De 100% elektrische eVito Gesloten Bestelwagen.

Vanaf € 43.335 (excl. BTW/BPM)
Vanaf € 469 per maand*

Configurator

Ga vooruit in de tijd met de nieuwe eVito: de eerste elektrische bestelwagen in zijn klasse.

De geavanceerde eVito Gesloten Bestelwagen voldoet aan alle eisen van moderne mobiliteit. En is net zo functioneel, veilig en comfortabel als u van een Mercedes-Benz Vito gewend bent met zijn uiterst rendabele elektromotor met 85 kW (116 pk).

De eVito Gesloten Bestelwagen heeft een actieradius tot 136 – 149 km., De geïnstalleerde batterijcapaciteit bedraagt 41 kWh en kan bij een laadvermogen van 7,2 kW in ca. 6 uur tijd  van 0 tot 100% worden opgeladen.

De eVito Gesloten Bestelwagen kan besteld worden in de lengtes “lang” en “extralang”. Met zijn laadruimte van 6,0 m³ resp. 6,6 m³ hebt u dankzij de elektrische aandrijving geen enkele beperking. Het laadvermogen bedraagt bij de voertuiglengte lang tot 1.016 kg, en bij de voertuiglengte extralang tot 991 kg.

 

De eVito Gesloten Bestelwagen wordt aanbevolen wanneer uw voertuig vooral in de stad onderweg is en gebruikt wordt voor planbare, vaak terugkerende routes. Bovendien is de eVito Gesloten Bestelwagen geschikt voor alle soorten gebruik waarvan het inzetprofiel overeenkomt met de beschikbare actieradius.

Benieuwd naar alle voordelen van de eVito Gesloten Bestelwagen?
Reserveer dan nu direct een proefrit en ervaar het zelf.

financiele-voordelen-zzp

Financiële voordelen als ZZP'er.

De overheid moedigt elektrisch rijden aan. Door middel van de kleinschaligheidsaftrek, de milieu-investeringsaftrek en de winstvrijstelling. Zo kan het totale belastingvoordeel voor een ZZP’er oplopen tot ruim € 11.000 (!), met een bijtelling van 8%. Hierdoor valt de netto-investering terug naar € 30.000. Bekijk het rekenvoorbeeld aan de hand van de eVito Gesloten Bestelwagen en ontdek de voordelen voor u als ZZP’er. Zo onderneemt ook u duurzaam en bent u klaar voor de toekomst.

Financiële voordelen voor een B.V.

Ook voor B.V's moedigt de overheid elektrisch rijden aan. Onder meer met de kleinschaligheidsaftrek en de milieu-investeringsaftrek. Zo kan het totale belastingvoordeel bij aanschaf van een elektrische bedrijfswagen voor uw B.V. oplopen tot € 7.855,85. Hierdoor is de netto-investering een stuk lager dan de vanafprijs. De netto bijtelling zakt ook, want de bijtelling is dan slechts 8%. Voor het gedeelte tot € 68.805 geldt een belastingtarief van 37,35%, voor het gedeelte boven € 68.805 is het tarief 49,50%. Ontdek aan de hand van het rekenvoorbeeld de voordelen voor uw B.V. en onderneem duurzaam.

Highlights.

  1. Rendement
  2. Betrouwbaarheid
  3. Functionaliteit
Elektro-aandrijving – ook financieel een goed alternatief.

Onze bestelwagens met elektro-aandrijving sparen niet alleen het milieu, maar ook uw beurs. Afhankelijk van het gebruiksprofiel kan de elektro-aandrijving qua totale bedrijfskosten (TCO) nu al op het niveau liggen van voertuigen met verbrandingsmotor.

De routegebaseerde werkingsstrategie van de bestelwagen met elektro-aandrijving draagt bij tot meer rendement op de weg. Met drie rijprogramma's en vier recuperatiestanden kunt u het stroomverbruik en daarmee ook de actieradius van uw bedrijfswagen met elektro-aandrijving optimaliseren. Bij de recuperatie wordt energie teruggewonnen als het voertuig wordt vertraagd. De accu laadt bijvoorbeeld op wanneer u bergafwaarts rijdt, in plaats van energie te verliezen in de vorm van warmte door het remmen. Op deze manier komt u met bedrijfswagens van Mercedes-Benz met een elektro-aandrijving altijd verder – niet alleen in het dagelijks verkeer, maar ook met uw onderneming.

