Hoe u uw elektrische auto kunt opladen | Mercedes-Benz Vans

Hoe u uw elektrische auto kunt opladen.

Elektrisch opladen gaat natuurlijk net even anders dan het tanken van brandstof. Via een laadkabel en een laadpaal voorziet u de accu van de elektrische bedrijfswagen van stroom. De snelheid van opladen verschilt en is van een aantal factoren afhankelijk. Ontdek voor uw onderneming de mogelijkheden van elektrisch opladen van elektrische bedrijfswagens. Wilt u een laadpaal thuis of op de zaak voor uw elektrische bedrijfswagen? Vraag dan direct een pre-check aan bij onze laadpartner ENGIE.

Doe de pre-check van ENGIE

Hoe lang duurt het opladen van een elektrische bedrijfswagen?

De oplaadtijd van een elektrische auto of bedrijfswagen kan variëren. Van opladen in 45 minuten naar 80% tot volledig opladen in 6 uur. Benieuwd naar het verschil? Het hangt af van hoe leeg de accu van de auto of bedrijfswagen is, wat het laadvermogen is van de lader in de auto en welk soort laadpaal het voertuig van stroom voorziet: een snellaadpaal (DC) of een gewone laadpaal (AC).

Opladen met een snellaadpaal (DC) of gewone laadpaal (AC).

In elke elektrische auto of bedrijfswagen zit een accu, die gelijkstroom nodig heeft. Een gewone laadpaal (AC) levert wisselstroom. De accu van uw voertuig zet dit zelf om naar gelijkstroom. Hoe snel dat gaat, hangt af van uw voertuig. Een snellaadpaal (DC) geeft meteen gelijkstroom waardoor het opladen een stuk sneller gaat.

 

Laadtijd van uw eVan.

De oplaadtijd is afhankelijk van het model eVan en het type laadstation. Een EQV is bijvoorbeeld aan een snellaadpaal met een capaciteit van 110 kW in ongeveer 45 minuten van 10% tot 80% opgeladen. Zo kunt u na een lunchpauze meteen weer op pad. Een eVito Gesloten Bestelwagen laadt binnen 6 uur van 10% tot 80% op aan een gewone laadpaal met een capaciteit van 7,4 kW. Bijvoorbeeld aan een laadpaal thuis of een zakelijke laadpaal.

Een laadpaal thuis of op de zaak voor uw elektrische bedrijfswagen.

Een zakelijke laadpaal voor thuis of op de zaak aanvragen is mogelijk. Uw verkoopadviseur helpt u samen met onze laadpartner EVBOX (onderdeel van ENGIE) bij de aanvraag. Of u nu een privéparkeerplaats heeft of een gedeelde parkeerplek. Samen maken we elektrisch laden snel, simpel en veilig. Neem contact op met uw dealer voor meer informatie over het aanvragen van een laadpaal.
  1. Een zakelijke laadpaal bij u op kantoor.
  2. Laadpaal bij u thuis.
  3. De installatie van een laadpaal.
Een zakelijke laadpaal van ENGIE bij u op kantoor.

Bent u van plan een laadpaal zakelijk aan te schaffen bij u op kantoor? Dan is de EVBox BusinessLine een geschikt model. Een voordeel van een zakelijke laadpaal bij uw kantoor is dat u gemakkelijk en dichtbij kunt laden als u op de zaak bent. Meerdere bedrijfswagens tegelijk opladen is geen probleem, de laadpaal heeft namelijk meerdere aansluitingen. Ook kunt u zelf laadtarieven instellen.

Doe de pre-check van ENGIE
Laadpaal van ENGIE thuis bij uw werknemers.

Wist u dat het ook mogelijk is een laadpaal aan huis voor uw werknemers aan te vragen? Handig als uw chauffeurs vaak de bedrijfswagen meenemen. Terwijl uw medewerkers uitrusten van een werkdag, laadt de elektrische bedrijfswagen op. Onze laadpartner EVBox kan helpen met de installatie van de Wallbox. Een Wallbox is een laadstation voor binnen- en buitengebruik, speciaal voor elektrische auto’s en bedrijfswagens.

