eSprinter Gesloten Bestelwagen | Mercedes-Benz Bestelwagens

De nieuwe eSprinter Gesloten Bestelwagen.

Vanaf € 55.135 (excl. BTW/BPM)

Proefrit aanvragen

Tot 142* km lokaal emissievrij rijden.

De eSprinter is de geavanceerde mobiliteitsoplossing bij uitstek als uw voertuig vooral voor goed planbare ritten in de stad wordt ingezet. Met zijn efficiënte elektro-aandrijving met max. 85 kW (116 pk) is hij even betrouwbaar, zuinig en flexibel als u al bijna 25 jaar gewend bent van een Sprinter.

U kunt de eSprinter bestellen in de lengte standaard (A2) met hoog dak. Het laadvolume van 11 m³ wordt door de elektro-aandrijving op geen enkele wijze beperkt. Het laadvermogen bedraagt maar liefst 1.000 kg bij de standaard en maar liefst 846 kg bij de optionele accucapaciteit.

Bij uw eSprinter Gesloten Bestelwagen is het onderhoudspakket eMaintenance inbegrepen. Deze dekt gedurende de eerste 4 jaar de kosten van de eerste 4 onderhoudsbeurten volgens het onderhoudsboekje en de voorschriften van de fabrikant. Lees meer over onderhoud voor uw eSprinter.

* De actieradius werd vastgesteld aan de hand van VO 2017/1151/EU. De actieradius is afhankelijk van de voertuigconfiguratie, met name van de keuze van de snelheidsbegrenzing.

De werkelijke actieradius is bovendien afhankelijk van de persoonlijke rijstijl, weg- en verkeersomstandigheden, buitentemperatuur, gebruik van airconditioning/verwarming etc. en kan evt. afwijken.

Highlights.

 1. Productconcept
 2. Flexibiliteit
 3. Aandrijving
 4. Betrouwbaarheid
Elektromobiliteit verder uitgedacht.

Als u overweegt in de wereld van de elektromobiliteit te stappen, zult u snel ontdekken dat het daarbij om veel meer dan een elektrisch aangedreven voertuig gaat. Daarom ontwikkelen onze specialisten in samenspraak met u een op uw bedrijf toegesneden elektromobiliteitsconcept – ons eVan-ecosysteem. Daartoe behoren onder andere het realiseren van een geschikte stroomvoorziening, de service ter plekke en connectiviteitsservices.
Centrale beloftes van het merk Mercedes-Benz Vans, zoals ergonomie, veiligheid op de werkplek, comfort en veiligheid, behoren uiteraard ook tot de sterke punten van de eSprinter.

Gemaximaliseerde actieradius of laadvermogen – de keuze is aan u.

U kunt uw eSprinter geheel naar eigen wens optimaliseren op actieradius of nuttig laadvermogen. Kies eerst de voor u geschikte accucapaciteit: Met de standaard bruikbare accucapaciteit van 35 kWh is een maximaal laadvermogen van ca. 1.000 kg mogelijk. Voor langere ritten kunt u voor de optionele bruikbare accucapaciteit van 47 kWh kiezen. Met het gecombineerde oplaadsysteem (CCS) en een optioneel oplaadvermogen van max. 80 kW is de eSprinter bij het opladen al even flexibel. En voor speciale branchespecifieke eisen zijn er totaaloplossingen en op- en ombouwmogelijkheden.

Geavanceerde aandrijving gecombineerd met beproefde sterke punten.

De uiterst efficiënte elektromotor overtuigt door zijn grote koppel en zijn aangename draaistabiliteit. Vergeleken met een verbrandingsmotor heeft de elektromotor een aanzienlijk hoger rendement. Deze draait bijna geruisloos en het maximale koppel is al beschikbaar vanaf de eerste motoromwenteling. Wanneer de stroom voor het elektrische voertuig wordt opgewekt uit alternatieve energie, komt er geen uitstoot vrij bij de aandrijving. Dit maakt van de elektromotor een economisch en ecologisch toekomstbestendig aandrijftype in agglomeraties met een momenteel hoge vervuilingsgraad en steeds strengere emissievoorschriften. Daarnaast heeft een elektromotor een aanzienlijk hoger rendement in vergelijking met een verbrandingsmotor en is deze nog minder onderhevig aan slijtage en onderhoud.

