Rendement

Zuinig naar de toekomst

Met de nieuwe Econic komen vele vernieuwende systemen op de weg die de efficiëntie verhogen en de emissies duidelijk verlagen. Daarvoor staat Blue Efficiency Power. Onder dit merk vat Mercedes-Benz technologieën samen die een bijdrage leveren voor duurzaamheid, milieuvriendelijkheid, CO₂-besparing en brandstofefficiëntie. Voldoen aan de nieuwe emissienorm Euro VI is slechts een klein deel daarvan.

De basis om ambitieuze doelen te bereiken die verband houden met Power, wordt gelegd door een nieuwe aandrijflijn met efficiënte dieselmotoren, een automatische versnellingsbak met nieuwe Eco-software en andere geoptimaliseerde technische oplossingen zoals de nieuwe achterasgeleiding met optimale gewichtsverdeling. De hoge betrouwbaarheid, kortere stilstandtijden, verlengde onderhoudsintervallen en een vermindering van de reparatie- en onderhoudskosten maken de Econic nog zuiniger.

De nieuwe motorengeneratie maakt een brandstofvermindering van 4 procent mogelijk. Ondanks het hogere gewicht van het voertuig door extra Euro VI-componenten werd door maatregelen met een optimale gewichtsverdeling een ongewijzigde nuttige last bereikt.