FAQ | eVito Gesloten Bestelwagen | Mercedes-Benz Vans
Mercedes-Benz eVito FAQ

Veelgestelde vragen over de eVito Gesloten Bestelwagen.

FAQ.

 

Hier vindt u antwoorden op uw vragen over de eVito.

Hoe laadt u uw eVito op? En hoe haalt u het maximale uit uw elektrische bestelwagen? Hier vindt u alle antwoorden op uw veelgestelde vragen over de eVito. Ontdek daarnaast ook in 1 minuut of de eVito bij u past.

Hoe laad ik mijn eVito op?

U kunt uw eVito op verschillende manieren opladen. Ofwel via een Engie EVBox voor uw deur, een door ons persoonlijk ontwikkelde laadoplossing of aan openbare laadstations. Na een nacht is de eVito volledig opgeladen en klaar om te gaan. Met een bruikbare capaciteit van 35 kWh kan via het hoogspanningsaccusysteem de eVito in ca. 6 uur van 0 tot 100 % worden opgeladen.

Hoe weet ik of de eVito bij mijn bedrijf past?

Met de EQ Ready-app komt u te weten of de eVito met slechts één acculading uw werkdag doorkomt: de gratis app analyseert uw dagelijkse ritten en uw rijgedrag. En het daaruit voortkomende rijprofiel vertelt u of de eVito past bij uw mobiliteitsbehoefte.

 

Biedt de eVito hetzelfde laadvolume als de standaard Vito?

Ja. De eVito heeft de royale laadruimte van een reguliere Vito, doordat de accu's zich in de bodemplaat van het voertuig bevinden. De eVito biedt een laadvolume van 6 tot 6,6 m3 en een laadvermogen tot 1.015 kg. Bij alle voertuiglengten wordt het laadvolume op geen enkele manier beperkt door de elektro-aandrijving.

Hoe kan ik mijn eVito zo efficiënt mogelijk rijden?

Drie verschillende rijprogramma’s beheren het energieverbruik. Het aandrijvingssysteem van de eVito bestaat uit de elektromotor, de hoogspanningsbatterij, de vermogenselektronica en het laadtoestel. Die wordt primair opgeladen aan de wallbox, laadpaal of stopcontact en kan tijdens het rijden door middel van recuperatie aanvullend opgeladen worden met teruggewonnen energie. De vier recuperatiefases ondersteunen een efficiënte rijstijl. Bij de recuperatie wordt energie teruggewonnen als het voertuig wordt vertraagd. De accu laadt bijvoorbeeld op wanneer u bergafwaarts rijdt, in plaats van energie te verliezen in de vorm van warmte door het remmen. 

Veelgestelde vragen.

FAQ
 1. Is een Mercedes-Benz elektrische bestelwagen geschikt voor mijn werk?

  Met de EQ Ready-app kunt u uw instap in de elektromobiliteit beter plannen. U komt bijvoorbeeld te weten of een elektrisch aangedreven Mercedes-Benz u slechts met één acculading door de werkdag brengt: de gratis app analyseert uw dagelijkse routes en uw rijgedrag. En het daaruit resulterende rijprofiel vertelt u of een elektrisch aangedreven voertuig voor u geschikt is. Bij andere vragen over de instap in de elektromobiliteit is uw Mercedes-Benz dealer u graag van dienst.

 2. Hoe laad ik mijn elektrische bestelwagen van Mercedes-Benz op?

  Er zijn diverse oplaadmogelijkheden. Daarnaast zijn er steeds meer publieke oplaadpunten beschikbaar. Bij een DC-snellaadpunt kunt u uw eVito met een maximum oplaadvermogen van 80 kW1 binnen ca. 35 minuten2 van 10 tot 80 % opladen. Ook met een AC-oplaadvermogen van max. 11 kW kan de accu binnen minder dan 6,5 uur van 0 tot 100 % worden opgeladen.

