Veiligheid – het uitgangspunt.

Het integrale veiligheidsconcept van Mercedes-Benz verdeelt veiligheid voor auto's in vier fasen:

Fase 1: veilig rijden.

Fase 2: bij gevaar.

Fase 3: bij een ongeval.

Veiligheidsgordels met pyrotechnische gordelspanners en gordelkrachtbegrenzers voor voorstoelen en buitenste achterstoelen

Fase 4: na een ongeval.

Om gevolgschade te verminderen en om ervoor te zorgen dat de inzittenden hulp kan worden geboden, kunnen afhankelijk van het type en de ernst van het ongeval, zoals deze door het systeem worden vastgesteld, verschillende maatregelen worden genomen.

  • Optimale bescherming: de motor kan automatisch worden afgezet en de brandstoftoevoer kan automatisch worden onderbroken.
  • In het oog springende verlichting: de alarmknipperlichtinstallatie en de noodverlichting in het interieur kunnen automatisch worden geactiveerd, zodat de auto gemakkelijker op te sporen is en niet wordt aangereden.
  • Optimale ontsnappingsmogelijkheid: de portiervergrendeling kan automatisch worden gedeactiveerd.
  • Betere hulpmogelijkheden: tussen de spatschermen en portieren zijn speciale voegen aangebracht die ervoor zorgen dat de portieren bij een frontale botsing gemakkelijker kunnen worden geopend.
  • Pechmanagement: Hoewel pech met een Mercedes-Benz zeer onwaarschijnlijk is, staat desalniettemin altijd uitgebreide hulp paraat. Eén druk op de knop is voldoende om contact op te nemen met Mercedes-Benz 24h Service, die alles efficiënt afhandelt. Een goed voorbereid team wordt vervolgens naar u toegestuurd om de pech te verhelpen, op elk tijdstip overdag of 's nachts.
  • Ongevalmanagement: Om na een ongeval zo snel mogelijk bergingswerkzaamheden uit te kunnen voeren of uw auto weg te slepen, kunnen noodoproepen naar het Mercedes-Benz Klantencentrum worden doorgestuurd.
  • Noodoproep: Zodra een noodoproep automatisch of met behulp van de SOS-toets in de auto bij de noodoproepcentrale binnenkomt, wordt er onmiddellijk gecontroleerd of er hulp ter plekke is vereist. Bij een ernstig ongeval kunnen vitale gegevens, bijvoorbeeld GPS-locatiegegevens, worden doorgestuurd naar een publieke Europese noodoproepcentrale. 
  • U moet echter ook weten dat het Mercedes-Benz noodoproepsysteem permanent en volledig automatisch is geactiveerd – voor uw veiligheid. Alle verdere services worden alleen ingezet als u dat nadrukkelijk wilt, nadat u akkoord bent gegaan met de gebruiksvoorwaarden.

[1] Voorwaarde: bestaande internetverbinding.

Pagina aanbevelen

CLS Coupé

Fascinatie

Alle feiten