eVito Tourer | Mercedes-Benz Bedrijfswagens

De eVito Tourer: efficiënte elektrische aandrijving, gecombineerd met beproefde kwaliteit.

Vanaf € 58.685 (excl. BTW)

Configureer nu

Tot 360 km, 1 lokaal emissievrij rijden met de eVito Tourer.

De eVito Tourer is net zo functioneel, veilig en comfortabel als u van een Mercedes-Benz Vito mag verwachten. De uiterst efficiënte elektromotor heeft een vermogen van maximaal 150 kW (204 pk) [Mercedes-Benz eVito Gesloten bestelwagen met registratie als bedrijfswagen (M1): Stroomverbruik in de gecombineerde testcyclus 27,8 kWh/100 km, CO2-emissie 0 g/km] [*] en heeft een koppel van maar liefst 362 Nm.

Met een actieradius van maar liefst 360 km1 kunt u ook ritten tot buiten de stad maken. De bruikbare accucapaciteit bedraagt 90 kWh en kan bij een snellaadstation optioneel met maximaal 110 kW in ca. 45 minuten2 van 10 tot 80% worden opgeladen. In de royale binnenruimte met maar liefst 8 zitplaatsen plus bestuurder ondervindt u geen beperkingen door de elektro-aandrijving.

De eVito heeft alles wat u van een Mercedes-Benz bestelwagen verwacht. Ontdek zijn sterke punten tijdens een proefrit.

1

De werkelijke actieradius is bovendien afhankelijk van de persoonlijke rijstijl, weg- en verkeersomstandigheden, buitentemperatuur, gebruik van airconditioning/verwarming etc. en kan evt. afwijken.

2

De duur van het opladen van de accu is afhankelijk van de laadinfrastructuur.

Highlights.

 1. Aandrijving
 2. Connectiviteit
 3. Betrouwbaarheid
 4. Binnenruimte
Elektrische energie zo efficiënt mogelijk gebruiken.

De intelligente bedrijfsstrategie zorgt voor een zo rendabel mogelijk energiegebruik: met de 3 rijprogramma's 'E+', 'E' en 'C' en de 5 recuperatiefasen 'D–– ', 'D–', 'D', 'D+' en 'DAUTO' kunt u het stroomverbruik en daarmee de actieradius optimaliseren. Bij de recuperatie wordt energie teruggewonnen als het voertuig wordt vertraagd. In de recuperatiefase 'DAUTO' helpt de automatisch ingeschakelde ECO-assistent u de acculading optimaal te gebruiken. Deze assistent past de recuperatiefase automatisch overeenkomstig de rijsituatie aan.

Uitstekend entertainment en altijd op de hoogte.

De informatie- en communicatiesystemen met talrijke aansluitingen zorgen voor de beste verbindingen en voor uitstekend entertainment. De bediening van de optionele multimediasystemen Audio 30 en Audio 40 via een touchscreen is intuïtief en comfortabel.

Staat dag en nacht voor u klaar.

U zult uw eVito snel als partner weten te waarderen. Daarom doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat het een langdurige en betrouwbare relatie wordt. U krijgt bij de levering een beproefd voertuig van Mercedes-Benz kwaliteit, waarvan de elektrische aandrijving en verwarming onze omvangrijke wintertest met temperaturen tot -30 °C hebben doorstaan. De uitgebreide corrosiebescherming met volledig verzinkte carrosserie en de bestendige materialen in het interieur zorgen ervoor dat het voertuig als visitekaartje voor uw bedrijf ook na vele jaren nog steeds goed voor de dag komt.

Genieten van uw werk.

Laten we de aangename kant van uw werk eens bekijken: de eVito brengt u met zijn riante binnenruimte in een opperbeste werkstemming. Op de robuuste en comfortabele stoelen beleeft u ook lange ritten uitermate ontspannen. In de winter is de standaard stoelverwarming voor de bestuurder een welkome aanvulling. Daarnaast is een optionele bijrijdersbank leverbaar, waarmee u voorin plaats hebt voor twee passagiers. De optionele audiosystemen zorgen onderweg voor een goede connectiviteit en goed entertainment. Bovendien helpt het navigatiesysteem Audio 40 u uw bestemming sneller te bereiken.

Klaar voor elektrisch rijden? Check het met de EQ Ready-app.

Hoeveel bereik heb ik echt met een elektrische bedrijfswagen? Hoe vaak moet ik een elektrische Mercedes-Benz opladen? 

De manier waarop u de elektrische bestelauto inzet bepaalt of elektrisch rijden bij uw onderneming past.  Benieuwd of een elektrische bedrijfswagen iets voor u is? Analyseer uw dagelijkse ritten met de EQ Ready-app en krijg antwoord op uw vragen. Zo kunt u erachter komen of elektrisch rijden bij uw onderneming past. De app analyseert afgelegde afstanden, rij- en remgedrag, hoogteverschillen en houdt rekening met temperatuurscenario’s.

