Efficiënte elektrische aandrijving, gecombineerd met beproefde kwaliteit.

Vanaf € 56.990 (excl. BTW)
Vanaf € 619 per maand*

Nu configureren

Tot 360 km1 lokaal emissievrij rijden.

De eVito Tourer is net zo functioneel, veilig en comfortabel als u van een Mercedes-Benz Vito mag verwachten. De uiterst efficiënte elektromotor levert maximaal 150 kW (204 pk) [eVito Tourer met registratie als personenwagen (M1). Stroomverbruik in de gecombineerde testcyclus 27,8 kWh/100 km, CO2-emissie 0 g/km]1 en heeft een koppel van maar liefst 362 Nm.

Met een actieradius van maar liefst 360 km1 is dit model ook geschikt voor ritten tot buiten de stad. De accucapaciteit bedraagt 100 kWh en kan bij een snellaadstation in ca. 45 minuten2 van 10 tot 80% worden opgeladen. In de royale binnenruimte met maar liefst 8 zitplaatsen plus bestuurder ondervindt u geen beperkingen door de elektrische aandrijving.

1

De actieradius werd vastgesteld aan de hand van VO 2017/1151/EU. De actieradius is afhankelijk van de voertuigconfiguratie, met name van de keuze van de snelheidsbegrenzing. De werkelijke actieradius is bovendien afhankelijk van de persoonlijke rijstijl, weg- en verkeersomstandigheden, buitentemperatuur, gebruik van airconditioning/verwarming etc. en kan evt. afwijken.

2

De duur van het opladen van de accu is afhankelijk van de laadinfrastructuur.

Highlights.

 1. Rendement
 2. Veiligheid
 3. Aandrijving
 4. Connectiviteit
 5. Betrouwbaarheid
 6. Binnenruimte
Elektro-aandrijving – ook financieel een goed alternatief.

Onze bestelwagens met elektro-aandrijving sparen niet alleen het milieu, maar ook uw beurs. Afhankelijk van het gebruiksprofiel kan de elektro-aandrijving qua totale bedrijfskosten (TCO) nu al op het niveau liggen van voertuigen met verbrandingsmotor.

De routegebaseerde werkingsstrategie van de bestelwagen met elektro-aandrijving draagt bij tot meer rendement op de weg. Met drie rijprogramma's en vier recuperatiestanden kunt u het stroomverbruik en daarmee ook de actieradius van uw bedrijfswagen met elektro-aandrijving optimaliseren. Bij de recuperatie wordt energie teruggewonnen als het voertuig wordt vertraagd. De accu laadt bijvoorbeeld op wanneer u bergafwaarts rijdt, in plaats van energie te verliezen in de vorm van warmte door het remmen. Op deze manier komt u met bedrijfswagens van Mercedes-Benz met een elektro-aandrijving altijd verder – niet alleen in het dagelijks verkeer, maar ook met uw onderneming.

Een voorbeeldig veiligheidsniveau, ook met elektro-aandrijving.

De eVito ondergaat dezelfde voertuig- en crashtests als een Vito met verbrandingsmotor. Daarom is hij ook op het gebied van veiligheid op het toonaangevende niveau van Mercedes-Benz.

De aandrijflijn, de hoogspanningsaccu en de hoogspanningskabels zijn ingebed in een beschermend frame. Een beschermplaat beschermt het accusysteem aanvullend van onder tegen beschadigingen. Alle hoogspanningskabels zijn uitstekend geïsoleerd. De laadkabels zijn te herkennen aan hun oranje mantel. Daarnaast wordt voortdurend bewaakt of de hoogspanningskabels correct zijn aangesloten. Indien nodig, wordt het hoogspanningsboordnet automatisch uitgeschakeld.

Als de crashsensoren een zwaar ongeval detecteren, waarbij bijvoorbeeld airbags worden geactiveerd, wordt het voertuig direct automatisch spanningsloos geschakeld. Voor hulpverleners is onder de bijrijdersstoel een "ontkoppelpunt voor noodgevallen" aangebracht, waarmee de stroomvoorziening kan worden uitgeschakeld. Voor het overige mag alleen speciaal opgeleid personeel aan het hoogspanningsboordnet werken. Dit moet bijvoorbeeld ook bij pech onderweg in acht worden genomen.

Technische gegevens
Elektrische energie zo efficiënt mogelijk gebruiken.

De intelligente bedrijfsstrategie zorgt voor een zo rendabel mogelijk energiegebruik: Met de 3 rijprogramma's "E+", "E" en "C" alsmede de vijf recuperatiefasen "D– –", "D–", "D", "D+" en "D Auto" kunt u het stroomverbruik en daarmee de actieradius optimaliseren. Bij de recuperatie wordt energie teruggewonnen als het voertuig wordt vertraagd. In de recuperatiefase "D Auto" helpt de automatisch ingeschakelde ECO-assistent u de acculading optimaal te gebruiken. Deze past de recuperatiefase overeenkomstig de rijsituatie zelfstandig aan.

