eSprinter Gesloten Bestelwagen | Mercedes-Benz Bedrijfswagens

De eSprinter Gesloten Bestelwagen.

Vanaf € 61.645 (excl. BTW/BPM)

Proefrit aanvragen

Flink beladen, zonder lokale CO₂-uitstoot én met voldoende actieradius.

Rijdt u vooral planbare routes in en rondom de stad? En vervoert u veel spullen of heeft u graag een mobiele werkplaats? Dan is onze eSprinter dé grote elektrische bestelbus om uw toekomst een nieuwe lading te geven. De eSprinter heeft een actieradius tot 142 km1. Het laadvolume is 11 m3, net zoals in de Sprinter met brandstofmotor. Ons werkpaard. Maar dan elektrisch.

Profiteer nu van maar liefst € 5.000 voorraadpremie4 op een eSprinter uit voorraad!

 

De eSprinter is een grote elektrische bedrijfswagen waarmee u tot 142 km1 lokaal emissievrij kunt rijden. Daardoor is deze bij uitstek geschikt voor goed planbare ritten in de stad. 100% elektrisch, betrouwbaar en flexibel. En nu ook extra voordelig! Want nu profiteert u van maar liefst € 5.000 voorraadpremie4 op een eSprinter. Dit extra voordeel komt bovenop de subsidies en fiscale regelingen die reeds van toepassing zijn voor elektrische bedrijfswagens. Daarnaast is uw nieuwe eSprinter standaard inclusief 4 jaar gratis onderhoud tot maximaal 40.000 kilometer per jaar3.

De eSprinter in een wieldop.

 • Elektromotor van 85kW (116 pk), met een trekkracht van 300 Nm. 

 • In 20 minuten van 10% naar 80% opladen aan een snellaadpaal.  

 • Altijd de standaard lengte (L2) met hoog dak en een ruime laadruimte van 11 m3

 • 2 batterijpakketten: 41 kWh, met een actieradius van 120 kilometer1 en laadgewicht van 948 kg. Of 55 kWh, met 142 km actieradius1 en laadgewicht van 796 kg. 

 • Onderhoudspakket eMaintenance is inbegrepen. Dekt de eerste 4 jaar de kosten van de eerste 4 onderhoudsbeurten. En 8 jaar – of tot 160.000 km – garantie op de batterij. Lees meer over het onderhoud van uw eSprinter.

Alle elektronica in de grote elektrische bestelwagen is goed beschermd.

De eSprinter is geslaagd voor uitvoerige voertuig- en crashtests. Alle elektronica is goed beschermd en kabels zijn geïsoleerd. Een extra plaat beschermt het batterijsysteem aan de onderkant tegen eventuele beschadigingen. Crashsensoren doen hun werk mocht het voertuig betrokken raken bij een ongeval. De stroom schakelt meteen uit, wat kortsluiting voorkomt.

Highlights.

 1. Productconcept
 2. Flexibiliteit
 3. Aandrijving
 4. Betrouwbaarheid
Samen rijden we sterker.

We laten onze klanten graag meedenken. Daarom ontwikkelden onze specialisten de eSprinter samen met bedrijven zoals die van u. Zo kwamen we tot de optimale elektrische bestelbus voor ritten in en rondom de stad. En u verbindt de elektrische Sprinter eenvoudig met uw smartphone. Lees meer over Mercedes me.

Een grotere actieradius of meer laadvermogen.

De eSprinter met het standaard batterijpakket van 35 kWh heeft een een actieradius van 120 km. Het maximaal toegestane gewicht dat u kunt meenemen is 1000 kg. Wilt u graag meer kilometers maken op één volle batterij? Kies dan voor een batterijcapaciteit van 47 kWh. Het maximaal toegestane laadgewicht is in dat geval 846 kg, de actieradius 142 km1. Ontdek hoe u zo efficiënt mogelijk kunt rijden en lees over de verschillende recuperatiefasen. 

Ode aan de elektromotor. 

Wilt u graag een elektrische bestelbus kopen? Een elektromotor bevat veel minder bewegende onderdelen dan een brandstofmotor. Een elektromotor slijt dus veel minder snel dan een verbrandingsmotor. Bougies, zuigers, uitlaatsystemen, koppelingen of kleppen? Stuk voor stuk niet meer nodig. Het belangrijkste onderdeel van een elektrische bedrijfswagen is de elektromotor zelf, die de energie haalt uit het batterijpakket. Lees meer over het onderhoud van elektrische bedrijfswagens.

