De Mercedes-Benz Sprinter Chassiscabine maakt zwaar werk licht.

Vanaf € 24.075 (excl. BTW/BPM)
Vanaf € 254 per maand*

Configureer nu

De Sprinter Chassiscabine is geavanceerd, efficiënt en betrouwbaar.

Hij is zo veelzijdig dat u beslist de juiste uitvoering voor uw transporttaken vindt: De nieuwe Sprinter als chassiscabine is met 3 carrosserielengten en enkel- of dubbelcabine in een indrukwekkende variatie aan uitvoeringen leverbaar. Dankzij de talrijke uitvoeringen en uitrustingen zijn zowel rendabele instapmodellen mogelijk als uitvoeringen met een uitgebreide uitrusting.

Dat zijn voordelen die tellen: voertuigen met de nieuw verkrijgbare voorwielaandrijving hebben bijvoorbeeld een lagere basisprijs en extra laadvermogen vergeleken met voertuigen met achterwielaandrijving. Bestuurders profiteren van het intelligente bedienings- en aanduidingsconcept en het modulaire opbergconcept. Net als de multimedia- en assistentiesystemen kunnen deze namelijk op het beoogde gebruik van het voertuig worden afgestemd. Naast alle nieuwe functies hebben we behouden wat waardevol is. Bijvoorbeeld kunnen veel beproefde op- en uitbouwoplossingen zonder grote veranderingen verder worden gebruikt.

Daarmee is de Sprinter dankzij de innovatiekracht en een ervaring van meer dan 20 jaar opnieuw toonaangevend als geavanceerde, efficiënte en betrouwbare mobiliteitsoplossing.

Highlights.

 1. Productconcept
 2. Netwerkstructuur
 3. Brancheoplossingen
 4. Veiligheid
 5. Rendement
Fraai om te zien, uitstekend om in te werken.

Alleen al om te zien is de cabine van de nieuwe Sprinter Chassiscabine met de typische Mercedes-Benz radiateurbekleding en de modern vormgegeven koplampen een highlight. De cockpit werd ook nieuw ingericht en overtuigt eveneens door hoogwaardig design en excellente functionaliteit. Bijvoorbeeld met een intelligent, modulair opbergconcept en KEYLESS-START.


De enkelcabine biedt plaats aan maximaal drie personen en in de dubbelcabine kunnen zelfs teams van maximaal zeven personen naar het werk worden vervoerd. Achter de cabine bieden de Sprinter Chassiscabines in 3 carrosserielengten de juiste basis voor vele praktijkgerichte op- en uitbouwoplossingen.

Uw mobiliteit 4.0.

Om de werkdag zo efficiënt en aangenaam mogelijk te laten verlopen, zijn er voor de Sprinter een radio en diverse multimediasystemen en connectiviteitsoplossingen als optie leverbaar. Afhankelijk van de vereisten is een uitgebreid assortiment leverbaar, zoals een smartphonehouder, radio met Bluetooth®-interface en handsfreefunctie, multimediasysteem met touchscreen met hoge resolutie, snelle navigatie vanaf harde schijf met 3D-kaartweergave en smartphone-integratie. De bediening is zoals je zou willen: simpel. De multimediasystemen kunnen bijvoorbeeld met behulp van het touchscreen met hoge resolutie of het multifunctionele stuurwiel worden bediend. Alle bedienings- en aanduidingselementen bevinden zich bovendien binnen handbereik en zijn goed afleesbaar.

Aangezien digitale oplossingen tegenwoordig deel uitmaken van ons werkleven, hebben we de Sprinter met een geïntegreerde communicatiemodule uitgerust die ervoor zorgt dat de bestelwagen continu met internet is verbonden. Dankzij de internetverbinding kan ook van de huidige en toekomstige Mercedes PRO-services gebruik worden gemaakt. Met deze services profiteert u onder andere van minimale stilstand dankzij preventief onderhoudsmanagement en een efficiëntere administratie dankzij het digitale rittenboek.

Een Sprinter voor elke transporttaak.

Bij de Sprinter Chassiscabine is veel mogelijk: enkele of dubbelcabine en 3 carrosserielengten vormen de basis voor een indrukwekkende hoeveelheid varianten. Verder kan het voertuig met vier verschillende motoruitvoeringen, naar keuze voorwiel-, achterwiel- of vierweilaandrijving, talrijke opties, diverse ondersteluitvoeringen en branchespecifieke oplossingen van carrosseriebouwers worden geleverd. De zwaarste modellen beschikken over een toegestaan totaalgewicht van 5500 kg. En als het nodig is, kan er door de ombouw tot trekker zelfs 5250 kg worden aangehangen, bij een toegestaan trekgewicht van 8750 kg.