Uitstekend entertainment en altijd op de hoogte.

De informatie- en communicatiesystemen met talrijke aansluitingen zorgen voor de beste verbindingen en voor uitstekend entertainment. De bediening van de optionele multimediasystemen Audio 30 en Audio 40 via een touchscreen is intuïtief en comfortabel.

Staat dag en nacht voor u klaar.

U zult uw eVito snel als partner weten te waarderen. Daarom doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat het een langdurige en betrouwbare relatie wordt. U krijgt bij de levering een beproefd voertuig van Mercedes-Benz kwaliteit, waarvan de elektrische aandrijving en verwarming onze omvangrijke wintertest met temperaturen tot -30 °C hebben doorstaan. De uitgebreide corrosiebescherming met volledig verzinkte carrosserie en de bestendige materialen in het interieur zorgen ervoor dat het voertuig als visitekaartje voor uw bedrijf ook na vele jaren nog steeds goed voor de dag komt.

Genieten van uw werk.

Laten we de aangename kant van uw werk eens bekijken: de eVito brengt u met zijn riante binnenruimte in een opperbeste werkstemming. Op de robuuste en comfortabele stoelen beleeft u ook lange ritten uitermate ontspannen. In de winter is de standaard stoelverwarming voor de bestuurder een welkome aanvulling. Daarnaast is een optionele bijrijdersbank leverbaar, waarmee u voorin plaats hebt voor twee passagiers. De optionele audiosystemen zorgen onderweg voor een goede connectiviteit en goed entertainment. Bovendien helpt het navigatiesysteem Audio 40 u uw bestemming sneller te bereiken.

Mercedes PRO: vereenvoudigt en versnelt uw bedrijfsactiviteiten.

Vind de passende oplossingen voor uw Vito.
Geoptimaliseerde ondersteuning

Geoptimaliseerde ondersteuning.

Helpt tijd en kosten te besparen.
Profiteer van beter planbare en tijdbesparende werkplaatsbezoeken, kortere standtijden en directe ondersteuning bij noodgevallen.
Meer informatie
Digitale registraties

Digitale registraties.

Belangrijke gegevens met betrekking tot uw wagenpark zijn snel beschikbaar.
Belangrijke gegevens van de voertuigen in uw wagenpark, zoals de afgelegde ritten, zijn altijd snel beschikbaar.
Meer informatie
Efficiënt fleetmanagement

Efficiënt fleetmanagement.

Zicht op voertuigstatus en -locatie.
 Benut de capaciteit van uw wagenpark nóg beter door een anticiperende en flexibele planning en een permanent overzicht van uw voertuigen.
Meer informatie
Efficiënte rijstijlanalyse

Efficiënte rijstijlanalyse.

Lagere verbruikskosten en minder uitval.
 Zorg voor blijvend lagere energie- en uitvalkosten en verbeter de rendabiliteit door een efficiënte rijstijlanalyse.
Meer informatie
Vereenvoudigde wagenparkcommunicatie

Vereenvoudigde wagenparkcommunicatie.

Wagenparkbeheerder en bestuurder direct met elkaar verbonden.
 Verhoog uw productiviteit en bespaar tijd met een interactieve, snelle en duidelijke wagenparkcommunicatie.
Meer informatie
Mobiele voertuigbediening

Mobiele voertuigbediening.

Op afstand bepaalde voertuigfuncties online sturen.
 Bedien en controleer bepaalde voertuigfuncties en de voertuigstatus comfortabel op afstand en ver- en ontgrendel het voertuig ook zonder sleutel.
Meer informatie
Gegevensinterfaces Mercedes-Benz Vans

Gegevensinterfaces Mercedes-Benz Vans.

Brengt Mercedes-Benz Vans in elk fleetmanagementsysteem.

Maak gebruik van de "Gegevensinterfaces Mercedes-Benz Vans" van Mercedes PRO om Mercedes-Benz Vans in uw bestaande fleetmanagementsysteem te integreren.

 

Meer informatie
Gedigitaliseerd eVan Management

Gedigitaliseerd eVan Management.1, 2

Opladen bij het starten – met aangename temperatuurregeling.

Laat uw elektrische voertuigen met volledige acculading en met een aangename temperatuur starten en houd het laadmanagement continu in de gaten

 

Meer informatie
1

Mercedes PRO connect-services zijn leverbaar voor eVito-voertuigen met productiedatum vanaf maart 2019. Neem bij vragen over de leverbaarheid van Mercedes PRO connect-services voor uw eVito-voertuig contact op met uw dealer.

