De held van de stad: de Citan Gesloten Bestelwagen.

Vanaf € 14.990 (excl. BTW/BPM)
Vanaf € 149 per maand*

Configureer nu

De Citan: de held van de stad.

Met de Citan bieden wij u een stadsbestelwagen met compacte afmetingen en veel laadruimte, die perfect is afgestemd op de veelzijdige uitdagingen in de stad.

Qua efficiëntie is de Citan in alle opzichten winstgevend: de efficiënte motoren met BlueEFFICIENCY-1 en SCR-technologie en de gunstige verbruikswaarden ontzien uw budget, net als de hoge beschikbaarheid met lange onderhoudsintervallen2 en aantrekkelijke voorwaarden en services3. En om ervoor te zorgen dat u veilig aankomt, hebben we de Citan ADAPTIVE ESP® met waardevolle aanvullende functies meegegeven, evenals schijfremmen die van aanpakken weten.

Dankzij comfortabele stoelen, eenvoudige bediening en een fijn afgesteld onderstel met onafhankelijke wielophanging rijdt de Citan zeer aangenaam, soepel en wendbaar door de stad. Bij het laden en lossen zult u versteld staan van de flexibele bruikbaarheid van de royale laadruimte, met dank aan de grote deuren en lage laaddrempels. En voor een individuele look zijn onder andere het designpakket RED en het nightpakket4 beschikbaar.

De Citan heeft alles wat u van een stadsbestelwagen met Mercedes-Benz ster verwacht. Ontdek zijn sterke punten tijdens een proefrit.

 

1

Het BlueEFFICIENCY-pakket behoort tot de standaarduitrusting voor alle motor- en lengtevarianten.

2

Onderhoudsintervallen tot wel 30.000 km.

3

Bijvoorbeeld Mercedes-Benz MobiloVan, de levenslange mobiliteitsgarantie van Mercedes-Benz. Deze geldt tot maximaal 30 jaar op voorwaarde dat al het onderhoud en de periodieke servicebeurten door een Mercedes-Benz werkplaats worden uitgevoerd. Geldt voor modellen met eerste kentekenregistratie vanaf 1 oktober 2012.

4

Het nightpakket is leverbaar vanaf het tweede kwartaal van 2019.

Highlights.

 1. Comfort
 2. Rijplezier
 3. Rendement
 4. Flexibiliteit
 5. Bagageruimte
 6. Veiligheid
Hij weet wat er binnen van hem wordt verwacht.

De Citan verenigt het nuttige met het aangename: functionaliteit en comfort van het vriendelijke interieur overtuigen, van de aangenaam hoge zitpositie tijdens het rijden tot de lage deurflanken en laaddrempels die het beladen vergemakkelijken. De bedieningselementen zijn overzichtelijk aangebracht en het combi-instrument is eenvoudig af te lezen. Voor een optimale zitpositie kunnen de comfortabele bestuurdersstoel en het stuurwiel met hoogteverstelling handmatig worden ingesteld. Bovendien leveren ook de praktische opbergvakken alsmede het verwarmings- en ventilatiesysteem een bijdrage aan het rondom aangename werkklimaat.

Rijplezier hoort ook bij werk.

De sterke punten van de Citan geven vaart aan elke klus: in het krappe stadsverkeer profiteert u van de compactheid en wendbaarheid en op provinciale of snelwegen overtuigt de trekkracht.

Een van de motoren met krachtig koppel past zeker bij uw eisenprofiel. De innovatieve BlueEFFICIENCY1-technologie zorgt voor een lager verbruik en daarmee voor lagere kosten voor uw bedrijf. De uitlaatgasnabehandeling met selectieve katalytische reductie (SCR) reduceert de uitstoot van stikstofoxiden.

Alle technische onderdelen zijn nauwkeurig op elkaar afgestemd – van de stuurbekrachtiging, de handgeschakelde zesversnellingsbak en de vering en demping van het onderstel met onafhankelijke wielophanging tot aan de krachtige remmen aan de voor- en achteras. Zo kunt u altijd ontspannen genieten van de wendbaarheid van de Citan.

Zijn inzet loont. Ook voor toekomstige generaties.

Mercedes-Benz heeft de plicht om ook met de Citan de toekomst van mobiliteit verantwoord en duurzaam vorm te geven. Vooral in het stadsverkeer geeft de Citan hier op voorbeeldige wijze invulling aan.

