Nieuws | Mercedes-Benz Vans
Mercedes-Benz Vans Vision URBANETIC

Nieuws en evenementen.

Met onze informatie over Mercedes-Benz bestelwagens bent u altijd helemaal up-to-date.

Baan Twente uitgeroepen tot meest klantvriendelijke Mercedes-Benz Van ProCenter van Nederland.

Op 16 maart heeft Mercedes-Benz Nederland de jaarlijkse Best Van Dealer Award uitgereikt, en Baan Twente uitgeroepen tot meest klantvriendelijke Mercedes-Benz Van ProCenter van Nederland. De Mercedes-Benz bedrijfswagendealer uit Rijssen, Hengelo en Oldenzaal noteerde het afgelopen jaar wederom topscores op het gebied van service en klanttevredenheid.

Nieuwe Mercedes-Benz Citan 'International Van of the Year 2022'.

Tijdens de 2021-editie van de Solutrans vakbeurs in Lyon is de nieuwe Mercedes-Benz Citan gekroond tot ‘International Van of the Year 2022’. De nieuwe Citan won de felbegeerde titel samen met de Renault Kangoo, die op hetzelfde platform wordt gebouwd. Voor Mercedes-Benz is het de vierde maal dat het merk de ‘International Van of the Year’ (IVOTY) onderscheiding voor één van zijn lichte bedrijfswagens ontvangt, na eerdere awards in 1995, 1997 en 2005.

Nieuwe Mercedes-Benz Citan nu te bestellen.

De nieuwe Mercedes-Benz Citan is met ingang van heden te bestellen. De compacte bestelauto wordt in eerste instantie leverbaar als Gesloten Bestel en als Tourer. Later volgen meer varianten met een lange wielbasis. De eerste leveringen staan medio november gepland. De consumenten adviesprijzen beginnen bij € 17.225 (excl. BTW/BPM) voor de Citan 110 in Gesloten Bestel-versie, voorzien van een 75 kW (102 pk) benzinemotor in de PRO-uitvoering. De Citan Tourer 110 (gecombineerd brandstofverbruik volgens NEDC: 6,4-6,3 l/100 km, gecombineerde CO2-emissies: 146-144 g/km) is als PRO-uitvoering te bestellen vanaf € 21.050. (excl. BTW/BPM) - € 33.327 (incl. BTW/BPM).

Mercedes-Benz Sprinter met vernieuwde aandrijftechniek en innovatief ‘Speed Delivery Door’-deursysteem

Een nieuwe motor, een nieuwe transmissie en nieuwe vierwielaandrijving: met een omvangrijke technologie-update zorgt Mercedes-Benz ervoor dat zijn grote bestelwagenicoon - de Sprinter – meer rijcomfort biedt dan ooit en dat op vrijwel elk terrein. Bij de update is een centrale rol weggelegd voor de zeer krachtige en efficiënte 2,0-liter OM 654 dieselmotor, die al bekend is uit het personenwagengamma van Mercedes-Benz. De viercilinder kan binnenkort in vier vermogensniveaus worden besteld, met de comfortabele automatische transmissie 9G-TRONIC als aanvulling op de handgeschakelde zesversnellingsbak. De derde nieuwe technische feature is de nieuwe vierwielaandrijving met Torque-on-demand systeem in de Sprinter 4×4. Dit systeem gaat het huidige inschakelbare systeem vervangen. Naast deze verbeteringen in het rijcomfort is er vanaf deze maand ook sprake van een sprong voorwaarts op het gebied van ergonomie en veiligheid – dankzij de ‘Speed Delivery Door’.

Praktische support op de achtergrond: de nieuwe Mercedes-Benz Citan maakt dagelijkse werkzaamheden extra comfortabel en veilig.

"De nieuwe Mercedes-Benz Citan is volledig opnieuw ontworpen, door professionals voor professionals", zegt Marcus Breitschwerdt, Head of Mercedes-Benz Vans. "Ook de nieuwe generatie uit het Small Vans-segment heeft het kenmerkende DNA van Mercedes-Benz, of het nu gaat om het onmiskenbare ontwerp, de rijeigenschappen of de veiligheids- en connectiviteitssystemen."

De nieuwe Mercedes-Benz Citan - compact van buiten, royaal en zeer functioneel van binnen.