25 jaar ervaring die u ook elektrisch verder brengt.

In elke Sprinter zit 25 jaar ervaring en de eSprinter stoelt op deze basis. Ook bij de modules van de elektrische aandrijving profiteert u van de uitgerijptheid van de gebruikte onderdelen. De modulaire onderdelen van de eSprinter komen namelijk voort uit de ontwikkeling van personenwagens en zijn al enkele jaren in gebruik bij voertuigen met alternatieve aandrijvingen.
U krijgt bij de levering een beproefd voertuig van Mercedes-Benz kwaliteit, waarvan de elektrische aandrijving en verwarming onze omvangrijke wintertest met temperaturen tot -30 °C hebben doorstaan.

Flexibel wat betreft accuformaat en laadmogelijkheden.

Kan in 20 minuten tot 80% worden opgeladen1.

Dankzij het Combined Charging System (CCS) is de eSprinter bij oplaadpalen en wallboxes niet kieskeurig en laadt even goed met max. 7,4 kW en wisselstroom (AC) als met max. 20 kW en gelijkstroom (DC) op. Met het optionele DC-oplaadvermogen van 80 kW kan de standaard hoogspanningsaccu (35 kWh) bij een DC-snellaadstation in slechts 20 minuten1 van 10 tot 80% opladen.
Voor het opladen wordt de CCS-stekker van de laadkabel gewoonweg in de CCS-voertuigstekkerdoos (Combo 2) in de radiateurgrille gestoken. Als er geen wallbox of laadstation beschikbaar is, kan de accu ook via het stroomnet thuis worden opgeladen.

1

De duur van het opladen van de accu is afhankelijk van de laadinfrastructuur.

Een voorbeeldig veiligheidsniveau, ook met elektro-aandrijving.

Goed beschermd hoogspanningsboordnet.

De elektrisch aangedreven Vans van Mercedes-Benz ondergaan voertuigtests en crashtests die vergelijkbaar zijn met die van een voertuig met verbrandingsmotor. Daarom zijn ze op het gebied van veiligheid op het toonaangevende niveau van Mercedes-Benz.
De aandrijflijn, de hoogspanningsaccu en de hoogspanningskabels zijn ingebed in beschermende frames. Een beschermplaat beschermt het accusysteem aanvullend van onder tegen beschadigingen. Alle hoogspanningskabels zijn uitstekend geïsoleerd.
Als de crashsensoren een ernstig ongeval waarnemen, wordt de spanning in het voertuig meteen uitgeschakeld.

Alles over elektrisch rijden. 

Meer weten over elektrisch rijden? Lees alles over duurzaam ondernemen, opladen en subsidies. Ontdek wat bij uw onderneming past. 

Klaar voor elektrisch rijden? Check het met de EQ Ready-app.

Hoeveel bereik heb ik echt met een elektrische bedrijfswagen? Hoe vaak moet ik een elektrische Mercedes-Benz opladen? 

De manier waarop u de elektrische bestelauto inzet bepaalt of elektrisch rijden bij uw onderneming past.  Benieuwd of een elektrische bedrijfswagen iets voor u is? Analyseer uw dagelijkse ritten met de EQ Ready-app en krijg antwoord op uw vragen. Zo kunt u erachter komen of elektrisch rijden bij uw onderneming past. De app analyseert afgelegde afstanden, rij- en remgedrag, hoogteverschillen en houdt rekening met temperatuurscenario’s.

Veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen.
 1. (16)
 2. Opladen (3)
 3. Gebruik (8)
 4. Service en koop (5)
 1. Hoe laad ik mijn eSprinter op?

  U hebt diverse oplaadmogelijkheden. Meest voor de hand liggend: de Mercedes-Benz wallbox of een door ons individueel voor u ontwikkelde oplaadoplossing op uw bedrijfsterrein. Daarbij komt een gestaag toenemend aantal openbare laadstations. Bij een DC-snellaadstation kunt u uw eSprinter met een oplaadvermogen van maar liefst max. 80 kW in zo'n 20 minuten van 10 tot 80% opladen. Een optie voor snel gelijkstroomladen met maar liefst max. 20 kW is al standaard meegeleverd.

