Opladen | EQV | Mercedes-Benz Vans

Opladen.

Openbaar laden.

Indien u niet de mogelijkheid hebt om thuis of op het werk op te laden of wanneer u onderweg wenst bij te laden, kunt u terecht bij openbare laadstations. Ook hier zijn er twee manieren. Bij aankoop van een EQ ontvangt u bovendien het eerste jaar een gratis abonnement van Ionity. Zo geniet u van een voordelig tarief en een optimale dekking in de EU, dankzij de meer dan 2.000 snelladers op ruim 450 locaties die Ionity ter beschikking stelt in heel Europa.

Met een oplaadstation: bij openbaar opladen wordt meestal opgeladen op basis van wissel stroom (AC). 
Met een snellader: sommige openbare laadstations, vooral langs de Europese snelwegen, beschikken over gelijkstroom (DC). Daardoor kunt u het maximale laadvermogen van uw EQ bereiken en de auto met 110 kW laden, tenminste als de snellader dit vermogen ondersteunt.

Uw garantie op minimaal 200.000 kilometer groen laden.

Door elektrisch te rijden, zal uw voertuig lokaal geen CO₂ uitstoten. Een goed begin! Echter, alvorens u echt emissievrij kan rijden, dient u uw voertuig opgeladen te worden met energie uit bronnen waarbij geen CO₂ uitstoot plaatsvindt. Dit zijn hernieuwbare – oftewel groene - bronnen zoals zon of wind. De oorsprong van de energie die u gebruikt bij het opladen, is dus van cruciaal belang.

Helaas is het vooraf meestal niet duidelijk, of u de auto oplaadt met groene energie, of juist met grijze energie uit traditionele bronnen zoals gas- en kolencentrales waarbij doorgaans veel CO₂ wordt uitgestoten. Bij Mercedes-Benz begrijpen wij dat u daar helemaal niet over zou hoeven nadenken en daarom garanderen wij vooraf dat uw laadsessies automatisch groen zijn. 

Hoe werkt dat precies? 

In de eerste plaats meet Mercedes-Benz op internationaal niveau de hoeveelheid energie die wordt geladen bij openbare laadpunten met behulp van onze laadservice Mercedes me Charge en kopen voor dezelfde hoeveelheid energie Garanties van Oorsprong (GvO) in. Hierdoor wordt automatisch gewaarborgd dat de exacte hoeveelheid energie die u laadt, door hernieuwbare bronnen wordt opgewekt en wordt toegevoegd aan het energienet.


Voor onze klanten doet Mercedes-Benz daar nog een schepje bovenop. Wij zorgen er namelijk voor dat de hoeveelheid energie die benodigd is om 200.000 km* met de EQV te rijden, door hernieuwbare bronnen wordt opgewekt en wordt toegevoegd aan het energienet. Hieraan liggen hoogwaardige garanties van oorsprong (GvO) van zonne- en windparken ten grondslag. Deze positieve bijdrage wordt daarmee geleverd aan ons lokale klimaat.


Op die manier garanderen wij dat uw overige laadsessies publiek, thuis of op uw werk eveneens groen zijn, ongeachte de laadservice die u hanteert, en bent u ervan verzekerd dat uw EQV voor minstens 200.000 kilometer geladen wordt met groene energie zonder dat u daar nog over na hoeft te denken. Zo versnellen we graag gezamenlijk met u de energietransitie van fossiele naar hernieuwbare bronnen!


* Gebaseerd op de verbruikswaarden gemeten volgens wettelijke voorschriften (Verordeningen (EU) 715/2007 en (EU) 2017/1153) in de laatst geldende versies. Het elektriciteitsverbruik werd bepaald op basis van VO 683/2008/EC en zijn gemeten volgens de WLTP-testmethodiek (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure).

De laadpartner.

Een gemiddeld huishouden verbruikt ongeveer 10 kWh per dag. Thuis opladen zal dus een forse impact hebben op uw elektrische aansluiting en uw verbruik. Met de juiste installatie én een passende laadoplossing hoeft u niet in te boeten op laadvermogen en laadtijden. 

Maar welke laadoplossing is nu de beste? De markt telt tal van leveranciers van laadoplossingen. Om het u gemakkelijk te maken heeft Mercedes-Benz dit marktonderzoek reeds voor u uitgevoerd. Van een merk als Mercedes-Benz verwacht u comfort, veiligheid en duurzaamheid. Deze waarden hebben wij ook gehanteerd bij de keuze van onze laadpartner. Uw comfort als klant komt op de eerste plaats.