Meer dan 25 jaar ervaring die u ook elektrisch verder brengt.

In elke Sprinter zit meer dan 25 jaar ervaring. En daar profiteert de eSprinter van. Alle kennis, modules en onderdelen verpakt in een elektrisch jasje. Past altijd. Want de elektrische aandrijving en verwarming kunnen temperaturen van -30 °C aan. U kunt de eSprinter ook naar wens ombouwen. Voor elke branche hebben we specifieke mogelijkheden. 

Bent u op zoek naar een bedrijfswagen voor personenvervoer? Bekijk dan eens onze Sprinter Tourer.

Flexibel opladen.

De laadaansluitingen zitten in de neus van de eSprinter. Achter de ster van Mercedes-Benz. De bovenste aansluiting gebruikt u bij een openbaar laadstation met een gewone laadpaal (AC). Of bijvoorbeeld bij een wallbox op uw bedrijfsterrein. Dan is de batterij in 6 uur vol, bij een maximaal laadvermogen van 7,4 kW. 

Voor snelladen aan een snellaadpaal (DC) gebruikt u zowel de onderste als bovenste laadaansluiting: met 80 kW heeft u ‘m in slechts 20 minuten tot 80% opgeladen.2

Afmetingen van de Mercedes-Benz eSprinter.

De hoogte, lengte en het gewicht van de eSprinter in één oogopslag: 

 • Hoogte: 2000 mm

 • Lengte laadruimte: 3397 mm

 • Toegestaan totaalgewicht: 3500 kg

Uitrusting en accessoires voor de eSprinter Gesloten Bestelwagen.

Stoelverwarming. Ledlampen in de laadruimte. Achteruitrijcamera. Het is zomaar een greep uit alles wat onze eSprinter u te bieden heeft. Daarnaast heeft de elektrische bestelbus ook veel verschillende veiligheidssystemen, zoals een dodehoekassistent en adaptief remlicht.

Alles over elektrisch rijden. 

Meer weten over elektrisch rijden? Ontdek al onze modellen en lees meer over duurzaam ondernemen, opladen en subsidies. Ontdek wat bij uw onderneming past.

Past de eSprinter bij mijn werk? Ontdek het met de Mercedes-Benz Electric Ready App.

Benieuwd hoeveel kilometers u zou kunnen maken in een eSprinter? En hoe vaak u moet opladen? Met de Mercedes-Benz Electric Ready App doet u net of u in een elektrische Sprinter rijdt. 

Hoe? De app analyseert afgelegde afstanden, rij- en remgedrag, hoogteverschillen en houdt rekening met de buitentemperatuur. Gewoon op basis van de ritten die u dagelijks rijdt in uw huidige voertuig. Zo weet u aan het einde van de werkdag of een eSprinter ook bij uw onderneming past.

Service voor de eSprinter Gesloten Bestelwagen.

Wij zorgen altijd voor optimale elektrische bedrijfswagens. Ook na aankoop. Met Mercedes-Benz ServiceCare weet u zeker dat uw elektrische bedrijfswagen in topconditie blijft. Het onderhoudspakket eMaintenance met reguliere onderhoudsbeurten is inbegrepen bij aankoop van een eSprinter Gesloten Bestelwagen. Wilt u verlengde garantie of complete dekking? Ontdek onze pakketten eComplete en eWarranty.

Veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen.
 1. (14)
 2. Opladen (2)
 3. Gebruik (8)
 4. Service en koop (4)
 1. Hoe laad ik mijn eSprinter op?

  U hebt diverse oplaadmogelijkheden. Meest voor de hand liggend: de Mercedes-Benz wallbox of een door ons individueel voor u ontwikkelde oplaadoplossing op uw bedrijfsterrein. Daarbij komt een gestaag toenemend aantal openbare laadstations. Bij een DC-snellaadstation kunt u uw eSprinter met een oplaadvermogen van maar liefst max. 80 kW in zo'n 20 minuten van 10 tot 80% opladen. Een optie voor snel gelijkstroomladen met maar liefst max. 20 kW is al standaard meegeleverd.

