Nieuws en evenementen.

Met onze informatie over Mercedes-Benz bestelwagens bent u altijd helemaal up-to-date.

Mercedes-Benz Citan: wereldpremière compacte bestelwagen in 2021

Mercedes-Benz Vans levert modellen in de segmenten van de kleine, middelgrote en grote bedrijfswagens, waarmee het merk voor elke klant het perfecte aanbod heeft. In de klasse van de kleine bestelauto’s presenteert Mercedes-Benz in de tweede helft van 2021 de opvolger van de Citan, als onderdeel van de Mercedes-Benz Vans modelrange. Het platform voorziet tevens in een volledig elektrische versie.

De nieuwe Mercedes-Benz Citan is een grondig doorontwikkelde versie. Het model krijgt het herkenbare merk-DNA, wat bijvoorbeeld terugkomt in het opvallende design, de veiligheid en de connectiviteit.

Krachtige verschijning: Mercedes-Benz introduceert exclusieve Vito POWER Edition.

Mercedes-Benz zet de marktintroductie van de nieuwste Vito aan met een exclusieve limited edition. Deze Vito POWER Edition onderscheidt zich door vele stijlvolle en sportieve accenten én een klantvoordeel van ruim € 2.700. Exclusiviteit is bovendien gewaarborgd: de productie van de Vito POWER Edition is beperkt tot slecht 30 exemplaren.

Sinds afgelopen maand staat de vernieuwde Mercedes-Benz Vito bij de Nederlandse VanPro Centers. Mercedes-Benz viert de introductie van het nieuwe model met de Vito POWER Edition, een exclusieve limited edition op basis van de Vito 119 CDI en de nieuwe topmotorisering Vito 124 CDI. Uiterlijk is de nieuwe edition direct te herkennen aan sportieve designaccenten als de buitenspiegelkappen, de in zwart uitgevoerde spoiler en de speciaal op dit model afgestemde striping.

Verkoop nieuwe Mercedes-Benz eVito Tourer van start.

Met de marktintroductie van de eVito in 2018 en de eSprinter in 2019 heeft Mercedes-Benz Vans grote stappen gezet op het gebied van lokaal emissievrij, commercieel transport in stedelijke gebieden. De nieuwe eVito Tourer, die met onmiddellijke ingang kan worden besteld, verlegt de grenzen in het emissievrije commerciële personenvervoer qua prestaties en actieradius: of het nu gaat om een hotelshuttle, een taxi met grote capaciteit of een personenbus voor het delen van ritten. Innovaties (van de dieselaangedreven Vito) op het gebied van infotainment en assistentiesystemen, evenals upgrades op designgebied, zijn ook beschikbaar op de eVito Tourer. De eVito Tourer is om te bouwen tot gesloten bestelwagen of dubbele cabine.

Mercedes-Benz T-Klasse: compacte MPV voor gezin, vrije tijd en werk

Mercedes-Benz Vans levert kleine, middelgrote en grote bestelwagens en speelt daarmee in op alle eisen die klanten stellen op het gebied van indeling en grootte. Op het platform voor een compacte bestelwagen wordt nu een nieuw model gecreëerd dat is afgestemd op de behoeften van gezinnen en tegelijkertijd bijzonder geschikt is voor vrijetijdstoepassingen. Naast de V-Klasse, die met succes in het middenklassesegment is gepositioneerd, biedt Mercedes-Benz Vans vanaf de eerste helft van 2022 ook een compacte MPV aan voor particuliere kopers. De aanduiding van dit nieuwe model: de ‘T-Klasse’.

“Met de nieuwe Mercedes-Benz T-Klasse bieden we een auto die het mogelijk maakt voor gezinnen en mensen met een actieve lifestyle om de wereld van Mercedes-Benz te betreden. Deze klanten zijn op zoek naar aantrekkelijke en praktische compacte auto’s – en dat zijn precies de eisen waaraan de nieuwe T-Klasse voldoet”, aldus Marcus Breitschwerdt, hoofd van Mercedes-Benz Vans.