De nieuwe Mercedes-Benz Citan, en de volledig elektrische modelvariant, de eCitan, worden op woensdag 25 augustus 2021 om 14:00 uur onthuld op het online mediaplatform Mercedes me. Marcus Breitschwerdt (Head of Mercedes-Benz Vans), Natalie Sonntag (Product Marketing Mercedes-Benz Small Vans) en Dirk Hipp (Chief Engineer Mercedes-Benz Small Vans) geven korte presentaties over de belangrijkste kenmerken van deze nieuwe modellen.

Mercedes-Benz zet koers naar volledig elektrisch tijdperk.

Mercedes-Benz zet de koers uit naar een volledig elektrische toekomst: tegen het einde van het decennium is het merk klaar om volledig elektrisch te gaan – daar waar de marktomstandigheden het toelaten. Met deze strategische stap van ‘Electric first’ naar ‘Electric only’ versnelt Mercedes-Benz de transformatie naar een emissievrije en softwaregedreven toekomst.

De Concept EQT - pionier in een nieuwe klasse voor gezinnen en mensen met een actieve levensstijl.

Met de Concept EQT, een elektrische variant van de nieuwe T-Klasse, geeft Mercedes-Benz Vans een concrete indruk van een compacte MPV voor gezinnen en mensen met een actieve levensstijl. Het concept, dat al veel weg heeft van het productiemodel, combineert een ruim en veelzijdig interieur voor maximaal zeven inzittenden met een royale bagageruimte. Het design is typisch Mercedes-Benz en de MPV biedt het nieuwste op het gebied van comfort, functionaliteit, connectiviteit en veiligheid. Mercedes-Benz Vans brengt hiermee de succesformule van de V-Klasse/EQV naar een compacter segment. De Concept EQT biedt een unieke combinatie van premium comfort, compromisloze functionaliteit en elektrisch rijplezier en is voorzien van een elektrisch longboard dat geheel is geïntegreerd in de bagageruimte.

Mercedes-Benz Vito: al 25 jaar een betrouwbare partner.

Het is een kwart eeuw geleden dat de Mercedes-Benz Vito zich voor het eerst als ruime en flexibele bestelwagen profileerde in tal van sectoren met als sterke eigenschappen ‘betrouwbaar, robuust en veilig’. Ter gelegenheid van de 25e verjaardag van het model wordt de optionele dodehoekassistent van de veelzijdige bestelwagen nu uitgebreid met Rear Cross Traffic Alert. In het kader van de 2020-facelift introduceerde Mercedes-Benz Vans nog meer veiligheids- en rijassistentiesystemen voor de Vito: DISTRONIC, de actieve remassistent en een digitale achteruitkijkspiegel aan de binnenzijde. Sinds de marktintroductie van de eerste generatie in 1996 zijn er meer dan 1,8 miljoen exemplaren van de succesvolle bestelwagen-modelreeks verkocht.

Mercedes-Benz sluit 2020 af als marktleider in elektrische bestelwagens.

Mercedes-Benz heeft het jaar 2020 in Nederland afgesloten als marktleider op het gebied van elektrische bestelwagens. Dankzij het breedste aanbod aan volledig elektrisch aangedreven bestelwagens noteerde het merk over 2020 een marktaandeel van 25%. Daarmee was Mercedes-Benz met afstand het populairste merk in de klasse van de elektrische bestelwagens. Als de M1-registraties van Mercedes-Benz Vans (‘geel kenteken’) worden meegeteld, bedraagt het marktaandeel zelfs 30,9%.

Volgende generatie eSprinter van Mercedes-Benz Vans op nieuw 'Electric Versatility Platform'.

Mercedes-Benz Vans legt zijn weg naar volledige elektrificatie in een hoger tempo af en zal al zijn modellen gaan leveren met een elektrische aandrijflijn, waarbij de focus ligt op betrouwbaarheid, kwaliteit en een geoptimaliseerde total cost of ownership (TCO). Om in de toekomst nog meer toegevoegde waarde voor de klanten te creëren, heeft Mercedes-Benz Vans het nieuwe Electric Versatility Platform voor het segment van de grote bestelwagens ontwikkeld. Dit innovatieve e-drive platform vormt de technische basis voor de volgende generatie eSprinter. De kern van het nieuwe platform wordt gevormd door drie modules die flexibiliteit bieden bij de ontwikkeling en het ontwerp van de verschillende carrosserietypen. Dit maakt nieuwe carrosserieconfiguraties mogelijk.

Mercedes-Benz Citan: wereldpremière compacte bestelwagen in 2021

Mercedes-Benz Vans levert modellen in de segmenten van de kleine, middelgrote en grote bedrijfswagens, waarmee het merk voor elke klant het perfecte aanbod heeft. In de klasse van de kleine bestelauto’s presenteert Mercedes-Benz in de tweede helft van 2021 de opvolger van de Citan, als onderdeel van de Mercedes-Benz Vans modelrange. Het platform voorziet tevens in een volledig elektrische versie.

