Handling

Een nieuwe klasse in handling

Bij de ontwikkeling van de nieuwe Antos hebben we er alles aan gedaan om uw dagelijks werk in het zware distributietransport aangenamer te maken. Het resultaat is een comfortabele en praktische werkplek, een dynamische en spontaan reagerende aandrijving en een indrukwekkend rijgedrag.

De Antos is speciaal voor het distributietransport ontwikkeld, zodat u sneller, comfortabeler en eenvoudiger dan ooit aan de steeds hogere eisen van de alledaagse praktijk kunt voldoen. De nieuwe ontwikkelde cabines ClassicSpace S (kort), ClassicSpace M (halflang) en CompactSpace M (halflang), elk leverbaar met een motortunnel van 170 mm of 320 mm hoog, vormen de ideale basis. Ze zijn namelijk alle drie speciaal op de betreffende inzet afgestemd, en bieden daarmee een uitstekende verhouding tussen carrosserielengte, laadvermogen en een comfortabele, functionele werkplek. De uniforme breedte van 2,30 m zorgt voor een optimaal overzicht, terwijl de lage, trapvormige instap het betreden van de cabine zeer comfortabel maakt. Eenmaal ingestapt, zorgen de nieuw ontwikkelde, comfortabele chauffeursstoel en de op de chauffeur gerichte cockpit direct voor een soeverein gevoel. Doordachte ergonomie en intuïtieve bediening vormen samen met de praktische opbergvakken en -boxen een harmonieus geheel, wat het werk gemakkelijker maakt.

Duidelijk verbeterde handling

Ook de spontaan reagerende, dynamische aandrijving van de nieuwe Antos overtuigt direct vanaf de start. In combinatie met de standaard automatische transmissie Mercedes PowerShift 3, op de inzet afgestemde transmissieconfiguraties en de achterasoverbrengingen zorgen de sterke, standaard Euro VI-motoren in elke rijsituatie voor uitstekende dynamiek en rendabel rijplezier.

Daarnaast zorgt het subtiele samenspel van de directe en fijngevoelige besturing, het brede, voor het distributietransport geoptimaliseerde chassis, de nieuwe luchtvering met vier balgen en de innovatieve achterasgeleiding voor een veilig en solide rijgevoel. Niet alleen op secundaire wegen, maar ook in het stadsverkeer en bij het manoeuvreren. Verder zorgen uiteenlopende veiligheids- en assistentiesystemen, zoals Active Brake Assist 3* of de attentie-assistent** ervoor dat de chauffeur ook in stressvolle situaties zijn werk ontspannen kan verrichten. Kortom, de Antos staat garant voor een merkbaar betere handling.

* Volgens plan beschikbaar vanaf 12/2012, enkel mogelijk in combinatie met afstandshouder
** Enkel in combinatie met spoorassistent