De technische gegevens, de afmetingen en het gewicht van de Sprinter Tourer.

Afmetingen en gewichten.

Carrosserielengte
Type dak
Max. toegestaan totaalgewicht (MTG)
Aandrijving

Configurator.

Meer gedetailleerde informatie over de motoren, emissie en het brandstofverbruik vindt u in onze configurator.

Sprinter Tourer.

Configureer uw gewenste model.

Handleiding.

Wilt u alles weten over de Sprinter? Bekijk de interactieve handleiding voor meer details over de Sprinter modellen.

Download technische specificaties.

Op de Technische Specificatie (TS) staat algemene technische informatie over de Mercedes-Benz Bestelwagens uit het leveringsprogramma van Mercedes-Benz Vans Nederland B.V. Op de TS staat binnen één type in één overzicht, onder andere het eigengewicht, laadvermogen, afmetingen, motorgegevens en de uitvoering van de bestelwagen.

Voor de TS geldt dat deze is gemaakt op basis van de standaard uitvoering van Mercedes-Benz Vans Nederland B.V. Afmetingen en gewichten hebben een fabriekstolerantie en kunnen afwijken wanneer extra opties worden besteld.

Downloads bij het onderwerp.

Krachtig en efficiënt op weg.

Vier motoruitvoeringen.

Wie succesvol wil zijn, heeft een krachtige aandrijving nodig: de viercilinder-dieselmotor in drie vermogensklassen en de V6-dieselmotor [Sprinter Tourer met registratie als personenauto: brandstofverbruik gecombineerd: 8,2 l/100 km; CO2-emissies gecombineerd: 214 g/km. De aangegeven verbruikswaarden gelden alleen voor optionele automatische transmissies zonder vierwielaandrijving]1* van de Sprinter blinken uit in kracht en efficiëntie. De beproefde motoren zijn wat betreft het brandstofverbruik verder geoptimaliseerd, bijvoorbeeld door de wrijving in de motor te verminderen. Alle motoren zijn zowel met een handgeschakelde versnellingsbak als met een automatische transmissie leverbaar.

Om aan de strenge Euro-6- of Euro-VI-emissienorm te voldoen, wordt gebruikgemaakt van SCR-technologie (Selective Catalytic Reduction). Deze technologie verlaagt bij dieselmotoren de emissie van stikstofoxiden door de uitlaatgassen door een katalysator te leiden, waardoor de stikstofoxiden2 met behulp van AdBlue®, een additief op waterbasis, in stikstof en water worden omgezet.

1

Sprinter Tourer met registratie als personenwagen: brandstofverbruik stadsverkeer/provinciale wegen/gecombineerd: 9,4/7,5/8,2 l/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 214 g/km; efficiëntieklasse: C. De opgegeven verbruikswaarden gelden alleen voor de als optie leverbare automatische transmissie, zonder vierwielaandrijving. De werkelijke verbruikswaarden zijn o.a. afhankelijk van het voertuiggewicht en de gekozen uitrustingen.

2

Onder stikstofoxiden (NOx) vallen stikstofmonoxide (NO) en stikstofdioxide (NO2).

*De aangegeven waarden zijn aan de hand van de voorgeschreven meetmethode berekend. Het gaat om de 'NEFZ-CO2-waarden' conform art. 2 lid 1 van het uitvoeringsbesluit (EU) 2017/1152. De brandstofverbruikswaarden worden op basis van deze waarden berekend.

Lorem Ipsum