Actieradius elektrische bedrijfswagens | Mercedes-Benz Vans

De actieradius van uw elektrische bedrijfswagen. 

Volle batterij, alle spullen in de laadruimte en de zon die doorbreekt. Klaar voor een nieuwe werkdag. Bent u benieuwd hoe ver u kunt rijden? De actieradius verschilt. Zo hangt de afstand die u kunt rijden onder meer af van het gewicht van de auto en de weersomstandigheden. En natuurlijk van de batterij zelf. Ontdek hoe u de actieradius kunt vergroten. 

Wat is de actieradius?

De actieradius is de afstand die een elektrische auto rijdt zonder tussentijds op te laden. Net zoals het aantal kilometers die een brandstofvoertuig kan rijden op één tank. De capaciteit van de batterij én het verbruik van de auto bepalen onder andere de actieradius. Hierbij hebben we het over het aantal kilowattuur (kWh), in plaats van het verbruikte aantal liters zoals bij voertuigen met een verbrandingsmotor.

De actieradius van uw elektrische auto vergroten.

Wij zorgen voor de optimale batterij. Er zijn een paar dingen waar u zelf op kunt letten om het bereik van een elektrische bedrijfswagen te vergroten. Zo zorgen we er samen voor dat u de maximale afstand kunt halen uit één laadbeurt. We geven 3 tips.

Recuperatief remmen.

Zuinig rijden met een elektrische bedrijfswagen kan. Zo kunt u meer kilometers maken op één laadbeurt. Bij remmen of het laten uitrollen van uw voertuig werkt de elektromotor namelijk als een dynamo. De batterij slaat teruggewonnen energie op. Dit noemen we recuperatie. 

En daar helpen we u bij. Want u kunt op het stuur instellen hoeveel energie u terugwint met 4 recuperatielevels: D-, D, D+ en D++. Kiest u bijvoorbeeld voor D-? Dan staat de elektrische bedrijfswagen snel stil, omdat dit level flink op de motor ingrijpt. Dit zorgt ervoor dat de batterij maximale energie terugwint en past goed bij rijden in de stad. Onze EQV beschikt zelfs over een vijfde stand: D Auto. En zoals de naam het al zegt – recupereren gebeurt in deze stand automatisch. De auto past zich aan naar de algehele rijsituatie van dat moment. 

Rijden op comfortabele snelheid.

Haastige spoed is zelden goed. Dat geldt ook voor elektrische bedrijfswagens. Hoe sneller u rijdt, hoe lager de actieradius. Helemaal niet zo gek dus dat de maximale snelheid op de Nederlandse snelwegen binnen werktijden 100 km/h is. 

En weet u? U kunt er zelfs voor kiezen om voor aankoop een maximale rijsnelheid in te laten stellen. U kunt onze eVito Gesloten Bestelwagen en eSprinter Gesloten Bestelwagen begrenzen op 80, 100 of 120 km/h. Een eVito Tourer en EQV op 140 en 160 km/h. Heeft u al een van onze elektrische bedrijfswagens? Geen probleem. Boek een service-afspraak in een werkplaats bij u in de buurt . Dan stellen onze monteurs het voor u in.

Elektrische auto verwarmen of verkoelen.

In de vrieskou of bij een warme dag energie besparen op de batterij? Verwarm of verkoel de elektrische bedrijfswagen alvast terwijl de auto nog aan de laadpaal staat. Dit stelt u eenvoudig op afstand in via onze Mercedes me-app. Of gewoon via de boordcomputer van uw bedrijfswagen als de werkdag erop zit en u weet hoe laat u de volgende dag op pad gaat. Zo is uw voertuig voor vertrek op de juiste temperatuur en zorgt de batterij tijdens het rijden voor een grotere actieradius.

Zo bepalen we de actieradius van onze elektrische bedrijfswagens.

De actieradius van onze modellen hangt af van de batterij zelf. We maken gebruik van de WLTP. Dit is de officiële meetmethode voor het bepalen van de actieradius. Ontdek hoe het werkt. 

WLTP* - de nieuwe procedure voor verbruiks-en emissietests.

  

Hoe ver u kunt rijden met onze elektrische bestelwagens.

Actieradius van onze Mercedes-Benz eVans.

eVito Gesloten Bestelwagen 66 kWh batterijcapaciteit 286 kilometer actieradius (WLTP)*
eSprinter Gesloten Bestelwagen 55 kWh batterijcapaciteit 142 kilometer actieradius (WLTP)*
eSprinter Gesloten Bestelwagen 41 kWh batterijcapaciteit 108 kilometer actieradius (WLTP)*
eVito Tourer 100 kWh batterijcapaciteit 360 kilometer actieradius (WLTP)*
EQV 100 kWh batterijcapaciteit 356 kilometer actieradius (WLTP)*
Goed om te weten: dit is dus het aantal kilometers dat u ongeveer kunt rijden. De werkelijke actieradius van de eVito Tourer en EQV kan zomaar boven de 600 kilometer uitkomen als u met lage snelheden in de stad rijdt. Ervaar dat elektrisch rijden ook bij úw onderneming past.

Klaar voor elektrisch rijden? Check het met de Electric Ready-app.

Benieuwd hoeveel kilometers u zou kunnen maken in een elektrische bedrijfswagen? En hoe vaak u moet opladen? Met de Electric Ready-app doet u net of u in een elektrische bedrijfswagen rijdt. 

Hoe? De app analyseert afgelegde afstanden, rij- en remgedrag, hoogteverschillen en houdt rekening met de buitentemperatuur. Gewoon op basis van de ritten die u dagelijks rijdt in uw huidige voertuig. Zo weet u aan het einde van de werkdag dat elektrisch rijden ook bij úw onderneming past. Beloofd. 

* De technische gegevens op deze pagina zijn voorlopige waarden. We bepaalden ze op basis van de WLTP-certificeringsmethoden. We hebben op dit moment geen bevestigde waarden van TÜV, EG-typegoedkeuring of certificaat van overeenstemming met officiële waarden. Het kan dat er verschil is tussen de gegevens op deze pagina en de officiële waarden.