Mercedes-Benz onderhoud.

Mercedes-Benz onderhoud.

Veiligheid en waardebehoud voor uw Mercedes-Benz.

De afbeelding toont een animatie van een auto op een provinciale weg met de koplampen ingeschakeld.

Veiligheid en waardebehoud voor uw Mercedes-Benz.

Een van onze belangrijkste veiligheidssystemen is onderhoud. Wanneer dit regelmatig wordt uitgevoerd, blijft niet alleen de veiligheid van uw Mercedes-Benz gewaarborgd, maar ook uw mobiliteit en het waardebehoud van uw model. Als fabrikant kennen we uw Mercedes-Benz het best. Ons professioneel geschoold onderhoudspersoneel heeft de benodigde kennis en het speciaalgereedschap dat vereist is om eersteklas onderhoud uit te voeren.

Mogelijke slijtage en schade kunnen daarbij vroegtijdig worden herkend, zodat grotere reparatiewerkzaamheden en de daarmee samenhangende kosten kunnen worden voorkomen. 

 

Origineel Mercedes-Benz onderhoudsboekje
Een volledig ingevuld (digitaal) onderhoudsboekje is het bewijs dat uw Mercedes-Benz in topstaat verkeert. De Mercedes-Benz dealer noteert hierin alle uitgevoerde onderhoudsbeurten. Als u na een aantal jaar uw Mercedes-Benz wilt verkopen is dit (digitale) onderhoudsboekje het bewijs dat uw auto al het onderhoud heeft gehad dat volgens fabrieksvoorschriften nodig is.

 

Man en vrouw voor een Mercedes-Benz dealer

Kleine onderhoudsbeurt
Bij de kleine onderhoudsbeurt worden de volgende punten nagelopen<p>Afhankelijk van de leeftijd, kilometrage en het type voertuig kunnen aanvullende werkzaamheden noodzakelijk zijn. De serviceadviseur kan u hierover extra informatie geven.</p>

 •  Olie verversen door Mercedes-Benz Originele Motorolie voor optimale smering en bescherming van uw motor. 
 •  Controle werking van diverse onderdelen: claxon, verlichting aan voor- en achterzijde, interieurverlichting, ruitenwissers en ruitensproeierinstallatie. 
 •  Peil vloeistoffen controleren en eventueel bijvullen: motorkoelsysteem, anticorrosie- en antivriesmiddel, remsysteem, ruitensproeierinstallatie en accu. 
 •  Instrumentenpaneel: service-indicator resetten, zodat u op tijd wordt gewaarschuwd voor uw volgende onderhoudsbeurt. 
 •  Bandenspanning controleren om onnodige slijtage en overmatig brandstofverbruik te voorkomen. Indien nodig banden op spanning brengen. 
 •  Oliefilter vervangen door een nieuw Mercedes-Benz Origineel Oliefilter met hoger filtrage voor schonere olie, betere smering en minder motorslijtage.  
Controle van de remmen in een Mercedes-Benz garage

Grote onderhoudsbeurt
De grote onderhoudsbeurt bevat extra werkzaamheden ten opzichte van de kleine onderhoudsbeurt<p>Afhankelijk van de leeftijd, kilometrage en het type voertuig kunnen aanvullende werkzaamheden noodzakelijk zijn. De serviceadviseur kan u hierover extra informatie geven.</p> :

 •  Alle zichtbare onderdelen van de motor en aan de onderzijde van de auto worden gecontroleerd op lekkage en schade.  
 •  Stuurbekrachtiging: olie op peil brengen en controleren op lekkage in het hydraulisch circuit.  
 •  Remmentest op de testbank en uitgebreide controle van remschijven, remblokken, remschoenen, remklauwen en remleiding. 
 •  Combifilter controleren en eventueel vervangen voor een optimale toevoer van schone lucht.  
 •  V-riem controleren op slijtage en beschadiging en zorgen dat deze op de juiste spanning staat.  
 •  Draaipunten vooras, spoor- en stuurstang controleren.  
 •  Draaipunten motorregeling smeren.  

Mobilo. Meteen weer op weg.

Gevarendriehoek groen Mobilo
Opnieuw bekijken

Mobilo. Meteen weer op weg.

Mobilo is de standaard mobiliteitsoplossing van Mercedes-Benz. Bij kleine ongemakken, pech, een ongeval of vandalisme zorgen onze experts in heel Europa ervoor dat u niet stil hoeft te blijven staan. Daarvoor is één telefoontje voldoende. U kunt ons altijd bereiken op telefoonnummer +31 206 545 277. De mobiliteitsoplossing Mobilo is standaard bij elke Mercedes-Benz personenwagen en wordt met elke service bij Mercedes-Benz gratis verlengd – 30 jaar lang.