Rijden | Elektrische bedrijfswagen | Mercedes-Benz Vans

Elektrisch rijden.

Elektrisch rijden is duurzaam ondernemen.

Elektrische bedrijfswagens stoten geen CO2 en stikstof uit. Zo is elektrisch rijden dé schoonste manier van wegtransport. Steeds meer bedrijven hechten waarde aan duurzaam ondernemen. Mercedes-Benz helpt u graag om ook uw klanten tevreden te houden.

Haal alles uit uw elektrische bedrijfswagen. 

Elektrisch rijden werkt net even anders. Het aandrijvingssysteem in een elektrische bedrijfswagen bestaat uit een elektromotor, hoogspanningsbatterij, vermogenselektronica en laadtoestel. Verschillende rijprogramma’s regelen het energieverbruik. Zo kunt u bijvoorbeeld het energieverbruik aanpassen aan extreem koude of warme omstandigheden.

Daarnaast helpen recuperatiefases bij een efficiënte rijstijl. Dit houdt in dat het voertuig aanvullend kan worden opgeladen door teruggewonnen energie als u remt. Hierdoor verliest de bestelwagen geen energie bij het vrijkomen van warmte tijdens het remmen, maar laadt het voertuig juist weer op.

Laadvermogen. 

De accu in de elektrische bestelwagen zit goed beschermd onder de laadvloer gemonteerd, zodat er geen laadvolume of laadvermogen verloren gaat. U kunt met een elektrische bedrijfswagen net zo veel vervoeren als met een bedrijfswagen op brandstof. Zo biedt de eVito een laadvolume van 6 tot 6,6 m3 en een laadvermogen tot 1.015 kg. De eSprinter biedt een laadvolume van 11 m3 en een laadvermogen tot max. 992 kg.

Onderhoud.

Een voordeel van elektrisch rijden is dat een elektrische motor minder snel slijt dan een verbrandingsmotor. Olie verversen en filters vervangen zijn verleden tijd. Dit betekent dat de kosten van onderhoud en reparaties lager zijn dan bij een verbrandingsmotor. Jaarlijks onderhoud blijft vanzelfsprekend noodzakelijk om de betrouwbaarheid van de hoogspanningscomponenten en andere voertuigonderdelen te waarborgen. Alle Mercedes-Benz eVans zijn standaard inclusief vier jaar onderhoud tot maximaal 160.000 kilometer. Ontdek de mogelijkheden van onze ServiceCare voor de eVans of neem voor meer informatie contact op met uw dealer.

Elektrisch rijden en duurzaamheid.

Mercedes-Benz Vans zet in op duurzame mobiliteitsoplossingen, elektrische Vans voor dagelijks gebruik en milieuvriendelijke voertuigtechnologieën. Ontdek wat duurzaamheid betekent voor Mercedes-Benz Vans.