Dankzij een moderne motor en het standaard BlueEFFICIENCY-pakket liggen de CO2-uitstoot en het verbruik op een laag niveau. Daarvoor zorgen onder andere het ECO start-stopsysteem, het dynamo- en accumanagementsysteem en de banden met geoptimaliseerde rolweerstand2. Andere kenmerken, zoals de elektrisch ondersteunde stuurbekrachtiging en de schakelpuntindicatie verhogen de efficiëntie van uw voertuig nog meer. En de uitlaatgasnabehandeling met selectieve katalytische reductie (SCR) reduceert de uitstoot van stikstofoxiden.

Ook economisch gezien is de Citan een winstpunt. Enerzijds door de aantrekkelijke prijs, anderzijds door de lage gebruikskosten, wat het resultaat is van zuinig brandstofverbruik en lange onderhoudsintervallen tot 30.000 km.

Optimale beschikbaarheid vinden wij bij Mercedes-Benz Vans net zo belangrijk als u. Dit laten we zien met de levenslange mobiliteitsgarantie Mercedes-Benz MobiloVan3, 4. De Citan levert op die manier een belangrijke bijdrage aan langdurige en duurzame winstgevendheid. Rit na rit.

Klaar om elke uitdaging aan te gaan.

De Citan verricht zijn taken met een verbluffende flexibiliteit. Weliswaar kan hij uw werk niet overnemen, maar – afhankelijk van de branche waarin u werkzaam bent – wel duidelijk verlichten. Het slimme ontwerp van zijn laadruimte en de lage laaddrempels zult u niet meer willen missen. Want tot zijn sterke punten behoort naast het eenvoudig laden en lossen ook het flexibele gebruik van zijn grote transportcapaciteit: één of twee schuifdeuren en dubbele achterdeuren met een openingshoek tot 180° creëren een uitstekende toegang.

De eerste held die in 2 lengtes verkrijgbaar is.

De Citan Gesloten bestelwagen maakt voor u veel mogelijk: als branchespecialist wordt hij gekenmerkt door de flexibele praktijkgerichtheid. U kunt kiezen uit de opbouwvarianten lang en extra lang. De maximale laadruimlengte bedraagt in de extra lange variant 2137 mm. Samen met de laadruimhoogte van 1258 mm biedt de Citan Gesloten bestelwagen u maar liefst 3,8 m³ laadruimvolume. Dit is dankzij de maximale belasting van 768 kg ook te gebruiken voor zware lading. Dankzij een ruim aanbod aan opties kunt u de Citan perfect op uw eisen en wensen afstemmen.

Groots op veiligheidsgebied.

Ook wat betreft veiligheid is de Citan haantje de voorste: met ADAPTIVE ESP®, remassistent, antiblokkeersysteem ABS en uitstekende remmen beschikt de Citan over een korte remweg – ook op een nat wegdek. Het onderstel met onafhankelijke wielophanging zorgt voor een goede wegligging. Wanneer op een besneeuwd wegdek of op een zandweg wordt gereden, kan de aandrijfslipregeling ASR worden uitgeschakeld.

Als het nodig is, zorgen de in hoogte verstelbare driepuntsveiligheidsgordels met gordelspanner en gordelkrachtbegrenzer voor optimale bescherming. Bovendien wordt bij een noodstop automatisch de alarmknipperlichtinstallatie geactiveerd.
De Citan is bovendien standaard uitgerust met bestuurdersairbag, dagrijverlichting en wegrijhulp voor op hellingen. De als optie leverbare bijrijdersairbag en thoraxbags5 kunnen het risico op letsel bij een ongeval nog verder verminderen. Daarnaast zijn als optie verdere assistenten leverbaar, zoals een licht- en regensensor, bandenspanningscontrole en achteruitrijcamera, die het gebied achter het voertuig in de binnenspiegel weergeeft.

Bij alle begeerte die de Citan opwekt, kunt u er met de als optie leverbare diefstal-/inbraakalarminstallatie gerust op zijn dat uw voertuig niet in verkeerde handen terechtkomt.

1

Het BlueEFFICIENCY-pakket behoort tot de standaarduitrusting voor alle motor- en lengtevarianten.

2

Niet leverbaar voor modellen met een verhoogd laadvermogen.

3

Tot maximaal 30 jaar op voorwaarde dat al het onderhoud en de periodieke servicebeurten door een Mercedes-Benz werkplaats worden uitgevoerd.

4

Geldt voor modellen met eerste kentekenregistratie vanaf 1 oktober 2012.

5

Voor de bijrijder alleen leverbaar in combinatie met thoraxbags voor de bestuurder en bijrijder.

Robuuste en variabele basis.

