EQV – Mercedes-Benz bedrijfswagens

De EQV: de elektrische V-Klasse

Vanaf € 67.985 (excl. btw/BPM)

Configureer nu

Elektrisch rijden wordt met de EQV naar een nieuw niveau getild.

De EQV is de ideale bedrijfswagen voor personenvervoer en heeft plaats voor 8 stoelen. Perfect voor taxibedrijven of als shuttle voor bijvoorbeeld hotels. Maak kennis met hét groene visitekaartje voor uw bedrijf in drukke gebieden. Deze elektrische variant van de V-Klasse is onze VIP-Lounge op wielen. 

 • Actieradius van 356 kilometer*

 • De batterij heeft een bruto-capaciteit van 100 kWh

 • Aan een DC-lader in 45 minuten van 10% tot 80% opgeladen

 • Schone lucht, stille elektromotor en veel comfort

 • Ook te bestellen met een dubbele cabine 

* De actieradius werd vastgesteld aan de hand van VO 2017/1151/EU. De actieradius is afhankelijk van de voertuigconfiguratie, met name van de keuze van de snelheidsbegrenzing. De werkelijke actieradius is bovendien afhankelijk van de persoonlijke rijstijl, weg- en verkeersomstandigheden, buitentemperatuur, gebruik van airconditioning/verwarming etc. en kan evt. afwijken.

 Highlights. 

Een witte Mercedes-Benz V-Klasse staat in een loods.

Black Panel-radiatorgrille.

Een man bestuurt en bedient een Mercedes-Benz V-Klasse.

Efficiënte en handige bediening.

Een witte Mercedes-Benz V-Klasse rijdt door een bos.

Laadmogelijkheden. 

Ontdek de EQV Business Solution.

De EQV Business Solution is een speciale uitvoering van de EQV. Net als de EQV is deze bedrijfswagen perfect voor luxe personenvervoer voor ritten binnen én buiten de stad. Wat ‘m anders maakt? De EQV Business Solution heeft standaard een uitgebreide uitrusting. Geef uw bedrijf de uitstraling die het verdient met deze unieke editie. Goed om te weten: de voorraad is beperkt.

 

De EQV opladen.

Thuis aan een wallbox opladen na een lange werkdag, opladen op de zaak of snelladen langs de snelweg tijdens uw lunchpauze – de EQV opladen kan wanneer het u uitkomt. Via Mercedes me vindt u altijd direct openbare laadstations in de buurt. 

Plaats voor maximaal 8 personen. 

De EQV groeit met u mee. Standaard zijn achterin 4 afzonderlijke stoelen ingebouwd, die we volledig op de wensen van uw bedrijf kunnen instellen. We kunnen ook twee- of driepersoonsbanken plaatsen. Zelfs in de kleinste carroserielengte zijn 2 driepersoonsbanken een optie, wat de EQV meteen tot een 8-zitter maakt. Ook geïnteresseerd in de EQV voor uw gezin?

De veiligheidssystemen van de EQV.

De EQV is net zo veilig als onze andere bedrijfswagens. Al uw collega’s of zakelijke klanten zitten goed. Zoals bijvoorbeeld door de zijwindassistent die ervoor zorgt dat de bedrijfswagen koersvast is en een strakke lijn aanhoudt. Ontdek onze optionele veiligheidssystemen. 

Mercedes-Benz Intelligent Drive. 

 1. Actieve spoorassistent

 2. Dodehoekassistent

 3. Verkeersbordenassistent

 4. PRE-SAFE®

 5. Diefstalbeveiligingspakket

 6. ATTENTION ASSIST

 7. Zijwindassistent

Vind de perfecte EQV voor u.

Panoramaschuifdak van de Mercedes-Benz V-Klasse.

Highlights EQV 300.

Sfeerverlichting cockpit van de Mercedes-Benz V-Klasse.

Highlights EQV 300 met designpakket AVANTGARDE Line.

Luxestoelen achterin met massagefunctie van de Mercedes-Benz V-Klasse.

EQV 300 met EQV designpakket exterieur + interieur.

Klaar voor elektrisch rijden? Check het met de Electric Ready-app.

Hoeveel bereik heb ik echt met een elektrische bedrijfswagen? Hoe vaak moet ik een elektrische Mercedes-Benz opladen? 

De manier waarop u de elektrische bestelauto inzet bepaalt of elektrisch rijden bij uw onderneming past.  Benieuwd of een elektrische bedrijfswagen iets voor u is? Analyseer uw dagelijkse ritten met de Electric Ready-app en krijg antwoord op uw vragen. Zo kunt u erachter komen of elektrisch rijden bij uw onderneming past. De app analyseert afgelegde afstanden, rij- en remgedrag, hoogteverschillen en houdt rekening met temperatuurscenario’s.

Service voor de EQV.

Wij zorgen altijd voor optimale elektrische bedrijfswagens. Ook na aankoop. Met Mercedes-Benz ServiceCare weet u zeker dat uw elektrische bedrijfswagen in topconditie blijft. Het onderhoudspakket eMaintenance met reguliere onderhoudsbeurten is inbegrepen bij aankoop van een EQV. Wilt u verlengde garantie of complete dekking? Ontdek onze pakketten eComplete en eWarranty.  