 2. Wat is het verschil tussen wisselstroom- en gelijkstroomladen?

  Met gelijkstroom (DC) kunt u de eSprinter bij een DC-oplaadstation met max. 80kW opladen. Hiermee gaat het opladen veel sneller dan met wisselstroom (AC) waarmee met max. 7,4kW geladen kan worden.
  Gelijkstroom (DC) opladen is op steeds meer openbare plaatsen beschikbaar. Wisselstroom (AC) opladen gaat door middel van een AC-laadstation of wallbox. Dit is mogelijk bij openbare AC-laadstations waarvan er steeds meer beschikbaar komen. Daarnaast is het in veel gevallen ook mogelijk om een wallbox bij u thuis of bij uw bedrijf te laten plaatsen.

 3. Is een Mercedes-Benz elektrische bestelwagen geschikt voor mijn werk?

  Met de Electric Ready App kunt u uw instap in de elektromobiliteit beter plannen. U komt bijvoorbeeld te weten of een elektrisch aangedreven bestelwagen van Mercedes-Benz u slechts met één acculading door de werkdag brengt: de gratis app analyseert uw dagelijkse routes en uw rijgedrag. En het daaruit resulterende rijprofiel vertelt u of een elektrisch aangedreven bestelwagen voor u geschikt is. Bij andere vragen over de instap in de elektromobiliteit is uw Mercedes-Benz dealer u graag van dienst.

 4. Hoe rijd ik zo efficiënt mogelijk met mijn eSprinter?

  Drie verschillende rijprogramma's en vier recuperatiefasen ondersteunen een efficiënte rijstijl. Met deze beide functies kunt u het energieverbruik en daarmee de actieradius van uw elektrisch aangedreven bestelwagen optimaliseren.

 5. Is mijn eSprinter even groot als een model met verbrandingsmotor?

  De eSprinter heeft de royale laadruimte van een Sprinter met verbrandingsmotor, omdat de accu's zich in de bodemplaat van het voertuig bevinden. Met maximaal 11 m3 laadvolume kan hij de eisen van de alledaagse werkdag aan. Bij de standaard bruikbare accucapaciteit van 35 kWh profiteert u van veel laadvermogen. Bij de optionele accucapaciteit van 47 kWh neemt de actieradius toe, maar is het laadvermogen vanwege het gewicht van de accu iets minder.

 6. Wat zijn recuperatiefasen?

  Bij de recuperatie wordt energie teruggewonnen als het voertuig wordt vertraagd. De accu laadt bijvoorbeeld op wanneer u bergafwaarts rijdt, in plaats van energie te verliezen in de vorm van warmte door het remmen. U kunt de mate van recupereren met behulp van de stuurwielschakelpaddles in vier standen instellen: D++ (0 m/s²), D+ (-0,5 m/s²), D (-1,0 m/s²), D- (-1,5 m/s²).

 7. Hoe snel kan ik met mijn eSprinter rijden?

  U moet de topsnelheid aan de hand van uw rijprofiel kiezen. Rijdt uw voertuig met name in stadsverkeer of voeren uw ritten vaak over snelwegen? Standaard bedraagt de topsnelheid van uw elektrisch aangedreven bestelwagen 80 km/h. Optioneel kunt u de topsnelheid verhogen naar 100 km/h of 120 km/h. Bedenk echter wel dat hogere snelheden doorgaans ten koste van de actieradius gaan.

 8. Welke accucapaciteiten kan ik bestellen?

  Standaard heeft uw eSprinter een bruikbare accucapaciteit van 35 kWh aan boord. Voor nog meer actieradius kunt u als optie een accucapaciteit van 47 kWh bestellen. Bij andere vragen over de accucapaciteit en de actieradius is uw Mercedes-Benz dealer u graag van dienst.

 9. Welke actieradius heeft mijn elektrische bestelwagen van Mercedes-Benz?

  Allereerst is de actieradius van uw elektrisch aangedreven bestelwagen afhankelijk van de voertuigconfiguratie, met name van de keuze van de topsnelheid. De werkelijke actieradius is bovendien afhankelijk van de persoonlijke rijstijl, weg- en verkeersomstandigheden, buitentemperatuur, gebruik van airconditioning, verwarming en andere elektrische verbruikers. De weergave van het beschikbare vermogen en de recuperatiefasen helpen u erbij de acculading zo efficiënt mogelijk te gebruiken en een grote actieradius te realiseren.