De nieuwe Mercedes-Benz Citan is een grondig doorontwikkelde versie. Het model krijgt het herkenbare merk-DNA, wat bijvoorbeeld terugkomt in het opvallende design, de veiligheid en de connectiviteit.

Krachtige verschijning: Mercedes-Benz introduceert exclusieve Vito POWER Edition.

Mercedes-Benz zet de marktintroductie van de nieuwste Vito aan met een exclusieve limited edition. Deze Vito POWER Edition onderscheidt zich door vele stijlvolle en sportieve accenten én een klantvoordeel van ruim € 2.700. Exclusiviteit is bovendien gewaarborgd: de productie van de Vito POWER Edition is beperkt tot slecht 30 exemplaren.

Sinds afgelopen maand staat de vernieuwde Mercedes-Benz Vito bij de Nederlandse VanPro Centers. Mercedes-Benz viert de introductie van het nieuwe model met de Vito POWER Edition, een exclusieve limited edition op basis van de Vito 119 CDI en de nieuwe topmotorisering Vito 124 CDI. Uiterlijk is de nieuwe edition direct te herkennen aan sportieve designaccenten als de buitenspiegelkappen, de in zwart uitgevoerde spoiler en de speciaal op dit model afgestemde striping.

Verkoop nieuwe Mercedes-Benz eVito Tourer van start.

Met de marktintroductie van de eVito in 2018 en de eSprinter in 2019 heeft Mercedes-Benz Vans grote stappen gezet op het gebied van lokaal emissievrij, commercieel transport in stedelijke gebieden. De nieuwe eVito Tourer, die met onmiddellijke ingang kan worden besteld, verlegt de grenzen in het emissievrije commerciële personenvervoer qua prestaties en actieradius: of het nu gaat om een hotelshuttle, een taxi met grote capaciteit of een personenbus voor het delen van ritten. Innovaties (van de dieselaangedreven Vito) op het gebied van infotainment en assistentiesystemen, evenals upgrades op designgebied, zijn ook beschikbaar op de eVito Tourer. De eVito Tourer is om te bouwen tot gesloten bestelwagen of dubbele cabine.

Mercedes-Benz T-Klasse: compacte MPV voor gezin, vrije tijd en werk

Mercedes-Benz Vans levert kleine, middelgrote en grote bestelwagens en speelt daarmee in op alle eisen die klanten stellen op het gebied van indeling en grootte. Op het platform voor een compacte bestelwagen wordt nu een nieuw model gecreëerd dat is afgestemd op de behoeften van gezinnen en tegelijkertijd bijzonder geschikt is voor vrijetijdstoepassingen. Naast de V-Klasse, die met succes in het middenklassesegment is gepositioneerd, biedt Mercedes-Benz Vans vanaf de eerste helft van 2022 ook een compacte MPV aan voor particuliere kopers. De aanduiding van dit nieuwe model: de ‘T-Klasse’.

“Met de nieuwe Mercedes-Benz T-Klasse bieden we een auto die het mogelijk maakt voor gezinnen en mensen met een actieve lifestyle om de wereld van Mercedes-Benz te betreden. Deze klanten zijn op zoek naar aantrekkelijke en praktische compacte auto’s – en dat zijn precies de eisen waaraan de nieuwe T-Klasse voldoet”, aldus Marcus Breitschwerdt, hoofd van Mercedes-Benz Vans.

“Met het nieuwe platform en design van de T-Klasse realiseren we een samenspel van functionaliteit en een aantrekkelijke uitstraling”, zegt Gorden Wagener, Chief Design Officer van de Daimler Group. “Met onze unieke designfilosofie ‘sensual purity’ (sensuele helderheid) creëren we een aantrekkelijke reisgenoot, waarbij de T-Klasse zich kenmerkt door zijn design, proporties en hoogwaardige uitstraling.”

Verkoopstart Mercedes-Benz EQV: elektrische MPV voor gezin, vrije tijd en bedrijf.

