Opladen elektrische bedrijfswagens | Mercedes-Benz Vans

Opladen van uw elektrische bedrijfswagen.

Nergens in de wereld staan zoveel laadpalen als in Nederland. Thuis, bij bedrijven en op openbare plekken. Opladen werkt eenvoudig – u doet de stekker van de laadpaal in uw voertuig en houdt uw laadpas of tag tegen de laadpaal aan. En bliep, het voertuig laadt op. Zo gepiept dus. Ontdek hoe lang opladen duurt, waar u kunt opladen en wat de kosten zijn. 

Hoe lang duurt het opladen van een elektrische auto?

De laadtijd van een elektrische bedrijfswagen verschilt. Het hangt af van de batterij in het voertuig zelf en aan welk soort laadpaal u de bedrijfswagen oplaadt: een gewone laadpaal of snellaadpaal.

Opladen met een gewone laadpaal (AC) of snellaadpaal (DC).

In elke elektrische bedrijfswagen zit een batterij die gelijkstroom nodig heeft. Een gewone AC-laadpaal levert wisselstroom. De batterij van uw voertuig zet dit zelf om naar gelijkstroom. Een snellaadpaal geeft meteen gelijkstroom waardoor het opladen een stuk sneller gaat. Snel bijladen langs de snelweg kan al genoeg zijn om die laatste 100 kilometer naar de zaak te rijden.

 

Hoe lang of kort opladen duurt.

Naast het type laadstation hangt de laadtijd af van het model waarin u rijdt. Een EQV is bijvoorbeeld aan een snellaadpaal met een capaciteit van 110 kW in ongeveer 45 minuten van 10% tot 80% opgeladen. Zo kunt u na een lunchpauze meteen weer op pad. Een eVito Gesloten Bestelwagen laadt binnen 6 uur van 10% tot 80% op aan een gewone laadpaal met een capaciteit van 7,4 kW. Bijvoorbeeld een laadpaal thuis of een zakelijke laadpaal.

Thuis of op de zaak een laadpaal.

Met een eigen laadpaal laat u minder aan het toeval over. Wilt u een laadpaal aanvragen? Uw dealer helpt samen met onze partner Eneco eMobility bij de aanvraag. Of u nu een privéparkeerplaats heeft of een gedeelde parkeerplek. Vraag uw dealer gerust om meer informatie over het aanvragen van een laadpaal.
  1. Een zakelijke laadpaal bij u op kantoor.
  2. Laadpaal van Eneco eMobility thuis bij uw werknemers
  3. De installatie van een laadpaal.
Een laadpaal van Eneco eMobility bij u op kantoor.

Wilt u overdag niet te veel tijd verliezen met opladen als u onderweg bent? Dan is een laadpaal bij u op kantoor dé uitkomst. 3 voordelen:

●      Gemakkelijk en dichtbij opladen als u op de zaak bent.

●      De laadpaal heeft meerdere aansluitingen, dus meerdere bedrijfswagens tegelijk opladen kan.

●      U kunt zelf laadtarieven instellen. 

Neem contact op voor meer informatie
Laadpaal van Eneco eMobility thuis bij uw werknemers.

Nemen uw werknemers de bedrijfswagens vaak mee naar huis? Onze laadpartner kan helpen met de installatie van de wallbox. Een wallbox is een laadstation die we binnen en buiten kunnen installeren. De ideale laadpaal voor thuis. Zo laden zowel uw chauffeurs als bedrijfswagens op na een lange werkdag.

Neem contact op voor meer informatie
Zo installeren we de laadpaal

In de offerteaanvraag vertelt u waar u de laadpaal het liefst wilt hebben. Onze laadpartner Eneco eMobility bekijkt wat er nodig is om de laadpaal aan te leggen en doet een prijsvoorstel. Gaat u akkoord? Dan belt Eneco eMobility u op om een afspraak te maken. Eneco eMobility installeert de laadpaal en voert de verplichte technische keuring uit. 

Zo eenvoudig kan het zijn. Wilt u ook dat uw chauffeurs áltijd met een volle accu vanuit kantoor of huis op pad kunnen? 

Neem contact op voor meer informatie

Wat kost het opladen van uw elektrische auto?

De kosten voor het opladen hangen af van de plek waar u de elektrische bedrijfswagen oplaadt. Wilt of heeft u thuis op op de zaak een eigen laadpaal? Dan betaalt u alleen het tarief van uw eigen energieleverancier. Op de zaak of thuis opladen is dus het voordeligst, zeker wanneer u dat ‘s nachts doet. Check bij uw energieleverancier welke prijs u betaalt voor uw elektriciteit. 

Bij een snellaadstation zijn de kosten het hoogst. Een normaal publiek laadpunt zit ertussenin. Goed om te weten: bij een openbare laadpaal kunt u niet betalen met een bankpas of creditcard. Afrekenen kan met een laadpas of tag. Dit regelt u eenvoudig bij uw dealer.

Waar vindt u een openbare laadpaal?

Er staan nu ruim 60.000 laadpalen in Nederland. En ze blijven sneller dan paddenstoelen uit de grond schieten. Benieuwd naar openbare laadpalen en snelladers bij u in de buurt? Op websites als oplaadpunten.nl en oplaadpalen.nl vindt u alle laadpunten. Of maak gebruik van de Mercedes me-app. In het menu Mercedes me Charge staan bijna alle openbare laadpalen én ziet u meteen of het laadpunt vrij is. En wat het kost. Goed om te weten: ook in het MBUX-navigatiesysteem van onze EQV kunt u openbare laadpunten vinden.

Tips voor het opladen van uw elektrische bedrijfswagens.

eVans - Aandachtspunten bij laden van de Mercedes-Benz eVans

In deze video leggen wij u uit waar op gelet moet worden bij het opladen van een elektrische bedrijfswagen én de voorbereidingen die daarvoor nodig zijn.

 
* De actieradius (WLTP) werd vastgesteld aan de hand van VO 2017/1151/EU. De actieradius is afhankelijk van de voertuigconfiguratie, met name van de keuze van de snelheidsbegrenzing. De werkelijke actieradius is bovendien afhankelijk van de persoonlijke rijstijl, weg- en verkeersomstandigheden, buitentemperatuur, gebruik van airconditioning/verwarming etc. en kan evt. afwijken.