De 100% elektrische eVito Gesloten Bestelwagen.

Vanaf €41.990,- (excl. BTW./BPM) Vanaf €889,- per maand*

Configurator

Ga vooruit in de tijd met de nieuwe eVito: de eerste elektrische bestelwagen in zijn klasse.

De geavanceerde eVito Gesloten Bestelwagen voldoet aan alle eisen van moderne mobiliteit. En is net zo functioneel, veilig en comfortabel als u van een Mercedes-Benz Vito gewend bent met zijn uiterst rendabele elektromotor met 85 kW (116 pk).

De eVito Gesloten Bestelwagen heeft een actieradius tot 136 – 149 km., De geïnstalleerde batterijcapaciteit bedraagt 41 kWh en kan bij een laadvermogen van 7,2 kW in ca. 6 uur tijd  van 0 tot 100% worden opgeladen.

De eVito Gesloten Bestelwagen kan besteld worden in de lengtes “lang” en “extralang”. Met zijn laadruimte van 6,0 m³ resp. 6,6 m³ hebt u dankzij de elektrische aandrijving geen enkele beperking. Het laadvermogen bedraagt bij de voertuiglengte lang tot 1.016 kg, en bij de voertuiglengte extralang tot 991 kg.

 

De eVito Gesloten Bestelwagen wordt aanbevolen wanneer uw voertuig vooral in de stad onderweg is en gebruikt wordt voor planbare, vaak terugkerende routes. Bovendien is de eVito Gesloten Bestelwagen geschikt voor alle soorten gebruik waarvan het inzetprofiel overeenkomt met de beschikbare actieradius.

Benieuwd naar alle voordelen van de eVito Gesloten Bestelwagen?
Reserveer dan nu direct een proefrit en ervaar het zelf.

Highlights.

  1. Rendement
  2. Betrouwbaarheid
  3. Functionaliteit
Elektro-aandrijving – ook financieel een goed alternatief.

Onze bestelwagens met elektro-aandrijving sparen niet alleen het milieu, maar ook uw beurs. Afhankelijk van het gebruiksprofiel kan de elektro-aandrijving qua totale bedrijfskosten (TCO) nu al op het niveau liggen van voertuigen met verbrandingsmotor.

De routegebaseerde werkingsstrategie van de bestelwagen met elektro-aandrijving draagt bij tot meer rendement op de weg. Met drie rijprogramma's en vier recuperatiestanden kunt u het stroomverbruik en daarmee ook de actieradius van uw bedrijfswagen met elektro-aandrijving optimaliseren. Bij de recuperatie wordt energie teruggewonnen als het voertuig wordt vertraagd. De accu laadt bijvoorbeeld op wanneer u bergafwaarts rijdt, in plaats van energie te verliezen in de vorm van warmte door het remmen. Op deze manier komt u met bedrijfswagens van Mercedes-Benz met een elektro-aandrijving altijd verder – niet alleen in het dagelijks verkeer, maar ook met uw onderneming.

Staat dag en nacht voor u klaar.

U zult uw eVito snel als partner weten te waarderen. Daarom doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat het een langdurige en betrouwbare relatie wordt. U krijgt bij de levering een beproefde auto van Mercedes-Benz kwaliteit, waarvan de elektrische aandrijving en verwarming onze omvangrijke wintertest met temperaturen van tot -30 °C hebben doorstaan. De eVito is ontworpen om aan de zware eisen te voldoen die aan een voertuig voor zakelijk gebruik worden gesteld. De uitgebreide corrosiebescherming met volledig verzinkte carrosserie zorgt ervoor dat de eVito als visitekaartje voor uw bedrijf ook na vele jaren nog steeds goed voor de dag komt.

Eén ding is zeker: met de eVito kiest u voor een voertuig waarop u kunt vertrouwen. Dankzij de hoge inzetbaarheid ondersteunt de eVito u altijd en overal bij uw taken. Want voor ons is "Mercedes-Benz Vans. Born to run" niet slechts een motto, maar een belofte.

Neemt veel last van uw schouders.

Met de eVito beschikt u over genoeg ruimte om alles mee te nemen. Door de elektrische aandrijving ontstaat er in de bagageruimte ook geen enkele beperking. Met een maximaal nuttig laadvermogen van 1.016 kg en met 3 m laadruimlengte1 neemt de auto van 3.200 kg zeer veel lading mee. Op verzoek is er een gewichtsuitvoering van 2.800 kg verkrijgbaar.

