Opladen | eVito Gesloten Bestelwagen | Mercedes-Benz Vans

Opladen.

De laadpartner voor uw elektrische bedrijfswagen.

 

De eVito Gesloten Bestelwagen heeft een accucapaciteit van 60 kWh. Een gemiddeld huishouden in Nederland verbruikt ongeveer 10 kWh per dag. Uw eVito thuis opladen zal dus een forse impact hebben op uw elektrische aansluiting en uw verbruik. Met de juiste installatie én een passende laadoplossing hoeft u niet in te boeten op laadvermogen en laadtijden. Maar welke laadoplossing is nu de beste? De markt telt tal van leveranciers van laadoplossingen. Om het u gemakkelijk te maken heeft Mercedes-Benz dit marktonderzoek reeds voor u uitgevoerd. Van een merk als Mercedes-Benz verwacht u comfort, veiligheid en duurzaamheid. Deze waarden hebben wij ook gehanteerd bij de keuze van onze laadpartner. Uw comfort als eVito klant komt op de eerste plaats. Daarom bevelen we u onze professionele laadpartner ENGIE EVBox aan. Deze laadpartner levert het optimale oplaadstation en neemt ook de installatie voor zijn rekening. ENGIE EVBox adviseert u correct en gedetailleerd over eventuele aanpassingen aan uw elektrische installatie en garandeert u de beste nazorg via de 24/7 helpdesk.

Elektrische energie zo efficiënt mogelijk gebruiken.

Dankzij rijprogramma's en recuperatie maximaal gebruik van de actieradius.

Het aandrijfsysteem omvat de elektromotor, de hoogspanningsaccu, de vermogenselektronica en de oplader. De elektromotor drijft de voorwielen aan en verkrijgt de hiervoor benodigde energie uit de hoogspanningsaccu. Deze energie wordt primair via het elektriciteitsnet geladen en kan tijdens het gebruik van het voertuig worden aangevuld door middel van recuperatie met teruggewonnen energie.

De intelligente bedrijfsstrategie zorgt voor een zo rendabel mogelijk gebruik: Met 3 rijprogramma's en 4 recuperatiefases kan het stroomverbruik en daarmee de actieradius worden geoptimaliseerd. De drie rijprogramma's "E+", "E" en "C" worden via de rijprogrammaschakelaar in de middenconsole gekozen, de vier recuperatiefases "D", "D", "D+" en "D++" via de stuurwielschakelpaddles.

Bij de recuperatie wordt energie teruggewonnen als het voertuig wordt vertraagd. De accu laadt bijvoorbeeld op wanneer u bergafwaarts rijdt, in plaats van energie te verliezen in de vorm van warmte door het remmen. De gewenste instelling voor rijprogramma en recuperatiefase wordt getoond op het display van het combi-instrument. Dankzij deze intelligente bedrijfsstrategie kan het rendement van deze bestelwagen met elektrische aandrijving in de dagelijkse praktijk worden geoptimaliseerd.