Mercedes PRO | Gegevensbescherming
Gegevensveiligheid

Uw gegevens. Onze verantwoordelijkheid.

Onze principes.

Wij helpen u om uw dagelijkse werkzaamheden aan de hand van uw gegevens te optimaliseren – veilig en transparant.
Daten leisten viel für Sie

Gegevens doen veel voor u.

 
Sie behalten stets die Kontrolle

U hebt steeds alles onder controle.

 
Höchste Sicherheit für Ihre Daten

Maximale bescherming van uw gegevens.

 

Informatie tot in het kleinste detail.1

  1. Gegevensgebruik
  2. Controle
  3. Veiligheid
Gegevens doen veel voor u.

Uw voertuig altijd in beeld.

Ons doel: Uw alledaagse werkzaamheden met uw Mercedes-Benz bestelwagen zo eenvoudig mogelijk maken. Via realtime-gegevens hebt u steeds inzicht in uw voertuigstatus en -locatie en actuele verkeersinformatie voor een optimale routegeleiding.

Voertuigtoestand.

Brandstofpeil, remmen, bandenspanning of sproeiervloeistof: Dankzij de gegevensoverdracht behoudt u het overzicht over de toestand van uw voertuig. Zo kunt u proactief plannen en tijd en geld besparen.

Lokalisatie. 

Altijd weten waar uw voertuigen zakelijk onderweg zijn: Optimaliseer de bezettingsgraad en navigeer uw wagenpark effectiever met behulp van de lokalisatiegegevens – voor de best mogelijke coördinatie en proactieve routeplanning.

Voertuigbediening op afstand.

Volledige controle ook als uw voertuig niet in zicht is: Controleer op afstand of deuren en ruiten van uw voertuig gesloten zijn en bedien bepaalde boordfuncties online. Zo zorgt u voor efficiëntere werkprocessen en een verbeterde diefstalbeveiliging.

U hebt steeds alles onder controle.

Uw gegevens zijn van u.

De bescherming van uw gegevens is onze persoonlijke zorg bij Mercedes PRO. Daarom geven wij u de controle over uw gegevens – op elk moment en in zijn geheel. De ontwikkeling van onze diensten gebeurt weloverwogen. U behoudt de controle over uw gegevens en kunt deze verwerken zoals u wilt.

Gegevensbeheer.

De juiste informatie voor elke klus: Als eigenaar van het bedrijf stelt u uw medewerkers precies die gegevens ter beschikking die zij nodig hebben voor hun taken. Ons rollen- en rechtenconcept ondersteunt u bij het moeiteloos beheren van uw gegevens binnen uw bedrijf.

Gegevensverzameling.

Bij Mercedes PRO begrijpen wij dat de omstandigheden kunnen veranderen. Daarom stellen wij u in staat om diensten en de bijbehorende gegevensverzameling te allen tijde te activeren en deactiveren. Als een persoon of voertuig uw bedrijf verlaat, kunt u eerder verwerkte gegevens eenvoudigweg verwijderen.

 

Maximale bescherming van uw gegevens.

Alleen voor u bedoeld.

Wij begrijpen dat uw gegevens met de grootst mogelijke voorzichtigheid moeten worden behandeld. Daarom ontwikkelen wij onze systemen volgens de hoogste veiligheidsnormen. De gegevensopslag in beproefde serversystemen, gecodeerde transmissiewegen en authenticaties zijn daarbij vanzelfsprekend.

Authenticatie.

Alle toegang tot de technische infrastructuur wordt beschermd door authenticatie met twee factoren. Deze dubbele bescherming zorgt ervoor dat alleen bevoegde personen toegang hebben tot de gegevens. Indien onbevoegden toegang proberen te verkrijgen, activeert onze geautomatiseerde bewaking onmiddellijk het alarm.

Gegevensopslag.

Onze servers bevinden zich in het centrale computercentrum van Daimler AG en bij de gecertificeerde partner Microsoft in West-Europa. Ze voldoen aan alle eisen van de Europese algemene verordening gegevensbescherming (AVG). U hebt te allen tijde toegang tot uw gegevens. Geautomatiseerde back-up- en herstelprocessen voorkomen ongewenst gegevensverlies.

Versleuteling.

Uw vertrouwelijke bedrijfs- en voertuiggegevens verdienen de beste bescherming. Daarom gebruiken we voor alle gegevens altijd gecodeerde transmissiewegen. Externe derden hebben in geen geval toegang tot uw gegevens – een veilig gevoel.

1

De beschikbaarheid van de communicatiemodule (LTE) is tijdelijk beperkt voor bepaalde voertuigen vanwege toeleveringsproblemen gelinkt aan het wereldwijd tekort aan semiconductoren. Dit betekent dat met name de Mercedes me respectievelijk de Mercedes PRO connect diensten inclusief de noodoproepfunctie (eCall) tijdelijk niet beschikbaar zijn op deze voertuigen. Actuele informatie is beschikbaar via uw Mercedes-Benz dealer.

Mercedes-Benz PRO connect-support. We zijn u graag van dienst.

Ondersteuning nodig?

Van maandag tot en met zondag staan we dag en nacht voor u klaar.

Lorem Ipsum