De communicatiemodule.

De voordelen van de communicatiemodule.

In bepaalde voertuigen is de communicatiemodule voor Mercedes PRO connect al vanuit de fabriek leverbaar.1 Daarmee bent u vanaf het begin optimaal verbonden – en kunt u uw dagelijkse werkzaamheden nog efficiënter maken. De communicatiemodule (LTE) voor digitale services (JH3)2 verzendt gegevens bijzonder snel en betrouwbaar met een vast geïntegreerde SIM-kaart. Dat is de voorwaarde voor het gebruik van de services van Mercedes PRO connect.3
Konnektivität direkt ab Werk

Connectiviteit rechtstreeks vanuit de fabriek.

Optimale netwerkstructuur van begin af aan.
Gebündelt in attraktiven Mehrwertpaketen

Veelzijdige Mercedes PRO connect-services.

Gebundeld in aantrekkelijke meerwaardepakketten.
Mehr Effizienz durch Konnektivität

Meer efficiëntie door connectiviteit.

Al vanaf de eerste kilometer.
1

De communicatiemodule is vanaf 06/2018 leverbaar voor de Sprinter 907 en 910, vanaf 05/2019 voor de Vito 447, vanaf 03/2019 voor de eVito 447 en vanaf 03/2020 voor de V-Klasse 447.

2

Afhankelijk van de regionale beschikbaarheid.

3

In combinatie met de geïntegreerde communicatiemodule is de beschikbaarheid van de services afhankelijk van de netwerkdekking van de mobiele provider.

De onderdelen van Mercedes PRO connect.

 

De fabrieksoplossing van Mercedes PRO connect bestaat uit verschillende onderdelen, die de communicatie tussen wagenparkbeheerders, bestuurders en voertuigen zo efficiënt mogelijk maken.

 1. Communicatiemodule (LTE) voor digitale services (JH3)

 2. Mercedes PRO Portal
 3. Voertuigmanagementtool


  Dashboard.

  Als wagenparkbeheerder ontvangt u op de configureerbare startpagina, het dashboard, snel een overzicht van de belangrijkste onderwerpen rondom uw wagenpark.


  Notificaties.

  Behoud continu overzicht over uw wagenpark. Als wagenparkbeheerder ontvangt u meldingen bij voertuigwaarschuwingen of wanneer een voertuig een geo-fence verlaat.


  Voertuigstatus en -logistiek.

  Ontvang rechtstreeks in de voertuigmanagementtool informatie over het brandstofpeil, komende onderhoudsbeurten en de locatie van uw voertuigen.

 4. Mercedes PRO connect-app


  Dashboard.

  Houd als bestuurder het overzicht over de belangrijkste informatie van het aan u toegewezen voertuig, zoals het brandstofpeil en het resterende aantal kilometers dat u op de huidige tank kunt rijden.


  Voertuig zoeken.

  Vergeten waar uw voertuig geparkeerd staat? Niet met de Mercedes PRO connect-app4. Met de funcie Voertuig zoeken kunt u zich vanaf uw huidige locatie naar uw voertuig laten navigeren.

 5. MBUX-multimediasysteem
1

De communicatiemodule is vanaf 06/2018 leverbaar voor de Sprinter 907 en 910, vanaf 05/2019 voor de Vito 447, vanaf 03/2019 voor de eVito 447 en vanaf 03/2020 voor de V-Klasse 447.

2

Afhankelijk van de regionale beschikbaarheid.

3

Bij voertuigen met de uitrusting Motorloopregeling (MW1) zijn er functionele beperkingen bij de services "Digitaal rittenbeheer" en "Digitaal rittenboek". Als de motorloopregeling actief is, wordt er slechts één rit herkend.

4

De Mercedes PRO connect App mag niet tijdens het rijden worden bediend vanwege het risico dat de bestuurder wordt afgeleid en zichzelf of anderen in gevaar brengt. Houd rekening met de wettelijke voorschriften van het land waarin u zich bevindt.

Beschikbaarheid & gebruiksvoorwaarden van de services.

Hier vindt u de belangrijkste voorwaarden waaraan uw voertuig moet voldoen om gebruik te kunnen maken van Mercedes PRO connect als fabrieksoplossing.
Modelseries

Compatibele modelseries.

Model1

Modelserie(s)2

Bouwjaar
Sprinter 910 vanaf 06/2018
Sprinter 907 vanaf 06/2018
Vito 447 vanaf 05/2019
eVito 447 vanaf 03/2019
V-Klasse 447 vanaf 03/2020
Het MBUX-multimediasysteem met navigatie is in de Sprinter 907 en Sprinter 910 als optie beschikbaar.
1

De communicatiemodule voor digitale services is, afhankelijk van het voertuigmodel, als standaard- of speciale uitvoering verkrijgbaar.

2

De modelseries kunnen per land afwijken. Bij herimport of grijze import is het oorspronkelijke land van bestemming relevant voor de compatibiliteit. Bij voertuigen met de uitrusting Motorloopregeling (MW1) zijn er functionele beperkingen bij de services "Digitaal voertuigmanagement" en "Digitaal rittenboek". Als de motorloopregeling actief is, wordt er slechts één rit herkend.

Voorwaarden

Technische voorwaarden.

Om de Voertuigmanagementtool, het Mercedes PRO Portal en de Mercedes PRO connect-app te kunnen gebruiken, moet uw systeem aan de volgende voorwaarden voldoen:
Browsers De gangbare browsers worden ondersteund. We adviseren browsers in de volgende versies:

Mozilla Firefox versie 51+, Google Chrome versie 56+, Safari versie 10+, Microsoft Edge alle versies

Houd er rekening mee dat de Voertuigmanagementtool en het Mercedes PRO Portal niet zijn geoptimaliseerd voor gebruik op tablets en smartphones. Gebruik deze daarom alleen op een desktop.
Smartphones De Mercedes PRO connect-app werkt op de gangbare smartphones en is beschikbaar in de App Stores van Apple en Google.

Apple
Besturingssysteem vanaf versie iOS 11
Download in de Apple App Store

Android
Besturingssysteem vanaf versie 5.0
Download in de Google Play Store

Smartphones met root-toegang of Jailbreak worden omwille van de veiligheid niet ondersteund.

Beschikbaarheid in uw land.

Mercedes PRO connect als fabrieksoplossing met communicatiemodule (LTE) voor digitale services (JH3) is verkrijgbaar in:
België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Hongarije, Ierland, Italië, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Slowakije, Spanje, Tsjechische Republiek, Verenigd Koninkrijk, VS, Zweden, Zwitserland

Heeft u ondersteuning nodig?

Van maandag tot en met zondag staan we dag en nacht voor u klaar.

Lorem Ipsum