Staat dag en nacht voor u klaar.

U zult uw eVito snel als partner weten te waarderen. Daarom doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat het een langdurige en betrouwbare relatie wordt. U krijgt bij de levering een beproefde auto van Mercedes-Benz kwaliteit, waarvan de elektrische aandrijving en verwarming onze omvangrijke wintertest met temperaturen van tot -30 °C hebben doorstaan. De eVito is ontworpen om aan de zware eisen te voldoen die aan een voertuig voor zakelijk gebruik worden gesteld. De uitgebreide corrosiebescherming met volledig verzinkte carrosserie zorgt ervoor dat de eVito als visitekaartje voor uw bedrijf ook na vele jaren nog steeds goed voor de dag komt.

Eén ding is zeker: met de eVito kiest u voor een voertuig waarop u kunt vertrouwen. Dankzij de hoge inzetbaarheid ondersteunt de eVito u altijd en overal bij uw taken. Want voor ons is "Mercedes-Benz Vans. Born to run" niet slechts een motto, maar een belofte.

Neemt veel last van uw schouders.

Met de eVito beschikt u over genoeg ruimte om alles mee te nemen. Door de elektrische aandrijving ontstaat er in de bagageruimte ook geen enkele beperking. Met een maximaal nuttig laadvermogen van 1.016 kg en met 3 m laadruimlengte1 neemt de auto van 3.200 kg zeer veel lading mee. Op verzoek is er een gewichtsuitvoering van 2.800 kg verkrijgbaar.

Met twee carrosserielengten, een flexibel beveiligingssysteem en praktische optionele scheidingswanden kan deze volledig op uw wensen worden afgestemd, ongeacht uw vervoerstaken.

En trouwens: met zijn grote portieropeningen en een lage laaddrempel worden zelfs de zwaarste taken met de eVito kinderspel, voor nog meer comfort, efficiëntie en veiligheid bij het beladen en ontladen.

Technische gegevens
1

Geldt voor de extra lange eVito.

Elektrische energie zo efficiënt mogelijk gebruiken.

Dankzij rijprogramma's en recuperatie maximaal gebruik van de actieradius.

Het aandrijfsysteem omvat de elektromotor, de hoogspanningsaccu, de vermogenselektronica en de oplader. De elektromotor drijft de voorwielen aan en verkrijgt de hiervoor benodigde energie uit de hoogspanningsaccu. Deze energie wordt primair via het elektriciteitsnet geladen en kan tijdens het gebruik van het voertuig worden aangevuld door middel van recuperatie met teruggewonnen energie.

De intelligente bedrijfsstrategie zorgt voor een zo rendabel mogelijk gebruik: Met 3 rijprogramma's en 4 recuperatiefases kan het stroomverbruik en daarmee de actieradius worden geoptimaliseerd. De drie rijprogramma's "E+", "E" en "C" worden via de rijprogrammaschakelaar in de middenconsole gekozen, de vier recuperatiefases "D", "D", "D+" en "D++" via de stuurwielschakelpaddles.

Bij de recuperatie wordt energie teruggewonnen als het voertuig wordt vertraagd. De accu laadt bijvoorbeeld op wanneer u bergafwaarts rijdt, in plaats van energie te verliezen in de vorm van warmte door het remmen. De gewenste instelling voor rijprogramma en recuperatiefase wordt getoond op het display van het combi-instrument. Dankzij deze intelligente bedrijfsstrategie kan het rendement van deze bestelwagen met elektrische aandrijving in de dagelijkse praktijk worden geoptimaliseerd.

Hoogspanningsaccu kan in 6 uur geheel worden opgeladen.1

Tot 7,2 kW maximale oplaadvermogen.

Het hoogspanningsaccusysteem met een bruikbare capaciteit van 35 kWh kan in ca. 6 uur1 van 0 tot 100% worden opgeladen via een wallbox of laadstation. Via een laadkabel Mode 3 met een laadstekker type 2 wordt de oplaadvermogen van maar liefst 7,2 kW (twee fasen x 16 A of één fase x 32 A) wisselstroom door de stroomvoorziening overgedragen. De optionele laadkabels zijn naar keuze in een lengte van 4 m of van 8 m voor tweefasig of eenfasig opladen verkrijgbaar.