Met twee carrosserielengten, een flexibel beveiligingssysteem en praktische optionele scheidingswanden kan deze volledig op uw wensen worden afgestemd, ongeacht uw vervoerstaken.

En trouwens: met zijn grote portieropeningen en een lage laaddrempel worden zelfs de zwaarste taken met de eVito kinderspel, voor nog meer comfort, efficiëntie en veiligheid bij het beladen en ontladen.

Technische gegevens
1

Geldt voor de extra lange eVito.

Elektrische energie zo efficiënt mogelijk gebruiken.

Dankzij rijprogramma's en recuperatie maximaal gebruik van de actieradius.

Het aandrijfsysteem omvat de elektromotor, de hoogspanningsaccu, de vermogenselektronica en de oplader. De elektromotor drijft de voorwielen aan en verkrijgt de hiervoor benodigde energie uit de hoogspanningsaccu. Deze energie wordt primair via het elektriciteitsnet geladen en kan tijdens het gebruik van het voertuig worden aangevuld door middel van recuperatie met teruggewonnen energie.

De intelligente bedrijfsstrategie zorgt voor een zo rendabel mogelijk gebruik: Met 3 rijprogramma's en 4 recuperatiefases kan het stroomverbruik en daarmee de actieradius worden geoptimaliseerd. De drie rijprogramma's "E+", "E" en "C" worden via de rijprogrammaschakelaar in de middenconsole gekozen, de vier recuperatiefases "D", "D", "D+" en "D++" via de stuurwielschakelpaddles.

Bij de recuperatie wordt energie teruggewonnen als het voertuig wordt vertraagd. De accu laadt bijvoorbeeld op wanneer u bergafwaarts rijdt, in plaats van energie te verliezen in de vorm van warmte door het remmen. De gewenste instelling voor rijprogramma en recuperatiefase wordt getoond op het display van het combi-instrument. Dankzij deze intelligente bedrijfsstrategie kan het rendement van deze bestelwagen met elektrische aandrijving in de dagelijkse praktijk worden geoptimaliseerd.

Hoogspanningsaccu kan in 6 uur geheel worden opgeladen.1

Tot 7,2 kW maximale oplaadvermogen.

Het hoogspanningsaccusysteem met een bruikbare capaciteit van 35 kWh kan in ca. 6 uur1 van 0 tot 100% worden opgeladen via een wallbox of laadstation. Via een laadkabel Mode 3 met een laadstekker type 2 wordt de oplaadvermogen van maar liefst 7,2 kW (twee fasen x 16 A of één fase x 32 A) wisselstroom door de stroomvoorziening overgedragen. De optionele laadkabels zijn naar keuze in een lengte van 4 m of van 8 m voor tweefasig of eenfasig opladen verkrijgbaar.

De stekker van de laadkabel wordt in de voertuigstekkerdoos aan de bestuurderszijde van de B-stijl gestoken. De centrale vergrendeling van het voertuig vergrendelt en ontgrendelt de steekkoppeling. Op de controlestatusindicatie van de voertuigstekkerdoos kan de oplaadstatus op elk gewenst moment worden gecontroleerd. Als er geen wallbox of laadstation beschikbaar is, kan de accu ook via het "stroomnet thuis" worden opgeladen. De benodigde laadkabels zijn af fabriek of via de Mercedes-Benz dealer verkrijgbaar.

1

De duur van het opladen van de accu is afhankelijk van de laadinfrastructuur.

Oplaadmogelijkheden op maat.

Stroomvoorziening.

Voor klanten met één voertuig en wagenparkklanten zijn er twee stroomvoorzieningsoplossingen – op maat voor de betreffende klantengroep: Voor klanten met één voertuig is de compacte en hoogwaardig uitgevoerde Mercedes-Benz wallbox Home in de onderdelenverkoop verkrijgbaar. Deze moet door een – naar eigen keuze van de klant – deskundige elektricien conform de lokale voorschriften worden geïnstalleerd.

Nog omvangrijker is ons aanbod voor klanten met meer dan twee voertuigen op een locatie: met het stroomvoorzieningsaanbod voor wagenparkklanten begeleidt Mercedes-Benz Vans klanten – samen met een geselecteerde partner – bij het advies en de voorbereiding van de locatie, de installatie van de oplaadhardware en onderhoud en support. Voor wagenparkklanten in Duitsland wordt tevens een intelligente oplossing voor het opladen1 aangeboden waarin het voertuig en het laadstation aan elkaar zijn gekoppeld. Deze kan belastingspieken voorkomen of ten minste verminderen en zo kosten besparen.