Met meer dan 600 opties, waaronder bijvoorbeeld speciale wagenpark- en ondersteloplossingen, kan de Sprinter Chassiscabine exact op uw wensen en eisen worden afgestemd.. Met Mercedes-Benz VanSolution profiteert u van complete brancheoplossingen af fabriek. Met het partnerprogramma "Mercedes-Benz VanPartner" beschikt u over uitgebreide op- en ombouwoplossingen van hoge kwaliteit, waarbij de carrosseriebouwer het voertuig afbouwt en u afzonderlijk factureert.
 

Staat garant voor uw succes.

Bij de Sprinter Chassiscabine ligt de focus op veiligheid. Aan de basis van deze veiligheid ligt de solide kale carrosserie, die door zijn constructie en materiaal bijzonder stabiel is.

Bovendien zijn er nog talrijke assistentiesystemen. Want ook de meest ervaren bestuurder komt in situaties terecht waar ondersteuning welkom of nodig is. Voorbeelden van deze assistentiesystemen zijn de standaard zijwindassistent, de actieve remassistent en de spoorassistent. De laatste twee systemen zijn standaard voor modellen met een toegestaan totaalgewicht van meer dan 3500 kg. In het donker zorgen de als optie leverbare high-performance led-koplampen ervoor dat de weg feller en over een grotere afstand wordt verlicht.

Als een ongeval ondanks deze systemen onvermijdelijk is, zorgt de standaard bestuurdersairbag voor bescherming. Daarnaast zijn er nog vijf andere airbags voor de bestuurder en bijrijder als optie leverbaar.

Het toonbeeld van efficiëntie.

Met de Sprinter kiest u voor een bestelwagen die al meer dan twintig jaar zijn efficiëntie bewijst. De nieuwe Sprinter Chassiscabine zet dit succesverhaal voort met zijn beproefde kwaliteit en betrouwbaarheid. Daarbij merkt u vanaf het eerste ogenblik al hoe rendabel hij is: met een aantrekkelijke basisprijs en talrijke configuratiemogelijkheden, zodat u precies bestelt wat u werkelijk nodig hebt.

Omdat gewoon goed niet goed genoeg is, hebben we onze dieselmotoren wederom zuiniger gemaakt. Nog meer voordeel voor uw bedrijf leveren het extra laadvermogen met de optionele 50-l-hoofdtank1 en de op verzoek leverbare achterasveren van glasvezelversterkte kunststof.

Zo combineert de Sprinter Chassiscabine een laag brandstofverbruik, intelligente functionaliteit en praktijkgerichte op- en uitbouwoplossingen tot een efficiënte mobiliteitsoplossing.

1

De hoofdtank van 50 liter is optioneel leverbaar voor de Sprinter Chassiscabine in combinatie met voorwielaandrijving.

Kan aan vrijwel elke eis worden aangepast.

Geschikt voor de meest uiteenlopende transporttaken.

Dankzij de diverse uitvoeringen en uitrustingen kan de Sprinter Chassiscabine volledig aan zijn transporttaak worden aangepast. Als het primair om laadvermogen gaat, is de uitvoering met een MTG van 5500 kg de juiste keuze. Als speciaal uitgeruste trekker is een toegestaan trekgewicht tot wel 8750 kg mogelijk – bijvoorbeeld voor het voertuigtransport. De enkelcabine biedt plaats aan maximaal 3 personen en in de dubbelcabine kunnen zelfs kleine teams tot 7 personen naar de werkplek worden vervoerd. Bovendien zijn talrijke oplossingen van carrosseriebouwers in beproefde kwaliteit leverbaar om aan de speciale eisen vanuit elke branche tegemoet te komen.

