Tot 5000 euro subsidie op een eVan | Mercedes-Benz Vans

Tot 5000 euro subsidie op uw nieuwe elektrische bedrijfswagen.

Als ondernemer kunt u vanaf 15 maart 2021 gebruik maken van de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA) op uw nieuwe elektrische bedrijfswagen. De subsidie geldt op de aanschaf of lease van een nieuwe elektrische bedrijfswagen met voertuigclassificatie N1/N2 (grijs kenteken). De Mercedes-Benz eVito Gesloten Bestelwagen, de eSprinter Gesloten Bestelwagen en de achteraf tot bestelwagen omgebouwde eVito Tourer en EQV komen in aanmerking voor de nieuwe subsidie.

De hoogte van de subsidie is 10% van de netto prijs van uw nieuwe elektrische bedrijfswagen, met een maximum tot 5000 euro. In bepaalde situaties, afhankelijk van uw bedrijfsomvang, is vanaf 2022 zelfs een subsidie tot 12% van catalogusprijs mogelijk (met een maximum van €5000). In combinatie met deze steun kunt u ook nog fiscale regelingen aanspreken, zoals de milieu-investeringsaftrek. Zo onderneemt u duurzaam en profiteer u tegelijkertijd van fiscale voordelen.

Voorwaarden nieuwe aanschafsubsidie.

  • Geldig op zowel koop- als lease-overeenkomsten. Vanaf januari 2022 komen ook operational lease contracten in aanmerking voor subsidie.
  • Als u de subsidie aanvraagt staat de elektrische bedrijfswagen nog niet op uw naam geregistreerd.
  • U ontvangt 10% subsidie op de nettoprijs, tot een maximum van 5000 euro. Voor kleine ondernemingen of non-profit instellingen geldt 12% subsidie, tot een maximum van €5.000.
  • Alleen voor elektrische bedrijfswagens met voertuigclassificatie N1/N2 (grijs kenteken). Onze EQV en eVito Tourer komen alleen voor subsidie in aanmerking nadat ze zijn omgebouwd en gekeurd naar N1. De actieradius dient minimaal 100 km te zijn.
  • Uw nieuwe bedrijfswagen moet tenminste 3 jaar op uw naam blijven staan.

Kijk voor meer informatie over de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA) regeling op Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Kies voor een Mercedes-Benz eVan.

Heeft u interesse in een nieuwe eVito Gesloten Bestelwagen of eSprinter Gesloten Bestelwagen als uw nieuwe bedrijfswagen? Neem dan contact op met uw dealer voor meer informatie over de subsidieregeling.

Subsidies voor elektrische bedrijfswagens op een rij.

De Nederlandse overheid moedigt elektrisch rijden aan. Niet alleen met belastingvoordelen en subsidies voor elektrische auto’s. Ook elektrische bedrijfswagens (tot 3.500 kg toelaatbaar totaalgewicht) komen in aanmerking voor fiscale voordelen. Bijvoorbeeld de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) en de milieu-investeringsaftrek (MIA). Ontdek of deze subsidies voor uw onderneming van toepassing zijn.