De nieuwe dimensie in rijeigenschappen

Heel nieuw rijgevoel

Precies afgestelde aandrijfconfiguraties, een spontane krachtontvouwing, grote rijstabiliteit, verbeterd stuurgedrag en niet het minst de talrijke nieuwe hulp- en veiligheidssystemen – dat alles ontlast de bestuurder merkbaar en bezorgt hem een compleet nieuw rijgevoel.

De nieuwe Actros onderscheidt zich door uitstekende rijeigenschappen, omdat de gulden middenweg tussen comfort, rechtstreeks wegcontact en uitstekende bestuurbaarheid en controle werd gevonden: hiervoor werden vele componenten van de aandrijving, het onderstel en de vering opnieuw ontwikkeld en werden beproefde systemen aanzienlijk verbeterd. Zo zorgen bijvoorbeeld de geoptimaliseerde respons van de nieuwe, koppelrijke lijnmotoren en de daarop afgestemde schakelstrategie van de standaard geautomatiseerde versnellingsbak in vergelijking met het voorgaande model voor een veel spontaner, comfortabeler acceleratievermogen. Ook werd de hypoïde achteras verder geperfectioneerd. Zo wordt de in de motor opgewekte kracht efficiënter dan ooit op de weg overgebracht. Voor een optimale toepassingsgerichtheid, een laag verbruik en dus een hogere rendabiliteit.

Rijcomfort: alles perfect op elkaar afgestemd

Van de nieuwe stuurinrichting over het bredere en stijvere frame en de nieuwe luchtvering met vier balgen tot de unieke en innovatieve achterasgeleiding* die bijvoorbeeld garant staat voor een beter stuurgedrag en een grotere stabiliteit in de dwarsrichting. Voor een hoog veiligheidsniveau zorgen het elektronische remsysteem en de stabiliteitsregeling die hun waarde bewezen hebben en die standaard ingebouwd worden. Daarnaast ondersteunen de optionele veiligheids- en rijhulpsystemen, zoals het nieuwe concentratiehulpsysteem, de verder ontwikkelde Active Brake Assist 3 en de afstandsregeling met stop-and-go functie, de bestuurder in stressvolle situaties.

Optionele bi-xenonkoplampen, statische bochtverlichting, led-dagrijlichten en led-achteruitrijlichten verhogen de passieve veiligheid. Voor de man of vrouw achter het stuur betekent dat: een uitstekend rijcomfort en een bijzonder veilig en superieur stuurgevoel.* Alleen bij 4x2-voertuigen, niet bij Actros Loader