Reddingssticker | Hulp bij pech | Mercedes-Benz Vans
Brandweerman lachend met reddingssticker

Als elke seconde telt: de reddingssticker.

Met een QR-code naar de juiste informatie.

Na een ongeval telt iedere seconde voor het redden van de inzittenden. Daimler heeft als eerste autofabrikant met een kleine maar desalniettemin effectieve innovatie een mogelijkheid gevonden om hulpdiensten ter plekke van een ongeval snel te voorzien van veiligheidsrelevante voertuiginformatie.

Als de QR-code met behulp van een smartphone of tablet wordt gescand, wordt de actuele voertuiginformatie weergegeven. Zo kunnen hulpdiensten direct zien waar de airbags, accu, tanks, elektrische bedrading, drukcilinders en andere kritieke onderdelen zich bevinden. Dankzij deze eenvoudige maar belangrijke noviteit verliezen de hulpdiensten ter plekke geen onnodig tijd. Met de QR-code kunnen ze namelijk sneller reageren: in ernstige situaties kan dit helpen levens te redden.

De stickers met QR-code zijn gemakkelijk achteraf aan te brengen en zijn leverbaar voor Mercedes-Benz bestelwagens vanaf bouwjaar 1996. De stickers zijn verkrijgbaar bij uw Mercedes-Benz Van ProCenter.

Oliver H., brandweerman, in een interview met Mercedes-Benz over de nieuwe reddingssticker.

"Bij elk voertuig zijn er bepaalde plekken waar we het voertuig niet kunnen openknippen of -zagen zonder dat de inzittenden of wij zelf in gevaar komen. Daarom moeten we ook van buitenaf bij deze vitale informatie kunnen. … Zo wordt ter plaatse waardevolle tijd bespaard. Vaak telt elke seconde en alle hulp is dan meer dan welkom."