De voor wagenparkbeheerders ontwikkelde service "Intelligent oplaadmanagement"2 van Mercedes PRO connect3 is via de Voertuigmanagementtool beschikbaar op het Mercedes PRO-platform. Zo wordt de laadtoestand van de elektrische voertuigen weergegeven en worden het oplaadniveau en de klimaatregeling overeenkomstig de vooraf ingestelde vertrektijden aangestuurd.

1

De intelligente oplaadoplossing met advies voor de service "Intelligent laadmanagement" wordt vooralsnog alleen in Duitsland aangeboden.

2

De service "Intelligent laadmanagement" is in Duitsland al beschikbaar. Verdere markten volgen successievelijk. Neem voor meer informatie contact op met uw dealer ter plaatse.

3

Gebruiksvoorwaarde voor de service "Intelligent laadmanagement" is een geactiveerd Mercedes PRO-account en een passende stroomvoorziening op de eigen locatie. Mercedes PRO connect-services zijn leverbaar voor eVito-voertuigen met productiedatum vanaf maart 2019. Neem bij vragen over de leverbaarheid van Mercedes PRO connect-services voor uw eVito-voertuig contact op met uw dealer.

De laadpartner.

 

De eVito heeft een accucapaciteit van 41 kWh. Een gemiddeld huishouden in Nederland verbruikt ongeveer 10 kWh per dag. Uw eVito thuis opladen zal dus een forse impact hebben op uw elektrische aansluiting en uw verbruik. Met de juiste installatie én een passende laadoplossing hoeft u niet in te boeten op laadvermogen en laadtijden. Maar welke laadoplossing is nu de beste? De markt telt tal van leveranciers van laadoplossingen. Om het u gemakkelijk te maken heeft Mercedes-Benz dit marktonderzoek reeds voor u uitgevoerd. Van een merk als Mercedes-Benz verwacht u comfort, veiligheid en duurzaamheid. Deze waarden hebben wij ook gehanteerd bij de keuze van onze laadpartner. Uw comfort als eVito klant komt op de eerste plaats. Daarom bevelen we u onze professionele laadpartner ENGIE EVBox aan. Deze laadpartner levert het optimale oplaadstation en neemt ook de installatie voor zijn rekening. ENGIE EVBox adviseert u correct en gedetailleerd over eventuele aanpassingen aan uw elektrische installatie en garandeert u de beste nazorg via de 24/7 helpdesk.

De complete oplossing voor elektromobiliteit.

eVAN-ecosysteem.

Voor succesvolle elektromobiliteit is meer dan een bestelwagen met elektro-aandrijving nodig. Daarom ontwikkelt Mercedes-Benz een compleet eVAN-ecosysteem, dat alle aspecten van elektromobiliteit afdekt. Tot het aanbod behoren een intelligente en in een netwerk geïntegreerde stroomvoorziening, innovatieve oplaadservices, toekomstgerichte connectiviteitsoplossingen en competente services vóór en na de aanschaf. Want Mercedes-Benz Vans weet precies wat er omgaat in gebruikers van elektromobiliteit en de branches waarin deze wordt gebruikt. Met deze knowhow kunnen wij onze klanten gemakkelijker laten overstappen naar een succesvol en rendabel gebruik van elektromobiliteit.

Een voorbeeldig veiligheidsniveau, ook met elektro-aandrijving.

Goed beschermd hoogspanningsboordnet.

De elektrisch aangedreven Vans van Mercedes-Benz ondergaan dezelfde voertuigtests en crashtests als een voertuig met verbrandingsmotor. Daarom zijn ze ook op het gebied van veiligheid op het toonaangevende niveau van Mercedes-Benz.

De aandrijflijn, de hoogspanningsaccu en de hoogspanningskabels zijn ingebed in een beschermend frame. Een beschermplaat beschermt het accusysteem aanvullend van onder tegen beschadigingen. Alle hoogspanningskabels zijn uitstekend geïsoleerd. De laadkabels zijn te herkennen aan hun oranje mantel. Daarnaast wordt voortdurend bewaakt of de hoogspanningskabels correct zijn aangesloten. Indien nodig, wordt het hoogspanningsboordnet automatisch uitgeschakeld.

