De Mercedes-Benz Sprinter Chassiscabine maakt zwaar werk licht.

Vanaf € 24.330 (excl. BTW/BPM)
Vanaf € 259 per maand*

Configureer nu

Geavanceerd, efficiënt en betrouwbaar.

De Sprinter Chassiscabine is met 3 carrosserielengten en enkel- of dubbelcabine in een indrukwekkende variatie aan uitvoeringen leverbaar. Voertuigen met de nieuw verkrijgbare voorwielaandrijving hebben een lagere basisprijs en extra laadvermogen vergeleken met voertuigen met achterwielaandrijving. Bestuurders profiteren van het intelligente bedienings- en aanduidingsconcept en het modulaire opbergconcept. Net als de multimedia- en assistentiesystemen kunnen deze namelijk op het beoogde gebruik van het voertuig worden afgestemd.

Highlights.

 1. Productconcept
 2. Netwerkstructuur
 3. Brancheoplossingen
 4. Veiligheid
 5. Rendement
Fraai om te zien, uitstekend om in te werken.

De cabine van de Sprinter Chassiscabine is alleen in visueel opzicht al een hoogtepunt, met de typerende grille van Mercedes-Benz en modern vormgegeven koplampen. De nieuw vormgegeven cockpit overtuigt bovendien met uitmuntende functionaliteit. Bijvoorbeeld met een modulair opbergconcept en KEYLESS-START. De enkelcabine biedt plaats aan maximaal 3 personen en in de dubbelcabine kunnen zelfs teams van maximaal 7 personen naar de werkplek worden vervoerd. Achter de cabine bieden de Sprinter Chassiscabines in 3 carrosserielengten de juiste basis voor vele praktijkgerichte op- en uitbouwoplossingen.

Uw mobiliteit 4.0.

Om de werkdag zo efficiënt en aangenaam mogelijk te laten verlopen, zijn er voor de Sprinter een radio alsmede multimediasystemen en connectiviteitsoplossingen als optie leverbaar. Afhankelijk van de vereisten is een uitgebreid assortiment leverbaar, zoals een radio met Bluetooth®-interface en handsfreefunctie, multimediasysteem met touchscreen met hoge resolutie, snelle navigatie vanaf harde schijf met 3D-kaartweergave en smartphone-integratie. De bediening is zoals je zou willen: simpel. De multimediasystemen kunnen bijvoorbeeld met behulp van het touchscreen met hoge resolutie of het multifunctionele stuurwiel worden bediend. Alle bedienings- en aanduidingselementen bevinden zich bovendien binnen handbereik en zijn goed afleesbaar.

Een Sprinter voor elke transporttaak.

De Sprinter Chassiscabine maakt veel mogelijk: Dankzij het indrukwekkende veelvoud aan varianten kunt u voertuigen met een max. toegestaan totaalgewicht van maar liefst 5500 kg configureren. Desgewenst kan er door het ombouwen tot trekker zelfs 5250 kg worden aangehangen. Dat levert een max. toegestaan treingewicht van 8750 kg op.

Staat garant voor uw succes.

Aan de basis van de Sprinter ligt de solide kale carrosserie, die door zijn constructie en het materiaal bijzonder stabiel is. Bovendien zijn er nog talrijke assistentiesystemen. Want ook de meest ervaren bestuurder komt in situaties terecht waar ondersteuning welkom of nodig is. Het aanbod varieert van de standaard zijwindassistent en het Active Brake Assist System1 tot en met de spoorassistent1. Als een ongeval ondanks deze systemen onvermijdelijk is, zorgt de standaard bestuurdersairbag voor bescherming. Daarnaast zijn er nog vijf andere airbags voor de bestuurder en bijrijder als optie leverbaar.

Efficiënt in elk opzicht.

Daarbij merkt u vanaf het eerste ogenblik al hoe rendabel de Sprinter is: met een aantrekkelijke basisprijs en talrijke configuratiemogelijkheden, zodat u precies bestelt wat u werkelijk nodig hebt. Omdat gewoon goed niet goed genoeg is, hebben we onze dieselmotoren wederom zuiniger gemaakt. Een ander pluspunt voor het rendement van uw bedrijf is het extra laadvermogen van zo'n 50 kg2. Zo combineert de Sprinter een laag brandstofverbruik en intelligente functionaliteit tot een efficiënte mobiliteitsoplossing.