De stekker van de laadkabel wordt in de voertuigstekkerdoos aan de bestuurderszijde van de B-stijl gestoken. De centrale vergrendeling van het voertuig vergrendelt en ontgrendelt de steekkoppeling. Op de controlestatusindicatie van de voertuigstekkerdoos kan de oplaadstatus op elk gewenst moment worden gecontroleerd. Als er geen wallbox of laadstation beschikbaar is, kan de accu ook via het "stroomnet thuis" worden opgeladen. De benodigde laadkabels zijn af fabriek of via de Mercedes-Benz dealer verkrijgbaar.

1

De duur van het opladen van de accu is afhankelijk van de laadinfrastructuur.

Oplaadmogelijkheden op maat.

Stroomvoorziening.

Voor klanten met één voertuig en wagenparkklanten zijn er twee stroomvoorzieningsoplossingen – op maat voor de betreffende klantengroep: Voor klanten met één voertuig is de compacte en hoogwaardig uitgevoerde Mercedes-Benz wallbox Home in de onderdelenverkoop verkrijgbaar. Deze moet door een – naar eigen keuze van de klant – deskundige elektricien conform de lokale voorschriften worden geïnstalleerd.

Nog omvangrijker is ons aanbod voor klanten met meer dan twee voertuigen op een locatie: met het stroomvoorzieningsaanbod voor wagenparkklanten begeleidt Mercedes-Benz Vans klanten – samen met een geselecteerde partner – bij het advies en de voorbereiding van de locatie, de installatie van de oplaadhardware en onderhoud en support. Voor wagenparkklanten in Duitsland wordt tevens een intelligente oplossing voor het opladen1 aangeboden waarin het voertuig en het laadstation aan elkaar zijn gekoppeld. Deze kan belastingspieken voorkomen of ten minste verminderen en zo kosten besparen.

De voor wagenparkbeheerders ontwikkelde service "Intelligent laadmanagement"2 van Mercedes PRO connect3 is via de Voertuigmanagementtool beschikbaar op het Mercedes PRO-platform. Zo wordt de laadtoestand van de elektrische voertuigen weergegeven en worden het oplaadniveau en de klimaatregeling overeenkomstig de vooraf ingestelde vertrektijden aangestuurd.

1

De intelligente oplaadoplossing met advies voor de service "Intelligent laadmanagement" wordt vooralsnog alleen in Duitsland aangeboden.

2

De service "Intelligent laadmanagement" is in Duitsland al beschikbaar. Verdere markten volgen successievelijk. Neem voor meer informatie contact op met uw dealer ter plaatse.

3

Gebruiksvoorwaarde voor de service "Intelligent laadmanagement" is een geactiveerd Mercedes PRO-account en een passende stroomvoorziening op de eigen locatie. Mercedes PRO connect-services zijn leverbaar voor eVito-voertuigen met productiedatum vanaf maart 2019. Neem bij vragen over de leverbaarheid van Mercedes PRO connect-services voor uw eVito-voertuig contact op met uw dealer.

De laadpartner.

 

De eVito heeft een accucapaciteit van 41 kWh. Een gemiddeld huishouden in Nederland verbruikt ongeveer 10 kWh per dag. Uw eVito thuis opladen zal dus een forse impact hebben op uw elektrische aansluiting en uw verbruik. Met de juiste installatie én een passende laadoplossing hoeft u niet in te boeten op laadvermogen en laadtijden. Maar welke laadoplossing is nu de beste? De markt telt tal van leveranciers van laadoplossingen. Om het u gemakkelijk te maken heeft Mercedes-Benz dit marktonderzoek reeds voor u uitgevoerd. Van een merk als Mercedes-Benz verwacht u comfort, veiligheid en duurzaamheid. Deze waarden hebben wij ook gehanteerd bij de keuze van onze laadpartner. Uw comfort als eVito klant komt op de eerste plaats. Daarom bevelen we u onze professionele laadpartner ENGIE EVBox aan. Deze laadpartner levert het optimale oplaadstation en neemt ook de installatie voor zijn rekening. ENGIE EVBox adviseert u correct en gedetailleerd over eventuele aanpassingen aan uw elektrische installatie en garandeert u de beste nazorg via de 24/7 helpdesk.

