Ontdek de elektrische eVans | Mercedes-Benz Bedrijfswagens

Geef uw toekomst nu een nieuwe lading met onze elektrische bedrijfswagens.

Blijf op de hoogte

Geef uw toekomst nu een nieuwe lading met onze elektrische bedrijfswagens.

Met de 100% elektrische bedrijfswagens van Mercedes-Benz geeft u uw toekomst een nieuwe lading. Want duurzaam rijden en lage bedrijfskosten gaan perfect samen. We hebben altijd een elektrische bedrijfswagen die bij u past. Of u nu veel of weinig kilometers maakt of een kleine of grote laadruimte nodig heeft. Ontdek hoe comfortabel de weg naar duurzaam rijden kan zijn met onze elektrische bestelwagens.  

Stel direct uw ideale elektrische bedrijfswagen samen in onze configurator.

  

eVito

De eVito is functioneel, krachtig en efficiënt. Als gesloten of open bestelwagen. Grote laadruimte. Ideaal voor in de stad en op planbare routes. Actieradius tot 286 km[1].

eVito Tourer

Flexibele bedrijfswagen voor personenvervoer. Zitplaats voor 1 chauffeur en 8 passagiers. Snelladen tot 80% in 45 minuten[2]. Actieradius tot 360 km[1], dus ook ideaal voor ritten buiten de stad.

 

eSprinter

Efficiënte elektroaandrijving en 11 m3 laadvolume maken de eSprinter zuinig, betrouwbaar en ideaal voor pakketvervoer. Actieradius tot 142 km[1]. Tot 80% laden in 20 minuten[2].

 

EQV

Topdesign, luxueus karakter en het innovatieve MBUX infotainmentsysteem maken de EQV tot de ideale eVan om comfortabel tot 7 passagiers en bagage te vervoeren. Actieradius tot 356 km[1].

BestelautoMerk van het Jaar.

Mercedes-Benz is Evofenedex BestelautoMerk 2022! We scoorden hoog op dealertevredenheid, betrouwbaarheid, merkverwachting enzeer hoog op info rond zero-emissie en de overstap naar 100% elektrisch.

eCitan

Compact en ruim. In de tweede helft van 2022  zet de nieuwe eCitan[3] de toon met toonaangevende rijdynamiek, veiligheid, kwaliteit en ruim plek voor uw lading.  Aanhangwagenkoppeling is mogelijk. Actieradius: 285 km[1]. Snelladen van 10% tot 80% binnen 40 min[2].

Waarom kiezen voor onze 100% elektrische bedrijfswagens?

Gegarandeerde zekerheid.

Met onze elektrische bedrijfswagens gaat u zorgeloos op pad. Bijvoorbeeld door:

 •  4 jaar kosteloos onderhoud meteen na aankoop[4] (ServiceCare Maintenance inbegrepen)
 • Garantie tot en met 8 jaar op het accupakket (tot 160.000 km op de teller)
 • Vooruitstrevend design met oog voor veiligheid

Genoeg stroom voor een hele werkdag.

Met een volle accu van een elektrische bedrijfswagen kunt u vaak de hele dag op pad. Ontdek het zelf: 

 • Actieradius van 142 tot 360 km, afhankelijk van het model
 • Op bezoek bij een klant of bezig met een klus? Bijladen is vaak zo gepiept
 • Stadsritten vragen weinig stroom
 • Helemaal geen stroomverbruik tijdens laden, lossen of tussenstops
 • Optimaal accuverbruik bij alle planbare ritten binnen én buiten de stad
 • ’s Nachts opladen voor de volgende werkdag

Overal welkom.

Met onze elektrische bedrijfswagens rijdt u schoner en bent u op meer plaatsen welkom:

 • Onze Mercedes-Benz eVans stoten lokaal geen CO2 en stikstof uit
 • Welkom in alle milieuzones
 • Geen geluidsoverlast en uitstoot van schadelijke stoffen door draaiende motor bij laden en lossen
 • Hét groene visitekaartje van uw bedrijf

Lagere kosten.

