eVito Tourer | Mercedes-Benz Bedrijfswagens

De eVito Tourer.

Vanaf € 64.320 (excl. BTW)

Configureer nu

Emissievrij en tot 360 km rijden op één volle batterij: ontdek onze eVito Tourer.

Volledig emissievrij en met voldoende actieradius naar uw bestemming rijden. Onze eVito Tourer is dé ideale elektrische bedrijfswagen voor personenvervoer. Bijvoorbeeld als taxi voor schoolkinderen, hotelshuttle of vervoer voor dagbesteding. Met een actieradius van 360 km1 is de eVito Tourer ook geschikt voor langere routes buiten de stad.

 • De eVito Tourer heeft een elektromotor met maximaal 150 kW vermogen (204 pk) en 362 Nm. 

 • De batterijcapaciteit is 90 kWh, met een actieradius tot 360 km.1

 • Bij een snellaadstation is de eVito Tourer in ongeveer 45 minuten van 10% tot 80% opgeladen.2

 • Net zoveel ruimte als in een Vito Tourer met verbrandingsmotor. 

 • Onderhoudspakket eMaintenance is inbegrepen. Dit pakket dekt de eerste 4 jaar de kosten van de eerste 4 onderhoudsbeurten. En u heeft 8 jaar – of tot 160.000 km – garantie op de batterij.

1 De werkelijke actieradius is bovendien afhankelijk van de persoonlijke rijstijl, weg- en verkeersomstandigheden, buitentemperatuur, gebruik van airconditioning/verwarming etc. en kan evt. afwijken.
2 De duur van het opladen van de batterij is afhankelijk van de laadinfrastructuur.

Highlights.

 1. Aandrijving
 2. Connectiviteit
 3. Betrouwbaarheid
 4. Binnenruimte
Zo efficiënt mogelijk rijden met de eVito Tourer.

Zuinig rijden met onze eVito Tourer kan. En daar helpen we u bij. Zoals met de drie rijprogramma’s E+, E en C. Daarmee past u bijvoorbeeld het vermogen van de airco of verwarming aan. En u stelt op het stuur in hoeveel energie u terugwint als het voertuig vertraagt. Dat doet u met de recuperatielevels D Auto, D-, D, D+ en D++. Kiest u voor D auto? Dan past de eVito Tourer automatisch de kracht van recuperatie aan op basis van informatie van de veiligheidsassistenten, camera en navigatie. Lees meer over de actieradius.

Altijd de juiste sfeer in de eVito Tourer.

Met onze mediasystemen Audio 30 of Audio 40 stelt u via het touchscreen snel de juiste routes in. Ook verbindt u eenvoudig uw smartphone. En of u nu kinderliedjes draait, rock of Hollandse hits – onze mediasystemen zorgen altijd voor de juiste sfeer in deze elektrische bestelauto voor personenvervoer.

Hét groene visitekaartje van uw bedrijf.

De eVito Tourer is hét groene visitekaartje van uw bedrijf. Ook jaren na aankoop. De buitenkant is volledig verzinkt en corrosie heeft geen schijn van kans door de beschermingslaag. Ook de binnenkant blijft lang netjes, we gebruiken alleen materialen die tegen een stootje kunnen. Koude wintermaand op komst? De eVito doorstond testen met een temperatuur tot -30 °C.

De eVito als favoriete werkplek.

Bent u de hele dag op pad? Lange ritten blijven ontspannen door de comfortabele stoelen. Op een koude winterdag zit u er warmpjes bij door de stoelverwarming. En de eVito Tourer is meer dan een vervoersmiddel voor personen. Het is ook de plek waar u de juiste papieren opsnort, telefoneert en luncht tussen de ritten door. Welkom in uw eigen rijdende persoonlijke kantoor. Mét uitzicht.

Uitrusting en accessoires voor de eVito Tourer.

Verstelbaar stuur. Wegrijhulp op hellingen. De zithoogte van de bestuurdersstoel aanpassen. Het is zomaar een greep uit alles wat onze eVito Tourer u te bieden heeft. Daarnaast heeft de elektrische bestelauto ook veel verschillende veiligheidssystemen, zoals adaptief remlicht. Ontdek alle uitrustingen en accessoires van de eVito Tourer.

