De held van de stad: de Citan Gesloten Bestelwagen.

Vanaf € 11.990,- (excl. BTW/BPM)
Vanaf € 115,- per maand1

Configurator

De Citan Gesloten bestelwagen: de held van de stad.

Met de Citan bieden wij u een stadsbestelwagen met compacte afmetingen en veel laadruimte, die perfect is afgestemd op de veelzijdige uitdagingen in de stad.

Qua efficiëntie is de Citan in alle opzichten winstgevend: de efficiënte motoren met BlueEFFICIENCY-technologie2 en een verbruik vanaf 4,3 l/100 km5, de hoge beschikbaarheid met lange onderhoudsintervallen3 en aantrekkelijke voorwaarden en services4 ontzien uw budget. En om ervoor te zorgen dat u veilig aankomt, hebben we de Citan ADAPTIVE ESP® met waardevolle aanvullende functies meegegeven, evenals remmen die van aanpakken weten.

Dankzij comfortabele stoelen, eenvoudige bediening en een fijn afgesteld onderstel met onafhankelijke wielophanging rijdt de Citan zeer aangenaam, soepel en wendbaar door de stad – desgewenst met de transmissie met dubbele koppeling 6G-DCT10. Bij het laden en lossen zult u versteld staan van de flexibele bruikbaarheid van de royale laadruimte, met dank aan de grote deuren en lage laaddrempels.

De Citan heeft alles wat u van een stadsbestelwagen met Mercedes-Benz ster verwacht. Ontdek zijn sterke punten tijdens een proefrit. Mercedes-Benz Vans. Born to run.

Highlights.

  1. Comfort
  2. Rijplezier
  3. Rendement
  4. Flexibiliteit
  5. Bagageruimte
  6. Veiligheid
Citan Gesloten Bestelwagen: hij weet wat er van zijn innerlijk wordt verwacht.

De Citan verenigt het nuttige met het aangename: in het gemoedelijke interieur is het goed werken. Functionaliteit en comfort zijn in alle opzichten harmonieus op elkaar afgestemd – van de hoge zitpositie tijdens het rijden tot de lage instap en laaddrempel, wat het in- en uitladen vergemakkelijkt.

De comfortabele bestuurdersstoel zorgt voor goede zijdelingse ondersteuning bij de rug en is voorzien van ademende en slijtvaste bekleding. Bovendien kan de stoel handmatig op de wensen van de bestuurder worden afgestemd, net als het in hoogte verstelbare stuurwiel. Alle bedieningselementen zijn overzichtelijk aangebracht en eenvoudig te bedienen. Het uitstekend afleesbare combi-instrument verfraait het interieur. Bovendien leveren ook het standaard verwarmings- en ventilatiesysteem en de vele praktische opbergvakken een bijdrage aan het aangename werkklimaat.

Citan Gesloten Bestelwagen: rijplezier hoort ook bij het werk.

De sterke punten van de Citan geven vaart aan elke klus: in het krappe stadsverkeer profiteert u van de compactheid en wendbaarheid en op provinciale of snelwegen overtuigt de trekkracht.

Ongetwijfeld sluit een van de krachtige dieselmotoren met een vermogen van 55 kW5 (75 pk), 66 kW6 (90 pk) of 81 kW7 (110 pk) of de moderne benzinemotor met 84 kW8 (114 pk) naadloos aan op de eisen die in uw branche worden gesteld. De innovatieve BlueEFFICIENCY-technologie2 zorgt voor een lager verbruik en daarmee voor lagere kosten voor uw bedrijf. Afhankelijk van de motoruitvoering brengt een handgeschakelde vijf- of zesversnellingsbak de aandrijfkracht over op het wegdek. De optionele automatische transmissie met dubbele koppeling 6G-DCT10 combineert de rijdynamische pluspunten van een handgeschakelde versnellingsbak met het comfort van een automatische transmissie.

Alle technische onderdelen zijn nauwkeurig op elkaar afgestemd – van de stuurbekrachtiging en de vering en demping van het onderstel met afzonderlijke wielophanging tot aan de remmen. Zo kunt u altijd ontspannen genieten van de wendbaarheid van de Citan.

Citan Gesloten Bestelwagen: zijn inzet loont Ook voor toekomstige generaties.