Een voorbeeldig veiligheidsniveau, ook met elektro-aandrijving.

Goed beschermd hoogspanningsboordnet.

De elektrisch aangedreven Vans van Mercedes-Benz ondergaan dezelfde voertuigtests en crashtests als een voertuig met verbrandingsmotor. Daarom zijn ze ook op het gebied van veiligheid op het toonaangevende niveau van Mercedes-Benz.

De aandrijflijn, de hoogspanningsaccu en de hoogspanningskabels zijn ingebed in een beschermend frame. Een beschermplaat beschermt het accusysteem aanvullend van onder tegen beschadigingen. Alle hoogspanningskabels zijn uitstekend geïsoleerd. De laadkabels zijn te herkennen aan hun oranje mantel. Daarnaast wordt voortdurend bewaakt of de hoogspanningskabels correct zijn aangesloten. Indien nodig, wordt het hoogspanningsboordnet automatisch uitgeschakeld.

Als de crashsensoren een zwaar ongeval detecteren, waarbij bijvoorbeeld airbags worden geactiveerd, wordt het voertuig direct automatisch spanningsloos geschakeld. Voor hulpverleners is onder de bijrijdersstoel een "ontkoppelpunt voor noodgevallen" aangebracht, waarmee de stroomvoorziening kan worden uitgeschakeld. Voor het overige mag alleen speciaal opgeleid personeel aan het hoogspanningsboordnet werken. Dit moet bijvoorbeeld ook bij pech onderweg in acht worden genomen.

Klaar voor elektrisch rijden? Check het met de eVan Ready-app.

Hoeveel bereik heb ik echt met een elektrische bedrijfswagen? Hoe vaak moet ik een elektrische Mercedes-Benz opladen? 

De manier waarop u de elektrische bestelauto inzet bepaalt of elektrisch rijden bij uw onderneming past.  Benieuwd of een elektrische bedrijfswagen iets voor u is? Analyseer uw dagelijkse ritten met de eVan Ready-app en krijg antwoord op uw vragen. Zo kunt u erachter komen of elektrisch rijden bij uw onderneming past. De app analyseert afgelegde afstanden, rij- en remgedrag, hoogteverschillen en houdt rekening met temperatuurscenario’s.

Veelgestelde vragen.

Hoe laadt u uw eVito op? En hoe haalt u het maximale uit uw elektrische bestelwagen? Hier vindt u alle antwoorden op uw veelgestelde vragen over de eVito.

Sluit aan bij de eVito-fans en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. 

  • Ontvang info over verschillende edities en accessoires
  • Wees als eerste op de hoogte van alle acties

Mercedes PRO: vereenvoudigt en versnelt uw bedrijfsactiviteiten.

Vind de passende oplossingen voor uw Vito.
Geoptimaliseerde ondersteuning

Geoptimaliseerde ondersteuning.

Helpt tijd en kosten te besparen.
Profiteer van beter planbare en tijdbesparende werkplaatsbezoeken, kortere standtijden en directe ondersteuning bij noodgevallen.
Meer informatie
Digitale registraties

Digitale registraties.

Belangrijke gegevens met betrekking tot uw wagenpark zijn snel beschikbaar.
Belangrijke gegevens van de voertuigen in uw wagenpark, zoals de afgelegde ritten, zijn altijd snel beschikbaar.
Meer informatie
Efficiënt fleetmanagement

Efficiënt fleetmanagement.

Zicht op voertuigstatus en -locatie.
 Benut de capaciteit van uw wagenpark nóg beter door een anticiperende en flexibele planning en een permanent overzicht van uw voertuigen.
Meer informatie
Efficiënte rijstijlanalyse

Efficiënte rijstijlanalyse.

Lagere verbruikskosten en minder uitval.
 Zorg voor blijvend lagere energie- en uitvalkosten en verbeter de rendabiliteit door een efficiënte rijstijlanalyse.
Meer informatie
Vereenvoudigde wagenparkcommunicatie

Vereenvoudigde wagenparkcommunicatie.

