De nieuwe X-Klasse.

Configurator

Robuustheid fascinerend vormgegeven.

De X-Klasse trotseert natuurgeweld, met markant design dat alle aandacht naar zich toe trekt. Het voertuig is zo robuust en krachtig dat het ook op moeilijk terrein overtuigt, en is zo knap vormgegeven dat het ook in de stadsjungle zal opvallen. De X-Klasse is niet alleen een functionele en betrouwbare partner tijdens uw dagelijkse werk, maar is ook een onmisbare metgezel voor al uw avonturen in uw vrije tijd. Kortom, bij de X-Klasse sluiten verschillende belevingswerelden naadloos op elkaar aan. Welkom bij de X-Klasse – de Mercedes-Benz onder de pick-ups!

Highlights.

  1. Robuustheid
  2. Offroad
  3. Performance
  4. Functionaliteit
  5. Comfort
  6. Design
  7. Veiligheid
Wie meer dan een ton kan torsen, heeft een sterke ruggengraat nodig.

De X-Klasse is door en door robuust. Met een draagvermogen van meer dan 1000 kg en een trekgewicht van maximaal 3500 kg. Voor dergelijke prestaties is een stabiel en stevig onderstel vereist. Daarom hebben we onze pick-up opgebouwd op een solide ladderchassis van hoogwaardig staal. U kunt dus flink inladen: gereedschap, machines, materiaal of uw spullen voor sport en vrije tijd. Ook bij ritten buiten de paden zorgt het robuuste onderstel ervoor dat u moeiteloos vooruitkomt. De als optie leverbare bodembeschermingsplaat van rvs beschermt zowel de motor als de transmissie en het uitlaatsysteem wanneer in het terrein over obstakels moet worden gereden.

Trotseert natuurgeweld.

Als stenen zouden kunnen praten, zouden ze zonder meer onder de indruk zijn van de X-Klasse. Dankzij vierwielaandrijving met verschillende instellingen, terreinreductie en het als optie leverbare sperdifferentieel voor de achteras bedwingt u ook moeiteloos zwaarder terrein. De royale bodemvrijheid van 202 mm – desgewenst maximaal 222 mm – zorgt ervoor dat er voldoende ruimte onder de auto aanwezig is. Voor degenen die op zoek zijn naar grootse avonturen, beschikt de X-Klasse over een klimvermogen tot 100 % en een stabiliteit tot onder een hoek van circa 49,8°. Met dergelijke voorzieningen kan ook in het terrein van nog meer rijplezier worden genoten.

Eindeloos rijplezier.

Instappen, starten en al bij lage toerentallen het volledige aandrijfvermogen ervaren. De enorme trekkracht van de X 350 d 4MATIC met V6-dieselmotor, bijvoorbeeld. Brandstofverbruik gecombineerd: 9,0–8,8 l/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 236–230 g/km]1*  kenmerkt zich door onovertroffen rijprestaties. Met DYNAMIC SELECT kunt u kiezen uit vijf rijprogramma's voor een comfortabele, sportieve of efficiënte rijstijl, en rijden in het terrein. Daarnaast kunt u in de DYNAMIC SELECT-stand zelf schakelen met behulp van de stuurschakelpaddles.

De verbrede wielkasten met brede banden ogen niet alleen imposant maar dragen dankzij de grote spoorbreedte ook bij aan de hoge dwarsdynamiek van de X-Klasse. Hetzelfde geldt voor de op wendbaarheid afgestemde meervoudige wieldraagarmen aan de achteras. Kortom, u verheugt zich al op alle bochten die nog komen gaan en zult genieten van eindeloos rijplezier.

Een laadvloer met oneindig veel mogelijkheden.

Op de gemakkelijk toegankelijke laadvloer kan moeiteloos 1000 kg aan apparatuur of sportattributen worden vervoerd, ook als die vuil of nat zijn. Zelfs tussen de wielkasten is de laadvloer nog breed genoeg om een dwars geladen europallet te vervoeren. Wanneer de lading scherpe hoeken heeft, kan de bekleding van de laadbak bijdragen aan het voorkomen van krassen en lakschade. Om ervoor te zorgen dat alles stevig op zijn plaats blijft staan tijdens het vervoer, kan de lading worden verankerd met de aanwezige voorzieningen. En mocht het toch eens laat worden, dan zorgt de led-verlichting ervoor dat u ook in het donker goed zicht hebt bij het in- en uitladen. Voor uitdagende avonturen kunt u gebruikmaken van een aanhangwagen met een maximaal trekgewicht van 3500 kg, bijvoorbeeld voor het vervoer van een boot of paarden.