 3. Hoe rijdt mijn elektrische Mercedes-Benz bestelwagen optimaal zuinig?

  Drie verschillende rijprogramma's en vijf recuperatiefasen ondersteunen een efficiënte rijstijl. Met deze beide functies kunt u het energieverbruik en daarmee de actieradius van uw elektrisch aangedreven bestelwagen optimaliseren. De recuperatiefase "DAUTO" helpt u de acculading zo goed mogelijk te benutten. Deze past de recuperatiefase overeenkomstig de rijsituatie zelfstandig aan.

 4. Is de elektrische bestelwagen even groot als die met verbrandingsmotor?

  De eVito is uitgerust met de royale laadruimte van een Vito Gesloten bestelwagen met verbrandingsmotor, omdat de accu zich aan de onderzijde bevindt. Met maximaal 6,6 m3 laadvolume en voldoende laadvermogen kan de eVito Gesloten bestelwagen de eisen van de alledaagse werkdag aan.

 5. Welk onderhoud heeft mijn elektrische Mercedes-Benz bestelwagen nodig?

  Een jaarlijkse onderhoudsbeurt is noodzakelijk om de betrouwbaarheid van de hoogspanningscomponenten en andere voertuigonderdelen te waarborgen. Dankzij het onderhoudspakket, dat bij de koopprijs inbegrepen is, zijn daaraan voor u vier jaar lang geen kosten verbonden. Als uw accu's moeten worden vervangen, profiteert u acht jaar of tot en met een kilometerstand van 160.000 km van uw accucertificaat. Bij andere vragen over onderhoud van elektrische voertuigen is uw Mercedes-Benz dealer u graag van dienst.

 6. Wat is voor mij voordeliger, elektrisch of een verbrandingsmotor?

  Afhankelijk van het gebruiksprofiel en met inachtneming van de financiële steun voor elektromobiliteit kunnen de totale exploitatiekosten (TCO) van een elektrisch aangedreven bestelwagen zich doorgaans op het niveau van een voertuig met verbrandingsmotor bewegen. Meer duidelijkheid krijgt u met de eCost Calculator: Deze levert informatie om de jaarlijkse exploitatiekosten van uw huidige voertuig te vergelijken met die van een nieuwe, elektrisch aangedreven bestelwagen van Mercedes-Benz.

 7. Moet de accu afzonderlijk worden aangeschaft of geleaset?

  De accu is al in de koopprijs inbegrepen. Er ontstaan dus geen extra kosten voor de huur van een accu. Het financiële risico van vervangen van de accu, als de capaciteit van uw accu sterk zou afnemen, wordt gedekt door het accucertificaat. Het geldt tot maar liefst acht jaar na de eerste registratiedatum of tot en met een kilometerstand van 160.000 km. Bij andere vragen over de accu en het accucertificaat is uw Mercedes-Benz dealer u graag van dienst.

 8. Welke connectiviteit biedt Mercedes-Benz voor elektrische bestelwagens?

  Veel van de talloze Mercedes me connect services zijn ook leverbaar voor elektrisch aangedreven bestelwagens. De “remote- en navigatieservices” zijn uitsluitend beschikbaar voor voertuigen met elektro-aandrijving. Ze maken handig opladen mogelijk, evenals klimaatregeling en het onderweg plannen van zowel laadstops als oplaadtijden. Bij andere vragen over Mercedes me connect is uw Mercedes-Benz dealer u graag van dienst.

 9. Zit er garantie op de accu?

  Als de capaciteit van uw accu gedurende de eerste acht jaar of gedurende de eerste 160.000 km na de eerste registratiedatum aanzienlijk afneemt, bent u door het accucertificaat gedekt. De kosten voor het vervangen van de accu komen dan voor onze rekening. En het beste: Het accucertificaat is al in de koopprijs inbegrepen.

 10. Zit er een laadkabel bij een elektrische bestelwagen van Mercedes-Benz?

  U ontvangt altijd een laadkabel bij uw elektrisch aangedreven bestelwagen van Mercedes-Benz. U kunt af fabriek maar liefst vier verschillende laadkabels met een laadkabelstekker van type 2 bestellen. U hebt de keuze uit 4, 5 en 8 m lengte alsmede tussen een- en tweefasig opladen. Bij andere vragen is uw Mercedes-Benz dealer u graag van dienst.

