Ask The Expert - Veiligheid

Ask The Expert: Hoe overwin je lastige rijsituaties.

De veiligheids- en assistentiesystemen van Mercedes-Benz Vans kunnen een hoop. En ze werken het best in combinatie met een chauffeur die weet wat hij doet.

Wat is de beste rijhouding in de bestelwagen?

In deze episode laat onze expert Wolfgang Müller zien hoe je het beste kunt gaan zitten in je bestelwagen. Hoe belangrijk dat is, lijkt op het eerste gezicht misschien niet meteen duidelijk, maar de ideale rijhouding maakt het enorm veel gemakkelijker de Van in alle situaties onder controle te houden.

Hoe moet je reageren bij onderstuur?

Als de achterkant van de Van bij het insturen van een bocht uitbreekt, is het zaak om op de juiste manier te reageren. En dat is iets dat je moet leren. In deze video laat onze expert zien wat je bij onderstuur van de Van moet doen en hoe de adaptieve ESP helpt om de situatie veilig te doorstaan.

Aquaplaning met een Van – wat te doen?

Als de waterlaag tussen de banden en het oppervlak van de rijbaan te groot wordt, ontstaat er aquaplaning – een gevaarlijke situatie. Onze instructeur Wolfgang legt in deze video uit hoe je je Van bij aquaplaning onder controle houdt.

Met een Van rijden op onverhard terrein.

Grind, stenen, modder: het rijden op onverhard terrein kan een behoorlijk uitdaging zijn. Hoe je zulke situaties de baas blijft en welke Mercedes-Benz assistentiesystemen hier in actie komen, is te zien in deze video.

Hoe moet je reageren bij overstuur?

Te snel de bocht in gereden en de voet abrupt van het gaspedaal gehaald? Om deze situatie veilig te doorstaan, moet je op de juiste manier reageren. Onze rijinstructeur Wolfgang laat zien hoe dat gaat.

Hoe werkt de 360°-camera?

Vogelperspectief in krappe parkeersituaties – klinkt te mooi om waar te zijn? Dankzij de 360°-camera en de PARKTRONIC-parkeerassistent wordt manoeuvreren heel eenvoudig. Maar hoe creëert het voertuig dit schijnbaar onmogelijke camerabeeld?

Hoe werkt de digitale binnenspiegel?

Een volle laadruimte kan het zicht naar achteren al snel belemmeren. Maar met deze nieuwe functie, de digitale binnenspiegel, zijn ook vol beladen voertuigen gemakkelijk te besturen en zelfs moeiteloos achteruit in te parkeren.

 

Hoe koppel je een aanhangwagen op de juiste manier aan de bestelwagen?

Vaak een lastig onderwerp voor degenen die nog nooit een aanhangwagen aangekoppeld hebben. Onze expert Wolfgang demonstreert hoe je een aanhangwagen op de juiste manier met de Van verbindt en je schroom voor deze handeling kunt overwinnen.

Wat te doen als de aanhangwagen begint te stuiteren? 

Als de aanhangwagen op ongelijk terrein begint te stuiteren en onbeheersbaar dreigt te raken, leid dat bij sommige chauffeurs vast tot paniek – vooral als de aanhangwagen vol beladen is! Onze expert Wolfgang heeft een paar tips voor hoe je zo'n situatie de baas blijft.

Hoe bedwing je steile hellingen met een Van en een aanhangwagen?

Een Van met vol beladen aanhangwagen op een steile helling kan zelfs ervaren chauffeurs het zweet doen uitbreken. Welke assistentiesystemen van Mercedes-Benz hierbij ondersteuning bieden en wat je zelf kunt doen om deze situatie de baas te blijven, laat Wolfgang in deze aflevering zien.

Hoe je met een aanhangwagen achteruitrijdt. 

Deze keer is het achteruitrijden met Van en aanhangwagen aan de beurt – voor velen de koningsdiscipline als het gaat om het rijden met aanhangwagen. Wolfgang van de Mercedes-Benz Driving Academy geeft een paar tips waarmee het achteruitrijden ook met aanhangwagen lukt.

Hoe je met een aanhangwagen een steile weg oprijdt.

Bergop of bergaf, het rijden met een aanhangwagen vraagt om een krachtig voertuig en goede rijvaardigheden. Maar de chauffeur hoeft het niet helemaal alleen te doen – praktische systemen schieten hem te hulp, die we in deze video presenteren.

Hoe zeker je de lading in een bestelwagen?

Ladingverankering is een belangrijk onderwerp – juist bij zakelijke bestelwagens. Welke soorten ladingverankering er zijn en hoe die precies werken, demonstreert Wolfgang ons in deze aflevering.

Hoe werkt krachtgesloten ladingverankering? 

Krachtgesloten ladingverankering – wat is dat eigenlijk? En hoe kan ik er mijn voordeel mee doen als ik mijn Van belaad? Welke varianten er zijn en wanneer je welke gebruikt, legt Wolfgang in deze aflevering uit.