Bij elke aflevering aan boord: een extra portie efficiëntie

Met de nieuwe Atego komen talrijke technische maatregelen op de weg, waardoor u in het distributietransport ook in de toekomst bijzonder zuinig uw leveringen doet. Met een laag verbruik en met lage bedrijfskosten – gedurende de gehele gebruiksduur.

Om ervoor te zorgen dat u in het lichte distributietransport nog zuiniger onderweg bent, is de nieuwe Atego consequent ontworpen om zijn taken bijzonder rendabel uit te voeren.

Zo beschikt de Atego over nieuwe motoren die nu al standaard voldoen aan de Euro VI-emissienorm die in 2014 van kracht wordt. Deze zuinige vier- en zescilinder lijnmotoren onderscheiden zich niet alleen door een bijzonder laag verbruik, maar ook door hoge betrouwbaarheid. Het lage verbruik is te danken aan zuinige nevenverbruikers, de automatische transmissie Mercedes PowerShift 3 en de geoptimaliseerde aandrijflijnconfiguraties. Daarnaast ondersteunt het standaard, in het combi-instrument geïntegreerde FleetBoard® EcoSupport de chauffeur bij een zuinige rijstijl. Ook de bedrijfskosten zijn laag, wat te danken is aan langere onderhoudsintervallen, de lange levensduur van veel onderdelen en de reparatie- en onderhoudsvriendelijke constructie van de Atego.

Een ander kenmerk van de nieuwe Atego dat helpt om te besparen, is de wederom verbeterde opbouwvriendelijkheid. En het standaard elektronische remsysteem met ABS, ASR en rolsper zorgt ook tijdens het remmen voor een hoge efficiëntie.

Daarnaast leveren ook optionele, efficiëntieverhogende Mercedes-Benz diensten als FleetBoard® en CharterWay een bijdrage aan lagere kosten en meer rendement in het distributietransport.