Citan Tourer | Uitrusting & accessoires | Mercedes-Benz
Citan Gesloten bestelwagen

Precies wat u nodigt hebt: Uitrusting en accessoires voor uw Citan Tourer.

Wilt u direct uw Citan Tourer naar keuze samenstellen? Dat kan makkelijk en snel met onze configurator.

Talrijke uitrustingen in één oogopslag.

 1. Uitrustingspakketten
 2. Interieur

  Opbergvak op dashboard

  Het praktische opbergvak met deksel op het dashboard biedt u voldoende ruimte om alledaagse voorwerpen zoals smartphone, tablet, portemonnee of sleutels binnen handbereik op te bergen tijdens het rijden.

  Optie.
  Citan Tourer, opbergvak op dashboard

  Armsteun met opbergvak

  De armsteun met het ruime opbergvak is tussen de bestuurders- en bijrijdersstoel geplaatst. Is het opbergvak gesloten, dan kan de arm comfortabel op de zacht beklede leuning rusten.

  Optie.
  Citan Tourer, armsteun met opbergvak

  Met leder bekleed stuurwiel

  Het stuurwiel in leder verfraait de cockpit. De lederen bekleding en de ergonomisch vormgegeven stuurwielrand verhogen het comfort merkbaar.

  Optie.
  Citan Tourer, stuurwiel in leder

  Interieurverlichting in LED-techniek

  De LED-interieurverlichting voor en achter verlicht het interieur helder en vergemakkelijkt zo de oriëntatie in het donker. De LED-techniek overtuigt met een lange levensduur van de lampen en een laag stroomverbruik.

  Optie.
  Citan Tourer, interieurverlichting in LED-techniek


  Getint glas achter

  Dankzij het zwartgetinte glas voor ruiten achterin wordt de binnenruimte minder snel door de zon opgewarmd. De donkergetinte ruiten vanaf de B-stijl vormen een aantrekkelijk designelement. Van binnen naar buiten kijkend wordt het zicht praktisch niet beïnvloed.

  Dankzij het zwartgetinte glas voor ruiten achterin wordt de binnenruimte minder snel door de zon opgewarmd.
 3. Exterieur

  Schuifdeur links en rechts met ruit

  De schuifdeur links zorgt samen met de schuifdeur aan de rechterkant van het voertuig voor meer flexibiliteit bij het in- en uitstappen. Er schuifdeuren hebben slechts weinig ruimte nodig voor het openen, zodat de bestuurder ook nauwe parkeerplaatsen kan binnenrijden.

  Citan Tourer, schuifdeur links zijruit

  Dubbele achterdeur met ruit

  De ruit in de achterklep of de ruiten in de achterdeuren met ruitenwissersysteem zorgen voor een beter zicht voor de bestuurder door de laadruimte naar achteren, waardoor eenvoudiger kan worden gemanoeuvreerd en achteruitgereden.

  Optie.
  Citan Tourer, dubbele achterdeur met ruit

  Achterklep

  De achterklep kan tot in een hoek van ca. 90° omhoog worden geklapt, waardoor een grote opening ontstaat voor laden en lossen. De ingebouwde ruit verbetert het zicht naar achteren. De ruit kan worden verwarmd en heeft een ruitensproeierinstallatie.

  Citan Tourer, achterklep


  Mistlamp in LED-techniek

  De halogeenmistlampen in LED-techiek kunnen bij slecht weer het zicht van de bestuurder verbeteren, zonder het tegenverkeer te verblinden.

  Optie.
  Citan Tourer, mistlampen in led-techniek

  Vaste aanhangwagenkoppeling met kogelkop

  Met de af fabriek vast geïnstalleerde aanhangwagenkoppeling kunt u met uw auto een aanhangwagengewicht tot het aangegeven maximumgewicht transporteren. De montage af fabriek maakt een bezoek achteraf aan de werkplaats en een bijkomende TÜV-controle overbodig.

  Optie.
  Citan Tourer, aanhangwagenkoppeling kogelkop vast
 4. Comfort

  Achteruitrijcamera

  De achteruitrijcamera maakt de zone direct achter het voertuig zichtbaar en kan het zicht verbeteren bij het parkeren en manoeuvreren, met name in verkeerssituaties waar weinig ruimte beschikbaar is. Bovendien kunnen met de camera lage voorwerpen achter het voertuig beter worden herkend.