“Met het nieuwe platform en design van de T-Klasse realiseren we een samenspel van functionaliteit en een aantrekkelijke uitstraling”, zegt Gorden Wagener, Chief Design Officer van de Daimler Group. “Met onze unieke designfilosofie ‘sensual purity’ (sensuele helderheid) creëren we een aantrekkelijke reisgenoot, waarbij de T-Klasse zich kenmerkt door zijn design, proporties en hoogwaardige uitstraling.”

Verkoopstart Mercedes-Benz EQV: elektrische MPV voor gezin, vrije tijd en bedrijf.

De nieuwe elektrische MPV van Mercedes-Benz, de EQV, is nu te bestellen vanaf € 59.990 exclusief BTW/subsidies, inclusief vier jaar onderhoud en is leverbaar vanaf dit najaar. Bij de marktintroductie is dit derde elektrische voertuig van Mercedes-Benz Vans in de lange wielbasisversie verkrijgbaar als EQV 300. De EQV combineert emissievrije mobiliteit met overtuigende rijprestaties, een hoge mate van functionaliteit en een esthetisch design. De accu - met een bruikbaar vermogen van 90 kWh - maakt een actieradius van maximaal 356 kilometer2,3 mogelijk. Een snellaadfunctie behoort tot de standaarduitrusting.

Mercedes-Benz Vans start verkoop elektrische eSprinter.

25 jaar geleden introduceerde Mercedes-Benz de Sprinter en in een kwart eeuw tijd is het model uitgegroeid tot naamgever van het segment voor de grote bestelbussen. Oftewel: de Sprinter-klasse. Met de verkoopstart van de volledig elektrische eSprinter, die nu te bestellen is vanaf € 53.990 exclusief BTW en inclusief vier jaar onderhoud, voegt Mercedes-Benz Vans een nieuw hoofdstuk toe aan dat succesverhaal. Na de eVito is de eSprinter de tweede elektrische bestelwagen van het merk die als serieproductiemodel te koop is.

Mercedes-Benz Sprinter – al 25 jaar een pionier in zijn klasse.

Al een kwart eeuw lang staat de naam Sprinter synoniem voor een complete klasse bestelwagens. Met de huidige generatie én de eSprinter verzet Mercedes-Benz Vans opnieuw de bakens op het gebied van stedelijk transport. Om dit 25-jarig jubileum te vieren, heeft Mercedes-Benz de derde aflevering van het Meet Mercedes DIGITAL nieuwsformat geheel aan de Sprinter gewijd. De focus ligt daarbij niet alleen op de huidige generatie auto’s; deze aflevering neemt de kijker ook mee op een reis door de tijd, in een succesverhaal van een bestelwagen waarvan de roots teruggaan naar 1955.

De vernieuwde Mercedes-Benz Vito: aantrekkelijke upgrade voor de veelzijdige middelgrote bestelwagen.

Vanaf zomer 2020: eVito Tourer met grote actieradius.

Het succes van de Mercedes-Benz Vito is gebaseerd op sterke punten zoals veelzijdigheid, flexibiliteit en een evenwichtige prijs-prestatieverhouding. Het is dan ook een bewezen specialist voor zzp’ers en ondernemers in het midden- en kleinbedrijf alsook in het personenvervoer. De vernieuwde Vito is nu nog aantrekkelijker dankzij tal van updates. Highlights zijn de 100% elektrische eVito Tourer (stroomverbruik gecombineerd: 26,2 kWh/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 0 g/km[1]) met een actieradius van 421 kilometer2,3 en mogelijkheid tot DC-laden. Nieuw is ook de efficiënte en krachtige viercilinder dieselgeneratie van de OM 654-motorenfamilie met de topvariant 124 CDI voor de Vito Tourer. Innovaties op het gebied van infotainment en assistentiesystemen, evenals upgrades op designgebied, ronden de model-update af. De nieuwe Mercedes-Benz Vito is vanaf april 2020 te bestellen en leverbaar vanaf juni. De eVito Tourer volgt in de zomer van 2020. De vanafprijs bedraagt 18.990 (exclusief BTW/BPM) voor een Vito 110 FWD Economy bestelwagen.