 2. Wat is het verschil tussen wisselstroom- en gelijkstroomladen?

  Met gelijkstroom (DC) kunt u de eSprinter bij een DC-oplaadstation met max. 80kW opladen. Hiermee gaat het opladen veel sneller dan met wisselstroom (AC) waarmee met max. 7,4kW geladen kan worden.
  Gelijkstroom (DC) opladen is op steeds meer openbare plaatsen beschikbaar. Wisselstroom (AC) opladen gaat door middel van een AC-laadstation of wallbox. Dit is mogelijk bij openbare AC-laadstations waarvan er steeds meer beschikbaar komen. Daarnaast is het in veel gevallen ook mogelijk om een wallbox bij u thuis of bij uw bedrijf te laten plaatsen.

 3. Is een oplaadkabel bij de koop inbegrepen?

  Een laadkabel wordt niet bij uw elektrisch aangedreven bestelwagen van Mercedes-Benz meegeleverd. U kunt af fabriek maar liefst vier verschillende laadkabels met een laadkabelstekker van type 2 bestellen. U hebt de keuze uit 4, 5 en 8 m lengte alsmede tussen een- en tweefasig opladen. Bij andere vragen over laadkabels is uw Mercedes-Benz dealer u graag van dienst.

 4. Is een Mercedes-Benz elektrische bestelwagen geschikt voor mijn werk?

  Met de EQ Ready App kunt u uw instap in de elektromobiliteit beter plannen. U komt bijvoorbeeld te weten of een elektrisch aangedreven bestelwagen van Mercedes-Benz u slechts met één acculading door de werkdag brengt: de gratis app analyseert uw dagelijkse routes en uw rijgedrag. En het daaruit resulterende rijprofiel vertelt u of een elektrisch aangedreven bestelwagen voor u geschikt is. Bij andere vragen over de instap in de elektromobiliteit is uw Mercedes-Benz dealer u graag van dienst.

 5. Hoe rijd ik zo efficiënt mogelijk met mijn eSprinter?

  Drie verschillende rijprogramma's en vier recuperatiefasen ondersteunen een efficiënte rijstijl. Met deze beide functies kunt u het energieverbruik en daarmee de actieradius van uw elektrisch aangedreven bestelwagen optimaliseren.

 6. Is mijn eSprinter even groot als een model met verbrandingsmotor?

  De eSprinter heeft de royale laadruimte van een Sprinter met verbrandingsmotor, omdat de accu's zich in de bodemplaat van het voertuig bevinden. Met maximaal 11 m3 laadvolume kan hij de eisen van de alledaagse werkdag aan. Bij de standaard bruikbare accucapaciteit van 35 kWh profiteert u van veel laadvermogen. Bij de optionele accucapaciteit van 47 kWh neemt de actieradius toe, maar is het laadvermogen vanwege het gewicht van de accu iets minder.

 7. Wat zijn recuperatiefasen?

  Bij de recuperatie wordt energie teruggewonnen als het voertuig wordt vertraagd. De accu laadt bijvoorbeeld op wanneer u bergafwaarts rijdt, in plaats van energie te verliezen in de vorm van warmte door het remmen. U kunt de mate van recupereren met behulp van de stuurwielschakelpaddles in vier standen instellen: D++ (0 m/s²), D+ (-0,5 m/s²), D (-1,0 m/s²), D- (-1,5 m/s²).

 8. Hoe snel kan ik met mijn eSprinter rijden?

  U moet de topsnelheid aan de hand van uw rijprofiel kiezen. Rijdt uw voertuig met name in stadsverkeer of voeren uw ritten vaak over snelwegen? Standaard bedraagt de topsnelheid van uw elektrisch aangedreven bestelwagen 80 km/h. Optioneel kunt u de topsnelheid verhogen naar 100 km/h of 120 km/h. Bedenk echter wel dat hogere snelheden doorgaans ten koste van de actieradius gaan.

 9. Welke accucapaciteiten kan ik bestellen?

  Standaard heeft uw eSprinter een bruikbare accucapaciteit van 35 kWh aan boord. Voor nog meer actieradius kunt u als optie een accucapaciteit van 47 kWh bestellen. Bij andere vragen over de accucapaciteit en de actieradius is uw Mercedes-Benz dealer u graag van dienst.

