De 100% elektrische eVito Tourer.

Vanaf € 43.990 (excl. BTW/BPM)
Vanaf € 684 per maand*

Configurator

Ga vooruit in de tijd met de nieuwe eVito Tourer: elektrische topklasse in personenvervoer.

De geavanceerde eVito Tourer PRO voldoet aan alle eisen van moderne mobiliteit. En is net zo functioneel, veilig en comfortabel als u van een Mercedes-Benz Vito gewend bent. Zijn uiterst efficiënte elektromotor met 85 kW (116 pk) en een koppel van 295 Nm.

De eVito Tourer PRO heeft een actieradius tot 135 - 148 km. De geïnstalleerde accucapaciteit bedraagt 41 kWh en kan met een oplaadcapaciteit van 7,2 kW in ca. 6 uur van 0 tot 100% worden opgeladen.

De eVito Tourer PRO is eveneens leverbaar in de uitvoeringen "lang" en "extralang". In het royale interieur met maar liefst 8 zitplaatsen plus bestuurder ondervindt u geen beperkingen door de elektro-aandrijving.

De eVito Tourer PRO wordt vooral aanbevolen voor het rijden in de stad en voor planbare, vaak terugkerende ritten. Bovendien is de eVito Tourer PRO voor alle branches en inzetdoeleinden geschikt waarvan het inzetprofiel overeenkomt met de beschikbare actieradius.

Benieuwd naar alle voordelen van de eVito Tourer?
Reserveer dan nu direct een proefrit en ervaar het zelf.

* De actieradius werd vastgesteld aan de hand van VO 2017/1151/EU. De actieradius is afhankelijk van de voertuigconfiguratie, met name van de keuze van de snelheidsbegrenzing.

Highlights.

  1. Rendement
  2. Veiligheid
  3. Interieur
Elektro-aandrijving – ook financieel een goed alternatief.

Onze bestelwagens met elektro-aandrijving sparen niet alleen het milieu, maar ook uw beurs. Afhankelijk van het gebruiksprofiel kan de elektro-aandrijving qua totale bedrijfskosten (TCO) nu al op het niveau liggen van voertuigen met verbrandingsmotor.

De routegebaseerde werkingsstrategie van de bestelwagen met elektro-aandrijving draagt bij tot meer rendement op de weg. Met drie rijprogramma's en vier recuperatiestanden kunt u het stroomverbruik en daarmee ook de actieradius van uw bedrijfswagen met elektro-aandrijving optimaliseren. Bij de recuperatie wordt energie teruggewonnen als het voertuig wordt vertraagd. De accu laadt bijvoorbeeld op wanneer u bergafwaarts rijdt, in plaats van energie te verliezen in de vorm van warmte door het remmen. Op deze manier komt u met bedrijfswagens van Mercedes-Benz met een elektro-aandrijving altijd verder – niet alleen in het dagelijks verkeer, maar ook met uw onderneming.

Een voorbeeldig veiligheidsniveau, ook met elektro-aandrijving.

De eVito ondergaat dezelfde voertuig- en crashtests als een Vito met verbrandingsmotor. Daarom is hij ook op het gebied van veiligheid op het toonaangevende niveau van Mercedes-Benz.

De aandrijflijn, de hoogspanningsaccu en de hoogspanningskabels zijn ingebed in een beschermend frame. Een beschermplaat beschermt het accusysteem aanvullend van onder tegen beschadigingen. Alle hoogspanningskabels zijn uitstekend geïsoleerd. De laadkabels zijn te herkennen aan hun oranje mantel. Daarnaast wordt voortdurend bewaakt of de hoogspanningskabels correct zijn aangesloten. Indien nodig, wordt het hoogspanningsboordnet automatisch uitgeschakeld.

Als de crashsensoren een zwaar ongeval detecteren, waarbij bijvoorbeeld airbags worden geactiveerd, wordt het voertuig direct automatisch spanningsloos geschakeld. Voor hulpverleners is onder de bijrijdersstoel een "ontkoppelpunt voor noodgevallen" aangebracht, waarmee de stroomvoorziening kan worden uitgeschakeld. Voor het overige mag alleen speciaal opgeleid personeel aan het hoogspanningsboordnet werken. Dit moet bijvoorbeeld ook bij pech onderweg in acht worden genomen.

