Navigatie met sd-kaart

Gebruik hiervoor uitsluitend uw originele sd-kaart. Met behulp van de Download Manager voor navigatie met sd-kaart kunt u controleren of er nieuwe kaartupdates beschikbaar zijn.

Indien er binnen 60 dagen na ingebruikname nieuwe kaartgegevens beschikbaar zijn via de online shop, is de download gratis. Deze 60 dagen starten wanneer de SD-kaart voor het eerst wordt gebruikt.

Alle informatie


Alle informatie over navigatie met sd-kaart.

Alle informatie


Alle informatie over navigatie met sd-kaart.

Stelt u zich eens voor dat u een navigatiesysteem hebt en toch de weg kwijt raakt. Dat is niet alleen vervelend, maar ook onnodig. Wanneer u over de nieuwste versie van het kaartmateriaal op sd-kaart beschikt, is het vrijwel onmogelijk dat zoiets gebeurt.


Zorg er daarom voor dat het kaartmateriaal op de sd-kaart op tijd wordt bijgewerkt voordat u op reis gaat. U kunt er dan op vertrouwen dat u zonder problemen naar uw bestemming wordt geleid en uw vakantie ontspannen tegemoet kunt zien. Ongeacht of u op vakantie gaat in Italië, Frankrijk, Spanje of van plan bent door heel Europa te gaan rijden, met de nieuwste kaartupdates komt u altijd ontspannen op uw vakantiebestemming aan.

Zes goede redenen waarom Mercedes-Benz rijders hun navigatiesysteem regelmatig zouden moeten bijwerken:

 • Ontspannen aankomst op bestemming

  Betrouwbaar navigatiesysteem. U raakt de weg niet kwijt en hoeft ook niet naar de weg te vragen.

 • Tijdsbesparing

  Er gaat geen tijd verloren dankzij optimale routecalculatie en informatie over nuttige plaatsen in de omgeving.

 • Brandstofbesparing

  Door de keuze van het kortste traject en actuele informatie over nuttige plaatsen wordt niet alleen brandstof bespaard maar ook geld. Volgens een recente studie kan op jaarbasis zo'n € 400 worden bespaard met een navigatiesysteem dat volledig up-to-date is.

 • Veiliger rijden

  Minder afleiding en eenvoudige bediening zorgen ervoor dat er veiliger wordt gereden. Afgezette wegen kunnen ruim van tevoren omzeild worden en er kan altijd snel een tankstation gevonden worden als de brandstof dreigt op te raken.

 • Optimaal gebruik van navigatiesysteem

  Dankzij nieuwe gegevens, zoals straatnamen, rotondes en nuttige plaatsen, profiteren Mercedes-Benz rijders optimaal van het navigatiesysteem.

 • Minder CO2-uitstoot

  Minder gereden kilometers dankzij een bijgewerkt navigatiesysteem betekent minder CO2-uitstoot, waardoor het milieu wordt ontzien.