Robuust en krachtig: de Sprinter Chassiscabine met open laadbak.

Vanaf € 25.643,- (excl. BTW/BPM)
Vanaf € 259,- per maand*

Configurator

Sprinter Chassiscabine met open laadbak: geavanceerd, efficiënt en betrouwbaar.

De Sprinter is zo veelzijdig dat u beslist de juiste uitvoering voor uw transporttaken vindt. Bovendien overtuigt het uiterlijk van de Sprinter. De nieuwe Sprinter als chassiscabine met open laadbak is met 3 carrosserielengten, standaard- of dubbelcabine en een laadvloer tot wel 9,2 m2 in een indrukwekkende variatie aan uitvoeringen leverbaar. Dankzij de talrijke uitvoeringen en uitrustingen zijn zowel rendabele instapmodellen mogelijk als uitvoeringen met een uitgebreide uitrusting.

Voertuigen met de nieuw verkrijgbare voorwielaandrijving hebben bijvoorbeeld een lagere basisprijs en extra laadvermogen vergeleken met voertuigen met achterwielaandrijving. Bestuurders profiteren van het intelligente bedienings- en aanduidingsconcept en het modulaire opbergconcept. Net als de multimedia- en assistentiesystemen kunnen deze namelijk op uw persoonlijke wensen worden afgestemd. Natuurlijk hebben we al het goede behouden. Zo kunnen veel op- en uitbouwoplossingen zonder grote aanpassingen weer worden gebruikt.

Daarmee is de Sprinter dankzij de innovatiekracht en een ervaring van meer dan 20 jaar opnieuw toonaangevend als geavanceerde, efficiënte en betrouwbare mobiliteitsoplossing.

Highlights.

 1. Productconcept
 2. Netwerkstructuur
 3. Brancheoplossingen
 4. Veiligheid
 5. Rendement
Fraai om te zien, uitstekend om in te werken.

Alleen al om te zien is de cabine van de nieuwe Sprinter Chassiscabine met open laadbak met de typische Mercedes-Benz radiateurbekleding en de modern vormgegeven koplampen een highlight. De cockpit werd ook nieuw ingericht en overtuigt eveneens door hoogwaardig design en excellente functionaliteit. Bijvoorbeeld met een intelligent, modulair opbergconcept en KEYLESS-START.

Het maar liefst 9,2 m² grote laadoppervlak wordt begrensd door hoogwaardige laadbakschotten van aluminium. Zo ontstaat er een robuust laadoppervlak met ruimte voor twee industriepallets van 1200 x 1000 mm naast elkaar. Desgewenst bieden de afsluitbare, spatwaterbestendige opbergkasten rechts en links onder de laadbak plaats voor bijvoorbeeld gereedschap en materialen. Ze hebben elk een inhoud van 30 l.

Een ander pluspunt is de ruime keus aan aandrijvingen: al naargelang de toepassing en het gewenste rijgedrag kunt u uw Sprinter Chassiscabine met open laadbak bestellen met voorwiel-, achterwiel- of vierwielaandrijving. Geschakeld wordt met de handgeschakelde zesversnellingsbak, de automatische transmissie 7G-TRONIC PLUS of de voor het segment unieke automatische transmissie 9G-TRONIC.

Uw mobiliteit 4.0.

Om de werkdag zo efficiënt en aangenaam mogelijk te laten verlopen, zijn er voor de Sprinter een radio en diverse multimediasystemen en connectiviteitsoplossingen als optie leverbaar. Afhankelijk van de vereisten is een uitgebreid assortiment leverbaar, zoals een smartphonehouder, radio met Bluetooth®-interface en handsfreefunctie, multimediasysteem met touchscreen met hoge resolutie, snelle navigatie vanaf harde schijf met 3D-kaartweergave en smartphone-integratie. De bediening is zoals je zou willen: simpel. De multimediasystemen kunnen bijvoorbeeld met behulp van het touchscreen met hoge resolutie of het multifunctionele stuurwiel worden bediend. Alle bedienings- en aanduidingselementen bevinden zich bovendien binnen handbereik en zijn goed afleesbaar.

Aangezien digitale oplossingen tegenwoordig deel uitmaken van ons werkleven, hebben we de Sprinter met een geïntegreerde communicatiemodule uitgerust die ervoor zorgt dat de bestelwagen continu met internet is verbonden. Dankzij de internetverbinding kan ook van de huidige en toekomstige Mercedes PRO-services gebruik worden gemaakt. Met deze services profiteert u onder andere van minimale stilstand dankzij preventief onderhoudsmanagement en een efficiëntere administratie dankzij het digitale rittenboek.

Een Sprinter voor elke transporttaak.

Bij de Sprinter Chassiscabine met open laadbak met zijn tot wel 9,2 m2 grote laadvloer is veel mogelijk: enkele of dubbelcabine en 3 carrosserielengten vormen de basis voor een indrukwekkende hoeveelheid varianten. Verder kan de Sprinter met vier verschillende motoruitvoeringen, talrijke opties, diverse ondersteluitvoeringen en een groot aantal branchespecifieke oplossingen van carrosseriebouwers worden geleverd. De zwaarste modellen beschikken over een toegestaan totaalgewicht van 5500 kg. En als het nodig is, kan er nog eens 3.500 kg worden aangehangen. Desgewenst bieden de afsluitbare, spatwaterbestendige opbergkasten rechts en links onder de laadbak plaats voor bijvoorbeeld gereedschap en materialen.

