Subsidies elektrische bedrijfswagens | Mercedes-Benz Vans

Subsidie op een elektrische bedrijfswagen.

Alle subsidies op een rij.

Hoge brandstofprijzen en milieuzones. Daar wilt u als bedrijf natuurlijk niet mee concurreren. Onze elektrische bedrijfswagens zijn de oplossing. En laten u duurzaam ondernemen. Hikt u aan tegen het prijskaartje van een nieuwe bedrijfswagen? Er zijn subsidies en fiscale regelingen voor elektrische bedrijfswagens, waardoor de aankoop minder kost dan u misschien verwacht. Ontdek hoe u kunt besparen.

Tot 5000 euro subsidie op uw nieuwe elektrische bedrijfswagen.

De Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA): tot € 5.000 subsidie.

De SEBA geldt op de aanschaf of lease van een nieuwe elektrische bedrijfswagen met voertuigclassificatie N1/N2 (grijs kenteken). U ontvangt 10% van de verkoopprijs (zonder btw). Heeft u een kleine onderneming of een non-profitorganisatie? Dan krijgt u 12%. In beide gevallen geldt er een maximum van € 5.000.

Benieuwd of u recht heeft op de subsidie? Lees de voorwaarden op de website van de RVO.  Daar kunt u de subsidie ook meteen aanvragen.  

U kunt de SEBA krijgen voor:

●      De eVito Gesloten Bestelwagen en eSprinter Gesloten Bestelwagen

●      Een omgebouwde EQV of eVito Tourer naar een dubbel- of enkelcabine (N1-registratie)

Lees meer over de subsidie op onze modellen

2 investeringsaftrekken die u kunt gebruiken bij onze elektrische bedrijfswagens.

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)

●      Maximaal 28% aftrek op uw winst. (Hangt af van andere investeringen in het jaar).

●      Geldt voor nieuwe én gebruikte elektrische bedrijfswagens.

●      Zowel van toepassing op de inkomstenbelasting als de vennootschapsbelasting. 

●      Geldt voor elke ondernemingsvorm.

Zo kunt u als rijder van een Mercedes-Benz voor één keer gebruikmaken van een KIA. U vraagt de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek aan bij de RVO.

Milieu-investeringsaftrek (MIA)

●      Tot 45% van het aankoopbedrag in mindering brengen op uw brutowinst. (Tot 36% voor een elektrische taxi met 9 zitplaatsen). 

●      Geldt ook voor aanschaf van een laadpaal als de investering minimaal € 2.500 is. 

●      Voor elke ondernemingsvorm geldig. 

Ook de MIA vraagt u aan bij de RVO.

Ontdek de financiële voordelen als ZZP’er.

Genoeg percentages. Tijd voor groene cijfers. Zo kan het totale (belasting)voordeel voor u als ZZP’er zomaar oplopen tot ruim € 11.500 op de eVito Gesloten Bestelwagen. En zelfs tot € 14.600 op de eSprinter Gesloten Bestelwagen. Daardoor valt de netto-investering een stuk lager uit. 

Alle financiële voordelen voor een bv op een rij. 

Ook voor bv’s kan de netto-investering flink minder zijn dan de vanafprijs. Zo kan het totale (belasting)voordeel oplopen tot € 6.200 voor de eVito Gesloten Bestelwagen voor een kleine bv, en tot € 3.800 voor een grotere bv. Voor de eSprinter Gesloten Bestelwagen is dit € 7.000 voor een kleinere bv. En ruim € 4.900 voor grotere bv’s. 

Subsidies van gemeenten voor elektrisch rijden.

Sommige gemeenten en provincies geven een subsidie van duizenden euro’s op de aankoop van een elektrische bedrijfswagen. Een mooie toevoeging op de SEBA, KIA en MIA. Ontdek of er in uw gemeente subsidies of milieuvriendelijke regelingen bestaan.

Andere manieren van besparen: bijtelling en wegenbelasting.

De bijtelling voor een elektrisch voertuig is 16% in 2022, als de catalogusprijs niet hoger is dan € 35.000. Kost de elektrische bedrijfswagen meer? Dan geldt over het bedrag boven de € 30.000 een bijtelling van 22%. Tot 2026 lopen de bijtellingstarieven langzaam op naar 22% voor alle prijzen. De bijtelling is dan gelijk aan die van brandstofvoertuigen.

We sluiten af met meer goed nieuws: tot 2025 betaalt u geen motorrijtuigenbelasting voor een elektrisch voertuig. Nóg een financiële meevaller.