Afmetingen van de Mercedes-Benz eVito Tourer.

De elektrische bedrijfswagen heeft genoeg ruimte voor uw passagiers, tot wel 8 zitplaatsen. De hoogte, lengte en breedte van de eVito Tourer in één oogopslag: 

 • Hoogte: 1912 mm

 • Maximum voertuiglengte: 5370 mm

 • Maximum voertuigbreedte: 1928 mm

Service voor de eVito Tourer.

Met Mercedes-Benz ServiceCare blijft uw elektrische bedrijfswagen in topconditie. Het onderhoudspakket eMaintenance met reguliere onderhoudsbeurten is inbegrepen bij aankoop van de eVito Tourer. Op zoek naar verlengde garantie of complete dekking? Ontdek onze ServiceCare-pakketten eComplete en eWarranty.

Past de eVito Tourer bij mijn werk? Ontdek het met de Mercedes-Benz Electric Ready App.

Benieuwd hoeveel kilometers u zou kunnen maken in een eVito Tourer? En hoe vaak u moet opladen? Met de Mercedes-Benz Electric Ready App doet u net of u in een eVito Tourer rijdt. 

Hoe? De app analyseert afgelegde afstanden, rij- en remgedrag, hoogteverschillen en houdt rekening met de buitentemperatuur. Gewoon op basis van de ritten die u dagelijks rijdt in uw huidige voertuig. Zo weet u bijvoorbeeld of een volle batterij genoeg is voor de hele werkdag. 

Alles over elektrisch rijden. 

Meer weten over elektrisch rijden? Ontdek onze elektrische modellen en lees alles over opladen, subsidies en duurzaam ondernemen. Geef uw toekomst nu een nieuwe lading met een eVito Tourer.

Voorraad nieuwe eVito Tourer.

Past een eVito Tourer perfect bij uw wensen op het gebied van personenvervoer? Koop een nieuwe eVito uit voorraad. We hebben altijd een ruim aanbod nieuwe modellen van de eVito Tourer beschikbaar. Bekijk de prijzen van de nieuwe bedrijfswagens en kies de uitvoering die het best aansluit bij uw bedrijfsvoering. Voor u het weet rijdt u in een nieuwe bestelauto die ritten voor u én uw passagiers nog comfortabeler maken.

Veelgestelde vragen.

FAQ
 1. Is een Mercedes-Benz elektrische bestelwagen geschikt voor mijn werk?

  Met de Electric Ready App kunt u uw instap in de elektromobiliteit beter plannen. U komt bijvoorbeeld te weten of een elektrisch aangedreven Mercedes-Benz u slechts met één acculading door de werkdag brengt: de gratis app analyseert uw dagelijkse routes en uw rijgedrag. En het daaruit resulterende rijprofiel vertelt u of een elektrisch aangedreven voertuig voor u geschikt is. Bij andere vragen over de instap in de elektromobiliteit is uw Mercedes-Benz dealer u graag van dienst.

 2. Hoe laad ik mijn elektrische bestelwagen van Mercedes-Benz op?

  U hebt diverse oplaadmogelijkheden. Tevens is er een gestaag toenemend aantal openbare laadstations. Bij een DC-snellaadstation kunt u uw eVito Tourer met maximaal 110 kW1 laadvermogen in minder dan 40 minuten2 van 10 tot 80% opladen. Met het Flexible Charging System bent u perfect voorbereid op de verschillende oplaadsystemen. Met deze set hebt u altijd de juiste oplaadoplossing bij de hand.

 3. Hoe rijdt mijn elektrische Mercedes-Benz bestelwagen optimaal zuinig?

  Drie verschillende rijprogramma's en vijf recuperatiefasen ondersteunen een efficiënte rijstijl. Met deze beide functies kunt u het energieverbruik en daarmee de actieradius van uw eVito Tourer optimaliseren. In de recuperatiefase "D Auto" helpt de automatisch ingeschakelde ECO-assistent u de acculading optimaal te gebruiken. Deze past de recuperatiefase overeenkomstig de rijsituatie zelfstandig aan.