2

De service "Intelligent laadmanagement" is in geselecteerde markten beschikbaar. Neem voor meer informatie contact op met uw dealer ter plaatse. Gebruiksvoorwaarde voor de service Intelligent laadmanagement is een passende stroomvoorziening op de eigen standplaats. Neem als u de stroomvoorziening buiten de service wilt gebruiken, contact op met de aanbieder van de stroomvoorziening.

Elektrisch rijden is de toekomst: ontdek het nieuwe eVan-ecosysteem.

eVan-ecosysteem

Elektrificeer uw business. Wij hebben het uitgerekend, u mag de cijfers vergelijken.

Oplaadoplossingen

De Mercedes-Benz oplaadoplossingen voor uw eVan.

Actieradius

Met de eVan Ready App op virtuele proefrit.

Veelgestelde vragen.

 1. Is een Mercedes-Benz elektrische bestelwagen geschikt voor mijn werk?

  Met de eVan Ready App kunt u uw instap in de elektromobiliteit beter plannen. U komt bijvoorbeeld te weten of een elektrisch aangedreven bestelwagen van Mercedes-Benz u slechts met één acculading door de werkdag brengt: de gratis app analyseert uw dagelijkse routes en uw rijgedrag. En het daaruit resulterende rijprofiel vertelt u of een elektrisch aangedreven bestelwagen voor u geschikt is. Bij andere vragen over de instap in de elektromobiliteit is uw Mercedes-Benz dealer u graag van dienst.

 2. Hoe laad ik mijn elektrische bestelwagen van Mercedes-Benz op?

  U hebt diverse oplaadmogelijkheden. Meest voor de hand liggend: de wallbox of een voor u ontwikkelde oplaadoplossing op uw bedrijfsterrein. Daarbij komt een gestaag toenemend aantal openbare laadstations. Bij een DC-snellaadstation kunt u uw eVito Tourer met een oplaadvermogen van maximaal 110 kW1 in minder dan 45 minuten2 van 10 tot 80% opladen.

 3. Hoe rijdt mijn elektrische Mercedes-Benz bestelwagen optimaal zuinig?

  Drie verschillende rijprogramma's en vijf recuperatiefasen ondersteunen een efficiënte rijstijl. Met deze beide functies kunt u het energieverbruik en daarmee de actieradius van uw eVito Tourer optimaliseren. In de recuperatiefase "D Auto" helpt de automatisch ingeschakelde ECO-assistent u de acculading optimaal te gebruiken. Deze past de recuperatiefase overeenkomstig de rijsituatie zelfstandig aan.

 4. Hoeveel ruimte biedt de eVito Tourer?

  De eVito Tourer heeft het royale passagierscompartiment van een Vito Tourer met verbrandingsmotor, omdat de accu's zich in de bodemplaat bevinden.

 5. Welk onderhoud heeft mijn elektrische Mercedes-Benz bestelwagen nodig?

  Een jaarlijkse onderhoudsbeurt is onontbeerlijk om de betrouwbaarheid van de hoogspanningscomponenten en andere voertuigonderdelen te waarborgen. Dankzij het onderhoudspakket, dat bij de koopprijs inbegrepen is, zijn daaraan voor u vier jaar lang geen kosten verbonden. Als uw accu's moeten worden vervangen, profiteert u acht jaar of tot en met een kilometerstand van 160.000 km van uw accucertificaat. Bij andere vragen over onderhoud van elektrische voertuigen is uw Mercedes-Benz dealer u graag van dienst.

 6. Wat is voor mij voordeliger, elektrisch of een verbrandingsmotor?

  Afhankelijk van het gebruiksprofiel en met inachtneming van de financiële steun voor elektrisch rijden kunnen de totale exploitatiekosten (TCO) van een elektrisch aangedreven bestelwagen zich doorgaans op het niveau van een voertuig met verbrandingsmotor bewegen.

 7. Moet de accu apart worden aangeschaft of geleaset?

  De accu is al in de koopprijs van uw eVito Tourer inbegrepen. Er ontstaan dus geen extra kosten voor de huur van een accu. Het financiële risico van vervangen van de accu, als de capaciteit van uw accu sterk zou afnemen, wordt gedekt door het accucertificaat. Het geldt tot maar liefst acht jaar na de eerste registratiedatum resp. tot en met een kilometerstand van 160.000 km. Bij andere vragen over de accu en het accucertificaat is uw Mercedes-Benz dealer u graag van dienst.

 8. Wat is het verschil tussen wisselstroom- en gelijkstroomladen?

  De accu wordt altijd opgeladen met gelijkstroom (DC), zoals deze bij DC-snellaadstations direct beschikbaar is. Dankzij het hoge oplaadvermogen kan daarmee de actieradius snel worden aangevuld. Bij het wisselstroomladen bij wallboxen of het stroomnet thuis komt er wisselstroom (AC) in het voertuig aan. Deze wordt in het voertuig door een AC-oplader omgevormd in gelijkstroom en dan doorgeleid naar de accu.

