Ervaringen | eVito Gesloten Bestelwagen | Mercedes-Benz Vans
eVito Gesloten Bestelwagen

Klantervaringen van de Mercedes-Benz eVito.

Met deze gebruikservaringen van de Mercedes-Benz eVito maakt u goed geïnformeerd een keuze.

De eerste wagenparken vullen zich met de stoere, 100% elektrische Mercedes-Benz eVito, gekozen door ondernemers die voorlopen op het gebied van duurzaam bedrijfsvervoer. Zelf voelen ze zich inmiddels ambassadeur van elektrisch rijden, net als de chauffeurs: zij genieten van de rust en beïnvloeden steeds slimmer de actieradius door energie terug te winnen tijdens het rijden. Lees hier de ervaringen van diverse bedrijven met de Mercedes-Benz eVito.

FRUIT OP JE WERK: ambassadeurs van elektrisch rijden.

‘Green machine’ staat er op de flanken van de Mercedes-Benz eVito’s van FRUIT OP JE WERK. De naam zegt het al: deze mensen brengen fruit op je werk. Met volle boxen en schalen vers fruit helpen ze organisaties op het gebied van gezondheid en vitaliteit bij het creëren van een gezonde werkvloer. Operationeel manager Remco Peek: “bij ons eigen duurzame beleid hoort een slim routesysteem om zo min mogelijk kilometers te maken en, uiteraard, elektrisch bedrijfsvervoer. Na een paar dagen testen viel de keuze op de eVito.” De chauffeurs van FRUIT OP JE WERK waarderen de stilte en het laadvolume, dat niet wordt beïnvloed door de accu’s. “Op de recuperatie, het terugwinnen van energie, ga je vanzelf letten. Je remt bijna niet en dat zie je terug in je actieradius.” Remco Peek: “In het begin waren we wat sceptisch, maar inmiddels kan ik zeggen dat we echte ambassadeurs zijn van elektrisch rijden.”

Bij Hillenaar Outdoor is de trend gezet.

Media-exploitant Hillenaar Outdoor - onder meer bekend van grote digitale reclameborden en -masten - heeft de ambitie om op alle vlakken innovatief én duurzaam te zijn. Dat is ook te zien aan het wagenpark, waar de Mercedes-Benz eVito aan is toegevoegd. Projectmanager Robin is er blij mee. Hij vat de eVito in één woord samen: degelijk. “Met mijn eVito rijd ik gemiddeld 140 tot 150 kilometer per dag en opladen gebeurt na werktijd.” Voor Michiel is het duidelijk: de trend is gezet. “Deze eVito heeft ons laten zien wat elektrisch rijden kan brengen. Er zullen er dus zeker meer komen.”

Medipoint rijdt onbevreesd elektrisch.

Peter van Vilsteren, facilitair directeur bij Medux, is er duidelijk over: “Als we goed invulling willen geven aan onze duurzaamheidsstrategie en -ambities, dan hebben we ook elektrische voertuigen nodig.” Medipoint, onderdeel van Medux, gebruikt daarom Mercedes-Benz eVito’s voor de distributie van revalidatie- en zorghulpmiddelen. Het laadvolume is niet anders dan van een Vito met dieselmotor, dus dat vormde geen belemmering. De chauffeurs zijn enthousiast: “De eVito is stil, accelereert vlot en je kunt ‘m in de stad altijd wel ergens kwijt bij een laadpaal. Onze afspraken duren één tot twee uur, dus de eVito kan tussentijds steeds worden bijgeladen. Zo kan je de hele dag vooruit.” Peter van Vilsteren heeft tenslotte nog een boodschap voor andere wagenparkbeheerders: “wees niet bevreesd, elektrisch rijden past in de toekomst van het Nederlandse bedrijfsvervoer.”

eZE Delivery.

eZE staat voor elektrisch Zero Emissie, spreek uit als ‘easy’ - verzorgt voorraadbeheer en de first & last mile distributie van gekoelde en bevroren levensmiddelen. Dat de distributie zero emissie moest zijn, stond vanaf het begin als een paal boven water. Oprichter Bo Boormans: “De Mercedes-Benz eVito had het beste investeringsplaatje: kwaliteit en kosten zijn goed in balans. Het vertrouwen in Mercedes-Benz gaf uiteindelijk de doorslag.” De chauffeurs rijden graag met de eVito vanwege de rust aan boord. Zij maken een sport van het terugwinnen van energie: met 100% acculading de stad inrijden en - dankzij maximale recuperatie - met nog altijd 75% terug na een flinke ronde door de stad. 

Grootste Europese vloot elektrische Vito Tourers voor Willemsen-de Koning.

Met zijn schone technologie, concurrerende operationele kosten en vertrouwde Vito-kwaliteiten is de eVito Tourer voor Willemsen-de Koning de logische keuze voor leerlingenvervoer. Een andere reden om te kiezen voor de eVito is de dienstverlening van de bewezen en geprezen Mercedes-Benz Van ProCenters, waaronder Wensink Automotive. . Ook zal er onder meer een training georganiseerd worden om de chauffeurs van Willemsen-de Koning te helpen optimaal gebruik te maken van de verschillende rijprogramma’s. Dit met als doel de energieterugwinningstechnologie maximaal te benutten en daarmee de actieradius te optimaliseren.

Duurzaam ondernemen door elektrisch rijden. 

De opkomst van elektrisch rijden wordt mogelijk gemaakt door nieuwe technologische ontwikkelingen, ook met het oog op duurzaamheid. Het klimaatakkoord speelt hierin een grote rol. Het centrale doel is om de nationale broeikasgasuitstoot fors terug te dringen.