Operationele lease.

Hoe Operationele lease werkt. 

Met Operationele lease kiest u voor zekerheid en gemak. Betaal één vast bedrag per maand voor rente en aflossing, reparatie. Kies zelf uit één of meerdere van de volgende servicecomponenten: onderhoud en banden, verzekeren, houderschapsbelasting en eventueel vervangend vervoer en een brandstofpas.

Mercedes-Benz Financial Services draagt zorg voor de aankoop van de door u samengestelde Mercedes-Benz. Tegen betaling van een vast bedrag per maand krijgt u over een vooraf afgesproken periode het gebruiksrecht van de Mercedes-Benz. U huurt de auto dus in feite van ons, en aan het einde van uw overeenkomst ligt het restwaarderisico volledig bij Mercedes-Benz Financial Services: geen zorgen voor u.

Aan het einde van de looptijd kunt u ervoor kiezen om uw auto in te leveren en een nieuwe Mercedes-Benz te leasen. Of u kiest voor het overnemen van de auto tegen een vooraf afgesproken koopoptie.  

Operationele lease biedt u de volgende voordelen:

 • U huurt de Mercedes-Benz bestelwagen 
 • U betaalt een vast bedrag per maand zodat u eenvoudig kunt budgetteren
 • De Mercedes-Benz staat niet op uw balans 
 • Het exploitatierisico ligt bij Mercedes-Benz Financial Services 
 • Deze leasevorm heeft geen effect op uw solvabiliteit 
 • U heeft de mogelijkheid om aan het einde van uw overeenkomst de bestelwagen over te nemen
 • U kunt uw overeenkomst naar uw wens uitbreiden met service componenten
operational-lease1

Aan het eind van uw overeenkomst

 

Twaalf maanden voor het einde van de overeenkomst informeren we u per e-mail of brief over de einddatum van uw overeenkomst. Zo hebt u voldoende de tijd om uw nieuwe Mercedes-Benz bestelwagen samen te stellen.

Uw Mercedes-Benz dealer neemt contact met u op om uw wensen te inventariseren. Uiteraard kunt u altijd zelf contact met uw Mercedes-Benz dealer opnemen. Weet u al of u na de einddatum van uw overeenkomst in uw Mercedes-Benz wilt blijven rijden of kijkt u uit naar een nieuw model?

Hier vindt u de verschillende mogelijkheden voor als het eind van uw overeenkomst zo ver is.

 1. Ik wil een nieuwe Mercedes-Benz bestelwagen, met een nieuwe Operationele Lease overeenkomst.

  Hebt u al een keuze gemaakt voor een nieuwe Mercedes-Benz bestelwagen? De nieuwste modellen bestelwagens zijn, zoals u die van Mercedes-Benz mag verwachten, van de hoogste kwaliteit en voorzien van de nieuwste veiligheidskenmerken en de meest moderne technologie.

  Wanneer u een nieuwe Mercedes-Benz wilt leasen, zorgt uw Mercedes-Benz dealer dat u op de einddatum zorgeloos overstapt in uw nieuwe Mercedes-Benz bestelwagen, met een nieuwe Operationele Lease overeenkomst. Mocht een andere leasevorm inmiddels beter bij uw wensen en situatie aansluiten, dan informeert uw Mercedes-Benz dealer u daar graag over.

  Hoe geef ik mijn keuze door?

  Neem contact op met uw Mercedes-Benz dealer of onze Customer Service om uw keuzes te bespreken.

  Hebt u nog vragen?

  Staat uw gewenste situatie niet bij de genoemde mogelijkheden of hebt u nog vragen? We helpen u graag verder. Neem contact op met onze collega’s van Customer Service, zij adviseren u graag bij het maken van een keuze.

  Tel: 030 605 98 20

  Mail: customer-mbfsnl@daimler.com

 2. Ik wil langer doorrijden in mijn Mercedes-Benz.

  Voor u het weet zijn de eerste jaren van een leaseovereenkomst voorbij. Als u hebt gekozen voor een kortere looptijd, maar langer wilt rijden in uw huidige Mercedes-Benz, dan is het verlengen van uw huidige overeenkomst een goede optie. U kunt in totaal maximaal 5 jaar en 300.000 kilometers in uw vertrouwde bestelwagen rijden, met dezelfde aanvullende services.

  Samen met u verifiëren we of uw gegevens nog up-to-date zijn. Ook overleggen we of het mogelijk is het aantal opgegeven kilometers in uw huidige overeenkomst aan te passen. Vervolgens ontvangt u van ons een verlengingsvoorstel en na uw bevestiging blijft u na de oorspronkelijke einddatum nog met plezier in uw Mercedes-Benz bestelwagen doorrijden.

   

  Hoe geef ik mijn keuze door?

  Neem contact op met uw Mercedes-Benz dealer of onze Customer Service om uw keuzes te bespreken.

  Hebt u nog vragen?

  Staat uw gewenste situatie niet bij de genoemde mogelijkheden of hebt u nog vragen? We helpen u graag verder. Neem contact op met onze collega’s van Customer Service, zij adviseren u graag bij het maken van een keuze.

  Tel: 030 605 98 20

  Mail: customer-mbfsnl@daimler.com

 3. Ik wil mijn Mercedes-Benz inleveren.

   

  U neemt afscheid van uw huidige Mercedes-Benz bestelwagen. Mercedes-Benz Financial Services werkt voor het innemen van leaseauto’s samen met de onafhankelijke organisatie Macadam Nederland B.V. Tijdens de inleverafspraak wordt uw auto geïnspecteerd, levert u alle bijbehorende zaken in en krijgt u na afloop een innameverslag. Er kunnen kosten in rekening worden gebracht voor schade aan de auto. Informatie over de inleverhandleiding kunt u hier vinden. Eventuele meer- of minderkilometers worden in rekening dan wel in mindering gebracht op uw eindafrekening. Voor deze eindafrekening ontvangt u een aparte factuur.

  Inleverafspraak maken


  Hoe geef ik mijn keuze door?

  Neem contact op met uw Mercedes-Benz dealer of onze Customer Service om uw keuzes te bespreken.

  Hebt u nog vragen?

  Staat uw gewenste situatie niet bij de genoemde mogelijkheden of hebt u nog vragen? Neem contact op met onze collega’s van Customer Service, zij adviseren u graag bij het maken van een keuze.

  Tel: 030 605 98 20

  Mail: customer-mbfsnl@daimler.com

Service componenten.

U kunt uw lease overeenkomst bij Mercedes-Benz Financial Services afstemmen op uw specifieke wensen. Met onderstaande servicecomponenten stelt u een regeling op maat samen, waarin u precies bepaalt wat u zelf regelt en wat u aan ons overlaat:

 • Reparatie, Onderhoud en (winter)banden
 • Vervangend vervoer
 • Brandstofpas
 • Verzekering
 • Houderschapsbelasting

Lorem Ipsum