Technische gegevens, afmetingen en gewicht van de Sprinter Gesloten Bestelwagen.

Alles over afmetingen en gewichten.

Carrosserielengte
Type dak
Max. toegestaan totaalgewicht (MTG)
Aandrijving

Configurator.

Meer gedetailleerde informatie over de motoren, emissie en het brandstofverbruik vindt u in onze configurator.

Sprinter Gesloten Bestelwagen.

Configureer uw gewenste model.

Handleiding.

Wilt u alles weten over de Sprinter? Bekijk de interactieve handleiding voor meer details over de Sprinter modellen.

Download technische specificaties.

Op de Technische Specificatie (TS) staat algemene technische informatie over de Mercedes-Benz Bestelwagens uit het leveringsprogramma van Mercedes-Benz Vans Nederland B.V. Op de TS staat binnen één type in één overzicht, onder andere het eigengewicht, laadvermogen, afmetingen, motorgegevens en de uitvoering van de bestelwagen.

Voor de TS geldt dat deze is gemaakt op basis van de standaard uitvoering van Mercedes-Benz Vans Nederland B.V. Afmetingen en gewichten hebben een fabriekstolerantie en kunnen afwijken wanneer extra opties worden besteld.

Downloads bij het onderwerp.

Motoren van de Sprinter: krachtig en efficiënt op weg.

Vier motoruitvoeringen.

Wie succesvol wil zijn, heeft een krachtige aandrijving nodig. Voor de Sprinter zijn krachtige en efficiënte motoruitvoeringen beschikbaar:

• De viercilinder dieselmotor in drie vermogensklassen
• De V6-dieselmotor1

De beproefde motoren zijn wat betreft het brandstofverbruik verder geoptimaliseerd, bijvoorbeeld door de wrijving in de motor te verminderen. Alle motoren zijn zowel met een handgeschakelde versnellingsbak als met een automatische transmissie leverbaar.

Om aan de strenge Euro-VI-emissienorm te voldoen, wordt gebruikgemaakt van SCR-technologie (Selective Catalytic Reduction). Deze technologie verlaagt bij dieselmotoren de emissie van stikstofoxiden door de uitlaatgassen door een katalysator te leiden, waardoor de stikstofoxiden2met behulp van AdBlue®, een additief op waterbasis, in stikstof en water worden omgezet. 

1

Als personenvoertuig ingeschreven Sprinter Tourer: brandstofverbruik in de stad/buiten de stad/gecombineerd: 9,4/7,5/8,2 l/100 km; CO2-emissies gecombineerd: 214 g/km[*]; efficiëntieklasse: C. De vermelde verbruikswaarden gelden enkel voor optionele automatische versnellingsbakken, zonder vierwielaandrijving. De reële verbruikswaarden zijn o.a. afhankelijk van het voertuiggewicht en de geselecteerde uitrustingen.

2

Tot de stikstofoxiden (NOx) behoren stikstofmonoxide (NO) en stikstofdioxide (NO2).

Lorem Ipsum