Alles over elektrisch rijden. 

Meer weten over elektrisch rijden? Lees alles over duurzaam ondernemen, opladen en subsidies. Ontdek wat bij uw onderneming past. 

Veelgestelde vragen.

FAQ
 1. Is een Mercedes-Benz elektrische bestelwagen geschikt voor mijn werk?

  Met de EQ Ready App kunt u uw instap in de elektromobiliteit beter plannen. U komt bijvoorbeeld te weten of een elektrisch aangedreven Mercedes-Benz u slechts met één acculading door de werkdag brengt: de gratis app analyseert uw dagelijkse routes en uw rijgedrag. En het daaruit resulterende rijprofiel vertelt u of een elektrisch aangedreven voertuig voor u geschikt is. Bij andere vragen over de instap in de elektromobiliteit is uw Mercedes-Benz dealer u graag van dienst.

 2. Hoe laad ik mijn elektrische bestelwagen van Mercedes-Benz op?

  U hebt diverse oplaadmogelijkheden. Tevens is er een gestaag toenemend aantal openbare laadstations. Bij een DC-snellaadstation kunt u uw eVito Tourer met maximaal 110 kW1 laadvermogen in minder dan 40 minuten2 van 10 tot 80% opladen. Met het Flexible Charging System bent u perfect voorbereid op de verschillende oplaadsystemen. Met deze set hebt u altijd de juiste oplaadoplossing bij de hand.

 3. Hoe rijdt mijn elektrische Mercedes-Benz bestelwagen optimaal zuinig?

  Drie verschillende rijprogramma's en vijf recuperatiefasen ondersteunen een efficiënte rijstijl. Met deze beide functies kunt u het energieverbruik en daarmee de actieradius van uw eVito Tourer optimaliseren. In de recuperatiefase "D Auto" helpt de automatisch ingeschakelde ECO-assistent u de acculading optimaal te gebruiken. Deze past de recuperatiefase overeenkomstig de rijsituatie zelfstandig aan.

 4. Hoeveel ruimte biedt de eVito Tourer?

  De eVito Tourer heeft het royale passagierscompartiment van een Vito Tourer met verbrandingsmotor, omdat de accu's zich in de bodemplaat bevinden.

 5. Welk onderhoud heeft mijn elektrische Mercedes-Benz bestelwagen nodig?

  Een jaarlijkse onderhoudsbeurt is onontbeerlijk om de betrouwbaarheid van de hoogspanningscomponenten en andere voertuigonderdelen te waarborgen. Dankzij het onderhoudspakket, dat bij de koopprijs inbegrepen is, zijn daaraan voor u vier jaar lang geen kosten verbonden. Als uw accu's moeten worden vervangen, profiteert u acht jaar of tot en met een kilometerstand van 160.000 km van uw accucertificaat. Bij andere vragen over onderhoud van elektrische voertuigen is uw Mercedes-Benz dealer u graag van dienst.

 6. Wat is voor mij voordeliger, elektrisch of een verbrandingsmotor?

  Afhankelijk van het gebruiksprofiel en met inachtneming van de financiële steun voor elektrisch rijden kunnen de totale exploitatiekosten (TCO) van een elektrisch aangedreven bestelwagen zich doorgaans op het niveau van een voertuig met verbrandingsmotor bewegen.

 7. Moet de accu apart worden aangeschaft of geleaset?

  De accu is al in de koopprijs van uw eVito Tourer inbegrepen. Er ontstaan dus geen extra kosten voor de huur van een accu. Het financiële risico van vervangen van de accu, als de capaciteit van uw accu sterk zou afnemen, wordt gedekt door het accucertificaat. Het geldt tot maar liefst acht jaar na de eerste registratiedatum resp. tot en met een kilometerstand van 160.000 km. Bij andere vragen over de accu en het accucertificaat is uw Mercedes-Benz dealer u graag van dienst.

 8. Wat is het verschil tussen wisselstroom- en gelijkstroomladen?

  De accu wordt altijd opgeladen met gelijkstroom (DC), zoals deze bij DC-snellaadstations direct beschikbaar is. Dankzij het hoge oplaadvermogen kan daarmee de actieradius snel worden aangevuld. Bij opladen via wisselstroom aan wallboxen of, in uitzonderlijke gevallen, via het stroomnet thuis komt wisselstroom (AC) in het voertuig. Deze wordt in het voertuig door een AC-oplader omgevormd in gelijkstroom en dan doorgeleid naar de accu.

