Mercedes-Benz eCitan | Mercedes-Benz Bedrijfswagens

De nieuwe Mercedes-Benz eCitan.

Blijf op de hoogte

De Mercedes-Benz eCitan: het nieuwe lid van de eVans-familie.

Na de elektrische modellen voor onze Vito en Sprinter is binnenkort ook de Citan in een 100% elektrische uitvoering beschikbaar. De meest compacte elektrische bedrijfswagen is perfect voor ritten in en rondom de binnenstad. En u draagt niet alleen bij aan een schoner milieu, u bent met de eCitan ook welkom in alle milieuzones. De Mercedes-Benz eCitan is verkrijgbaar als gesloten bestelwagen. 

 

  • • De eCitan heeft voorwielaandrijving. Een elektromotor met 75 kW vermogen en 245 Nm koppel drijft de wielen aan.
  • • De veiligheid- en assistentiesystemen én het comfort van een echte Mercedes-Benz.
  • • Met de eCitan geeft u uw toekomst een nieuwe lading. 

Uw lading en de eCitan.

In de compacte eCitan Gesloten Bestelwagen is ruim plek voor uw lading. Om u een beeld te geven: er passen 2 europallets in de laadruimte van de eCitan.1 Vervoert u op sommige dagen meer? Dan kunnen we een trekhaak met een trekvermogen tot 1.450 kg installeren op uw eCitan.

Actieradius van de eCitan.

Hoe ver rijdt de Mercedes-Benz eCitan op een volle batterij? De actieradius van de eCitan is 285 kilometer, volgens de WLTP-meetmethode.2 Meer dan genoeg om uw ronde door de stad te maken. Of om bijvoorbeeld van Amsterdam naar Eindhoven en weer terug te rijden.   

Opladen van de eCitan.

eVans - Aandachtspunten bij het laden van de Mercedes-Benz eVans

U laadt de Mercedes-Benz eCitan eenvoudig op. Thuis, op het werk of bij een openbaar laadstation. Hoelang het duurt voordat uw eCitan is opgeladen, ligt aan de situatie:

  • Dankzij de ingebouwde lader kunt u opladen tot 22 kW wisselstroom (AC).

  • Met een wallbox (tot 22 kW) laadt u uw eCitan sneller op dan bij een normaal stopcontact.

  • Bij een snellaadstation met wisselstroom (DC) laadt u de batterij binnen 45 minuten op van 10% naar 80%.2

Het maximale vermogen waarmee de eCitan kan worden opgeladen is 75 kW. 

 

Subsidie bij aanschaf van een nieuwe eCitan bedrijfswagen.

Vindt u de aanschaf van een eCitan een grote stap? Voor ondernemers zijn er verschillende subsidies en fiscale regelingen voor het rijden van een elektrische bedrijfswagen. Zo ontvangt u bijvoorbeeld € 5.000 subsidie op uw elektrische bedrijfswagen met de SEBA-subsidieregeling.

Ontdek de andere Mercedes-Benz Citan-uitvoeringen.

In augustus 2021 werden de gloednieuwe Citan Gesloten Bestelwagen en Citan Tourer gelanceerd. Tijdens de 2021-editie van de Solutrans vakbeurs in Lyon is de nieuwe Mercedes-Benz Citan gekroond tot ‘International Van of the Year 2022’. De jury sprak haar waardering uit voor het innovatieve MBUX infotainmentsysteem en het uitgebreide pakket aan veiligheidsvoorzieningen.

Ontdek de Citan Gesloten Bestelwagen.

Citan Gesloten Bestelwagen beschikt ondanks de compacte buitenafmetingen over een royale binnenruimte en een hoog laadvermogen. De bedrijfswagen combineert dit hoge laadvermogen met wendbaar rijgedrag. De gebruiksvriendelijk ontworpen bestuurdersstoel en de mogelijkheden om die naar wens aan te passen, maakt uw ritten comfortabeler.

Ontdek de Citan Tourer.

De nieuwe Citan Tourer is een compacte bedrijfswagen met een ruim passagierscompartiment. De Citan Tourer is wendbaar en rijdt comfortabel. U komt daarmee makkelijk door het drukke verkeer. De Tourer vereenvoudigt uw dagelijkse werkzaamheden.

1 Bij het beladen van twee europallets kan bij één europallet niet de volledige oppervlakte worden benut.
2 De technische gegevens van de eCitan in deze publicatie zijn voorlopige waarden en werden intern door het bedrijf bepaald volgens de WLTP-certificeringsmethoden. Er zijn momenteel geen bevestigde waarden van TÜV, noch is er een EG-typegoedkeuring of een certificaat van overeenstemming met officiële waarden. Afwijkingen tussen deze gegevens en de officiële waarden zijn mogelijk.