Veiligheid voorop. | Mercedes-Benz Vans
Een Mercedes-Benz Sprinter met geactiveerde veiligheidssystemen rijdt op een brug

Mercedes-Benz Vans: veiligheid voorop.

Van de introductie van de airbag en de ontwikkeling van het ESP® tot aan de eerste deels geautomatiseerde oplossingen: veiligheid is bij Mercedes-Benz al lang traditie. En we doen er alles aan om ervoor te zorgen dat onze Vans u en uw lading ook in de toekomst veilig op uw bestemming brengen.

Mijlpalen in de veiligheid van bestelwagens.

Bestelwagens van Mercedes-Benz geven de toon aan op het gebied van veiligheid. Wilt u bewijzen zien? Neem bijvoorbeeld het cult-model L 319: bij de constructie van de bestelwagen werd al vanaf 1955 rekening gehouden met de resultaten van talrijke crashtests. In 1981 volgt er een wereldprimeur: Mercedes-Benz voerde het antiblokkeersysteem ABS in bedrijfswagens in. Sinds 1993 is het systeem standaard ingebouwd in al onze bestelwagens. Vlak daarna presenteert Mercedes-Benz in samenwerking met Bosch in 1995 het elektronisch stabiliteitsprogramma ESP®, vandaag de dag niet meer weg te denken als het gaat om voertuigveiligheid. In de Sprinter behoort ESP® al sinds 2002 tot de standaarduitrusting. Een anticipatie op de verankering van het systeem in internationale rechtsnormen: volgens een besluit van het Europees Parlement moeten alle typen personenwagens en bedrijfswagens die vanaf november 2011 voor het eerst in de Europese Unie worden geregistreerd, voorzien zijn van ESP®.

Pioniersgeest en voortrekkersrol.

U kent vast de gangbare veiligheids- en assistentiesystemen in de bedrijfswagensector. Vele daarvan maakten hun debuut in voertuigen van Mercedes-Benz. Want om onze klanten altijd te kunnen ondersteunen met uitgekiende veiligheidssystemen, werken onze ontwikkelaars voortdurend aan het uitbouwen van functies. Van deze doorlopende stroom aan moderne veiligheidstechnologieën voor bestelwagens profiteren uiteindelijk alle Van-gebruikers. Zo werd de zijwindassistent – toentertijd een wereldwijd novum op de bestelwagenmarkt – in 2013 voor het eerst ingevoerd in de Sprinter. Als aanvulling op de standaarduitrustingen kunt u uw Mercedes-Benz Van voorzien van andere, optionele veiligheids- en assistentiesystemen.

Op Mercedes-Benz Vans kunt u vertrouwen.

De Mercedes-Benz Safety Van bij een testrit in een steile bocht.

Speciale systemen voor bijzondere eisen.

De eisen aan zakelijk gebruikte Vans zijn veelzijdig: ze vervoeren goederen, leveren waren en brengen uw personeel naar hun klus. Op snelwegen, in het stadsverkeer, overdag en 's nachts. U weet het best waaraan u behoefte hebt. En wij hebben hem: de perfecte op uw eisen toegesneden bestelwagen. Zo hebt u bij de configuratie van een Mercedes-Benz bestelwagen niet alleen de keuze uit verschillende modelseries, voertuiglengtes en motoren, ook als het gaat om veiligheid kunt u de uitrusting optimaliseren voor uw eisen.

Intelligente oplossingen voor bestelwagens.


Niet alleen bij het passeren van een brug, maar ook bij het inhalen van een vrachtwagen kan het voertuig te maken krijgen met sterke windvlagen. De zijwindassistent helpt u in het spoor te blijven.
Een pluspunt op lange afstanden: de ATTENTION ASSIST scant uw rijgewoontes zonder onderbreking en geeft bij afwijkingen aan wanneer het tijd is voor een pauze.
Als u onbedoeld van uw baan afwijkt, waarschuwt de spoorassistent u met signalen en ondersteunt hij u zo nodig met een automatische correctie. Delen waarop het zicht geblokkeerd is, worden bewaakt door de dodehoekassistent met Rear Cross Traffic Alert. Een 360-gradencamera maakt het zicht rondom compleet.

Tijd voor een pauze!

Digitale weergave van een snelheidsmeter met pauze-aanwijzing.

Als uw zicht naar achteren regelmatig wordt geblokkeerd door lading, ondersteunt de achteruitrijcamera u met de digitale weergave op de binnenspiegel. Voor de regeling van de lichten zorgt het automatisch rijlicht. De clou: als de lichtomstandigheden steeds wisselen, hoeft u niet aan het omschakelen te denken.
Een eventueel botsingsgevaar wordt gedetecteerd door de actieve remassistent. Als er na de optische en akoestische waarschuwing niet wordt gereageerd, kan het systeem de noodremming zelfstandig in gang zetten. De op radar gebaseerde afstandsassistent DISTRONIC biedt ondersteuning bij het aanhouden van de afstand tot de voorligger. Bij langzaam rijdend en stilstaand verkeer kan hij zelfs het intrappen van de pedalen van u overnemen. Zo kunt u zich – dankzij onze elektronische hulpjes – volledig concentreren op het essentiële en komt u veilig aan op uw bestemming.

Signalen voor de zintuigen.

Als er zich een object in de dode hoek bevindt, krijgt de chauffeur verschillende waarschuwingssignalen.

Zicht rondom.

Het parkeerpakket inclusief 360-gradencamera helpt bij obstakels die zich buiten het zichtbereik bevinden.

Foto's:

Daimler Global Media

Meer links om te ontdekken:

De veiligheidssystemen in de Mercedes-Benz Vans.