Voorraad EQV.

Interesse in de EQV voor uw bedrijf? We hebben altijd een ruim aanbod modellen van de EQV beschikbaar. Bekijk onze bedrijfswagens op voorraad en kies de EQV die het best aansluit op uw wensen. Dan vervoert ook u uw collega’s of klanten met de kwaliteit die u van ons gewend bent.    

De belangrijkste vragen over elektrisch rijden.

 1. Wat is de mogelijke actieradius van een EQV bij alledaagse ritten?

  De werkelijke actieradius van een elektrische bedrijfswagen hangt onder andere af van de uitrusting en belading, de persoonlijke rijstijl, de weg- en verkeersomstandigheden, de buitentemperatuur, het gebruik van airconditioning en de verwarming. Daarom is de precieze actieradius moeilijk te bepalen. Volgens de WLPT-meetmethode is de actieradius 356 kilometer. Diverse recuperatiefasen en de rijprogramma's helpen om de batterij zo efficiënt mogelijk te gebruiken en een grote actieradius te bereiken.

 2. Wat is het verschil tussen AC- en DC-oplaadtechnologie?

  In elke elektrische bedrijfswagen zit een batterij die gelijkstroom nodig heeft. Een gewone AC-laadpaal levert wisselstroom. De batterij-omvormer van uw voertuig zet dit zelf om naar gelijkstroom. Een DC-laadpaal geeft meteen gelijkstroom waardoor het opladen een stuk sneller gaat.

   

 3. Hoe milieuvriendelijk rijden elektrisch aangedreven voertuigen nu echt?

  De stroom waarmee u de elektrische bedrijfswagen oplaadt is het meest doorslaggevend: laadt u op met CO2-neutraal opgewekte stroom? Of met een energiemix met daarin bijvoorbeeld stroom die is opgewekt door kolencentrales? Publieke laadstations leveren meestal groene stroom en ook als particulier kunt u kiezen voor een groene leverancier. Bovendien kunnen we voor speciaal voor onze klanten groene stroom van Mercedes-Benz leveren.

 4. Hoe laad ik mijn EQV op?

  U heeft verschillende laadmogelijkheden. Het dichtst bij huis op of de zaak: de wallbox, waarmee u de accu bij een oplaadcapaciteit van maar liefst 11 kW in minder dan 10 uur volledig kunt opladen. 

  U kunt ook opladen bij openbare laadstations. Door de hoge laadcapaciteit van 110 kW aan DC-snellaadstations is de EQV in ongeveer 45 minuten1 van 10% tot 80% opgeladen. Laadt de bedrijfswagen op aan een laadstation met 50 kW, dan is de EQV in ongeveer 80 minuten1 van 10% naar 80% opgeladen. 

   

 5. Met welke laadkabelstekker kan ik mijn EQV opladen?

  Met een type 2 laadkabel kunt u de elektrische bedrijfswagen opladen aan laadpunten met AC-wisselstroom, zoals een wallbox. Deze laadkabel krijgt u standaard bij aankoop. 

  Als u gaat snelladen bij een DC-laadstation, dan pakt u de CCS-laadkabel uit het laadstation zelf en plug je die in het voertuig. Net zoals tanken met een brandstofmotor.  

   

 6. Zit er garantie op de accu?

  Als de capaciteit van uw batterij tijdens de eerste 8 jaar of de eerste 160.000 km na de eerste inschrijving sterk afneemt, bent u beschermd door het batterijcertificaat. Sterk afnemen betekent tot onder de grenswaarde van 180 Ah van de restcapaciteit van de EQV2,3. Wij betalen de kosten voor de vervanging van de batterij. Goed om te weten: het batterijcertificaat is al in de aankoopprijs inbegrepen.

 7. Hoe rijd ik met mijn EQV zo zuinig mogelijk?

  Vier verschillende rijprogramma's en vijf recuperatiefasen ondersteunen een efficiënte rijstijl. Met deze beide functies kunt u het energieverbruik en daarmee de actieradius van uw EQV optimaliseren.

   

1 De actieradius werd vastgesteld aan de hand van VO 2017/1151/EU. De actieradius is afhankelijk van de voertuigconfiguratie, met name van de keuze van de snelheidsbegrenzing. De werkelijke actieradius is bovendien afhankelijk van de persoonlijke rijstijl, weg- en verkeersomstandigheden, buitentemperatuur, gebruik van airconditioning/verwarming etc. en kan evt. afwijken.

 

2 EQV 300 stroomverbruik in de gecombineerde testcyclus 28,1 kWh/100 km, CO2-emissie 0 g/km. Stroomverbruik en actieradius zijn vastgesteld aan de hand van VO 2017/1151/EU. Stroomverbruik en actieradius zijn afhankelijk van de voertuigconfiguratie. ​

 

3 De duur van het opladen van de accu is afhankelijk van de laadinfrastructuur. Stroomverbruik en actieradius werden vastgesteld aan de hand van VO 2017/1151/EU. Bovendien zijn het stroomverbruik en de actieradius afhankelijk van de configuratie van het voertuig.