1 Het stroomverbruik is vastgesteld op basis van de norm VO 692/2008/EG. Het stroomverbruik is ook afhankelijk van de voertuigconfiguratie. 
2 Het stroomverbruik en de actieradius zijn vastgesteld op basis van de norm VO 692/2008/EG. Het stroomverbruik en de actieradius zijn afhankelijk van de voertuigconfiguratie.
3 De daadwerkelijke actieradius is bovendien afhankelijk van de individuele rijstijl, de weg- en verkeersomstandigheden, het gebruik van airconditioning/verwarming etc. en kan eventueel afwijken.   

Nieuw: de knutselhoek van Mercedes-Benz.

Het zijn bijzondere tijden. Daarom hebben we voor uw kinderen een knutselhoek gemaakt. Met kleur- en bouwplaten, puzzels en een doolhof. Eenvoudig te downloaden en in een handomdraai geprint. Speciaal voor onze kleinste fans van Mercedes-Benz. En misschien kunt u uw creativiteit ook de vrije loop laten. We wensen uw gezin veel speelplezier!

René Achinger nieuwe Managing Director van Mercedes-Benz Vans BeNeLux.

Mercedes-Benz Vans heeft René Achinger (54) per 1 februari 2020 aangesteld als Managing Director van de BeNeLux-organisatie. Hij volgt Jorus Vos op die een nieuwe uitdaging elders is aangegaan.

René Achinger begon zijn professionele carrière bij Daimler-Benz AG in 1998 in het MB Cars serviceproductmanagementteam. Daarna bekleedde hij een aantal functies op verschillende service- en productafdelingen van de merken Mercedes-Benz, smart en Maybach. In 2008 werd hij regionaal verantwoordelijk voor service bij de dealerbedrijven in eigendom van Daimler AG en tussen 2014 en 2018 was hij het hoofd van de nieuw opgerichte serviceafdeling van Mercedes-Benz Vans in Duitsland. In 2018 werd hij benoemd tot Managing Director van Mercedes-Benz Vans in Polen en Lid van de Raad van Bestuur van Mercedes-Benz Polen.

René Achinger: “Sinds 1 februari heb ik het genoegen gehad kennis te maken met veel collega’s in Nieuwegein en Brussel en ook al met diverse dealerdirectieleden. Het valt me op dat naast de enorme professionaliteit, de passie voor Mercedes-Benz en in het bijzonder de bestelwagens de boventoon voert. Ik ben er trots op deel uit te maken van het Vans BeNeLux-team, dat qua aantallen de vierde markt is voor Mercedes-Benz Vans. Ik hoop dit met het team en de dealers nog verder te vergroten.”

Daimler lanceert nieuwe concernstructuur.

Het Daimler-concern heeft, zoals gepland, op 1 november 2019 zijn nieuwe concernstructuur gelanceerd. De splitsing van de personen- en bestelwagenactiviteiten, alsmede de truck- en busactiviteiten in twee nieuwe dochterondernemingen werd eind oktober van kracht met hun respectievelijke inschrijvingen in het handelsregister.

Unieke order: 600 Mercedes-Benz Vans voor Noot Personenvervoer.

Noot Personenvervoer in Ede neemt 600 nieuwe Mercedes-Benz bestelwagens in gebruik: 400 Vito Tourers voor het vervoer van scholieren en 200 Sprinter rolstoelbussen. De aflevering van de nieuwe voertuigen is inmiddels gestart en wordt nog voor het einde van dit jaar afgerond. De voor Nederlandse begrippen unieke order is tot stand gekomen door een zeer goede samenwerking tussen Noot, Mercedes-Benz Financial Services, Mercedes-Benz Vans Nederland en Van ProCenter Stern Auto.

Grootste Europese vloot elektrische Vito Tourers voor Willemsen-de Koning.

Mercedes-Benz Vans, Wensink Automotive en Willemsen-de Koning hebben een overeenkomst getekend voor de levering van maar liefst 80 eVito Tourers. Het is daarmee de eerste grote vloot van volledig elektrisch aangedreven personenvervoerbussen van het merk in Europa. De eVito Tourers worden ingezet voor groepsvervoer in onder andere Utrecht en Rotterdam. De vloot is financieel ondergebracht bij Mercedes-Benz Financial Services.

De Mercedes-Benz EQV: eerste elektrische premium-MPV ter wereld.