Het scala aan varianten van de Sprinter Chassiscabine in één oogopslag:

 • Drie carrosserielengten: kort, middellang en lang
 • Twee cabines: enkelcabine en dubbelcabine
 • Leverbaar met 3000 kg, 3500 kg, 4100 kg en 5000 kg max. toegestaan totaalgewicht, talrijke extra opties voor vermeerdering of vermindering van het gewicht voor een max. toegestaan totaalgewicht tot 5500 kg
 • Maximale laadvermogen van meer dan 3000 kg in de gewichtsvariant met 5500 kg
 • Tot wel 8750 kg max. toegestaan treingewicht voor de Sprinter Chassiscabine als trekker in combinatie met totaalgewicht vrachtwagen tot max. 8,75 t
 • Leverbaar met voorwiel-, achterwiel- en vierwielaandrijving

Maakt zwaar werk licht.

Mercedes PRO: vereenvoudigt en versnelt uw bedrijfsactiviteiten.

Vind de passende oplossingen voor uw Sprinter.
Optimierte Unterstützung

Geoptimaliseerde ondersteuning.

Helpt tijd en kosten te besparen.
Profiteer van beter planbare en tijdbesparende werkplaatsbezoeken, kortere standtijden en directe ondersteuning bij noodgevallen.
Meer weten
Digitalisierte Aufzeichnungen

Digitale registraties.

Belangrijke gegevens met betrekking tot uw wagenpark zijn snel beschikbaar.
Belangrijke gegevens van de voertuigen in uw wagenpark, zoals de afgelegde ritten, zijn altijd snel beschikbaar.
Meer weten
Effizientes Flottenmanagement

Efficiënt fleetmanagement.

Zicht op voertuigstatus en -locatie.
 Benut de capaciteit van uw wagenpark nóg beter door een anticiperende en flexibele planning en permanent overzicht van uw voertuigen.
Meer weten
Effiziente Fahrstilanalyse

Efficiënte rijstijlanalyse.

Lagere verbruikskosten en minder uitval.
 Zorg voor blijvend lagere energie- en uitvalkosten en verbeter de rendabiliteit door een efficiënte rijstijlanalyse.
Meer weten
Vereinfachte Flottenkommunikation

Vereenvoudigde wagenparkcommunicatie.

Wagenparkbeheerder en bestuurder1 direct met elkaar verbonden.
 Verhoog uw productiviteit en bespaar tijd met een interactieve, snelle en duidelijke wagenparkcommunicatie1.
Meer weten
Verbesserte Navigation

Verbeterde navigatie.

Sneller op uw bestemming met alle vereiste informatie.
 Kom snel en goed geïnformeerd op uw bestemming aan dankzij de beste routegeleiding en actueel kaartmateriaal.
Meer weten
Mobile Fahrzeugbedienung

Mobiele voertuigbediening.

Op afstand bepaalde voertuigfuncties online sturen.
 Bedien en controleer bepaalde voertuigfuncties en de voertuigstatus comfortabel op afstand en ver- en ontgrendel het voertuig ook zonder sleutel.
Meer weten
Datenschnittstellen Mercedes-Benz Vans

Gegevensinterfaces Mercedes-Benz Vans.

Brengt Mercedes-Benz Vans in elk wagenparkbeheersysteem.

Maak gebruik van de "Gegevensinterfaces Mercedes-Benz Vans" van Mercedes PRO om Mercedes-Benz Vans in uw bestaande fleetmanagementsysteem te integreren.

 

Meer weten
1

De Mercedes PRO connect App mag niet tijdens het rijden worden bediend vanwege het risico dat de bestuurder wordt afgeleid en zichzelf of anderen in gevaar brengt. Houd rekening met de wettelijke voorschriften van het land waarin u zich bevindt.

Opbouwoplossingen op maat.

Zodat uw bestelwagen voldoet aan uw professionele eisen.

Als uw behoeften niet alledaags zijn, zou Mercedes-Benz voor u wel eens de juiste oplossing kunnen hebben. Wij helpen u en bieden u solide, optimaal inzetbare opbouwoplossingen uit één hand of van onze gecertificeerde partners. Zo bent u optimaal uitgerust voor de bouw of voor uw bezorg- en bedrijfsactiviteiten.

* Financiering wordt verstrekt door Mercedes-Benz Financial Services. Tarief gebaseerd op Netto Financiële Lease, looptijd 60 maanden, aanbetaling: BTW + 25% van consumentenprijs excl. btw, slottermijn: 25% van de consumentenprijs excl. btw. Alleen geldig in combinatie van afname met een ServiceCare product. Tarieven onder voorbehoud van financiële acceptatie en rentewijzigingen. Geldig tot 30 september 2020. Vraag naar de voorwaarden bij uw Mercedes-Benz dealer.

Lorem Ipsum