1

Active Brake Assist System en spoorassistent zijn voor voertuigen met een max. toegestaan totaalgewicht van meer dan 3500 kg standaard.

2

In combinatie met voorwielaandrijving, in vergelijking met achterwielaandrijving.

Kan aan vrijwel elke eis worden aangepast.

Geschikt voor de meest uiteenlopende transporttaken.

Dankzij de diverse uitvoeringen en uitrustingen kan de Sprinter Chassiscabine volledig aan zijn transporttaak worden aangepast. Als het primair om laadvermogen gaat, is de uitvoering met een MTG van 5500 kg de juiste keuze. Als speciaal uitgeruste trekker is een max. toegestaan treingewicht tot wel 8750 kg mogelijk – bijvoorbeeld voor het voertuigtransport. De enkelcabine biedt plaats aan maximaal 3 personen en in de dubbelcabine kunnen zelfs kleine teams tot 7 personen naar de werkplek worden vervoerd. Bovendien zijn talrijke oplossingen van carrosseriebouwers in beproefde kwaliteit leverbaar om aan de speciale eisen vanuit elke branche tegemoet te komen.

Het scala aan varianten van de Sprinter Chassiscabine in één oogopslag:

 • Drie carrosserielengten: kort, middellang en lang
 • Twee cabines: enkelcabine en dubbelcabine
 • Leverbaar met 3000 kg, 3500 kg, 4100 kg en 5000 kg max. toegestaan totaalgewicht, talrijke extra opties voor vermeerdering of vermindering van het gewicht voor een max. toegestaan totaalgewicht tot 5500 kg
 • Maximaal laadvermogen van meer dan 3000 kg in de gewichtsvariant met 5500 kg
 • Tot wel 8750 kg max. toegestaan treingewicht voor de Sprinter Chassiscabine als trekker in combinatie met totaalgewicht vrachtwagen tot max. 8,75 t
 • Leverbaar met voorwiel-, achterwiel- en vierwielaandrijving

Maakt zwaar werk licht.

Mercedes PRO: vereenvoudigt en versnelt uw bedrijfsactiviteiten.

Mercedes PRO is het merk van Mercedes-Benz Vans voor alle actuele en toekomstige voorzieningen, oplossingen en digitale services voor uw dagelijkse business. Ons doel: de digitale mogelijkheden benutten zodat u nog efficiënter kunt werken. Mercedes PRO bundelt daarbij alle voor u relevante services centraal op een internetplatform.

Een netwerk van services voor uw onderneming.

Mercedes PRO brengt de voor u relevante aanbiedingen en services bij elkaar op één platform.

Ons aanbod van Mercedes PRO connect.

De professionele connectiviteits- en wagenparkoplossingen van Mercedes PRO connect verbinden uw onderneming met uw voertuigen, zodat de efficiëntie en de productiviteit kunnen worden verhoogd

Hiermee kunnen de Mercedes PRO connect-services worden gebruikt.

De Sprinter is af fabriek leverbaar met de connectiviteits- en wagenparkoplossingen van Mercedes PRO connect. Dankzij de vast ingebouwde communicatiemodule is deze vanaf het begin optimaal gekoppeld.

Zo start u met Mercedes PRO connect.

U wilt in uw voertuig gebruikmaken van de innovatieve connectiviteit? Nuttige handleidingen, Q&A en alles over Mercedes PRO connect.

Opbouwoplossingen op maat.

Zodat uw bestelwagen voldoet aan uw professionele eisen.

Als uw behoeften niet alledaags zijn, zou Mercedes-Benz voor u wel eens de juiste oplossing kunnen hebben. Wij helpen u en bieden u solide, optimaal inzetbare opbouwoplossingen uit één hand of van onze gecertificeerde partners. Zo bent u optimaal uitgerust voor de bouw of voor uw bezorg- en bedrijfsactiviteiten.

* Financiering wordt verstrekt door Mercedes-Benz Financial Services. Het genoemde tarief is gebaseerd op Netto Financiële Lease en alleen geldig bij afname van een ServiceCare product, genoemd tarief is exclusief het maandtarief voor het gekozen ServiceCare product. Looptijd 60 maanden, aanbetaling: BTW + 25% van consumentenprijs excl. btw, slottermijn: 25% van de consumentenprijs excl. btw. Tarieven onder voorbehoud van financiële acceptatie en rentewijzigingen. Geldig tot 31 maart 2021. Vraag naar de voorwaarden bij uw Mercedes-Benz dealer.

Lorem Ipsum