  Optie.
  Citan Tourer, achteruitrijcamera

  Achteruitrijcamera met weergave op binnenspiegel

  Deze achteruitrijcamera maakt het gebied direct achter het voertuig op een display in de binnenspiegel zichtbaar. De camera zorgt zo voor meer veiligheid tijdens het parkeren en manoeuvreren – vooral als er weinig ruimte is – en kan helpen schade aan het voertuig te voorkomen.

  Optie.
  Citan Tourer, achteruitrijcamera met weergave op binnenspiegel

  Stoelverwarming voor bestuurder en bijrijder

  De elektrische stoelverwarming verhoogt uw zitcomfort en welzijn in het koude jaargetijde door koude stoelen onmiddellijk na het inschakelen te verwarmen.

  Optie.
  Citan Tourer, stoelverwarming voor bestuurder en passagier

  Bestuurdersstoel in hoogte verstelbaar met lendensteun

  De in hoogte verstelbare bestuurdersstoel met lendensteun zorgt voor een meer ergonomische, rugvriendelijke zitpositie. Naast de lengte en de hoek van de rugleuning kunt u ook de zithoogte aan uw behoeften aanpassen en de ondersteuning in de lendenstreek individueel afstellen.

  Optie.
  Citan Tourer, bestuurdersstoel in hoogte verstelbaar met lendensteun

  Smartphonehouder

  De universele smartphonehouder maakt het mogelijk verschillende mobiele eindapparaten te gebruiken in het voertuig. De houder wordt binnen handbereik van de bestuurder op het dashboard bevestigd en kan flexibel worden aangepast aan de mobiele telefoon of smartphone in een breedte van 57 mm tot 95 mm.

  Optie.
  Citan Tourer, smartphone-houder

  Buitenspiegels elektrisch inklapbaar en verstelbaar

  De buitenspiegels zijn verwarmd en elektrisch verstelbaar. De buitenspiegels kunnen comfortabel en snel worden versteld, bijvoorbeeld als er van bestuurder wordt gewisseld. Een andere feature is de buitenspiegelverwarming, die tegengaan dat de buitenspiegels beslaan of bevriezen.

  Optie.
  Citan Tourer, buitenspiegels elektrisch inklapbaar en verstelbaar
 5. Techniek

  Aanhangwagengewicht 1.500 kg

  Met de optioneel leverbare aanhangerkoppeling kan de Citan Gesloten bestelwagen tot 1.500 kg trekken – bijzonder praktisch als er van tijd tot tijd meer lading moet worden vervoerd.

  Citan Tourer, aanhangwagengewicht 1.500 kg


  Handgeschakelde zesversnellingsbak

  De handgeschakelde zesversnellingsbak overtuigt ook bij hogere snelheden met zijn rustig lopende aandrijflijn en het zuinige brandstofverbruik. Deze schakelt comfortabel en ondersteunt bij tijdig opschakelen een brandstofbesparende rijstijl.

  Citan Tourer, handgeschakelde zesversnellingsbak
 6. Veiligheid

Ervaar nu de Citan Tourer.

Pictogram Proefrit boeken

Proefrit boeken.

Nu aanmelden en wegrijden
Boek nu
Pictogram Dealer zoeken

Dealer zoeken.

En in uw buurt vinden
Zoek uw dealer
Pictogram Voertuig configureren

Voertuig configureren.

En zelf vormgeven
Configureer nu
Mercedes-Benz Bedrijfswagens
Ziet u zichzelf al rijden in een Vito Mixto?
Met onze bedrijfswagens zit u goed. Stel nu uw Vito samen. Of vraag vrijblijvend een proefrit aan.
Mercedes-Benz Bedrijfswagens
Ziet u zichzelf al rijden in een Vito Mixto?
Met onze bedrijfswagens zit u goed. Stel nu uw Vito samen. Of vraag vrijblijvend een proefrit aan.
[*] Meer informatie over het officiële brandstofverbruik en de officiële specifieke CO₂-emissie van nieuwe personenwagens vindt u in de"Leidraad voor brandstofverbruik, CO₂-emissie en stroomverbruik van nieuwe personenwagens", die gratis verkrijgbaar is bij alle verkooppunten en de Deutsche Automobil Treuhand GmbH (www.dat.de).