 9. Welke connectiviteit biedt Mercedes-Benz voor elektrische bestelwagens?

  Veel van de talloze Mercedes me connect services zijn ook leverbaar voor elektrisch aangedreven bestelwagens. Het pakket 'Remote- en navigatieservices' is uitsluitend beschikbaar voor voertuigen met elektroaandrijving. Hiermee wordt het opladen rendabeler en comfortabeler. Bij andere vragen over Mercedes me connect is uw Mercedes-Benz dealer u graag van dienst.

 10. Zit er garantie op de accu?

  Als de capaciteit van uw accu gedurende de eerste acht jaar resp. gedurende de eerste 160.000 km na de eerste registratiedatum tot onder de grenswaarde van 180 Ah van de restcapaciteit van de accucapaciteit van 90 kWh afneemt, bent u door het accucertificaat gedekt. De kosten voor het vervangen van de accu komen dan voor onze rekening. En het beste: Het accucertificaat is al in de koopprijs inbegrepen.

 11. Zit er een laadkabel bij een elektrische bestelwagen van Mercedes-Benz?

  U ontvangt altijd een laadkabel bij uw elektrisch aangedreven bestelwagen van Mercedes-Benz. U kunt af fabriek maar liefst vier verschillende laadkabels met een laadkabelstekker van type 2 bestellen. U hebt de keuze tussen 4 en 8 m lengte alsmede tussen een- en driefasig opladen. Bij andere vragen over laadkabels is uw Mercedes-Benz dealer u graag van dienst.

 12. Wat zijn recuperatiefasen?

  Bij de recuperatie wordt energie teruggewonnen als het voertuig wordt vertraagd. De accu laadt bijvoorbeeld op wanneer u bergafwaarts rijdt, in plaats van energie te verliezen in de vorm van warmte door het remmen. U kunt de mate van recupereren met behulp van de stuurwielschakelpaddles in vijf standen instellen: D Auto, D+ (-0,5 m/s²), D (-1,0 m/s²), D- (-1,5 m/s²). In de recuperatiefase "D Auto" helpt de automatisch ingeschakelde ECO-assistent u de acculading optimaal te gebruiken. Deze past de recuperatiefase overeenkomstig de rijsituatie zelfstandig aan.

 13. Hoe snel kan mijn elektrische bestelwagen van Mercedes-Benz rijden?

  Standaard bedraagt de topsnelheid van uw eVito Tourer PRO (eVito Tourer PRO met registratie als personenwagen [M1]. Stroomverbruik gecombineerd: xxx, CO2-emissie gecombineerd: xxx)3 140 km/h. Optioneel kunt u de topsnelheid verhogen naar 160 km/h. Bedenk echter wel dat hogere snelheden doorgaans ten koste van de actieradius gaan.

 14. Welke actieradius heeft mijn elektrische bestelwagen van Mercedes-Benz?

  Allereerst is de actieradius van uw elektrisch aangedreven bestelwagen afhankelijk van de voertuigconfiguratie, met name van de keuze van de topsnelheid. De werkelijke actieradius is bovendien afhankelijk van de persoonlijke rijstijl, weg- en verkeersomstandigheden, buitentemperatuur, gebruik van airconditioning, verwarming en andere elektrische verbruikers. De weergave van het beschikbare vermogen en de recuperatiefasen helpen u erbij de acculading zo efficiënt mogelijk te gebruiken en een grote actieradius te realiseren.

 15. Met welke laadkabelstekker kan ik mijn elektrisch aangedreven bestelwagen van Mercedes-Benz opladen?

  Dankzij het Combined Charging System (CCS) bent u met de eVito Tourer bij laadstations en wallboxen zeer flexibel: dit systeem laadt even goed met maximaal 11 kW en wisselstroom (AC) als met maximaal 110 kW en gelijkstroom (DC) op.

1

Het oplaadvermogen van 110 kW is als optie voor de eVito Tourer leverbaar.

2

De duur van het opladen van de accu is afhankelijk van de laadinfrastructuur.

3

Stroomverbruik en actieradius werden vastgesteld aan de hand van VO 692/2008/EG. Stroomverbruik en actieradius zijn afhankelijk van de voertuigconfiguratie, met name van de keuze van de snelheidsbegrenzing.

 

Stroomverbruik en actieradius werden vastgesteld aan de hand van VO 2017/1151/EU. Stroomverbruik en actieradius zijn afhankelijk van de voertuigconfiguratie, met name van de keuze van de snelheidsbegrenzing.

Kom nu meer te weten over de eVito Tourer.

Pictogram Proefrit boeken

Proefrit boeken.

Nu aanmelden en wegrijden
Meer weten
Pictogram Dealer zoeken

Dealer zoeken.

En in uw buurt vinden
Meer weten
Pictogram Voertuig configureren

Voertuig configureren.

En zelf vormgeven
Meer weten
Mercedes-Benz Vans
Geïnteresseerd in een eVito Tourer?
Configureer nu uw eVito Tourer naar keuze. Of neem contact op met een dealer bij u in de buurt.