Mercedes-Benz heeft de plicht om ook met de Citan de toekomst van mobiliteit verantwoord en duurzaam vorm te geven. Vooral in het stadsverkeer geeft de Citan hier op voorbeeldige wijze invulling aan. Dankzij moderne motoren en de innovatieve BlueEFFICIENCY-techniek2 liggen de CO2-uitstoot en het brandstofverbruik op een laag niveau. Zo geeft de Citan met 4,3 l/100 km5 het goede voorbeeld.
Ook economische gezien is de Citan een winstpunt. Enerzijds door de aantrekkelijke prijs, anderzijds door de lage kosten van onderhoud, wat het resultaat is van zuinig brandstofverbruik en lange onderhoudsintervallen tot 40.000 km.

Optimale beschikbaarheid vinden wij bij Mercedes-Benz Vans net zo belangrijk als u. Dit laten we zien met de levenslange mobiliteitsgarantie Mercedes-Benz MobiloVan11, 12. De Citan levert op die manier een belangrijke bijdrage aan langdurige en duurzame winstgevendheid. Rit na rit.

Moderne motoren, een elektrisch ondersteunde stuurbekrachtiging en indicatie van de schakelmomenten leggen de basis voor brandstofzuinig rijden. Het BlueEFFICIENCY-pakket maakt2 het brandstofverbruik van uw voertuig nog zuiniger.

Citan Gesloten Bestelwagen: klaar om elke uitdaging aan te gaan.

De Citan verricht zijn taken met een verbluffende flexibiliteit. Weliswaar kan hij uw werk niet overnemen, maar – afhankelijk van de branche waarin u werkzaam bent - wel duidelijk verlichten. Het slimme ontwerp van zijn laadruimte en de lage laaddrempels zult u niet meer willen missen. Want tot zijn sterke punten behoort naast het eenvoudig laden en lossen ook het flexibele gebruik van zijn grote transportcapaciteit: één of twee schuifdeuren en dubbele achterdeuren met een openingshoek tot 180° creëren een uitstekende toegang.

Citan Gesloten Bestelwagen: de eerste held die er in drie lengten is.

De Citan Gesloten Bestelwagen maakt voor u veel mogelijk: als branchespecialist wordt hij gekenmerkt door de flexibele praktijkgerichtheid. U kunt kiezen uit de 3 opbouwvarianten kort, lang en extra lang. De maximale laadruimtelengte van 2137 mm bij de extra lange variant kan desgewenst worden verlengd tot 2937 mm door de bijrijdersstoel neer te klappen. Samen met de laadruimtehoogte van 1258 mm biedt de Citan Gesloten Bestelwagen u maar liefst 3,8 m3 laadvolume. Dit is dankzij de maximale belasting van 768 kg ook te gebruiken voor zware lading. Dankzij een ruim aanbod aan opties kunt u de Citan perfect op uw eisen en wensen afstemmen.

Citan Gesloten Bestelwagen: groots op het gebied van veiligheid.

Ook wat betreft veiligheid is de Citan haantje de voorste: met ADAPTIVE ESP®, remassistent, antiblokkeersysteem ABS en uitstekende remmen beschikt de Citan over een korte remweg – ook op een nat wegdek. Het onderstel met onafhankelijke wielophanging zorgt voor een goede wegligging. Wanneer op een besneeuwd wegdek of op een zandweg wordt gereden, kan de aandrijfslipregeling ASR worden uitgeschakeld.

Als het nodig is, zorgen de in hoogte verstelbare driepuntsveiligheidsgordels met gordelspanner en gordelkrachtbegrenzer voor optimale bescherming. Bovendien wordt bij een noodstop automatisch de alarmknipperlichtinstallatie geactiveerd.

De Citan is bovendien standaard uitgerust met een bestuurdersairbag, dagrijverlichting en wegrijhulp voor op hellingen. De als optie leverbare bijrijdersairbag en thoraxbags13 kunnen het risico op letsel bij een ongeval nog verder verminderen. Daarnaast zijn als optie verdere assistenten leverbaar, zoals een licht- en regensensor, bandenspanningscontrole en achteruitrijcamera, die het gebied achter het voertuig in de binnenspiegel weergeeft.