 10. Welke actieradius heeft mijn elektrische bestelwagen van Mercedes-Benz?

  Allereerst is de actieradius van uw elektrisch aangedreven bestelwagen afhankelijk van de voertuigconfiguratie, met name van de keuze van de topsnelheid. De werkelijke actieradius is bovendien afhankelijk van de persoonlijke rijstijl, weg- en verkeersomstandigheden, buitentemperatuur, gebruik van airconditioning, verwarming en andere elektrische verbruikers. De weergave van het beschikbare vermogen en de recuperatiefasen helpen u erbij de acculading zo efficiënt mogelijk te gebruiken en een grote actieradius te realiseren.

 11. Met welke oplaadkabelstekker kan ik mijn eSprinter opladen?

  Dankzij het Combined Charging System (CCS) bent u met de eSprinter bij oplaadpalen en wallboxes zeer flexibel: dit systeem laadt even goed met max. 7,4 kW en wisselstroom (AC) als met max. 20 kW en gelijkstroom (DC) op. Optioneel kunt u bij DC-snellaadstations zelfs met maar liefst max. 80 kW nieuwe actieradius erbij opladen.

 12. Welk onderhoud heeft mijn elektrische Mercedes-Benz bestelwagen nodig?

  Een jaarlijkse onderhoudsbeurt is onontbeerlijk om de betrouwbaarheid van de hoogspanningscomponenten en andere voertuigonderdelen te waarborgen. Dankzij het onderhoudspakket, dat bij de koopprijs inbegrepen is, zijn daaraan voor u vier jaar lang geen kosten verbonden. Als uw accu's moeten worden vervangen, profiteert u acht jaar of tot en met een kilometerstand van 160.000 km van uw accucertificaat. Bij andere vragen over onderhoud van elektrische voertuigen is uw Mercedes-Benz dealer u graag van dienst.

 13. Wat is voor mij voordeliger, elektrisch of een verbrandingsmotor?

  Afhankelijk van het gebruiksprofiel en met inachtneming van de financiële steun voor elektromobiliteit kunnen de totale exploitatiekosten (TCO) van een elektrisch aangedreven bestelwagen zich doorgaans op het niveau van een voertuig met verbrandingsmotor bewegen. Meer duidelijkheid krijgt u met de eCost Calculator: Deze levert informatie om de jaarlijkse exploitatiekosten van uw huidige voertuig te vergelijken met die van een nieuwe, elektrisch aangedreven bestelwagen van Mercedes-Benz.  

 14. Moet de accu apart worden aangeschaft of geleaset?

  De accu is al in de koopprijs inbegrepen. Er ontstaan dus geen extra kosten voor de huur van een accu. Het financiële risico van vervangen van de accu, als de capaciteit van uw accu sterk zou afnemen, wordt gedekt door het accucertificaat. Het geldt tot maar liefst acht jaar na de eerste registratiedatum resp. tot en met een kilometerstand van 160.000 km. Bij andere vragen over de accu en het accucertificaat is uw Mercedes-Benz dealer u graag van dienst.

 15. Welke connectiviteit biedt Mercedes-Benz voor elektrische bestelwagens?

  Veel van de talloze Mercedes PRO connect-services zijn ook leverbaar voor elektrisch aangedreven bestelwagens. De service "Remote laadmanagement" is er exclusief voor voertuigen met elektro-aandrijving. Hiermee wordt het opladen rendabeler en comfortabeler. Bij andere vragen over Mercedes PRO is uw Mercedes-Benz dealer u graag van dienst.

 16. Zit er garantie op de accu?

  Als de capaciteit van uw accu gedurende de eerste acht jaar resp. gedurende de eerste 160.000 km na de eerste registratiedatum aanzienlijk afneemt, bent u door het accucertificaat gedekt. De kosten voor het vervangen van de accu komen dan voor onze rekening. En het beste: Het accucertificaat is al in de koopprijs inbegrepen.

Mercedes-Benz Vans
Geïnteresseerd in een eSprinter Gesloten Bestelwagen?
Configureer nu uw eSprinter Gesloten Bestelwagen naar keuze. Of neem contact op met een dealer bij u in de buurt.