 4. Hoeveel ruimte biedt de eVito Tourer?

  De eVito Tourer heeft het royale passagierscompartiment van een Vito Tourer met verbrandingsmotor, omdat de accu's zich in de bodemplaat bevinden.

 5. Welk onderhoud heeft mijn elektrische Mercedes-Benz bestelwagen nodig?

  Een jaarlijkse onderhoudsbeurt is onontbeerlijk om de betrouwbaarheid van de hoogspanningscomponenten en andere voertuigonderdelen te waarborgen. Dankzij het onderhoudspakket, dat bij de koopprijs inbegrepen is, zijn daaraan voor u vier jaar lang geen kosten verbonden. Als uw accu's moeten worden vervangen, profiteert u acht jaar of tot en met een kilometerstand van 160.000 km van uw accucertificaat. Bij andere vragen over onderhoud van elektrische voertuigen is uw Mercedes-Benz dealer u graag van dienst.

 6. Wat is voor mij voordeliger, elektrisch of een verbrandingsmotor?

  Afhankelijk van het gebruiksprofiel en met inachtneming van de financiële steun voor elektrisch rijden kunnen de totale exploitatiekosten (TCO) van een elektrisch aangedreven bestelwagen zich doorgaans op het niveau van een voertuig met verbrandingsmotor bewegen.

 7. Moet de accu apart worden aangeschaft of geleaset?

  De accu is al in de koopprijs van uw eVito Tourer inbegrepen. Er ontstaan dus geen extra kosten voor de huur van een accu. Het financiële risico van vervangen van de accu, als de capaciteit van uw accu sterk zou afnemen, wordt gedekt door het accucertificaat. Het geldt tot maar liefst acht jaar na de eerste registratiedatum resp. tot en met een kilometerstand van 160.000 km. Bij andere vragen over de accu en het accucertificaat is uw Mercedes-Benz dealer u graag van dienst.

 8. Wat is het verschil tussen wisselstroom- en gelijkstroomladen?

  De accu wordt altijd opgeladen met gelijkstroom (DC), zoals deze bij DC-snellaadstations direct beschikbaar is. Dankzij het hoge oplaadvermogen kan daarmee de actieradius snel worden aangevuld. Bij opladen via wisselstroom aan wallboxen of, in uitzonderlijke gevallen, via het stroomnet thuis komt wisselstroom (AC) in het voertuig. Deze wordt in het voertuig door een AC-oplader omgevormd in gelijkstroom en dan doorgeleid naar de accu.

 9. Welke connectiviteit biedt Mercedes-Benz voor elektrische bestelwagens?

  Veel van de talloze Mercedes me connect services zijn ook leverbaar voor elektrisch aangedreven bestelwagens. Het pakket 'Remote- en navigatieservices' is uitsluitend beschikbaar voor voertuigen met elektroaandrijving. Hiermee wordt het opladen rendabeler en comfortabeler. Bij andere vragen over Mercedes me connect is uw Mercedes-Benz dealer u graag van dienst.

 10. Zit er garantie op de accu?

  Als de capaciteit van uw accu gedurende de eerste acht jaar resp. gedurende de eerste 160.000 km na de eerste registratiedatum tot onder de grenswaarde van 180 Ah van de restcapaciteit van de accucapaciteit van 90 kWh afneemt, bent u door het accucertificaat gedekt. De kosten voor het vervangen van de accu komen dan voor onze rekening. En het beste: Het accucertificaat is al in de koopprijs inbegrepen.

 11. Zit er een laadkabel bij een elektrische bestelwagen van Mercedes-Benz?

  U ontvangt altijd een laadkabel bij uw elektrisch aangedreven bestelwagen van Mercedes-Benz. U kunt af fabriek maar liefst vier verschillende laadkabels met een laadkabelstekker van type 2 bestellen. U hebt de keuze tussen 4 en 8 m lengte alsmede tussen een- en driefasig opladen. Bij andere vragen over laadkabels is uw Mercedes-Benz dealer u graag van dienst.