Doe de pre-check van ENGIE
Hoe de installatie van een laadpaal werkt.

Het installatieproces werkt als volgt: na de pre-check voert onze laadpartner ENGIE een technische validatie uit. Daarin bekijken ze wat er nodig is om de laadpaal aan te leggen. Dit leidt tot een offerte. Gaat u akkoord? Dan belt EVBox u op om een afspraak in te plannen. EVBox verzorgt de installatie en voert de verplichte technische keuring uit.

Zo eenvoudig kan het zijn. Wilt u ook dat uw chauffeurs meteen vanuit huis op pad kunnen?

Doe de pre-check van ENGIE

Wat kost het opladen van uw elektrische auto?

Er zit verschil tussen de elektriciteitskosten als u uw elektrische auto of bedrijfswagen thuis oplaadt en onderweg. Thuis of op kantoor betaalt u de kilowattuurprijs rechtstreeks aan uw eigen energieleverancier. De gemiddelde energieprijs is ongeveer € 0,23 per kWh. Als we uitgaan van 25 kWh per 100 kilometer, is de kilometerprijs net iets meer dan € 0,05. Een mooie kostenbesparing ten opzichte van diesel of benzine.

Kosten openbare laadpalen en snelladen.

Bij openbare laadpalen betaal je meer. De tarieven liggen erg uit elkaar, tussen de € 0,35 en € 0,75 per kWh. Snelladen is het duurst. Daar zijn de kosten per kWh vaak meer dan 75 eurocent. Omgerekend is dat 11 tot 12 eurocent aan elektriciteitskosten per kilometer.

 

 

Kosten opladen elektrische bedrijfswagen thuis, op de zaak of onderweg.

Het verschil tussen oplaadkosten is dus groter dan tussen brandstofprijzen. We geven een reëel voorbeeld aan de hand van onze eVito Tourer. Deze elektrische bedrijfswagen heeft een accucapaciteit van 100 kWh en een actieradius van 360 (WLTP)*. Theoretisch gezien kan een laadbeurt het volgende kosten**:

• Thuis (met Wallbox): € 23 (€ 0,23 per kWh)
• Op de zaak: € 10 (€ 0,10 per kWh)
• Openbare laadpaal: € 35 (€ 0,35 per kWh)
• Snelladen: € 75 (€ 0,75 per kWh)

Waar vindt u een elektrische laadpaal?

Inmiddels staan er bijna 60.000 laadpalen in Nederland. En dat worden er steeds meer. Benieuwd naar openbare laadpalen en snelladers in uw buurt? Op bijvoorbeeld de websites oplaadpunten.nl of oplaadpalen.nl kunt u eenvoudig alle laadpunten vinden. U kunt ook gebruikmaken van de Mercedes me-app met Mercedes me Charge. Bijna alle openbare oplaadpunten zijn hierin opgeslagen, net als de beschikbaarheid en tarieven. Ook het MBUX navigatiesysteem van onze EQV geeft openbare oplaadpunten weer.

Aandachtspunten bij het opladen van uw Mercedes-Benz eVan.

eVans - Aandachtspunten bij laden van de Mercedes-Benz eVans

  

 

 

* De actieradius (WLTP) werd vastgesteld aan de hand van VO 2017/1151/EU. De actieradius is afhankelijk van de voertuigconfiguratie, met name van de keuze van de snelheidsbegrenzing. De werkelijke actieradius is bovendien afhankelijk van de persoonlijke rijstijl, weg- en verkeersomstandigheden, buitentemperatuur, gebruik van airconditioning/verwarming etc. en kan evt. afwijken.

** De kosten van het opladen van een elektrische auto/bedrijfswagen kunnen aan verandering onderhevig zijn door de schommelende energieprijzen. Dit betreft een rekenvoorbeeld en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.