De nieuwe elektrische MPV van Mercedes-Benz, de EQV, is nu te bestellen vanaf € 59.990 exclusief BTW/subsidies, inclusief vier jaar onderhoud en is leverbaar vanaf dit najaar. Bij de marktintroductie is dit derde elektrische voertuig van Mercedes-Benz Vans in de lange wielbasisversie verkrijgbaar als EQV 300. De EQV combineert emissievrije mobiliteit met overtuigende rijprestaties, een hoge mate van functionaliteit en een esthetisch design. De accu - met een bruikbaar vermogen van 90 kWh - maakt een actieradius van maximaal 356 kilometer2,3 mogelijk. Een snellaadfunctie behoort tot de standaarduitrusting.

Mercedes-Benz Vans start verkoop elektrische eSprinter.

25 jaar geleden introduceerde Mercedes-Benz de Sprinter en in een kwart eeuw tijd is het model uitgegroeid tot naamgever van het segment voor de grote bestelbussen. Oftewel: de Sprinter-klasse. Met de verkoopstart van de volledig elektrische eSprinter, die nu te bestellen is vanaf € 53.990 exclusief BTW en inclusief vier jaar onderhoud, voegt Mercedes-Benz Vans een nieuw hoofdstuk toe aan dat succesverhaal. Na de eVito is de eSprinter de tweede elektrische bestelwagen van het merk die als serieproductiemodel te koop is.

Mercedes-Benz Sprinter – al 25 jaar een pionier in zijn klasse.

Al een kwart eeuw lang staat de naam Sprinter synoniem voor een complete klasse bestelwagens. Met de huidige generatie én de eSprinter verzet Mercedes-Benz Vans opnieuw de bakens op het gebied van stedelijk transport. Om dit 25-jarig jubileum te vieren, heeft Mercedes-Benz de derde aflevering van het Meet Mercedes DIGITAL nieuwsformat geheel aan de Sprinter gewijd. De focus ligt daarbij niet alleen op de huidige generatie auto’s; deze aflevering neemt de kijker ook mee op een reis door de tijd, in een succesverhaal van een bestelwagen waarvan de roots teruggaan naar 1955.

De vernieuwde Mercedes-Benz Vito: aantrekkelijke upgrade voor de veelzijdige middelgrote bestelwagen.

Vanaf zomer 2020: eVito Tourer met grote actieradius.

Het succes van de Mercedes-Benz Vito is gebaseerd op sterke punten zoals veelzijdigheid, flexibiliteit en een evenwichtige prijs-prestatieverhouding. Het is dan ook een bewezen specialist voor zzp’ers en ondernemers in het midden- en kleinbedrijf alsook in het personenvervoer. De vernieuwde Vito is nu nog aantrekkelijker dankzij tal van updates. Highlights zijn de 100% elektrische eVito Tourer (stroomverbruik gecombineerd: 26,2 kWh/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 0 g/km[1]) met een actieradius van 421 kilometer2,3 en mogelijkheid tot DC-laden. Nieuw is ook de efficiënte en krachtige viercilinder dieselgeneratie van de OM 654-motorenfamilie met de topvariant 124 CDI voor de Vito Tourer. Innovaties op het gebied van infotainment en assistentiesystemen, evenals upgrades op designgebied, ronden de model-update af. De nieuwe Mercedes-Benz Vito is vanaf april 2020 te bestellen en leverbaar vanaf juni. De eVito Tourer volgt in de zomer van 2020. De vanafprijs bedraagt 18.990 (exclusief BTW/BPM) voor een Vito 110 FWD Economy bestelwagen.

1 Het stroomverbruik is vastgesteld op basis van de norm VO 692/2008/EG. Het stroomverbruik is ook afhankelijk van de voertuigconfiguratie. 
2 Het stroomverbruik en de actieradius zijn vastgesteld op basis van de norm VO 692/2008/EG. Het stroomverbruik en de actieradius zijn afhankelijk van de voertuigconfiguratie.
3 De daadwerkelijke actieradius is bovendien afhankelijk van de individuele rijstijl, de weg- en verkeersomstandigheden, het gebruik van airconditioning/verwarming etc. en kan eventueel afwijken.   

Nieuw: de knutselhoek van Mercedes-Benz.

Het zijn bijzondere tijden. Daarom hebben we voor uw kinderen een knutselhoek gemaakt. Met kleur- en bouwplaten, puzzels en een doolhof. Eenvoudig te downloaden en in een handomdraai geprint. Speciaal voor onze kleinste fans van Mercedes-Benz. En misschien kunt u uw creativiteit ook de vrije loop laten. We wensen uw gezin veel speelplezier!

Beeldmateriaal toont originele accessoires van Mercedes-Benz. Originele accessoires van Mercedes-Benz voor het model X 350 d 4MATIC zijn momenteel niet verkrijgbaar af fabriek.