Tot zes jaar garantie op aandrijflijn trucks

  • Mercedes-Benz zet met nieuw Nederlands verzekeringsproduct de volgende stap in het optimaliseren van de Total Cost of Ownership (TCO)
  • Met Verlengde Garantie Aandrijflijn worden onvoorziene reparatiekosten afgedekt
  • Reparatiewerkzaamheden worden door de Mercedes-Benz dealer uitgevoerd

Verlengde Garantie Aandrijflijn

De Total Cost of Ownership staat bij Mercedes-Benz centraal in de ontwikkeling van de trucks. Een verzekeringsproduct dat tot zes jaar fabrieksgarantie op de aandrijflijn mogelijk maakt, past binnen die filosofie. Met Verlengde Garantie Aandrijflijn heeft de transporteur geen eigen risico geen onvoorziene reparatiekosten op onderdelen van de aandrijflijn. Hiertoe behoren onder meer de motor, de versnellingsbak, de aandrijfassen, het differentieel, de retarder en het koelsysteem. Dit 100% Nederlandse verzekeringsproduct kan worden aangeschaft tot drie maanden na de eerste ingebruikname of tot 50.000 km. Hoewel tot drie jaar extra garantie mogelijk is, is Verlengde Garantie Aandrijflijn ook voor één of twee jaar af te sluiten. Zo kunnen voor iedere transporteur en/of looptijd de variabele kosten voor reparaties aan de aandrijflijn vast worden gemaakt. Deze garantieregeling is voor de gehele truckrange af te sluiten met uitzondering van de Unimog en de aardgas, biodiesel, hybride en electro aangedreven trucks van Mercedes-Benz.

Officieel dealeronderhoud

De dekking en claimafwikkeling verlopen via de reeds bestaande systemen en processen van de Mercedes-Benz dealers. Een voorwaarde voor Verlengde Garantie Aandrijflijn is wel dat het voertuig wordt onderhouden conform de Mercedes-Benz fabrieksrichtlijnen. De Mercedes-Benz truckdealer kent de juiste onderhoudsrichtlijnen, heeft de expertise in huis en beschikt over de officiële fabrieksapparatuur om de reparaties vakkundig uit te voeren. Hierdoor blijft niet alleen de vrachtwagen in optimale conditie, maar is ook de restwaarde na de looptijd van de Mercedes-Benz truck aantoonbaar hoger.