Mercedes me connect | Digitale producten voor zakelijke klanten
Mercedes me connect voor zakelijke klanten – de digitale productwereld voor uw zakelijk gebruikte Mercedes-Benz Vans zoals Sprinter en Vito.

Mercedes me voor zakelijke klanten.

Blijf altijd verbonden met uw bedrijfswagen.

Alles wat u wilt weten over uw bedrijfswagen in één app.

Mercedes me verbindt uw smartphone met uw bedrijfswagen. Het voertuig vergrendelen, ruiten openen of het brandstofpeil controleren? Dat kan met een paar simpele klikken. Ook heeft u met de app alle gegevens van uw voertuig altijd bij de hand. Mercedes me kost geen cent en maakt uw werk efficiënt.

 • Vind snel oplaadpunten, tankstations en parkeerplaatsen.

 • Bekijk voertuiggegevens als oplaadstatus of brandstofpeil.

 • Stel functies als routeplanning en de juiste temperatuur met een paar klikken in.

Beperk stilstandtijden tot een minimum.

We brengen u automatisch op de hoogte van noodzakelijke onderhoudsbeurten. Krijgt u een foutmelding onderweg? Dan kunnen we vanop afstand een diagnose stellen. Zo bespaart u veel tijd.

Volg en bedien uw bestelwagen via de app.

Altijd weten waar uw bestelwagen zich bevindt, nooit nadenken waar u hem hebt geparkeerd. Vlot elektrische laadpunten vinden en zelfs de bestelwagen ontgrendelen. Het kan allemaal via uw smartphone.

Meer intelligentie, meer efficiëntie en rijcomfort.

Nooit meer file, altijd de snelste weg via Live Traffic Navigation. Rij je met een eVan? Dan zie je je rijbereik live op de kaart. Of optimaliseer het energieverbruik tijdens het laden.

Zo werkt Mercedes me connect.

In een paar stappen bent u startklaar.

 1. Ga naar het Mercedes me Portal en maak een account aan. U ontvangt een persoonlijke Mercedes me ID. Heeft u al een Mercedes me ID? Dan kunt u deze stap overslaan. 

 2. Maak met uw persoonlijke Mercedes me ID een ondernemingsprofiel aan. Goed om te weten: u moet bevoegd zijn om voor uw onderneming een account aan te maken. 

 3. Koppel uw bedrijfswagen(s) in de portal. Uw dealer geeft hiervoor toestemming. U kunt nu ook andere gebruikers van het voertuig toevoegen of verschillende services activeren.

 4. Download de app en log in met uw Mercedes me ID. U kunt nu gebruikmaken van Mercedes me. Starten maar. 

De opties van Mercedes me.

Ontdek alle producten van Mercedes me voor u als zakelijke klant.1,2  Goed om te weten: het aanbod kan verschillen per serie, bouwjaar of uitrusting.
 1. Remote-pakket
 2. Navigatie
 3. Elektrische mobiliteit
 4. Comfortpakket
Deze digitale services verbinden u op afstand met uw bestelwagen:

Op afstand ver-/ontgrendelen van voertuig

Ook op afstand alles onder controle. Ont- en vergrendel uw Mercedes-Benz per smartphone.

Programmeren standverwarming/-ventilatie

Op afstand inschakelen van de standverwarming/-ventilatie van uw voertuig, voor een aangename temperatuur als u instapt.

Voertuigtracking

Altijd weten waar uw Mercedes-Benz zich bevindt. Toont waar uw voertuig onderweg is.

Voertuiglocatie bepalen

Altijd weer de weg terugvinden naar uw Mercedes-Benz. Met behulp van een smartphone navigeren naar uw geparkeerde voertuig.

Voertuig op afstand opsporen

Helpt u uw voertuig sneller terug te vinden. Het lichtsignaal toont u de weg naar uw Mercedes-Benz.

Send2Car

Hiermee kunt u adressen via een app doorgeven aan het navigatiesysteem van het voertuig.

Nu starten
Deze digitale services weten precies hoe u uw bestemming het best bereikt:

Live Traffic Information

Met realtime verkeersinformatie komt u zo veilig en filevrij mogelijk op uw bestemming. Deze service kan u dankzij Car-to-X-Communication bovendien tijdig voor gevaren waarschuwen.

