Achteruitrijcamera

Meer veiligheid bij het achteruitrijden.

De achteruitrijcamera ondersteunt u bij het parkeren en manoeuvreren: het gebied direct achter het voertuig dat buiten uw zicht valt, wordt zichtbaar gemaakt. Daardoor kan schade bij het parkeren en manoeuvreren worden voorkomen. Ook de dynamische hulplijnen en het 180°-aanzicht helpen u bij het oriënteren wanneer u achteruitrijdt.

Een korteafstandscamera in de greeplijst van de achterklep registreert het gebied achter het voertuig en geeft de beelden door aan het display van het multimediasysteem voorin. Dankzij digitale beeldoverdracht levert de camera hoogwaardige beeldkwaliteit. Zodra de achteruitversnelling is ingeschakeld, wordt de achteruitrijcamera geactiveerd. De camera wordt pas uitgeschakeld als het achteruitrijden is voltooid. Dat wil zeggen: als de achteruitversnelling 15 seconden niet ingeschakeld is geweest, meer dan 10 meter vooruit wordt gereden of de snelheid meer dan 10 km/h bedraagt.

De achteruitrijcamera registreert een gebied van ca. 3 m achter het voertuig. Horizontale en verticale hulplijnen helpen de bestuurder afstanden juist in te schatten. De horizontale lijnen geven een afstand van 0,3 meter, 1,0 meter en 2,0 meter aan. De verticale gele lijnen geven de voertuigbreedte met een veiligheidsmarge van 0,1 meter aan.