 12. Wat zijn recuperatiefasen?

  Bij de recuperatie wordt energie teruggewonnen als het voertuig wordt vertraagd. De accu laadt bijvoorbeeld op wanneer u bergafwaarts rijdt, in plaats van energie te verliezen in de vorm van warmte door het remmen. U kunt de mate van recupereren met behulp van de stuurwielschakelpaddles in vijf standen instellen: D Auto, D+ (-0,5 m/s²), D (-1,0 m/s²), D- (-1,5 m/s²). In de recuperatiefase "D Auto" helpt de automatisch ingeschakelde ECO-assistent u de acculading optimaal te gebruiken. Deze past de recuperatiefase overeenkomstig de rijsituatie zelfstandig aan.

 13. Hoe snel kan mijn elektrische bestelwagen van Mercedes-Benz rijden?

  Standaard bedraagt de topsnelheid van uw eVito Tourer PRO (eVito Tourer PRO met registratie als personenwagen [M1]. Stroomverbruik gecombineerd: 27,8 kWh/100 km, CO2-emissie gecombineerd: 0 g/km)3 140 km/h. Optioneel kunt u de topsnelheid verhogen naar 160 km/h. Bedenk echter wel dat hogere snelheden doorgaans ten koste van de actieradius gaan.

 14. Welke actieradius heeft mijn elektrische bestelwagen van Mercedes-Benz?

  Allereerst is de actieradius van uw elektrisch aangedreven bestelwagen afhankelijk van de voertuigconfiguratie, met name van de keuze van de topsnelheid. De werkelijke actieradius is bovendien afhankelijk van de persoonlijke rijstijl, weg- en verkeersomstandigheden, buitentemperatuur, gebruik van airconditioning, verwarming en andere elektrische verbruikers. De weergave van het beschikbare vermogen en de recuperatiefasen helpen u erbij de acculading zo efficiënt mogelijk te gebruiken en een grote actieradius te realiseren.

 15. Met welke laadkabelstekker kan ik mijn elektrisch aangedreven bestelwagen van Mercedes-Benz opladen?

  Dankzij het Combined Charging System (CCS) bent u met de eVito Tourer bij laadstations en wallboxen zeer flexibel: dit systeem laadt even goed met maximaal 11 kW en wisselstroom (AC) als met maximaal 110 kW en gelijkstroom (DC) op.

De duur van het opladen van de accu is afhankelijk van de laadinfrastructuur.

Stroomverbruik en actieradius zijn bepaald conform verordening 2017/1151/EU.

Het oplaadvermogen van 110 kW is als optie voor de eVito Tourer leverbaar.

1

Het oplaadvermogen van 110 kW is als optie voor de eVito Tourer leverbaar.

2

De duur van het opladen van de accu is afhankelijk van de laadinfrastructuur.

3

Stroomverbruik en actieradius werden vastgesteld aan de hand van VO 692/2008/EG. Stroomverbruik en actieradius zijn afhankelijk van de voertuigconfiguratie, met name van de keuze van de snelheidsbegrenzing.

 

Stroomverbruik en actieradius werden vastgesteld aan de hand van VO 2017/1151/EU. Stroomverbruik en actieradius zijn afhankelijk van de voertuigconfiguratie, met name van de keuze van de snelheidsbegrenzing.

Kom nu meer te weten over de eVito Tourer.

Pictogram Proefrit boeken

Proefrit boeken.

Nu aanmelden en wegrijden
Meer weten
Pictogram Dealer zoeken

Dealer zoeken.

En in uw buurt vinden
Meer weten
Pictogram Voertuig configureren

Voertuig configureren.

En zelf vormgeven
Meer weten
Mercedes-Benz Bedrijfswagens
Ziet u zichzelf al rijden in een eVito Tourer?
Met onze bedrijfswagens zit u goed. Stel nu uw eVito Tourer samen. Of vraag vrijblijvend een proefrit aan.
Mercedes-Benz Bedrijfswagens
Ziet u zichzelf al rijden in een eVito Tourer?
Met onze bedrijfswagens zit u goed. Stel nu uw eVito Tourer samen. Of vraag vrijblijvend een proefrit aan.