 11. Wat zijn recuperatiefasen?

  Bij de recuperatie wordt energie teruggewonnen als het voertuig wordt vertraagd. De accu laadt bijvoorbeeld op wanneer u bergafwaarts rijdt, in plaats van energie te verliezen in de vorm van warmte door het remmen. U kunt de mate van recupereren met behulp van de stuurwielschakelpaddles in vijf standen instellen: D++ (0 m/s²), D+ (-0,8 m/s²), D (-1,6 m/s²), D- (-2,2 m/s²). De recuperatiefase "DAUTO" helpt u de acculading zo goed mogelijk te benutten. Deze past de recuperatiefase overeenkomstig de rijsituatie zelfstandig aan.

 12. Hoe snel kan mijn elektrische bestelwagen van Mercedes-Benz rijden?

  U moet de topsnelheid aan de hand van uw rijprofiel kiezen. Rijdt uw voertuig met name in stadsverkeer of voeren uw ritten vaak over snelwegen? Standaard bedraagt de topsnelheid van uw elektrisch aangedreven bestelwagen 100 km/h. Optioneel kunt u de topsnelheid verhogen naar 80 km/h of 120 km/h. Bedenk echter wel dat hogere snelheden doorgaans ten koste van de actieradius gaan.

 13. Welke actieradius heeft mijn elektrische bestelwagen van Mercedes-Benz?

  Allereerst is de actieradius van uw elektrisch aangedreven bestelwagen afhankelijk van de voertuigconfiguratie, met name van de keuze van de topsnelheid. De werkelijke actieradius is bovendien afhankelijk van de persoonlijke rijstijl, weg- en verkeersomstandigheden, buitentemperatuur, gebruik van airconditioning, verwarming en andere elektrische verbruikers. De weergave van het beschikbare vermogen en de recuperatiefasen helpen u erbij de acculading zo efficiënt mogelijk te gebruiken en een grote actieradius te realiseren.

 14. Hoe voorkom ik laadpieken bij het laden van een elektrische bestelwagen?

  Met behulp van de Mercedes PRO connect-service "Intelligent laadmanagement"3 kunt u uw wagenpark met elektrische voertuigen getrapt opladen en zo het nodige aansluitvermogen en de energiekosten minimaliseren. Bij andere vragen over het opladen van elektrische voertuigen is uw Mercedes-Benz dealer u graag van dienst.

1

Max. DC-oplaadvermogen
Maximaal oplaadvermogen aan DC-laadstation met voedingsspanning 400 V, stroomsterkte 300 A; het maximale oplaadvermogen is afhankelijk van diverse factoren, zoals bijv. de omgevings- en accutemperatuur en de oplaadtoestand van de accu bij het begin van het opladen. 

2

Min. DC-oplaadtijd
Minimale oplaadtijd van 10 tot 80% onder optimale omstandigheden aan DC-laadstation met voedingsspanning 400 V, stroomsterkte 300 A; de oplaadtijd kan afhankelijk van diverse factoren, zoals bijv. omgevings- en accutemperatuur, en bij gebruik van extra nevenverbruikers, zoals bijv. verwarming, afwijken.

3

De service "Intelligent laadmanagement" is in geselecteerde markten beschikbaar. Neem voor meer informatie contact op met uw dealer ter plaatse. Gebruiksvoorwaarde voor de service "Intelligent laadmanagement" is een passende stroomvoorziening op de eigen standplaats. Neem als u de stroomvoorziening buiten de service wilt gebruiken, contact op met de aanbieder van de stroomvoorziening.

Instructies voor uw nieuwe Mercedes-Benz eVito.

Rijden in een eVito met automaat is gelijk aan rijden met elke andere bestelwagen met automaat. Hieronder vindt u praktische informatie over het starten, rijden en laden van uw eVito.
Mercedes-Benz eVito instructievideo