Met de als optie leverbare diefstal-/inbraakalarminstallatie kunt u er gerust op zijn dat uw voertuig niet in verkeerde handen terechtkomt.

Robuuste en variabele basis.

Carrosserielengte
Kort
Lang
Extra lang
Wielbasis
Max. laadruimtelengte
Laadvolume
Max. belasting
1369 mm
TBD
2,4 m³
460 kg
2697 mm
1753 mm
3,1 m³
735 kg
3081 mm
2137 mm
3,8 m³
770 kg

Het mobiele ruimtewonder voor de stad.

Ruime Gesloten Bestelwagen in 3 opbouwlengten.

De Citan Gesloten Bestelwagen overtuigt in alle drie de opbouwlengten met rijkelijk veel laadruimte en hoge flexibiliteit. Al naargelang de variant is er in de cabine plaats voor maximaal 3 personen.

De belangrijkste pluspunten van de Gesloten Bestelwagen:

  • Een scala aan varianten met de 3 opbouwlengten kort, lang en extra lang voor uiteenlopende behoeften aan laadruimte
  • Groot laadruimtevolume tot wel 3,8 m³ in de extra lange variant Laadruimte voor een europallet14 in de lengterichting of dwars bij de opbouwlengte kort, 2 europallets dwars bij de opbouwlengten lang en extra lang
  • Plaats voor maximaal 3 personen in de cabine met de optionele 2-zits bijrijdersbank
  • Veel flexibiliteit bij het beladen

Klaar om elke uitdaging aan te gaan.

De Citan verricht zijn taken met een verbluffende flexibiliteit. Weliswaar kan hij uw werk niet overnemen, maar – afhankelijk van de branche waarin u werkzaam bent – wel duidelijk verlichten. Het slimme ontwerp van zijn laadruimte en de lage laaddrempels zult u niet meer willen missen. Want tot zijn sterke punten behoort naast het eenvoudig laden en lossen ook het flexibele gebruik van zijn grote transportcapaciteit: één of twee schuifdeuren en dubbele achterdeuren met een openingshoek tot 180° creëren een uitstekende toegang.

Scheidingswandbekleding

 

Scheidingswand doorlopend met één ruit

Houten vloer

Achterklep

Onmiskenbaar een Mercedes-Benz Van.

Exterieur met typisch merkdesign.

Met het fraaie, karakteristieke Mercedes-Benz Vans-design en de bijbehorende hoogwaardige uitstraling neemt de Citan het positieve imago van de andere Van-series moeiteloos mee naar het segment van de Small Vans. Bij het eigenwijze design van de Citan springt de ronduit hoge precisie in het oog: de nauwkeurig gevormde naden en overgangen creëren een kwalitatief hoogwaardige indruk.

De vier Uni-lakken en de zes optioneel verkrijgbare metallic-lakken onderstrepen het verzorgde exterieur. Met de optionele pakketten offroadlook-pakket exterieur, designpakket RED, nightpakket1, chroompakket exterieur en lakpakket kan de Citan nog verder worden verfraaid.

1

Het nightpakket is leverbaar vanaf het eerste kwartaal van 2019.