Als de crashsensoren een zwaar ongeval detecteren, waarbij bijvoorbeeld airbags worden geactiveerd, wordt het voertuig direct automatisch spanningsloos geschakeld. Voor hulpverleners is onder de bijrijdersstoel een "ontkoppelpunt voor noodgevallen" aangebracht, waarmee de stroomvoorziening kan worden uitgeschakeld. Voor het overige mag alleen speciaal opgeleid personeel aan het hoogspanningsboordnet werken. Dit moet bijvoorbeeld ook bij pech onderweg in acht worden genomen.

Veelgestelde vragen.

eVan Ready App.

Elektrisch rijden is de toekomst. Kijk met de eVAN Ready App of u er klaar voor bent.

 

Analyseer uw dagelijkse routeplanner met de eVAN Ready-app om te zien of e-mobiliteit past bij uw mobiliteitsbehoefte. Gebruik de app om elektrisch rijden te simuleren met uw huidige voertuig.

De eVAN Ready-app analyseert uw afgelegde afstand, uw rij- en remgedrag, evenals het hoogteprofiel van uw reis. Daardoor is het mogelijk om uw virtuele bereik en energiebehoefte te berekenen met een elektrisch voertuig. De app beantwoordt vragen als "hoeveel bereik heb ik echt met een elektrisch voertuig?" En "hoe vaak moet ik een elektrisch voertuig opladen?" Op deze manier kunt u e-mobiliteit testen in een virtuele en realistische omgeving.

Belangrijke feiten van de app:

  • Analyse van uw individuele rijgedrag, vanaf uw eerste rit.
  • Automatisch volgen van uw ritten en simuleren van uw rijgedrag met een elektrisch voertuig.
  • Eenvoudig toevoegen van private en publieke laadmogelijkheden voor opladen.
  • Gedetailleerd overzicht van het batterijverbruik van uw elektrische voertuig bij verschillende temperatuurscenario's.

Let op: gebruik de app niet tijdens het rijden. Doorlopend GPS-gebruik kan uw batterij doen dalen.

Mercedes PRO: vereenvoudigt en versnelt uw bedrijfsactiviteiten.

Nog efficiëntere core business.

Mercedes PRO1 is het nieuwe merk van Mercedes-Benz Vans voor alle actuele en toekomstige voorzieningen, oplossingen en digitale services voor uw dagelijkse business. Ons doel: de digitale mogelijkheden benutten om uw onderneming nog efficiënter te laten functioneren.

Mercedes PRO bundelt daarbij alle voor u relevante services centraal op een internetplatform. Bij aanvang zal er een selectie van services beschikbaar zijn, die continu wordt uitgebreid en op u persoonlijk afgestemd. Ons streven is uw behoeften te verbinden met de door ons ontwikkelde toekomsttechnologieën en deze intelligent in uw dagelijkse werkzaamheden te integreren.

1

Mercedes PRO is beschikbaar in een aantal Europese landen. Uw Mercedes-Benz dealer geeft u graag meer informatie. Mercedes PRO connect-services zijn leverbaar voor eVito-voertuigen met productiedatum vanaf maart 2019. Neem bij vragen over de leverbaarheid van Mercedes PRO connect-services voor uw eVito-voertuig contact op met uw dealer.

*Tarief gebaseerd op Operationele Service Lease van de eVito Lang, looptijd 60 maanden en 20.000 km per jaar. Incl. afschrijving, reparatie, onderhoud, banden, kosten rijklaar maken en recyclingsbijdrage. Incl. WA Casco verzekering van de eVito. HSB tegen € 0 tarief, huidige MIA-regel is toegepast in genoemd maandtarief. Mogelijkheid tot opname van laadpaal en energiekaart in leaseovereenkomst.

Tarieven onder voorbehoud van acceptatie door Mercedes-Benz Financial Services. Het maandtarief is geldig tot en met 31 december 2019.  

[*] Meer informatie over het officiële brandstofverbruik en de officiële specifieke CO₂-emissie van nieuwe personenwagens vindt u in de "Leidraad voor brandstofverbruik, CO₂-emissie en stroomverbruik van nieuwe personenwagens", die gratis verkrijgbaar is bij alle verkooppunten en de Deutsche Automobil Treuhand GmbH (www.dat.de).

Lorem Ipsum