Op de Autosalon van Genève in maart 2019 presenteerde Mercedes-Benz Vans de Concept EQV als een studiemodel. Vandaag maakt de productieversie zijn werelddebuut. Als nieuwste telg van de Mercedes EQ-familie combineert de eerste elektrisch aangedreven premium-MPV van Mercedes-Benz emissievrije mobiliteit met overtuigende prestaties, een hoge mate van functionaliteit en een esthetisch design. De Mercedes-Benz EQV zal voor het eerst aan het grote publiek worden getoond tijdens de IAA Motorshow in Frankfurt, die wordt gehouden van 12 tot 22 september 2019.

De Van ProCenters van Mercedes-Benz Vans gaan nieuwe fase in.

De Van ProCenters van Mercedes-Benz Vans zijn belangrijke peilers onder het succes van het merk in Nederland. Deze gespecialiseerde mobiliteitscentra, die ondernemers op elk gebied de beste expertise in bestelwagens bieden, gaan nu een volgende fase in, VanPro adVANce. Mercedes-Benz Vans transformeert het netwerk naar nieuwe VanPro Centers die zich nog beter richten op de markt van nu én de toekomst.

Mercedes-Benz introduceert verlengde X-Klasse.

Mercedes-Benz presenteert de verlengde versie van de robuuste en veelzijdige X-Klasse. Deze nieuwe grijs-kenteken uitvoering van de premium pick-up biedt plaats aan vijf personen. Door de X-Klasse te verlengen en verhogen wordt voldaan aan de eisen voor BPM-vrijstelling voor grijskenteken voertuigen. De verlengde X-Klasse is ontwikkeld door Mercedes-Benz VanPartner Veth Automotive, in nauwe samenwerking met de R&D afdelingen van Mercedes-Benz Vans in Stuttgart. Dat betekent dat de verlengde uitvoering aan de zeer strenge controles en testen van de fabriek is onderworpen, waardoor ook voor deze uitvoering vertrouwd kan worden op de zeer hoge kwaliteit en duurzaamheid die van een Mercedes-Benz verwacht mag worden.

MYVAN.

Op het Social TV-platform MYVAN vinden ondernemers en liefhebbers van bestelwagens boeiende, authentieke en emotionele verhalen en concrete hulp over alles wat met bestelwagens te maken heeft. Allemaal via de kanalen van de digitale wereld.

Nieuw autonoom mobiliteitsconcept: Vision URBANETIC.

Mercedes-Benz Vans presenteert Vision URBANETIC, een revolutionair mobiliteitsconcept dat verder gaat dan de bestaande ideeën over autonome voertuigen. Met Vision URBANETIC kunnen mensen en goederen in binnensteden on-demand, duurzaam en efficiënt worden vervoerd. Het innovatieve concept zorgt voor minder verkeer, ontlast de infrastructuur en verbetert daardoor de kwaliteit van leven in de stad.  

X-Klasse met V6 en permanente vierwielaandrijving.

Of het nu in stadsverkeer, op bochtige provinciale wegen, uitdagende gravelwegen of in modderige bossen is: de X-Klasse met krachtige zescilindermotor, 7G-TRONIC PLUS automaat en permanente vierwielaandrijving 4MATIC weet te overtuigen met een buitengewone dynamiek, een indrukwekkend koppel en een stijlvol uiterlijk.  

Mercedes-Benz Certified.

Een jong-gebruikte bestelwagen die net zo betrouwbaar is als een nieuwe, krijgt van Mercedes-Benz in heel Europa het Certified-label. Dit keurmerk staat garant voor zekerheid en kwaliteit voor een scherpe prijs. Bestelwagens van Mercedes-Benz die het stempel Certified verdienen, hebben een strenge controle ondergaan op 65 essentiële punten en hebben tot 24 maanden garantie.  

De Mercedes-Benz nieuwsbrief.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes rondom onze Mercedes-Benz bestelwagens? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

Beeldmateriaal toont originele accessoires van Mercedes-Benz. Originele accessoires van Mercedes-Benz voor het model X 350 d 4MATIC zijn momenteel niet verkrijgbaar af fabriek.

Lorem Ipsum