1. Tarief gebaseerd op Netto Financiële Lease, looptijd 60 maanden, aanbetaling: 25% van de verkoopprijs excl. btw, slottermijn: 25% van de verkoopprijs excl. btw. Actie rentetarief van 2,99% enkel geldig in combinatie met een ServiceCare product en alleen voor voertuigen op voorraad. Minimale financiering: € 5.000,-. Deze actie loopt tot en met 30 april 2019. Financiering wordt verstrekt door Mercedes-Benz Financial Services te Nieuwegein. Tarieven onder voorbehoud van acceptatie en rentewijzigingen. Vraag naar de voorwaarden bij uw verkoopadviseur.
2. Het BlueEFFICIENCY-pakket behoort tot de standaarduitrusting voor alle motorvarianten.
3. Onderhoudsintervallen tot wel 40.000 km.
4. Bijvoorbeeld Mercedes-Benz MobiloVan, de levenslange mobiliteitsgarantie van Mercedes-Benz. Deze geldt tot maximaal 30 jaar op voorwaarde dat al het onderhoud en de periodieke servicebeurten door een Mercedes-Benz werkplaats worden uitgevoerd. Geldt voor modellen met eerste kentekenregistratie vanaf 1 oktober 2012.
5. Citan Gesloten Bestelwagen 108 CDI met BlueEFFICIENCY-pakket i.c.m. handgeschakelde vijfversnellingsbak en registratie als bestelwagen (N1). Brandstofverbruik stadsverkeer/buiten de bebouwde kom/gecombineerd: 5,0–4,7/4,4–4,2/4,6–4,3 l/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 119–112 g/km [*]. De werkelijke verbruikswaarden zijn o.a. afhankelijk van het voertuiggewicht en de gekozen uitrustingen.
6. Citan Gesloten Bestelwagen 109 CDI met BlueEFFICIENCY-pakket i.c.m. handgeschakelde vijfversnellingsbak en registratie als bestelwagen (N1). Brandstofverbruik stadsverkeer/buiten de bebouwde kom/gecombineerd: 5,2–4,7/4,5–4,2/4,7–4,3 l/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 123–112 g/km [*]. De werkelijke verbruikswaarden zijn o.a. afhankelijk van het voertuiggewicht en de gekozen uitrustingen.
7. Citan Gesloten Bestelwagen 111 CDI en Citan Mixto 111 CDI met BlueEFFICIENCY-pakket i.c.m. handgeschakelde zesversnellingsbak en registratie als bestelwagen (N1). Brandstofverbruik stadsverkeer/buiten de bebouwde kom/gecombineerd: 4,9–4,8/4,3–4,2/4,5–4,4 l/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 119–115 g/km [*]. De werkelijke verbruikswaarden zijn o.a. afhankelijk van het voertuiggewicht en de gekozen uitrustingen.
8. Citan Gesloten Bestelwagen 112 met BlueEFFICIENCY-pakket i.c.m. handgeschakelde zesversnellingsbak en registratie als bestelwagen (N1). Brandstofverbruik stadsverkeer/buiten de bebouwde kom/gecombineerd: 7,4–7,3/5,8–5,6/6,4–6,2 l/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 143–140 g/km [*]. De werkelijke verbruikswaarden zijn o.a. afhankelijk van het voertuiggewicht en de gekozen uitrustingen.
9. Citan Gesloten Bestelwagen 112 zonder BlueEFFICIENCY-pakket i.c.m. 6G-DCT en registratie als bestelwagen (N1). Brandstofverbruik stadsverkeer/buiten de bebouwde kom/gecombineerd: 8,1–7,9/5,6–5,5/6,5–6,4 l/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 147–144 g/km [*]. De werkelijke verbruikswaarden zijn o.a. afhankelijk van het voertuiggewicht en de gekozen uitrustingen.
10. De transmissie met dubbele koppeling 6G-DCT is optioneel voor de Citan 112 [Citan Gesloten Bestelwagen 112 zonder BlueEFFICIENCY-pakket i.c.m. 6G-DCT en registratie als bestelwagen (N1). Brandstofverbruik stadsverkeer/buiten de bebouwde kom/gecombineerd: 8,1–7,9/5,6–5,5/6,5–6,4 l/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 147–144 g/km] [*] leverbaar. De werkelijke verbruikswaarden zijn o.a. afhankelijk van het voertuiggewicht en de gekozen uitrustingen. Deze is niet leverbaar voor de Citan Mixto.
11. Tot maximaal 30 jaar op voorwaarde dat al het onderhoud en de periodieke servicebeurten door een Mercedes-Benz werkplaats worden uitgevoerd.
12. Geldt voor modellen met eerste kentekenregistratie vanaf 1 oktober 2012.
13. Voor de bijrijder alleen leverbaar in combinatie met thoraxbags voor de bestuurder en bijrijder.
14. In combinatie met de optionele luxe bekledingsuitvoering is de breedte tussen de wielkasten niet meer toereikend voor een europallet.
*De aangegeven waarden zijn aan de hand van de voorgeschreven meetmethode berekend. Het gaat om de 'NEFZ-CO2-waarden' conform art. 2 lid 1 van het uitvoeringsbesluit (EU) 2017/1152. De brandstofverbruikswaarden worden op basis van deze waarden berekend.