De Citan Gesloten bestelwagen is in de 2 carrosserielengtes lang of extra lang verkrijgbaar. Hij beschikt over een zelfdragende carrosserie waarvan de uitstekende levensduur werd beproefd in veelomvattende tests en duurproeven. De carrosserie voldoet aan de hoge normen die Mercedes-Benz stelt. In het gebruik van alledag overtuigt de carrosserie door een goed zicht rondom en door een doeltreffende geluidisolatie.
Carrosserielengte
Lang
Extra lang
Wielbasis
Max. laadruimlengte
Laadruimvolume
Max. belasting
2697 mm
1753 mm
3,1 m³
735 kg
3081 mm
2137 mm
3,8 m³
XXX kg

Het mobiele ruimtewonder voor de stad.

Ruime Gesloten Bestelwagen in 2 opbouwlengten.

De Citan Gesloten Bestelwagen overtuigt in beide opbouwlengten met rijkelijk veel laadruimte en hoge flexibiliteit. Al naargelang de variant is er in de cabine plaats voor maximaal 3 personen.

De belangrijkste pluspunten van de Gesloten Bestelwagen:

 • Een scala aan varianten met de 2 opbouwlengten lang en extra lang voor uiteenlopende behoeften aan laadruimte
 • Groot laadruimvolume tot wel 3,8 m³ in de extra lange variant
 • Laadruimte voor een europallet1 in de lengte of 2 europallets dwars
 • Plaats voor maximaal 3 personen in de cabine met de optionele 2-zits bijrijdersbank
 • Veel flexibiliteit bij het beladen – ook voor onhandzame voorwerpen – dankzij vele optionele uitrustingen of de inklapbare bijrijdersstoel
1

In combinatie met de optionele luxe binnenbekleding is de breedte tussen de wielkasten niet meer toereikend voor een europallet.

Kan veel hebben. En geven.

Wie in zijn laadruimte zo veel kan meenemen, moet ook zeker weten dat het materiaal en gereedschap correct is opgeborgen. Daarom hebben we in de Citan Gesloten bestelwagen achter de bestuurders- en bijrijdersstoel een scheidingswand ingebouwd. De scheidingswand beschermt de cabine tegen de lading en houdt bovendien ook stof en geluid tegen. Om ervoor te zorgen dat in de laadruimte alles mooi op zijn plaats blijft, kan de lading met spangordels en de standaard sjorogen deskundig worden geborgd, optioneel ook aan de zijstructuur. Zo komen ook kwetsbare spullen ongeschonden aan.

Zilveren Mercedes-Benz Citan Gesloten bestelwagen, lege laadruimte met doorlopende scheidingswand.

Scheidingswand doorlopend

Zilveren Mercedes-Benz Citan Gesloten bestelwagen, lege laadruimte met scheidingswand doorlopend met één ruit.

Scheidingswand doorlopend met één ruit

Citan Gesloten bestelwagen, achterklep

Achterklep

Laadruimte van Mercedes-Benz Citan Gesloten bestelwagen met houten vloer.

Houten vloer

Mercedes-Benz Citan Gesloten bestelwagen, sjorogen zijwand

Sjorogen zijwand

Mercedes-Benz Citan Gesloten bestelwagen, rail aan zijwand met twee verschuifbare sjorogen.

Rail aan zijwand met twee verschuifbare sjorogen

Onmiskenbaar een Mercedes-Benz Van.

Exterieur met typisch merkdesign.

Met het fraaie, karakteristieke Mercedes-Benz Vans-design en de bijbehorende hoogwaardige uitstraling neemt de Citan het positieve imago van de andere Van-series moeiteloos mee naar het segment van de Small Vans. Bij het eigenwijze design van de Citan springt de ronduit hoge precisie in het oog: de nauwkeurig gevormde naden en overgangen creëren een kwalitatief hoogwaardige indruk.


De 4 uni-lakken en de 6 op verzoek leverbare metallic-lakken onderstrepen het verzorgde uiterlijk. Met de optionele pakketten offroadlook-pakket exterieur, designpakket RED, nightpakket1, chroompakket exterieur en lakpakket kan de Citan nog verder worden verfraaid.

1

Het nightpakket is leverbaar vanaf het tweede kwartaal van 2019.

* Financiering wordt verstrekt door Mercedes-Benz Financial Services. Het genoemde tarief is gebaseerd op Netto Financiële Lease en alleen geldig bij afname van een ServiceCare product, genoemd tarief is exclusief het maandtarief voor het gekozen ServiceCare product. Looptijd 60 maanden, aanbetaling: BTW + 25% van consumentenprijs excl. btw, slottermijn: 25% van de consumentenprijs excl. btw. Tarieven onder voorbehoud van financiële acceptatie en rentewijzigingen. Geldig tot 30 juni 2021. Vraag naar de voorwaarden bij uw Mercedes-Benz dealer.

Lorem Ipsum