FAQ | eVito Gesloten Bestelwagen | Mercedes-Benz Vans
Mercedes-Benz eVito FAQ

Veelgestelde vragen over de eVito Gesloten Bestelwagen.

FAQ.

 

Hier vindt u antwoorden op uw vragen over de eVito.

Hoe laadt u uw eVito op? En hoe haalt u het maximale uit uw elektrische bestelwagen? Hier vindt u alle antwoorden op uw veelgestelde vragen over de eVito. Ontdek daarnaast ook in 1 minuut of de eVito bij u past.

Hoe laad ik mijn eVito op?

 

U kunt uw eVito op verschillende manieren opladen. Ofwel via een Engie EVBox voor uw deur, een door ons persoonlijk ontwikkelde laadoplossing of aan openbare laadstations. Na een nacht is de eVito volledig opgeladen en klaar om te gaan. Met een bruikbare capaciteit van 35 kWh kan via het hoogspanningsaccusysteem de eVito in ca. 6 uur van 0 tot 100 % worden opgeladen.

Hoe weet ik of de eVito bij mijn bedrijf past?

Met de EQ Ready-app komt u te weten of de eVito met slechts één acculading uw werkdag doorkomt: de gratis app analyseert uw dagelijkse ritten en uw rijgedrag. En het daaruit voortkomende rijprofiel vertelt u of de eVito past bij uw mobiliteitsbehoefte.

 

Biedt de eVito hetzelfde laadvolume als de standaard Vito?

Ja. De eVito heeft de royale laadruimte van een reguliere Vito, doordat de accu's zich in de bodemplaat van het voertuig bevinden. De eVito biedt een laadvolume van 6 tot 6,6 m3 en een laadvermogen tot 1.015 kg. Bij alle voertuiglengten wordt het laadvolume op geen enkele manier beperkt door de elektro-aandrijving.

Hoe kan ik mijn eVito zo efficiënt mogelijk rijden?

Drie verschillende rijprogramma’s beheren het energieverbruik. Het aandrijvingssysteem van de eVito bestaat uit de elektromotor, de hoogspanningsbatterij, de vermogenselektronica en het laadtoestel. Die wordt primair opgeladen aan de wallbox, laadpaal of stopcontact en kan tijdens het rijden door middel van recuperatie aanvullend opgeladen worden met teruggewonnen energie. De vier recuperatiefases ondersteunen een efficiënte rijstijl. Bij de recuperatie wordt energie teruggewonnen als het voertuig wordt vertraagd. De accu laadt bijvoorbeeld op wanneer u bergafwaarts rijdt, in plaats van energie te verliezen in de vorm van warmte door het remmen. 

Veelgestelde vragen.

  1. 1. Past de eVito bij mijn ritten?

  2. 2. Hoe laad ik mijn eVito?

  3. 3. Hoe rijd ik efficiënt met mijn eVito?

  4. 4. Kan ik de eVito beladen zoals ik gewend ben?

  5. 5. Hoe vaak heeft mijn eVito een onderhoudsbeurt nodig?

Instructies voor uw nieuwe Mercedes-Benz eVito.

Rijden in een eVito met automaat is gelijk aan rijden met elke andere bestelwagen met automaat. Hieronder vindt u praktische informatie over het starten, rijden en laden van uw eVito.
Mercedes-Benz eVito instructievideo

 

 

Is uw bedrijf klaar voor de eVito?

 

 

Beantwoord een aantal vragen en ontvang direct persoonlijk advies of de eVito geschikt is voor uw bedrijf. 

Lorem Ipsum