Daarom bevelen we u onze professionele laadpartner Eneco eMobility aan. Deze laadpartner levert het optimale oplaadstation en neemt ook de installatie voor zijn rekening. Eneco eMobility adviseert u correct en gedetailleerd over eventuele aanpassingen aan uw elektrische installatie en garandeert u de beste nazorg via de 24/7 helpdesk.

Thuis of op de zaak een laadpaal.

Met een eigen laadpaal laat u minder aan het toeval over. Wilt u een laadpaal aanvragen? Uw dealer helpt samen met onze partner Eneco eMobility bij de aanvraag. Of u nu een privéparkeerplaats heeft of een gedeelde parkeerplek. Vraag uw dealer gerust om meer informatie over het aanvragen van een laadpaal.
 1. Een zakelijke laadpaal bij u op kantoor.
 2. Laadpaal van Eneco eMobility thuis bij uw werknemers
 3. De installatie van een laadpaal.
Een laadpaal van Eneco eMobility bij u op kantoor.

Wilt u overdag niet te veel tijd verliezen met opladen als u onderweg bent? Dan is een laadpaal bij u op kantoor dé uitkomst. 3 voordelen:

●      Gemakkelijk en dichtbij opladen als u op de zaak bent.

●      De laadpaal heeft meerdere aansluitingen, dus meerdere bedrijfswagens tegelijk opladen kan.

●      U kunt zelf laadtarieven instellen. 

Neem contact op voor meer informatie
Laadpaal van Eneco eMobility thuis bij uw werknemers.

Nemen uw werknemers de bedrijfswagens vaak mee naar huis? Onze laadpartner kan helpen met de installatie van de wallbox. Een wallbox is een laadstation die we binnen en buiten kunnen installeren. De ideale laadpaal voor thuis. Zo laden zowel uw chauffeurs als bedrijfswagens op na een lange werkdag.

Neem contact op voor meer informatie
Zo installeren we de laadpaal

In de offerteaanvraag vertelt u waar u de laadpaal het liefst wilt hebben. Onze laadpartner Eneco eMobility bekijkt wat er nodig is om de laadpaal aan te leggen en doet een prijsvoorstel. Gaat u akkoord? Dan belt Eneco eMobility u op om een afspraak te maken. Eneco eMobility installeert de laadpaal en voert de verplichte technische keuring uit. 

Zo eenvoudig kan het zijn. Wilt u ook dat uw chauffeurs áltijd met een volle accu vanuit kantoor of huis op pad kunnen? 

Neem contact op voor meer informatie

Mobiliteit opnieuw beleven.

Met behulp van het toonaangevende multimediasysteem MBUX, diverse rijmodi en recuperatiefasen rijdt u en bedient u de EQV met gemak. In de recuperatiefase "D Auto" helpt de automatisch ingeschakelde ECO-assistent u de acculading optimaal te gebruiken. Deze past de recuperatiefase overeenkomstig de rijsituatie zelfstandig aan.

De belangrijkste kenmerken:

 • Vier rijprogramma's ‘Economy Plus’ (E+), ‘Economy’ (E), ‘Comfort’ (C) en ‘Sport’ (S) selecteerbaar via de rijprogrammaschakelaar in de middenconsole, weergave op het display van het combi-instrument. Met de rijprogramma’s kan worden gekozen voor maximale efficiëntie of maximale prestaties.
 • Vijf recuperatiefasen "D––", "D–", "D", "D+" en "D Auto" inschakelbaar via stuurwielschakelpaddles, weergave op het display van het combi-instrument. Recuperatie betekent energieterugwinning. Energie wordt teruggewonnen door anticiperend te rijden met de EQV. Het is mogelijk een grotere actieradius te behalen door middel van recuperatie.
 • Recuperatiefase "D Auto", waarbij de acculading optimaal wordt gebruikt. De recuperatiefase wordt met behulp van navigatiegegevens, verkeersbordherkenning alsmede radar- en camera-informatie automatisch aangepast.

Mercedes me Remote & Navigatie services.

Haal het beste uit de stroomvoorziening.

Met de Remote & Navigatie services1 bundelen we voor u veel handige services in één pakket. Zo is bijvoorbeeld de navigatie op de EQV afgestemd. Zo bent u optimaal verzekerd van voldoende actieradius en van een anticiperende planning van noodzakelijke oplaadpauzes. Veel informatie, zoals de laadtoestand van de accu of de resterende actieradius, kunt u comfortabel onderweg opvragen. Op deze wijze bent u altijd goed op de hoogte, zodat u zich ook op langere ritten kunt ontspannen. In de koopprijs zijn de Mercedes me Remote & Navigatie services voor één jaar in de prijs inbegrepen.

