De Sprinter Tourer: alles voor een perfecte rit.

Vanaf € 31.525 (excl. BTW/BPM)
Vanaf € 329 per maand*

Configureer nu

De Tourer is geavanceerd, efficiënt en betrouwbaar.

De Sprinter is zo veelzijdig dat u beslist de juiste uitvoering voor uw transporttaken vindt. Bovendien overtuigt het uiterlijk van de Sprinter. De nieuwe Sprinter Tourer is met drie carrosserielengten, twee dakhoogten en tot wel drie rijen zitplaatsen in een indrukwekkende variatie aan uitvoeringen leverbaar. Dankzij de vele uitvoeringen en uitrustingen zijn er zowel rendabele instapmodellen als zeer hoogwaardig uitgeruste Tourers met comfortbanken en luxueuze interieurbekleding leverbaar.

De rugleuning en comforthoofdsteun van de comfortbanken kunnen individueel worden versteld, wat voor veel comfort voor de passagiers zorgt. Bestuurders profiteren van het intelligente bedienings- en aanduidingsconcept en het modulaire opbergconcept. Net als de multimedia- en assistentiesystemen kunnen deze namelijk op het beoogde gebruik van het voertuig worden afgestemd.

Daarmee is de Sprinter dankzij de innovatiekracht en een ervaring van meer dan 20 jaar opnieuw toonaangevend als geavanceerde, efficiënte en betrouwbare mobiliteitsoplossing.

Highlights.

 1. Productconcept
 2. Netwerkstructuur
 3. Brancheoplossingen
 4. Veiligheid
 5. Rendement
Rondom overtuigend.

Alleen al om te zien is de nieuwe Sprinter Tourer een highlight: het design volgt het moderne Mercedes-Benz design-concept van emotie en intelligentie. De cockpit werd ook nieuw ingericht en overtuigt eveneens door hoogwaardig design en excellente functionaliteit. Bijvoorbeeld met een intelligent, modulair opbergconcept en KEYLESS-START.

De als optie leverbare krachtige dakairconditioning verwent uw passagiers met een aangename temperatuur. In het volledig beklede passagierscompartiment is op elke rij zitplaatsen een houder voor smartphones met usb-aansluiting beschikbaar (optie).

Al naargelang de toepassing en het gewenste rijgedrag kunt u uw Sprinter Tourer met voorwiel-, achterwiel- of vierwielaandrijving bestellen. Geschakeld wordt met de handgeschakelde zesversnellingsbak of met de automatische transmissie 7G-TRONIC PLUS.

Uw mobiliteit 4.0.

Om de werkdag zo efficiënt en aangenaam mogelijk te laten verlopen, zijn er voor de Sprinter een radio en diverse multimediasystemen en connectiviteitsoplossingen als optie leverbaar. Afhankelijk van de vereisten is een uitgebreid assortiment leverbaar, zoals een smartphonehouder, radio met Bluetooth®-interface en handsfreefunctie, multimediasysteem met touchscreen met hoge resolutie, snelle navigatie vanaf harde schijf met 3D-kaartweergave en smartphone-integratie. De bediening is zoals je zou willen: simpel. De multimediasystemen kunnen bijvoorbeeld met behulp van het touchscreen met hoge resolutie of het multifunctionele stuurwiel worden bediend. Alle bedienings- en aanduidingselementen bevinden zich bovendien binnen handbereik en zijn goed afleesbaar.

Aangezien digitale oplossingen tegenwoordig deel uitmaken van ons werkleven, hebben we de Sprinter met een geïntegreerde communicatiemodule uitgerust die ervoor zorgt dat de bestelwagen continu met internet is verbonden. Dankzij de internetverbinding kan ook van de huidige en toekomstige Mercedes PRO-services gebruik worden gemaakt. Met deze services profiteert u onder andere van minimale stilstand dankzij preventief onderhoudsmanagement en een efficiëntere administratie dankzij het digitale rittenboek.

Optimaal op het beoogde gebruik afgestemd.

Bij de Sprinter Tourer is veel mogelijk: 3 carrosserielengten, 2 dakhoogten en tot wel 3 rijen zitplaatsen vormen de basis voor een indrukwekkende hoeveelheid varianten. Daarmee kunt u net zo goed zeer robuuste voertuigen configureren, bijvoorbeeld voor gebruik in de bouw, als luxueus uitgeruste VIP-shuttles – precies zoals u het voor uw werk nodig hebt. Voor een uitstekend comfort van de passagiers zijn alle twee- en driepersoons achterbanken leverbaar als comfortbanken met instelbare leuningen en comforthoofdsteunen. Zo voelen maar liefst 8 passagiers plus bestuurder zich prettig in de Sprinter Tourer.