Staat garant voor uw succes.

Bij de Sprinter Chassiscabine met open laadbak ligt de focus op veiligheid. Aan de basis van deze veiligheid ligt de solide kale carrosserie, die door zijn constructie en materiaal bijzonder stabiel is.

Daarnaast is de bestelwagen met talrijke assistentiesystemen uitgerust, want ook de meest ervaren bestuurder komt weleens in situaties terecht waarin ondersteuning meer dan welkom is. Voorbeelden van deze assistentiesystemen zijn de standaard zijwindassistent, de actieve remassistent en de spoorassistent. De laatste twee systemen zijn standaard voor modellen met een toegestaan totaalgewicht van meer dan 3500 kg. In het donker zorgen de als optie leverbare high-performance led-koplampen ervoor dat de weg feller en over een grotere afstand wordt verlicht.

Als een ongeval ondanks deze systemen onvermijdelijk is, zorgt de standaard bestuurdersairbag voor bescherming. Daarnaast zijn er nog vijf andere airbags voor de bestuurder en bijrijder als optie leverbaar.

Het toonbeeld van efficiëntie.

Met de Sprinter kiest u voor een bestelwagen die al meer dan twintig jaar zijn efficiëntie bewijst. De nieuwe Sprinter Chassiscabine met open laadbak zet dit succesverhaal voort met zijn beproefde kwaliteit en betrouwbaarheid. Daarbij merkt u vanaf het eerste ogenblik al hoe rendabel hij is: met een aantrekkelijke basisprijs en talrijke configuratiemogelijkheden, zodat u precies bestelt wat u werkelijk nodig hebt.

Omdat gewoon goed niet goed genoeg is, hebben we onze dieselmotoren wederom zuiniger gemaakt. Nog meer voordeel voor uw bedrijf leveren het extra laadvermogen met de optionele 50-l-hoofdtank en de op verzoek leverbare achterasveren van glasvezelversterkte kunststof.

Zo combineert de Sprinter Chassiscabine met open laadbak een laag brandstofverbruik en intelligente functionaliteit tot een efficiënte mobiliteitsoplossing.

Kan aan vrijwel elke eis worden aangepast.

Geschikt voor de meest uiteenlopende transporttaken.

Dankzij de diverse uitvoeringen en uitrustingen kan de Sprinter Chassiscabine met open laadbak volledig aan zijn transporttaak worden aangepast. Met de lange voertuiglengte en met de enkelcabine bereikt het laadoppervlak zijn maximale grootte van 9,2 m². Als het primair om laadvermogen gaat, is de uitvoering met een GVW van 5500 kg de juiste keuze. De enkelcabine biedt plaats aan maximaal 3 personen en in de dubbelcabine kunnen zelfs kleine teams tot 7 personen naar de werkplek worden vervoerd. Bovendien zijn talrijke oplossingen van carrosseriebouwers in beproefde kwaliteit leverbaar om aan de speciale eisen vanuit elke branche tegemoet te komen.

Het scala aan varianten van de Sprinter Chassiscabine met open laadbak in één oogopslag:

 • Drie carrosserielengten: kort, middellang en lang
 • Twee cabines: enkelcabine en dubbelcabine
 • Laadoppervlak tot wel 9,2 m²
 • Leverbaar met 3000 kg, 3500 kg, 4100 kg en 5000 kg max. toegestaan totaalgewicht, talrijke extra opties voor vermeerdering of vermindering van het gewicht voor een max. toegestaan totaalgewicht tot 5500 kg
 • Maximale laadvermogen van meer dan 3000 kg in de gewichtsvariant met 5500 kg
 • Leverbaar met voorwiel-, achterwiel- en vierwielaandrijving

Mercedes PRO: vereenvoudigt en versnelt uw bedrijfsactiviteiten.

Mercedes PRO is het nieuwe merk van Mercedes-Benz Vans voor alle actuele en toekomstige voorzieningen, oplossingen en digitale services voor uw dagelijkse business. Ons doel: de digitale mogelijkheden benutten om uw onderneming nog efficiënter te laten functioneren.
Mercedes PRO bundelt daarbij alle voor u relevante services centraal op een internetplatform. Bij aanvang zal er een selectie van services beschikbaar zijn, die continu wordt uitgebreid en op u persoonlijk afgestemd. Ons streven is uw behoeften te verbinden met de door ons ontwikkelde toekomsttechnologieën en deze intelligent in uw dagelijkse werkzaamheden te integreren.

*Tarief gebaseerd op Netto Financiële Lease, looptijd 60 maanden, aanbetaling: BTW + 25% van consumentenprijs excl. btw, slottermijn: 25% van de consumentenprijs excl. btw. Consumentenprijzen zijn excl. kosten rijklaar maken. Alleen geldig in combinatie met een ServiceCare product. Tarieven onder voorbehoud van acceptatie en rentewijzigingen. Vraag naar de voorwaarden bij uw Mercedes-Benz dealer.