Elektrische bedrijfswagens onderscheiden zich door hun lagere Total Cost of Ownership (TCO):

 • Minder bewegende (aandrijf)onderdelen, dus minder slijtage
 • 4 jaar gratis onderhoud[4] (ServiceCare Maintenance inbegrepen bij aanschaf)
 • Opladen is goedkoper dan tanken
 • Fiscale voordelen zoals subsidies en belastingvoordeel
 • Vrijstelling van motorrijtuigenbelasting tot 2025. Nóg een financiële meevaller.

Veelgestelde vragen

Voelt de aanschaf van een elektrische bedrijfswagen als een grote stap? We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft over elektrisch rijden. Hieronder vindt u een aantal veelgestelde vragen. En natuurlijk geeft uw dealer graag meer informatie. 

Vallen elektrische bedrijfswagens onder landelijke subsidieregelingen?

In Nederland kunnen ondernemers en non-profitinstellingen in aanmerking komen voor een subsidie van maximaal € 5.000 bij de aanschaf van een elektrische bedrijfswagen. De zogenoemde Subsidieregeling Emissieloze bedrijfsauto’s (SEBA). De SEBA geldt op de aanschaf of lease van een nieuwe elektrische bedrijfswagen met voertuigclassificatie N1/N2 (grijs kenteken). U ontvangt 10% van de verkoopprijs (zonder btw). Heeft u een kleine onderneming of een non-profitorganisatie? Dan krijgt u 12%. In beide gevallen geldt er een maximum van € 5.000.

Benieuwd of u recht heeft op de subsidie? Lees de voorwaarden op de website van de RVO.  Daar kunt u de subsidie ook meteen aanvragen.

Kost een elektrische bedrijfswagen meer dan een model met benzine- of dieselmotor? 

In vergelijking met conventionele bedrijfswagens zijn elektrische bedrijfswagen op dit moment nog duurder in aanschaf. Dat prijsverschil wordt deels bepaald door de kosten van de accu en de innovatieve technologie van elektrische auto’s. Daar staan echter lagere kilometerkosten en subsidies tegenover.

Vergeleken met bedrijfswagens op benzine of diesel zijn elektrische bedrijfswagens op dit moment nog duurder in aanschaf. Dat komt vooral door de kosten van de accu en innovatieve technologie. Daartegenover staan lagere kosten voor opladen en onderhoud. En u kunt subsidies krijgen voor de aanschaf.

Zijn er fiscale voordelen aan het rijden van een elektrische bedrijfswagen?

Ja, op dit moment kunt u gebruikmaken van 2 investeringsregelingen als u een elektrische bedrijfswagen koopt: de kleinschaligheidsaftrek (KIA) en milieu-investeringsaftrek (MIA). Welke ondernemingsvorm u ook heeft. Met de KIA kunt u tot maximaal 28% aftrekken van uw winst. Bij de MIA mag u tot 45% aftrekken. Daardoor betaalt u dus minder belasting over uw winst.

 

Pictogram Dealer zoeken

Dealer zoeken.

En in uw buurt vinden
Meer weten
Pictogram Voertuig configureren

Voertuig configureren.

En zelf vormgeven
Meer weten

[1] De actieradius (WLTP) werd vastgesteld aan de hand van VO 2017/1151/EU. De actieradius is afhankelijk van de voertuigconfiguratie, met name van de keuze van de snelheidsbegrenzing. De werkelijke actieradius is bovendien afhankelijk van de persoonlijke rijstijl, weg- en verkeersomstandigheden, buitentemperatuur, gebruik van airconditioning/verwarming etc. en kan evt. afwijken.

[2] De duur van het opladen van de accu is afhankelijk van de laadinfrastructuur.

[3] De technische gegevens van de eCitan in deze publicatie zijn voorlopige waarden en werden intern door het bedrijf bepaald volgens de WLTP-certificeringsmethoden. Er zijn momenteel geen bevestigde waarden van TÜV, noch is er een EG-typegoedkeuring of een certificaat van overeenstemming met officiële waarden. Afwijkingen tussen deze gegevens en de officiële waarden zijn mogelijk.

[4]Op basis van maximaal 40.000 km per jaar en volgens de specifieke voorwaarden van het Mercedes-Benz geïntegreerde onderhoudspakket voor de eVans.

[5] Alleen geldig bij regulier onderhoud bij uw Mercedes-Benz servicepartner. Onderworpen aan de algemene voorwaarden van MobiloVan.