En als het nodig is, kan er nog eens 3.500 kg worden aangehangen. Met meer dan 600 opties, waaronder speciale wagenpark- en ondersteloplossingen, kan de Sprinter Tourer zelfs nog beter op uw wensen en eisen worden afgestemd.

Veiligheidsuitrusting voor toonaangevende veiligheid.

Bij de Sprinter ligt de focus op veiligheid. Aan de basis van deze veiligheid ligt de solide kale carrosserie, die door zijn constructie en materiaal bijzonder stabiel is.


Bovendien zijn er nog talrijke assistentiesystemen. Want ook de meest ervaren bestuurder komt in situaties terecht waar ondersteuning welkom of nodig is. Voorbeelden van deze assistentiesystemen zijn de standaard zijwindassistent, de actieve remassistent en de spoorassistent. De laatste twee systemen zijn standaard voor modellen met een toegestaan totaalgewicht van meer dan 3500 kg. Oplossingen als de achteruitrijcamera met weergave op de binnenspiegel en de 360°-camera geven de bestuurder nog beter zicht op de omgeving. In het donker zorgen de als optie leverbare high-performance led-koplampen ervoor dat de weg feller en over een grotere afstand wordt verlicht.


Als een ongeval ondanks deze systemen onvermijdelijk is, zorgt de standaard bestuurdersairbag voor bescherming. Daarnaast zijn er nog vijf andere airbags voor de bestuurder en bijrijder als optie leverbaar.

Efficiënt in elk opzicht.

Met de Sprinter kiest u voor een bestelwagen die al meer dan twintig jaar zijn efficiëntie bewijst. De nieuwe Sprinter Tourer zet dit succesverhaal voort met zijn beproefde kwaliteit en betrouwbaarheid. Daarbij merkt u vanaf het eerste ogenblik al hoe rendabel hij is: dankzij de talrijke configuratiemogelijkheden bestelt u precies wat u werkelijk nodig hebt..

Omdat gewoon goed niet goed genoeg is, hebben we onze dieselmotoren wederom zuiniger en de royale ruimte nog beter bruikbaar gemaakt. Zo combineert de Sprinter Tourer een laag brandstofverbruik en intelligente functionaliteit tot een efficiënte mobiliteitsoplossing.

Behulpzaam in veel verkeerssituaties.

Lange ritten op de snelweg, wisselen van rijstrook op meerbaans wegen of manoeuvreren op hellingen: er zijn talloze situaties waarin assistentiesystemen de bestuurder ondersteuning kunnen bieden. De Sprinter kan op basis van het beoogde gebruik met verschillende assistentiesystemen worden uitgerust. Eén ding hebben alle assistentiesystemen gemeen: ze zijn gebaseerd op de nieuwste technische inzichten. Zo is er de actieve afstandsassistent DISTRONIC die automatisch de ingestelde afstand ten opzichte van voorliggers aanhoudt en op deze wijze de bestuurder met name bij langere ritten kan helpen ontspannen. Een ander voorbeeld van een assistentiesysteem voor de Sprinter is het parkeerpakket met 360°-camera, parkeerassistent en Drive Away Assist dat bij het parkeren en manoeuvreren een blik rondom het voertuig mogelijk maakt.

Actieve remassistent

Actieve afstandsassistent DISTRONIC

Achteruitrijcamera met weergave op binnenspiegel

Dodehoekassistent

Actieve spoorassistent

Parkeerpakket met 360°-camera

Maakt zwaar werk licht.

 • KEYLESS START

  KEYLESS START

  De motor starten met een simpele druk op de knop: met het wegrijbeveiligingssysteem KEYLESS-START kan de motor worden gestart door gewoonweg de start-stoptoets in het contactslot in te drukken.
  Meer informatie
 • Opbergvak voor smartphones inclusief wireless charging

  Opbergvak voor smartphones inclusief wireless charging

  Dankzij het draadloze oplaadsysteem kan mobiele apparatuur die de Qi-standaard 1.2 ondersteunt of daarop aangepast kan worden, in het opbergvak middenboven in de middenconsole heel eenvoudig worden opgeladen.
  Meer informatie
 • Navigatie

  Navigatie

  Hiermee worden de MBUX-multimediasystemen (Mercedes-Benz User Experience) uitgebreid tot een volwaardig navigatiesysteem, dat reizen meer ontspannen en sneller kan maken met zijn bestemmingsgeleiding.
  Meer informatie
 • Automatische airconditioning THERMOTRONIC