Wagenparkbeheerder en bestuurder direct met elkaar verbonden.
 Verhoog uw productiviteit en bespaar tijd met een interactieve, snelle en duidelijke wagenparkcommunicatie.
Meer informatie
Mobiele voertuigbediening

Mobiele voertuigbediening.

Op afstand bepaalde voertuigfuncties online sturen.
 Bedien en controleer bepaalde voertuigfuncties en de voertuigstatus comfortabel op afstand en ver- en ontgrendel het voertuig ook zonder sleutel.
Meer informatie
Gegevensinterfaces Mercedes-Benz Vans

Gegevensinterfaces Mercedes-Benz Vans.

Brengt Mercedes-Benz Vans in elk fleetmanagementsysteem.

Maak gebruik van de "Gegevensinterfaces Mercedes-Benz Vans" van Mercedes PRO om Mercedes-Benz Vans in uw bestaande fleetmanagementsysteem te integreren.

 

Meer informatie
Gedigitaliseerd eVan Management

Gedigitaliseerd eVan Management.1, 2

Opladen bij het starten – met aangename temperatuurregeling.

Laat uw elektrische voertuigen met volledige acculading en met een aangename temperatuur starten en houd het laadmanagement continu in de gaten

 

Meer informatie
1

Mercedes PRO connect-services zijn leverbaar voor eVito-voertuigen met productiedatum vanaf maart 2019. Neem bij vragen over de leverbaarheid van Mercedes PRO connect-services voor uw eVito-voertuig contact op met uw dealer.

2

De service "Intelligent laadmanagement" is in geselecteerde markten beschikbaar. Neem voor meer informatie contact op met uw dealer ter plaatse. Gebruiksvoorwaarde voor de service Intelligent laadmanagement is een passende stroomvoorziening op de eigen standplaats. Neem als u de stroomvoorziening buiten de service wilt gebruiken, contact op met de aanbieder van de stroomvoorziening.

eVan Ready App.

Elektrisch rijden is de toekomst. Kijk met de eVAN Ready App of u er klaar voor bent.

 

Analyseer uw dagelijkse routeplanner met de eVAN Ready-app om te zien of e-mobiliteit past bij uw mobiliteitsbehoefte. Gebruik de app om elektrisch rijden te simuleren met uw huidige voertuig.

De eVAN Ready-app analyseert uw afgelegde afstand, uw rij- en remgedrag, evenals het hoogteprofiel van uw reis. Daardoor is het mogelijk om uw virtuele bereik en energiebehoefte te berekenen met een elektrisch voertuig. De app beantwoordt vragen als "hoeveel bereik heb ik echt met een elektrisch voertuig?" En "hoe vaak moet ik een elektrisch voertuig opladen?" Op deze manier kunt u e-mobiliteit testen in een virtuele en realistische omgeving.

Belangrijke feiten van de app:

  • Analyse van uw individuele rijgedrag, vanaf uw eerste rit.
  • Automatisch volgen van uw ritten en simuleren van uw rijgedrag met een elektrisch voertuig.
  • Eenvoudig toevoegen van private en publieke laadmogelijkheden voor opladen.
  • Gedetailleerd overzicht van het batterijverbruik van uw elektrische voertuig bij verschillende temperatuurscenario's.

Let op: gebruik de app niet tijdens het rijden. Doorlopend GPS-gebruik kan uw batterij doen dalen.

* Financiering wordt verstrekt door Mercedes-Benz Financial Services. Tarief gebaseerd op Netto Financiële Lease, looptijd 60 maanden, aanbetaling: BTW + 25% van consumentenprijs excl. btw, slottermijn: 25% van de consumentenprijs excl. btw. Alleen geldig in combinatie met afname van een ServiceCare product. Niet geldig in combinatie met de duurzaamheidspremie. Niet geldig op EQV Business Solution. Tarieven onder voorbehoud van financiële acceptatie en rentewijzigingen. Geldig tot 31 december 2020. Vraag naar de voorwaarden bij uw Mercedes-Benz dealer.

Lorem Ipsum