Technische gegevens
Fascinerend hoe comfortabel een werkplek kan zijn.

Laten we de aangename kant van uw werk eens bekijken: de eVito brengt u met zijn riante interieur in een opperbeste werkstemming. De robuuste stoffen bekleding en de ergonomische vormgeving zorgen ervoor dat u ook tijdens langere ritten comfortabel zit. Dankzij de elektromechanische stuurbekrachtiging met instelbare stuurkolom wordt uw werk aanzienlijk verlicht. In de winter is de als optie leverbare stoelverwarming voor de bestuurder een welkome aanwinst – naar wens ook voor de bijrijdersstoel verkrijgbaar. Daarnaast is een optionele bijrijdersbank leverbaar, waarmee u voorin plaats hebt voor twee passagiers.

De als optie leverbare audiosystemen zorgen onderweg voor uitstekende verbindingen en perfect entertainment. Bovendien helpen de navigatiesystemen Audio 40 en Becker® MAP PILOT1 u ook uw bestemming sneller te bereiken. En omdat succes begint met een goed plan, is de eVito uitgerust met vele handige opbergvakken.

Uitrustingen
1

Navigatiesysteem Becker® MAP PILOT alleen in combinatie met Audio 15 leverbaar.

Hoogspanningsaccu kan in 6 uur geheel worden opgeladen.1

Tot 7,2 kW maximale oplaadvermogen.

Het hoogspanningsaccusysteem met een bruikbare capaciteit van 35 kWh kan in ca. 6 uur1 van 0 tot 100% worden opgeladen via een wallbox of laadstation. Via een laadkabel Mode 3 met een laadstekker type 2 wordt de oplaadvermogen van maar liefst 7,2 kW (twee fasen x 16 A of één fase x 32 A) wisselstroom door de stroomvoorziening overgedragen. De optionele laadkabels zijn naar keuze in een lengte van 4 m of van 8 m voor tweefasig of eenfasig opladen verkrijgbaar.

De stekker van de laadkabel wordt in de voertuigstekkerdoos aan de bestuurderszijde van de B-stijl gestoken. De centrale vergrendeling van het voertuig vergrendelt en ontgrendelt de steekkoppeling. Op de controlestatusindicatie van de voertuigstekkerdoos kan de oplaadstatus op elk gewenst moment worden gecontroleerd. Als er geen wallbox of laadstation beschikbaar is, kan de accu ook via het "stroomnet thuis" worden opgeladen. De benodigde laadkabels zijn af fabriek of via de Mercedes-Benz dealer verkrijgbaar.

1

De duur van het opladen van de accu is afhankelijk van de laadinfrastructuur.

De complete oplossing voor elektromobiliteit.

eVan-ecosysteem.

Voor succesvolle elektromobiliteit is meer dan een bestelwagen met elektro-aandrijving nodig. Daarom ontwikkelt Mercedes-Benz een compleet eVan-ecosysteem, dat alle aspecten van elektromobiliteit afdekt. Tot het aanbod behoren een intelligente en in een netwerk geïntegreerde stroomvoorziening, innovatieve oplaadservices, toekomstgerichte connectiviteitsoplossingen en competente services vóór en na de aanschaf. Want Mercedes-Benz Vans weet precies wat er omgaat in gebruikers van elektromobiliteit en de branches waarin deze wordt gebruikt. Met deze knowhow kunnen wij onze klanten gemakkelijker laten overstappen naar een succesvol en rendabel gebruik van elektromobiliteit.

Oplaadmogelijkheden op maat.

Stroomvoorziening.

Voor klanten met één voertuig en wagenparkklanten zijn er twee stroomvoorzieningsoplossingen – op maat voor de betreffende klantengroep: Voor klanten met één voertuig is de compacte en hoogwaardig uitgevoerde Mercedes-Benz wallbox Home in de onderdelenverkoop verkrijgbaar. Deze moet door een – naar eigen keuze van de klant – deskundige elektricien conform de lokale voorschriften worden geïnstalleerd.

Nog omvangrijker is ons aanbod voor klanten met meer dan twee voertuigen op een locatie: met het stroomvoorzieningsaanbod voor wagenparkklanten begeleidt Mercedes-Benz Vans klanten – samen met een geselecteerde partner – bij het advies en de voorbereiding van de locatie, de installatie van de oplaadhardware en onderhoud en support. Voor wagenparkklanten in Duitsland wordt tevens een intelligente oplossing voor het opladen1 aangeboden waarin het voertuig en het laadstation aan elkaar zijn gekoppeld. Deze kan belastingspieken voorkomen of ten minste verminderen en zo kosten besparen.