Van buiten tough, van binnen comfortabel.

Ook als het buiten ruig wordt, blijft u in de X-Klasse genieten van het typerende comfort van Mercedes-Benz. Dankzij het KEYLESS GO-wegrijbeveiligingssysteem en de wegrijhulp voor op hellingen kunt u ontspannen instappen en starten. Tijdens de rit zorgt de airconditioning of het als optie leverbare automatische airconditioningssysteem THERMOTRONIC voor een aangename temperatuur in het interieur. Moderne radio- en navigatiesystemen als COMAND Online, Audio 20 USB en Audio 20 CD met connectiviteitsservices van Mercedes me connect zorgen voor uitstekende informatievoorziening en infotainment onderweg. Dankzij het comfortonderstel en de individueel instelbare stoelen voor de bestuurder en passagier kunnen ook lange trajecten in alle comfort worden afgelegd. Als optie zijn elektrisch instelbare stoelen met lendensteun en stoelverwarming leverbaar. Wanneer u op uw bestemming bent aangekomen, kunt u met behulp van het parkeerpakket met 360°-camera moeiteloos parkeren en manoeuvreren. Al deze comfortfuncties kunnen heel eenvoudig worden bediend, dankzij het intuïtieve bedienings- en aanduidingsconcept.

Een ijzersterk karakter en een trefzekere stijl.

De X-Klasse toont karakter: de powerdomes op de motorkap, de optische bodembeschermingsplaat en de verbrede wielkasten imponeren meteen. Na het openen van de deuren komt u in een stijlvol interieur met horizontaal ingedeelde cockpit. Door de Lines PURE, PROGRESSIVE en POWER met elk hun eigen karakter, in combinatie met de stijlvolle originele accessoires, wordt de pick-up nog meer uw X-Klasse. Net als de tot 48,3 cm (19 inch) grote lichtmetalen velgen en de LED High Performance-koplampen met het typische fakkeldesign. Voor de Line POWER zijn 2 kleurconcepten leverbaar, in leder zwart of notenbruin. De bekleding van het dashboard en de bovenzijde van de portieren in lederlook ARTICO en sierdelen in aluminium of gevlamd hout zijn harmonieus op de hoogwaardige lederuitrusting afgestemd.

Veilig, met een trefzekere stijl.

Dankzij de robuuste constructie beschikt de X-Klasse over een solide basis voor exemplarische veiligheid. Hierop wordt verder voortgebouwd met een ruim assortiment veiligheidsfeatures. Zo kunnen verschillende regelsystemen voor de rijdynamiek en remsystemen, zoals ESP® met aanhangwagenstabilisatie, helpen om kritieke rijsituaties waar te nemen en mogelijk gevaar afwenden. Daarbij kunnen assistentiesystemen de bestuurder in vermoeiende of kritieke rijsituaties ondersteunen, bijvoorbeeld de spoor- of de actieve remassistent. Daarbij komen voor in het uiterste geval de 7 standaard airbags en het Mercedes-Benz noodoproepsysteem.

1

X 350 d 4MATIC in combinatie met 7G-TRONIC PLUS. Brandstofverbruik gecombineerd: 10,3-10,0/8,3-8,1/9,0-8,8 l/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 236-230 g/km [*]. De werkelijke verbruikswaarden zijn o.a. afhankelijk van het voertuiggewicht en de gekozen uitrustingen.
De opgegeven waarden zijn berekend op basis van de voorgeschreven meetprocedure. Het betreft de "NEDC CO₂-waarden" conform art. 2 nr. 1 van Uitvoeringsverordening (EU) nr. 2017/1152. De waarden met betrekking tot het brandstofverbruik zijn berekend op basis van deze waarden. Het stroomverbruik werd vastgesteld aan de hand van VO 692/2008/EG.

Beeldmateriaal toont originele accessoires van Mercedes-Benz. Originele accessoires van Mercedes-Benz voor het model X 350 d 4MATIC zijn momenteel niet verkrijgbaar af fabriek.