 9. Welke connectiviteit biedt Mercedes-Benz voor elektrische bestelwagens?

  Veel van de talloze Mercedes PRO connect-services zijn ook leverbaar voor elektrisch aangedreven bestelwagens. De service "Afstandsbediend laadmanagement"3 is exclusief voor voertuigen met elektro-aandrijving. Hiermee wordt het opladen rendabeler en comfortabeler. Bij andere vragen over Mercedes PRO is uw Mercedes-Benz dealer u graag van dienst.

 10. Zit er garantie op de accu?

  Als de capaciteit van uw accu gedurende de eerste acht jaar resp. gedurende de eerste 160.000 km na de eerste registratiedatum tot onder de grenswaarde van 180 Ah restcapaciteit afneemt, bent u door het accucertificaat gedekt. De kosten voor het vervangen van de accu komen dan voor onze rekening. En het beste: Het accucertificaat is al in de koopprijs inbegrepen.

 11. Zit er een laadkabel bij een elektrische bestelwagen van Mercedes-Benz?

  Een laadkabel wordt bij uw elektrisch aangedreven bestelwagen van Mercedes-Benz meegeleverd. U kunt af fabriek maar liefst vier verschillende laadkabels met een laadkabelstekker van type 2 bestellen. U hebt de keuze tussen 4 en 8 m lengte alsmede tussen een- en driefasig opladen. Bij andere vragen over laadkabels is uw Mercedes-Benz dealer u graag van dienst.

 12. Wat zijn recuperatiefasen?

  Bij de recuperatie wordt energie teruggewonnen als het voertuig wordt vertraagd. De accu laadt bijvoorbeeld op wanneer u bergafwaarts rijdt, in plaats van energie te verliezen in de vorm van warmte door het remmen. U kunt de mate van recupereren met behulp van de stuurwielschakelpaddles in vijf standen instellen: D Auto, D+ (-0,5 m/s²), D (-1,0 m/s²), D- (-1,5 m/s²). In de recuperatiefase "D Auto" helpt de automatisch ingeschakelde ECO-assistent u de acculading optimaal te gebruiken. Deze past de recuperatiefase overeenkomstig de rijsituatie zelfstandig aan.

 13. Hoe snel kan mijn elektrische bestelwagen van Mercedes-Benz rijden?

  Standaard bedraagt de topsnelheid van uw eVito Tourer PRO 140 km/h. Optioneel kunt u de topsnelheid verhogen naar 160 km/h. Bedenk echter wel dat hogere snelheden doorgaans ten koste van de actieradius gaan.

 14. Welke actieradius heeft mijn elektrische bestelwagen van Mercedes-Benz?

  Allereerst is de actieradius van uw elektrisch aangedreven bestelwagen afhankelijk van de voertuigconfiguratie, met name van de keuze van de topsnelheid. De werkelijke actieradius is bovendien afhankelijk van de persoonlijke rijstijl, weg- en verkeersomstandigheden, buitentemperatuur, gebruik van airconditioning, verwarming en andere elektrische verbruikers. De weergave van het beschikbare vermogen en de recuperatiefasen helpen u erbij de acculading zo efficiënt mogelijk te gebruiken en een grote actieradius te realiseren.

 15. Met welke stekker kan ik mijn elektrische Mercedes-Benz opladen?

  Dankzij het Combined Charging System (CCS) bent u met de eVito Tourer bij laadstations en wallboxen zeer flexibel: dit systeem laadt even goed met maximaal 11 kW en wisselstroom (AC) als met maximaal 110 kW en gelijkstroom (DC) op.

1

Het oplaadvermogen van 110 kW is als optie voor de eVito Tourer leverbaar.

2

De duur van het opladen van de accu is afhankelijk van de laadinfrastructuur.

3

De service "Intelligent laadmanagement" is in geselecteerde markten beschikbaar. Neem voor meer informatie contact op met uw dealer ter plaatse. Gebruiksvoorwaarde voor de service Intelligent laadmanagement is een passende stroomvoorziening op de eigen standplaats. Neem als u de stroomvoorziening buiten de service wilt gebruiken, contact op met de aanbieder van de stroomvoorziening.

* Financiering wordt verstrekt door Mercedes-Benz Financial Services. Tarief gebaseerd op Netto Financiële Lease, looptijd 60 maanden, aanbetaling: BTW + 25% van consumentenprijs excl. btw, slottermijn: 25% van de consumentenprijs excl. btw. Alleen geldig in combinatie bij afname met een ServiceCare product. Tarieven onder voorbehoud van financiële acceptatie en rentewijzigingen. Geldig tot 30 september 2020. Vraag naar de voorwaarden bij uw Mercedes-Benz dealer.

Lorem Ipsum