De voor wagenparkbeheerders ontwikkelde service "Intelligent laadmanagement"2 van Mercedes PRO3 connect is via de Voertuigmanagementtool beschikbaar op het Mercedes PRO-platform. Zo wordt de laadtoestand van de elektrische voertuigen weergegeven en worden het oplaadniveau en de klimaatregeling overeenkomstig de vooraf ingestelde vertrektijden aangestuurd.

1

De intelligente oplaadoplossing met advies voor de service "Intelligent laadmanagement" wordt vooralsnog alleen in Duitsland aangeboden.

2

De service "Intelligent laadmanagement" is in Duitsland al beschikbaar. Verdere markten volgen successievelijk. Neem voor meer informatie contact op met uw dealer ter plaatse.

3

Gebruiksvoorwaarde voor de service "Intelligent laadmanagement" is een geactiveerd Mercedes PRO-account en een passende stroomvoorziening op de eigen locatie. Mercedes PRO connect-services zijn leverbaar voor eVito-voertuigen met productiedatum vanaf maart 2019. Neem bij vragen over de leverbaarheid van Mercedes PRO connect-services voor uw eVito-voertuig contact op met uw dealer.

De laadpartner.

De eVito heeft een batterijcapaciteit van 41 kWh. Een gemiddeld huishouden in Nederland verbruikt ongeveer 10 kWh per dag. Uw eVito zakelijk of privé opladen zal dus een impact hebben op uw elektrische aansluiting en uw verbruik. Met de juiste installatie én een performante laadoplossing hoeft u nooit in te boeten op laadvermogen en laadtijden. Maar welke laadoplossing is nu de beste? De markt telt tal van leveranciers van laadoplossingen. Om het u gemakkelijk te maken heeft Mercedes-Benz dit marktonderzoek reeds voor u uitgevoerd. Van een merk zoals Mercedes-Benz verwacht u comfort, veiligheid en duurzaamheid. Deze waarden hebben wij ook gehanteerd bij de keuze van onze laadpartner. Uw comfort als eVito klant komt op de eerste plaats. Daarom bevelen we u onze professionele laadpartner ENGIE EVBox aan. Deze laadpartner levert een zeer performant en aantrekkelijk laadstation en neemt ook de volledige installatie voor haar rekening. ENGIE EVBox adviseert u correct en in detail over eventuele aanpassingen aan uw elektrische installatie thuis of bij uw bedrijf en garandeert u de beste nazorg via de 24/7 helpdesk.

Veelgestelde vragen.

eVan Ready App.

Elektrisch rijden is de toekomst. Kijk met de eVAN Ready App of u er klaar voor bent.

 

Analyseer uw dagelijkse routeplanner met de eVAN Ready-app om te zien of e-mobiliteit past bij uw mobiliteitsbehoefte. Gebruik de app om elektrisch rijden te simuleren met uw huidige voertuig.

De eVAN Ready-app analyseert uw afgelegde afstand, uw rij- en remgedrag, evenals het hoogteprofiel van uw reis. Daardoor is het mogelijk om uw virtuele bereik en energiebehoefte te berekenen met een elektrisch voertuig. De app beantwoordt vragen als "hoeveel bereik heb ik echt met een elektrisch voertuig?" En "hoe vaak moet ik een elektrisch voertuig opladen?" Op deze manier kunt u e-mobiliteit testen in een virtuele en realistische omgeving.

Belangrijke feiten van de app:

  • Analyse van uw individuele rijgedrag, vanaf uw eerste rit.
  • Automatisch volgen van uw ritten en simuleren van uw rijgedrag met een elektrisch voertuig.
  • Eenvoudig toevoegen van private en publieke laadmogelijkheden voor opladen.
  • Gedetailleerd overzicht van het batterijverbruik van uw elektrische voertuig bij verschillende temperatuurscenario's.

Let op: gebruik de app niet tijdens het rijden. Doorlopend GPS-gebruik kan uw batterij doen dalen.

Sluit aan bij de eVito-fans en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. 

