig andere functies (o.a. een actief massageprogramma, een verjaardagenreminder en suggesties voor activiteiten) automatisch aangeboden. Dit ‘customized’ systeem registreert al uw wensen en gewoontes. Als u bijvoorbeeld op weg naar huis altijd een bepaalde vriend belt, dan zal het systeem u automatisch de suggestie doen. Hiermee ontstaat tussen MBUX en de gebruiker een nieuwe relatie die voor meer comfort en rust zorgt.