  Automatische airconditioning THERMOTRONIC

  De automatische airconditioning THERMOTRONIC regelt tijdens de rit automatisch de temperatuur, de luchthoeveelheid en de luchtverdeling in de cabine.
  Meer informatie
 • MBUX-multimediasysteem met 10,25 inch touchscreen

  MBUX-multimediasysteem met 10,25 inch touchscreen

  Het MBUX-multimediasysteem met 26 cm (10,25 inch) touchscreen met hoge resolutie biedt o.a. snelle navigatie op harde schijf met 3D-kaartweergave en smartphone-integratie.
  Meer informatie
 • Comfortbestuurdersstoel

  Comfortbestuurdersstoel

  De comfortbestuurdersstoel kan in de lengterichting, hoogte, hellingshoek en zittingdiepte aan de specifieke behoeften van de bestuurder worden aangepast en zorgt zo voor ontspannen rijden.
  Meer informatie

Mercedes PRO: vereenvoudigt en versnelt uw bedrijfsactiviteiten.

Vind de passende oplossingen voor uw Sprinter.
Optimierte Unterstützung

Geoptimaliseerde ondersteuning.

Helpt tijd en kosten te besparen.
Profiteer van beter planbare en tijdbesparende werkplaatsbezoeken, kortere standtijden en directe ondersteuning bij noodgevallen.
Meer weten
Digitalisierte Aufzeichnungen

Digitale registraties.

Belangrijke gegevens met betrekking tot uw wagenpark zijn snel beschikbaar.
Belangrijke gegevens van de voertuigen in uw wagenpark, zoals de afgelegde ritten, zijn altijd snel beschikbaar.
Meer weten
Effizientes Flottenmanagement

Efficiënt fleetmanagement.

Zicht op voertuigstatus en -locatie.
 Benut de capaciteit van uw wagenpark nóg beter door een anticiperende en flexibele planning en permanent overzicht van uw voertuigen.
Meer weten
Effiziente Fahrstilanalyse

Efficiënte rijstijlanalyse.

Lagere verbruikskosten en minder uitval.
 Zorg voor blijvend lagere energie- en uitvalkosten en verbeter de rendabiliteit door een efficiënte rijstijlanalyse.
Meer weten
Vereinfachte Flottenkommunikation

Vereenvoudigde wagenparkcommunicatie.

Wagenparkbeheerder en bestuurder1 direct met elkaar verbonden.
 Verhoog uw productiviteit en bespaar tijd met een interactieve, snelle en duidelijke wagenparkcommunicatie1.
Meer weten
Verbesserte Navigation

Verbeterde navigatie.

Sneller op uw bestemming met alle vereiste informatie.
 Kom snel en goed geïnformeerd op uw bestemming aan dankzij de beste routegeleiding en actueel kaartmateriaal.
Meer weten
Mobile Fahrzeugbedienung

Mobiele voertuigbediening.

Op afstand bepaalde voertuigfuncties online sturen.
 Bedien en controleer bepaalde voertuigfuncties en de voertuigstatus comfortabel op afstand en ver- en ontgrendel het voertuig ook zonder sleutel.
Meer weten
Datenschnittstellen Mercedes-Benz Vans

Gegevensinterfaces Mercedes-Benz Vans.

Brengt Mercedes-Benz Vans in elk wagenparkbeheersysteem.

Maak gebruik van de "Gegevensinterfaces Mercedes-Benz Vans" van Mercedes PRO om Mercedes-Benz Vans in uw bestaande fleetmanagementsysteem te integreren.

 

Meer weten
1

De Mercedes PRO connect App mag niet tijdens het rijden worden bediend vanwege het risico dat de bestuurder wordt afgeleid en zichzelf of anderen in gevaar brengt. Houd rekening met de wettelijke voorschriften van het land waarin u zich bevindt.

* Financiering wordt verstrekt door Mercedes-Benz Financial Services. Tarief gebaseerd op Netto Financiële Lease, looptijd 60 maanden, aanbetaling: BTW + 25% van consumentenprijs excl. btw, slottermijn: 25% van de consumentenprijs excl. btw. Alleen geldig in combinatie met afname van een ServiceCare product. Tarieven onder voorbehoud van financiële acceptatie en rentewijzigingen. Geldig tot 31 december 2020. Vraag naar de voorwaarden bij uw Mercedes-Benz dealer.

Lorem Ipsum