  • Ontvang info over verschillende edities en accessoires
  • Wees als eerste op de hoogte van alle acties

Mercedes PRO: vereenvoudigt en versnelt uw bedrijfsactiviteiten.

Vind de passende oplossingen voor uw Vito.
Geoptimaliseerde ondersteuning

Geoptimaliseerde ondersteuning.

Helpt tijd en kosten te besparen.
Profiteer van beter planbare en tijdbesparende werkplaatsbezoeken, kortere standtijden en directe ondersteuning bij noodgevallen.
Meer informatie
Digitale registraties

Digitale registraties.

Belangrijke gegevens met betrekking tot uw wagenpark zijn snel beschikbaar.
Belangrijke gegevens van de voertuigen in uw wagenpark, zoals de afgelegde ritten, zijn altijd snel beschikbaar.
Meer informatie
Efficiënt fleetmanagement

Efficiënt fleetmanagement.

Zicht op voertuigstatus en -locatie.
 Benut de capaciteit van uw wagenpark nóg beter door een anticiperende en flexibele planning en een permanent overzicht van uw voertuigen.
Meer informatie
Efficiënte rijstijlanalyse

Efficiënte rijstijlanalyse.

Lagere verbruikskosten en minder uitval.
 Zorg voor blijvend lagere energie- en uitvalkosten en verbeter de rendabiliteit door een efficiënte rijstijlanalyse.
Meer informatie
Vereenvoudigde wagenparkcommunicatie

Vereenvoudigde wagenparkcommunicatie.

Wagenparkbeheerder en bestuurder direct met elkaar verbonden.
 Verhoog uw productiviteit en bespaar tijd met een interactieve, snelle en duidelijke wagenparkcommunicatie.
Meer informatie
Mobiele voertuigbediening

Mobiele voertuigbediening.

Op afstand bepaalde voertuigfuncties online sturen.
 Bedien en controleer bepaalde voertuigfuncties en de voertuigstatus comfortabel op afstand en ver- en ontgrendel het voertuig ook zonder sleutel.
Meer informatie
Gegevensinterfaces Mercedes-Benz Vans

Gegevensinterfaces Mercedes-Benz Vans.

Brengt Mercedes-Benz Vans in elk fleetmanagementsysteem.

Maak gebruik van de "Gegevensinterfaces Mercedes-Benz Vans" van Mercedes PRO om Mercedes-Benz Vans in uw bestaande fleetmanagementsysteem te integreren.

 

Meer informatie
Gedigitaliseerd eVan Management

Gedigitaliseerd eVan Management.1, 2

Opladen bij het starten – met aangename temperatuurregeling.

Laat uw elektrische voertuigen met volledige acculading en met een aangename temperatuur starten en houd het laadmanagement continu in de gaten

 

Meer informatie
1

Mercedes PRO connect-services zijn leverbaar voor eVito-voertuigen met productiedatum vanaf maart 2019. Neem bij vragen over de leverbaarheid van Mercedes PRO connect-services voor uw eVito-voertuig contact op met uw dealer.

2

De service "Intelligent laadmanagement" is in geselecteerde markten beschikbaar. Neem voor meer informatie contact op met uw dealer ter plaatse. Gebruiksvoorwaarde voor de service Intelligent laadmanagement is een passende stroomvoorziening op de eigen standplaats. Neem als u de stroomvoorziening buiten de service wilt gebruiken contact op met de aanbieder van de stroomvoorziening.

* Financiering wordt verstrekt door Mercedes-Benz Financial Services. Tarief gebaseerd op Netto Financiële Lease, looptijd 36 maanden, aanbetaling: BTW + 25% van consumentenprijs excl. btw, slottermijn: 25% van de consumentenprijs excl. btw. Consumentenprijzen zijn excl. kosten rijklaar maken. Alleen geldig in combinatie met een ServiceCare product. Tarieven onder voorbehoud van acceptatie en rentewijzigingen. Vraag naar de voorwaarden bij uw Mercedes-Benz dealer.
[*] Meer informatie over het officiële brandstofverbruik en de officiële specifieke CO₂-emissie van nieuwe personenwagens vindt u in de "Leidraad voor brandstofverbruik, CO₂-emissie en stroomverbruik van nieuwe personenwagens", die gratis verkrijgbaar is bij alle verkooppunten en de Deutsche Automobil Treuhand GmbH (www.dat.de).

Lorem Ipsum