Navigatieservices

Hiermee krijgt u nuttige informatie over het weer en de parkeerplaatssituatie, zodat u zich van te voren beter kunt oriënteren.

Online kaartupdate

Nooit de weg kwijt, altijd up-to-date. Met de service Online kaartupdate worden uw navigatiegegevens automatisch bijgewerkt.

Uitgebreide MBUX-functies

Hiermee worden andere uw gesproken opdrachten begrepen, waardoor een groot aantal functies intuïtief en comfortabel kunnen worden bediend – van het navigatiesysteem tot online zoekopdrachten en de bediening van de airconditioning.

Nu starten
Deze digitale services voor elektrische bestelwagens bieden u de beste voorwaarden voor zorgeloze en comfortabele elektrische mobiliteit:

Navigatie met electric intelligence

Elektrisch sneller op uw bestemming aankomen. Het systeem houdt bij de planning van de snelste route bovendien rekening met de kortste oplaadtijd.

Weergave oplaadpalen

Bekend met alle oplaadpunten op de route. Geeft de dichtstbijzijnde oplaadpunten weer en hun beschikbaarheid op de navigatiekaart.

Actieradiusweergave

Bij de routeberekening worden meteen de nodige oplaadpauzes ingepland, zodat de snelste route inclusief oplaadtijd wordt weergegeven.

Programmeren oplaadinstellingen en klimaatregeling

Op afroep klaar om weg te rijden. Op het gewenste tijdstip met uw volledig opgeladen en voorverwarmde Mercedes-Benz wegrijden.

Zakelijke oplaadoplossing

Eenvoudig, duurzaam opladen met volledig transparante kosten – ongeacht waar u bent.

Nu starten
Het comfortpakket is standaard bij uw bestelwagen:

Onderhoudsmanagement

Helpt u tijd en geld te besparen dankzij eenvoudige en transparante planning van werkplaatsbezoeken.

Ongeval- en pechmanagement

Indien nodig wordt u doorverbonden met de getrainde medewerkers van het Customer Assistance Center.

Voertuigdiagnose op afstand

Hiermee kan uw servicepartner de toestand van uw voertuig op afstand controleren – voor optimale individuele ondersteuning.

Op afstand opvragen van voertuigstatus

Geeft op uw smartphone belangrijke voertuiggegevens weer en wanneer de volgende onderhoudsbeurt moet worden uitgevoerd.

Telediagnose

Eenvoudig voorzorgsmaatregelen treffen. Informeert u wanneer slijtageonderdelen vervangen moeten worden.

Software-update

Zorgt er met online updates voor dat u altijd over laatste versie van de software beschikt in uw Mercedes-Benz.

Interface services van derden

Hiermee kunt u externe dienstverleners tot bepaalde gegevens en functies van Mercedes me connect verlenen.

Nu starten

Ontdek diverse fleetmanagementsysteemoplossingen.

Zoekt u een fleetmanagementsysteemoplossing voor uw wagenpark of wilt u uw Mercedes-Benz voertuigen in uw bestaande fleetmanagementsysteem integreren? In samenwerking met professionele samenwerkingspartners bieden wij passende oplossingen aan.

1

U kunt gebruikmaken van de services als u zich registreert in de Mercedes me Portal en akkoord gaat met de voorwaarden voor de services van Mercedes me connect. Daarna kunt u de bedrijfswagen koppelen aan uw account. Na afloop van de oorspronkelijke looptijd kunt u de services tegen betaling verlengen. De services kunnen binnen 1 jaar na kentekenregistratie of ingebruikname door de klant worden geactiveerd, afhankelijk welke zich als eerste voordoet. Het aanbod van de services verschilt per serie, bouwjaar en uitrusting. Ook zit er verschil tussen particuliere en commerciële klantenaccounts. 

 

2

Voor bepaalde modellen kan de communicatiemodule (LTE) tijdelijk beperkt leverbaar zijn. Dit heeft vooral gevolgen voor de Mercedes me en Mercedes PRO connect-services en het noodoproepsysteem (eCall). Voor meer en up-to-date informatie kunt u terecht bij uw Mercedes-Benz dealer.