Onderhoud van elektrische bedrijfswagens | Mercedes-Benz Vans

Alles over het onderhoud van uw elektrische bedrijfswagen.

Olie verversen en filters vervangen? Niet meer nodig. Zo zijn elektrische bedrijfswagens duurzaam én goed te onderhouden. Ontdek hoe we uw elektrische bedrijfswagen onderhouden en welke servicepakketten we hebben. Of maak direct een service-afspraak.

Werkplaatsafspraak maken

Onderhoud van een elektrische bedrijfswagen: korte en betrouwbare pitstops

Een elektrische auto heeft natuurlijk net als een voertuig met verbrandingsmotor onderhoud nodig. Het verschil? Een elektromotor heeft een stuk minder bewegende onderdelen. Monteurs hoeven dus minder te inspecteren. Dit is van invloed op de onderhoudskosten van uw elektrische bedrijfswagen. 

Wat vooral belangrijk is bij het onderhoud van een elektrisch voertuig? De staat van de elektromotor, de omvormer en de lader. Verder kijkt een monteur naar de remvloeistof, het interieurfilter, de stekkeraansluiting en alle kabels. En natuurlijk niet te vergeten: de batterij van de elektrische bedrijfswagen.

De levensduur van een batterij in een elektrische auto.

Is de batterij van een elektrische bedrijfswagen kapot? Dan kan het voertuig niets meer – alsof een distributieriem de verbrandingsmotor verslindt en rijden onmogelijk maakt. Daarom kijken onze monteurs tijdens onderhoudsbeurten met veel aandacht naar de batterijen. Ze zijn scherp op mogelijk kapotte cellen en warmteontwikkeling bij het laden en ontladen. Zo zorgen we voor een maximale levensduur van een batterij.

Is er iets aan de hand? We geven 8 jaar – of tot een kilometerstand van 160.000 km – garantie op de batterij. Goed om te weten: snelladen zorgt niet voor een kortere levensduur van de batterij. U kunt dus met een gerust hart gebruikmaken van snellaadpalen. Lees meer over opladen.

Onderhoudspakketten voor uw elektrische bedrijfswagen.

U krijgt standaard het onderhoudspakket Maintenance. Dit pakket dekt de eerste 4 jaar de kosten van de eerste 4 onderhoudsbeurten volgens het onderhoudsboekje en voorschriften van de fabrikant. De fabrieksgarantie is 2 jaar. Daarnaast kunt u kiezen voor uitgebreide garantie en meer opties voor onderhoud. Meteen bij aankoop, of op een later moment. Voor een vast bedrag per maand. U kunt kiezen uit 2 extra pakketten:

  • Complete: standaard 2 jaar fabrieksgarantie + 5 jaar verlengde garantie én kosteloos slijtageonderdelen vervangen. Dan heeft u helemaal geen omkijken naar onderhoud. 
  • Warranty: de standaard fabrieksgarantie van 2 jaar verlengen naar 5 jaar. 

De inhoud van de ServiceCare-pakketten voor uw elektrische bedrijfswagen

* Draai uw mobiele telefoon voor een goede weergave van de tabel.

 

Complete

Maintenance

Warranty

Pechhulp -  Mercedes-Benz MobiloVan

 ✓

 ✓

Onderhoud – regelmatige onderhoudswerkzaamheden

 ✓

 

Uitgebreide garantie – op alle onderdelen

 ✓

 

Slijtage – vervanging slijtageonderdelen zoals remmen

 ✓

 

 

✓ Inbegrepen bij de ServiceCare pakketten  

Met onze ServiceCare geeft u uw elektrische bedrijfswagen flexibele en langdurige bescherming. Ontdek wat bij u past en bekijk de service van de eSprinter Gesloten Bestelwagen, eVito Gesloten Bestelwagen, eVito Tourer en EQV.

 

Bekijk de video over service en onderhoud van uw eVan.

In onze videoserie eVans Talks bespreken we alles wat te maken heeft met elektrische bedrijfswagens. In deze aflevering vertellen we alles over het onderhoud. 

Apk en de elektrische auto, hoe zit dat?

Een apk is in heel Europa wettelijk verplicht. Hoe vaak een apk nodig is, hangt af van het soort brandstof waar u mee rijdt. Dus ook voor elektrische auto’s. De keuring geeft een beeld van de staat van de wagen en is voor onze specialisten een abc’tje. Ze kijken naar de elektrische aandrijflijn, banden, verlichting en remmen. 

De apk-termijnen voor een elektrische auto zijn hetzelfde als bij voertuigen met een benzinemotor. De eerste keuring is voordat het voertuig 4 jaar geworden is en daarna voor de vervaldatum van vorige APK. De frequentie in jaren is als volgt: 4-2-2-1.