 1. Route met Electric Intelligence
 2. Weergave laadstations
 3. Oplaadinstellingen en klimaatregeling vooraf
 4. Weergave actieradius
 5. Mercedes me Charge
Route met Electric Intelligence.

In de EQV kunt u onderweg met absolute zekerheid uw rit plannen. Allerlei informatie, zoals een snelle en gemakkelijke route, de actuele laadtoestand van de accu, gegevens met betrekking tot het weer en de stroomvoorziening, wordt aan elkaar gekoppeld. Aan de hand daarvan wordt vervolgens een aangename en qua tijd efficiënte route geadviseerd, inclusief oplaadpauzes, als dat nodig blijkt te zijn. De route met Electric Intelligence plant daarbij behalve conventionele laadstations bij voorkeur snellaadstations in.

Weergave laadstations.

In de Mercedes me App of op het mediadisplay in het voertuig kunt u zien welke publieke laadstations zich in de omgeving bevinden. Bovendien ontvangt u al voor de oplaadpauze belangrijke informatie over de beschikbaarheid van laadstations, het oplaadvermogen, de kosten en het stekkertype.

Oplaadinstellingen en klimaatregeling vooraf.

Geniet van een aangename temperatuur zodra u instapt. Daarvoor stelt u van tevoren de gewenste temperatuur in met Mercedes me of de bedieningselementen. Wanneer u het interieur bij het opladen laat opwarmen of afkoelen, blijft bovendien de accucapaciteit volledig behouden. Verder kunt u in de Mercedes me App op elk gewenst moment de actuele laadtoestand opvragen.

Weergave actieradius.

De verwachte actieradius wordt aan de hand van verschillende factoren, zoals het actuele verbruik, berekend en op de kaart weergegeven.


Eén keer aanmelden. Overal opladen. Met Mercedes me Charge.

Met Mercedes me Charge krijgt u in heel Europa toegang tot heel veel publieke laadstations, die zich bijvoorbeeld in de stad, bij winkelcentra en hotels of op parkeerplaatsen bevinden. Op een smartphone-app worden de exacte locatie, beschikbaarheid en prijs van het uitgekozen laadstation getoond. Het in het voertuig aanwezige navigatiesysteem wordt eveneens voorzien van deze gegevens, zodat de route eventueel kan worden aangepast. Identificatie aan het oplaadpunt wordt tot stand gebracht met een aanduiding op het mediadisplay, een smartphone-app of een RFID-kaart. Verder wordt alles automatisch door Mercedes me Charge afgehandeld. Eén aanmelding, één afrekening per landenregio.

Eén keer aanmelden. Overal opladen. Met Mercedes me Charge.

Met Mercedes me Charge krijgt u in heel Europa toegang tot heel veel publieke laadstations, die zich bijvoorbeeld in de stad, bij winkelcentra en hotels of op parkeerplaatsen bevinden.

Op een smartphone-app worden de exacte locatie, beschikbaarheid en prijs van het uitgekozen laadstation getoond. Het in het voertuig aanwezige navigatiesysteem wordt eveneens voorzien van deze gegevens, zodat de route eventueel kan worden aangepast. Identificatie aan het oplaadpunt wordt tot stand gebracht met een aanduiding op het mediadisplay, een smartphone-app of een RFID-kaart.

Verder wordt alles automatisch door Mercedes me Charge afgehandeld. Eén aanmelding, één afrekening per landenregio.

Welkom in de wereld van elektromobiliteit van Mercedes-Benz.

We zetten de schakelaar om. Mercedes-Benz creëert met het product- en technologiemerk EQ een elektromobiel ecosysteem voor producten, services, technologieën en innovaties.

EQ staat voor intelligente elektromobiliteit. Voor op de dagelijkse praktijk gericht aantrekkelijk design, buitengewoon rijplezier en maximale veiligheid. Zo kunt u elektrisch rijden uiterst comfortabel, veilig en betrouwbaar ervaren, zoals u dat van Mercedes-Benz mag verwachten.

1 Om gebruik te kunnen maken van deze service, is echter wel een registratie in het Mercedes me-Portal vereist, en een akkoord met de gebruiksvoorwaarden voor de Mercedes me connect-services. Daarnaast moet het voertuig aan het gebruikersaccount worden gekoppeld. De services kunnen binnen één jaar worden geactiveerd na kentekenregistratie of ingebruikname door de klant.