 10. Met welke oplaadkabelstekker kan ik mijn eSprinter opladen?

  Dankzij het Combined Charging System (CCS) bent u met de eSprinter bij oplaadpalen en wallboxes zeer flexibel: dit systeem laadt even goed met max. 7,4 kW en wisselstroom (AC) als met max. 20 kW en gelijkstroom (DC) op. Optioneel kunt u bij DC-snellaadstations zelfs met maar liefst max. 80 kW nieuwe actieradius erbij opladen.

 11. Welk onderhoud heeft mijn elektrische Mercedes-Benz bestelwagen nodig?

  Een jaarlijkse onderhoudsbeurt is onontbeerlijk om de betrouwbaarheid van de hoogspanningscomponenten en andere voertuigonderdelen te waarborgen. Dankzij het onderhoudspakket, dat bij de koopprijs inbegrepen is, zijn daaraan voor u vier jaar lang geen kosten verbonden. Als uw accu's moeten worden vervangen, profiteert u acht jaar of tot en met een kilometerstand van 160.000 km van uw accucertificaat. Bij andere vragen over onderhoud van elektrische voertuigen is uw Mercedes-Benz dealer u graag van dienst.

 12. Moet de accu apart worden aangeschaft of geleaset?

  De accu is al in de koopprijs inbegrepen. Er ontstaan dus geen extra kosten voor de huur van een accu. Het financiële risico van vervangen van de accu, als de capaciteit van uw accu sterk zou afnemen, wordt gedekt door het accucertificaat. Het geldt tot maar liefst acht jaar na de eerste registratiedatum resp. tot en met een kilometerstand van 160.000 km. Bij andere vragen over de accu en het accucertificaat is uw Mercedes-Benz dealer u graag van dienst.

 13. Welke connectiviteit biedt Mercedes-Benz voor elektrische bestelwagens?

  Veel van de talloze Mercedes PRO connect-services zijn ook leverbaar voor elektrisch aangedreven bestelwagens. De service "Remote laadmanagement" is er exclusief voor voertuigen met elektro-aandrijving. Hiermee wordt het opladen rendabeler en comfortabeler. Bij andere vragen over Mercedes PRO is uw Mercedes-Benz dealer u graag van dienst.

 14. Zit er garantie op de accu?

  Als de capaciteit van uw accu gedurende de eerste acht jaar resp. gedurende de eerste 160.000 km na de eerste registratiedatum aanzienlijk afneemt, bent u door het accucertificaat gedekt. De kosten voor het vervangen van de accu komen dan voor onze rekening. En het beste: Het accucertificaat is al in de koopprijs inbegrepen.

Mercedes-Benz Bedrijfswagens
Ziet u zichzelf al rijden in een eSprinter?
Met onze bedrijfswagens zit u goed. Stel nu uw eSprinter samen. Of vraag vrijblijvend een proefrit aan.
Mercedes-Benz Bedrijfswagens
Ziet u zichzelf al rijden in een eSprinter?
Met onze bedrijfswagens zit u goed. Stel nu uw eSprinter samen. Of vraag vrijblijvend een proefrit aan.
1 De actieradius werd vastgesteld aan de hand van VO 2017/1151/EU. De actieradius is afhankelijk van de voertuigconfiguratie, met name van de keuze van de snelheidsbegrenzing. De werkelijke actieradius is bovendien afhankelijk van de persoonlijke rijstijl, weg- en verkeersomstandigheden, buitentemperatuur, gebruik van airconditioning/verwarming etc. en kan evt. afwijken.
2 De duur van het opladen van de batterij is afhankelijk van de laadinfrastructuur.
3 Volgens de specifieke voorwaarden van het Mercedes-Benz geïntegreerde onderhoudspakket voor de elektrische bedrijfswagens.
4 Voorraadpremie enkel geldig bij aankoop van een eSprinter uit voorraad. Neem contact op met uw dealer voor de beschikbare voorraad en de voorwaarden.